Waarom gebruiken mensen VPN-services? |


1. Het beschermt uw vrijheid van meningsuiting en privacy

Hoewel vrijheid van meningsuiting en meningsuiting als een enigszins universeel recht wordt beschouwd, is de realiteit totaal anders. Mensen in landen in het Midden-Oosten moeten vaak vertrouwen op zelfcensuur om niet in juridische problemen te komen. Soms kunnen de gevolgen ronduit afschuwelijk zijn – een Saoedi-Arabische blogger werd bijvoorbeeld in het openbaar gegeseld voor zijn blog!

Bovendien zijn mensen in landen met onderdrukkende regeringen niet de enigen die hun vrijheid van meningsuiting hebben beperkt. Zelfs internetgebruikers in de ‘vrije’ wereld hebben te maken met haatzaaiende wetten die bepalen wat iemand wel of niet online kan zeggen.

En om het duidelijk te maken: we begrijpen dat dergelijke wetten niet bedoeld zijn om opzettelijk de vrijheid van meningsuiting te verminderen, maar om mensen te helpen zich online veiliger te voelen. Door hun vaagheid kunnen regeringen ze echter vaak naar eigen goeddunken misbruiken en de vrijheid van meningsuiting op internet beperken.

Naast vrijheid van meningsuiting, wil je misschien gewoon meer privacy genieten dan wat de Incognito / Privacy-modus van een browser te bieden heeft – om ervoor te zorgen dat geen ISP’s, dataminingbedrijven of bewakingsagentschappen je activiteiten kunnen volgen.

Een VPN helpt daarbij door uw persoonlijke gegevens en online verkeer te versleutelen, waardoor het vrijwel niet te ontcijferen is voor iedereen die probeert te snuffelen in uw online gewoonten. Niemand kan dus wat u zegt of doet op internet koppelen aan uw echte geolocatie en online identiteit.

2. Het helpt u toegang te krijgen tot beperkte inhoud

Het internet staat vol met geweldige muziek- en videoplatforms zoals Netflix, BBC iPlayer, Hulu en Pandora. Het is jammer dat niet alle online gebruikers kunnen genieten van alles wat die websites bieden. Waarom? Omdat veel platforms geo-restricties afdwingen die voorkomen dat internetgebruikers naar verschillende inhoud kijken / luisteren als ze niet van de “juiste” geografische locatie komen.

Als je bijvoorbeeld niet uit de Verenigde Staten komt, kun je niet genieten van de Amerikaanse Netflix-bibliotheek of Pandora Radio. Wanneer u verbinding maakt met de platforms, zullen de websites weten wat uw echte IP-adres is (en – bijgevolg – wat uw geografische locatie is), en de toegang tot hun inhoud blokkeren of u omleiden naar andere pagina’s.

“Maar waarom zou ik een VPN gebruiken als ik al toegang heb tot de inhoud die ik wil?”

Welnu, geoblokken kunnen ook van invloed zijn op u als u een abonnee bent die normaal toegang heeft tot dergelijke inhoud, maar een tijdje het land uit bent. U bent bijvoorbeeld misschien geabonneerd op Hulu, maar u kunt uw favoriete programma’s of films niet bekijken als u zich buiten de VS bevindt (of u nu in het buitenland werkt, een expat, in het leger of gewoon op vakantie bent) ).

waarom een ​​vpn gebruiken

Gelukkig kan een VPN dat probleem oplossen door je IP-adres te verbergen en het te vervangen door het adres van een VPN-server in een land waar de geo-geblokkeerde inhoud beschikbaar is. Dus om toegang te krijgen tot Hulu hoef je alleen maar verbinding te maken met een in de VS gevestigde VPN-server.

En geo-restricties zijn niet het enige dat tussen jou en online content staat. Netwerkbeperkingen op het werk of op school kunnen voorkomen dat u in uw vrije tijd van uw favoriete muziek en shows geniet – en dat allemaal omdat een netwerkbeheerder zich aan strikte, vervelende regels moet houden.

Nou, geen probleem – aangezien een VPN je IP-adres verbergt, kun je firewalls gemakkelijk omzeilen, je naar je favoriete nummers laten luisteren terwijl je werkt, of de nieuwste Netflix-series inhalen tijdens je lunchpauze.

3. Een VPN beveiligt uw online verbindingen

Nu cybercriminele aanvallen tegenwoordig een serieuze bedreiging worden, moet u extra beveiligingsmaatregelen nemen wanneer u internet gebruikt, vooral wanneer u verbinding maakt met onbeveiligde wifi-netwerken. Hoe handig het ook is wanneer u onderweg internettoegang nodig heeft, onbeveiligde netwerken zijn uiterst gevaarlijk omdat hackers uw verbindingen gemakkelijk kunnen afluisteren en gevoelige gegevens zoals uw kunnen stelen:

 • bankgegevens
 • Inloggegevens
 • Creditcard gegevens

En val niet in de val door te geloven dat beveiligde netwerken en uw thuisnetwerk 100% veilig zijn. Met de KRACK Attack-kwetsbaarheid die in 2017 werd gevonden, kunnen zelfs WPA2-apparaten worden gehackt door cybercriminelen. Totdat WPA3 komt, moet u geen enkel risico nemen en alleen een VPN gebruiken wanneer u toegang krijgt tot internet – het versleutelt al uw gegevens en online verkeer, waardoor privé-informatie wordt beschermd tegen hackers.

4. Een VPN helpt u massale online bewaking te vermijden

Naarmate het internet steeds geavanceerder werd, bleven regeringen niet inactief. Talrijke bewakingsdiensten van de overheid zijn begonnen met het maken van bewakingsprogramma’s die gebruikmaken van de informatie die op internet beschikbaar is om internetgebruikers over de hele wereld te monitoren.

Het PRISM-programma van de NSA is op dit moment een van de bekendste massasurveillanceprogramma’s. Het is eigenlijk in staat om informatie te verzamelen over ISP-consumenten (en andere bedrijven), zowel binnen als buiten de VS..

En zoals we net al zeiden, PRISM is niet het enige programma voor massaal toezicht waar u zich zorgen over moet maken wanneer u op internet bent. Er zijn wereldwijd talloze andere programma’s die uw privacy bedreigen.

Best griezelig, toch?

U hoeft zich geen zorgen te maken – met een VPN kunt u voorkomen dat Big Brother in de gaten houdt wat u op internet doet. De service versleutelt uw verbindingen volledig en zorgt ervoor dat geen enkele overheidsinstantie gevoelige gegevens kan verzamelen wanneer ze deze controleren.

5. Het zorgt ervoor dat adverteerders niet te ‘vriendelijk’ tegen u worden

‘Waarom gebruiken mensen VPN-services als ze al dingen als Adblock hebben?’

Het probleem met adblockers is dat ze kunnen voorkomen dat u wordt blootgesteld aan advertenties, maar dat ze niet echt veel doen om uw privacy te beschermen tegen adverteerders. Ze kunnen nog steeds gegevens verzamelen over uw online gewoonten als u een adblocker gebruikt.

In landen als de VS kunnen externe adverteerders zelfs informatie over uw internetvoorkeuren kopen bij uw internetprovider. Het is veilig om te zeggen dat dit soort dingen waarschijnlijk ook in andere landen gebeuren, alleen meer in de toekomst – om nog maar te zwijgen van het feit dat adverteerders ook informatie over uw online gewoonten van andere websites kunnen krijgen.

waarom zou ik een vpn gebruiken

Gelukkig kan een VPN dingen veranderen door uw online privacy te beschermen en uw internetverkeer te versleutelen, zodat uw internetprovider en adverteerders niet alles kunnen controleren wat u online doet en profiteren van die informatie.

6. Een VPN helpt u torrents veilig te downloaden

Hoewel het delen van bestanden buitengewoon nuttig kan zijn, kan het ook erg gevaarlijk zijn – zo erg zelfs dat u het risico loopt DMCA-kennisgevingen te ontvangen, of – erger nog – dat u hoge boetes moet betalen, in de rechtbank terechtkomt of zelfs wordt opgesloten afhankelijk van de copyrightregels en wetten in uw land.

Gelukkig kun je met een VPN gewoon verbinding maken met een server in een land waar torrenting geen probleem is (zoals Roemenië of Zwitserland), en torrents zonder risico downloaden.

“Maar waarom een ​​VPN gebruiken als ik woon in een land waar torrenting geen taboe is?”

Welnu, VPN’s helpen u niet alleen om juridische problemen te voorkomen wanneer u zich bezighoudt met het delen van bestanden. Omdat ze je IP-adres verbergen, helpen ze je ook je privacy te beschermen tegen de Swarm (het totale aantal seeders / leechers dat een torrent uploadt / downloadt). U ziet dat gebruikers in de Swarm normaal gesproken uw IP-adres kunnen zien, en dat kan hen veel dingen over u vertellen, zoals:

 • Uit welk land kom je
 • Uit welke stad je komt
 • Zelfs wie uw ISP is

Oh, en als een duidelijke disclaimer – wij hier bij CactusVPN moedigen of keuren geen illegale piraterij en opzettelijke inbreuk op het auteursrecht goed. We zijn ons er echter van bewust dat veel mensen alleen toegang kunnen krijgen tot werk- of schoolbestanden en entertainment door torrents te gebruiken.

7. Het maakt het mogelijk overheidscensuur te overwinnen

Naast het volgen van wat mensen op internet doen, houden veel regeringen er ook van om te controleren wat mensen op internet kunnen zien of doen. In veel landen over de hele wereld heeft u geen toegang tot bepaalde websites of kunt u geen verschillende online services gebruiken (zoals YouTube, Facebook of Gmail).

Hier is een uitgebreid overzicht van internetrechten over de hele wereld, waar u duidelijk kunt zien welke landen delen van internet censureren.

Het is gemakkelijk in te zien hoe dat een ernstig probleem kan zijn, niet alleen als je in een land woont waar de overheid het internet censureert, maar ook als je zo’n plek bezoekt op vakantie of voor werk.

Het goede nieuws is dat een VPN uw IP-adres en uw online activiteiten verbergt, zodat u effectief door de overheid afgedwongen firewalls die u tegenkomt, kunt omzeilen.

8. Het helpt u SEO-strategieën uit te proberen

Niet veel mensen beseffen dit, maar het is eigenlijk mogelijk om een ​​VPN te gebruiken voor je SEO-strategieën. Omdat de service uw echte locatie verbergt en u het lijkt alsof u uit een ander land komt, kunt u lokale SEO-resultaten op andere internationale markten zien.

Kortom, als u bijvoorbeeld uit Italië komt en aan mensen in de VS wilt verkopen, kunt u zien naar welke zoekwoorden Amerikaanse consumenten op zoek zijn door een Amerikaanse VPN-server te gebruiken.

redenen om een ​​vpn te gebruiken

Er zijn natuurlijk veel mogelijkheden, maar dat is niet de enige manier waarop een VPN je kan helpen met je SEO-plannen. Hier zijn andere manieren waarop u kunt profiteren door een VPN voor SEO te gebruiken:

 • U kunt zorgeloos op afstand werken.
 • U kunt uw privacy beschermen tegen uw concurrenten (zoals ervoor zorgen dat ze het niet merken wanneer u hun website bezoekt).
 • U kunt de vervelende zoekopdracht reCAPTCHA’s van Google omzeilen.

Als je hier meer over wilt lezen, lees dan ons uitgebreide artikel over dit onderwerp.

9. Een VPN verbetert uw spelervaring

Ja, je hebt het goed gehoord – je kunt een VPN gebruiken voor dingen die met videogames te maken hebben. Hier is een korte lijst van de dingen die u met een VPN kunt doen:

 • Speel in elke gewenste regio (zelfs als deze geografisch is vergrendeld)
 • Speel eerder nieuwere games
 • Omzeil vervelende IP-verboden
 • Speel games die zijn verboden
 • Verminder mogelijk lag- en ping-tijden
 • Bescherm uzelf tegen DDoS-aanvallen van pijnlijke verliezers

En dat is allemaal mogelijk omdat de VPN uw online identiteit verbergt en uw internetverkeer en persoonlijke gegevens versleutelt. Als je meer wilt weten over het gebruik van een VPN voor gamen, lees dan ons diepgaande artikel.

10. Een VPN kan u geld besparen op vliegtuigtickets

Als u dit nog niet wist, maken luchtvaartmaatschappijen gebruik van online prijsdiscriminatie, waarbij in feite verschillende prijzen worden weergegeven voor internetgebruikers uit verschillende landen. Dat betekent dat als u bijvoorbeeld uit de VS komt, u mogelijk duurdere tickets te zien krijgt dan iemand uit India. Dat is echter niet alles – u kunt ook duurdere tickets te zien krijgen als de website van de luchtvaartmaatschappij u identificeert als een terugkerende bezoeker (op basis van uw IP-adres).

Welnu, u kunt dat probleem omzeilen door een VPN te gebruiken om uw IP-adres te maskeren – ofwel om het te laten lijken alsof u verbinding maakt vanuit een minder ontwikkeld land, of om het feit te verbergen dat u een terugkerende bezoeker bent. Het helpt ook om cookies op uw apparaat te verwijderen.

Toch moeten we vermelden dat we geen garanties geven. Volgens onze eigen ervaringen en ons onderzoek is het echter mogelijk om ergens tussen een paar dollar en honderden dollars te besparen tijdens een vlucht.

Toen we dit artikel schreven (waar we dit onderwerp dieper bespreken), hebben we een snelle test uitgevoerd en vastgesteld dat we tot $ 450 konden besparen op een vlucht van United Airlines met een Roemeens IP-adres.

11. Het helpt u om oneerlijke bandbreedtebeperking tegen te gaan

Niet bekend met het concept van bandbreedtebeperking? Kortom, het is wanneer uw internetprovider uw gegevensgebruik gedurende de maand controleert en zij besluiten dat u “te veel” gegevens gebruikt voor een bepaalde online activiteit (bestanden downloaden, streamen, online gamen, enz.). Om uw “uitgebreide” gegevensgebruik te verminderen, vertragen ze uw online snelheden.

ISP’s doen dit over het algemeen om netwerkcongestie te verminderen. Het is echter ook zeer waarschijnlijk dat ze bandbreedtebeperking gebruiken als een manier om u te “overtuigen” om een ​​duurder, groter dataplan of een duurder abonnement te kopen.

Hoe helpt een VPN hierbij? Welnu, het versleutelt al uw online verkeer, zodat uw ISP niet kan zien wat u online doet. Daarom kunnen ze uw bandbreedte niet beperken.

12. Een VPN kan helpen bij het werk

Natuurlijk kunt u niet echt een VPN gebruiken voor elk afzonderlijk werkgerelateerd aspect. Het kan echter wel worden gebruikt om de levenskwaliteit op het werk te verbeteren. Als u bijvoorbeeld veel marktonderzoek moet doen (vooral in de VS), zal een VPN u helpen geografisch beperkte websites te deblokkeren. Dit kan met name handig zijn als u met een klant werkt wiens website buiten het land geografisch is geblokkeerd.

We hebben al besproken hoe een VPN helpt bij SEO-strategieën, maar hier is een andere manier waarop een VPN u helpt op het werk – door uw VoIP-conferenties te beveiligen. Bovendien kunt u met een VPN niet alleen uw gesprekken beveiligen, maar ook betere gesprekstarieven krijgen met services zoals Skype. Lees dit artikel als je meer wilt lezen over VPN’s en VoIP-gesprekken.

waarom gebruiken we vpn

Een VPN kan ook werkgerelateerde gegevens beveiligen wanneer deze door werknemers buiten het kantoor worden geopend op onbeveiligde wifi-netwerken. Toch is het vermeldenswaard dat deze methode geschikter is voor kleine en middelgrote bedrijven, aangezien grote bedrijven hiervoor meestal hun eigen bedrijfs-VPN’s hebben.

CactusVPN – De beste manier om van alle toepassingen van VPN-services te genieten

Ongeacht welke van de redenen die we in dit artikel hebben uiteengezet, u motiveert om een ​​VPN-service te gebruiken, we staan ​​voor u klaar. CactusVPN biedt high-end AES-codering die uw gegevens en verkeer, onbeperkte bandbreedte en snelle servers volledig beveiligt.

Van onze 28+ servers bieden er 9 P2P-ondersteuning en onze service heeft ook een Killswitch om ervoor te zorgen dat je altijd beschermd bent, zelfs als je verbinding verbroken wordt. We bieden ook gebruiksvriendelijke apps die op meerdere apparaten werken en eenvoudig te installeren zijn, en een slimme DNS die meer dan 300 geografisch beperkte websites ontgrendelt.

Een beetje besluiteloos voelen?

Geen probleem – we bieden eigenlijk een gratis proefperiode van 24 uur voor onze VPN-service (geen creditcard vereist), zodat u voldoende tijd heeft om te zien of deze echt aan al uw behoeften voldoet. En als je eenmaal een CactusVPN-gebruiker bent geworden, ben je nog steeds gedekt door onze 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Waarom gebruiken mensen VPN-services? Om het internet te ervaren zoals het bedoeld was om van te genieten

Dus waarom gebruiken we VPN-services? Nou, om het simpel te zeggen – zodat we kunnen genieten van internettoezicht, censuur, hackers en zonder beperkingen. De service verbergt het IP-adres van een gebruiker en versleutelt hun online verbindingen, waardoor het voor iedereen moeilijk wordt om hun echte online identiteit te detecteren.

Al met al gebruiken de meeste mensen VPN’s om:

 • Omzeil geoblokken, vervelende firewalls en censuur door de overheid
 • Bescherm hun gegevens tegen massasurveillance, adverteerders en hackers
 • Beveilig hun vrijheid van meningsuiting online
 • Krijg goedkopere vluchten
 • Geniet van een betere werkervaring
 • Verbeter hun SEO-strategieën
 • Vermijd bandbreedtebeperking

Natuurlijk horen we graag van u waarom u denkt dat mensen VPN’s gebruiken en wat u persoonlijk ook leuk vindt om een ​​VPN-service te gebruiken.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me