Wat is een VPN-provider? |


Dat is precies de vraag die we met dit uitgebreide artikel willen beantwoorden. Maar laten we eerst weten wat een VPN is.

Wat is een VPN?

Een VPN (Virtual Private Network) is een service die online privacy en beveiliging biedt. Het maakt gebruik van verschillende technologieën waarmee u gegevens veilig kunt verzenden en ontvangen, uw online identiteit kunt verbergen en beperkte internetinhoud kunt deblokkeren.

Wat is een VPN-provider?

Een VPN-provider is een extern bedrijf dat VPN-services aanbiedt. Met de VPN-provider kunt u verbinding maken met hun VPN-servers en hun apps en technologieën gebruiken om te profiteren van coderingsstandaarden en online anonimiteit.

Om beter te begrijpen wat een VPN-provider is, volgt hier een meer diepgaande uitleg:

Virtual Private Networks werken door een client / server-relatie tot stand te brengen tussen meerdere apparaten waarbij de client (u) verbinding maakt met de VPN-server en de server verbinding maakt met internet. De server behandelt alle verzoeken van u en de gegevens die u van internet ontvangt. De client en server bevinden zich beide aan elk uiteinde van de VPN-tunnel, dus zij zijn de enige entiteiten die het versleutelde webverkeer kunnen decoderen.

Met betrekking tot VPN-servers bezitten de serviceproviders hun eigen fysieke servers of huren ze Virtual Private Servers in beveiligde datacenters over de hele wereld.

Hoe u de juiste VPN-provider kiest

Bij het kiezen van de meest geschikte VPN-service moet u rekening houden met bepaalde aspecten:

1. Het aantal VPN-serverlocaties

Hoe meer serverlocaties worden aangeboden, hoe meer opties beschikbaar zijn voor het deblokkeren van geografisch beperkte websites. U krijgt ook meer kans op betere internetsnelheden als u kunt kiezen uit een groter aantal servers en als sommige servers geografisch dicht bij u staan ​​(aangezien hoe dichter de server bij uw huidige locatie is, hoe beter de verbindingssnelheid).

Houd er echter rekening mee dat u niet een groot aantal servers nodig heeft om verbinding mee te maken (zoals meer dan 50 of 100) – net genoeg servers om u een behoorlijke inhoudelijke variatie te bieden. Bovendien betekent een ‘tammer’ aantal servers ook dat de prijzen betaalbaarder zijn.

2. De soorten VPN-protocollen en versleuteling

Om uw privacy online goed te beveiligen, kunt u het beste bij een VPN-provider blijven die krachtige versleutelingsstandaarden (zoals AES) en betrouwbare, veilige VPN-protocollen zoals OpenVPN biedt. Het is natuurlijk beter als de provider u ook toegang biedt tot meerdere VPN-protocollen.

Een goede VPN-provider moet je ook vrij laten schakelen tussen VPN-protocollen, zodat je meer controle hebt over je verbindingen.

3. Het logboekbeleid

Een VPN-provider moet een schriftelijke garantie bieden dat ze geen logboeken bijhouden. Hoewel alle VPN-providers gedwongen zijn een kleine hoeveelheid klantgegevens te bewaren, moeten ze garanderen dat uw online activiteiten niet worden geregistreerd of geregistreerd.

Waarom? Omdat alle gelogde gegevens kunnen worden misbruikt door cybercriminelen, de autoriteiten of zelfs adverteerders.

4. Abonnementsprijzen

VPN-providers bieden over het algemeen abonnementen variërend tussen $ 5 en $ 10 per maand. U mag niet aannemen dat de duurste providers de beste zijn en moet uw keuze baseren op servicekwaliteit in plaats van kosten.

Dat gezegd hebbende, moeten gratis VPN-providers om een ​​aantal redenen worden vermeden. Ze bieden niet alleen een beperkte service met vaak verborgen kosten, maar het is ook bekend dat ze in het geheim profiteren van de internetsnelheden van hun klanten en een niet-actieve computer gebruiken als een exitknooppunt, waardoor onbekende gebruikers uw internet zonder uw medeweten kunnen gebruiken.

Kies de VPN-provider

5. De VPN Client-apps

De meeste VPN-providers bieden VPN-apps voor Windows, macOS, iOS en Android. Sommige bieden ook apps voor Amazon Fire TV, Android TV, Linux en andere apparaten.

Controleer in ieder geval altijd of de VPN-provider die u wilt gebruiken compatibele apps biedt voor uw apparaten. Als uw apparaten geen native VPN-ondersteuning hebben (zoals een Xbox bijvoorbeeld), controleer dan of de provider u kan helpen bij het instellen van de VPN op een router.

6. Verbindingssnelheden

Voor de meeste gebruikers is snelheid belangrijker dan een groot aantal servers. Het heeft geen zin om toegang te krijgen tot inhoud van over de hele wereld als je deze niet met een redelijke snelheid kunt streamen.

Idealiter zou u een VPN-provider moeten kiezen met snelle servers, onbeperkte bandbreedte en servers die zich in de buurt van / in uw land bevinden (niet allemaal, slechts een paar).

7. P2P / Torrenting-ondersteuning

Als je van plan bent torrents te downloaden, zorg er dan voor dat de VPN-provider dit toestaat en servers heeft in landen die dergelijke activiteiten niet vervolgen of beperken, zoals Roemenië, Zwitserland, Nederland of Spanje.

8. Het aantal gelijktijdige verbindingen

Om het meeste uit uw VPN te halen, wilt u waarschijnlijk uw computer, telefoon en andere apparaten er tegelijkertijd mee verbinden. Zorg ervoor dat uw VPN-provider minimaal 3-5 gelijktijdige verbindingen biedt. Anders moet u herhaaldelijk in- en uitloggen op verschillende apparaten.

9. Het land waar de VPN-provider is gevestigd

Veel landen hebben een beleid voor gegevensbewaring dat overheidsinstanties toegang geeft tot geregistreerde gebruikersgegevens. Zorg ervoor dat de VPN-provider waarin u bent geïnteresseerd niet in een dergelijk land is gevestigd. Als algemene vuistregel zijn landen als Gibraltar en Moldavië een veilige gok.

Het is ook de moeite waard om de algemene staat van dienst van het land met betrekking tot spionage en bewaking te controleren, om er zeker van te zijn dat uw overheidsinformatie niet om uw informatie kan vragen.

10. De services en functies

Het is het beste om een ​​provider te kiezen die naast de VPN-service extra voordelen biedt, zoals een Smart DNS, Proxy, een Killswitch, DNS Leak-bescherming en een Apps-Killer. Dit zijn allemaal diensten die het waard zijn om te hebben. Als u echter alleen op zoek bent naar een basisservice voor een lage prijs, zijn deze niet altijd essentieel voor uw aankoopbeslissing.

11. De klantenondersteuning

Idealiter zou u een provider moeten kiezen die 24/7 klantenondersteuning biedt. Live-chat en aanwezigheid op sociale media (vooral op Twitter) maken het ook gemakkelijker om contact op te nemen met de provider als u problemen ondervindt.

Recensies kunnen u ook een idee geven over hoe lang het duurt voordat het ondersteuningsteam van een VPN-provider op problemen reageert en deze oplost.

Op zoek naar een betrouwbare VPN-provider? We hebben je gedekt!

Wij hier bij CactusVPN bieden een eersteklas VPN-service waarop u altijd kunt rekenen. We bieden onbeperkte bandbreedte, platformonafhankelijke VPN-apps, 24/7 ondersteuning en een Killswitch die ervoor zorgt dat je altijd veilig online bent.

En wat u ook op internet wilt doen, we hebben een oplossing:

 • Als je vastbesloten bent om je privacy te beschermen, zul je dol zijn op de geavanceerde AES-codering van onze VPN en het feit dat we helemaal geen logboeken opslaan.
 • Als u alleen toegang wilt tot geografisch geblokkeerde inhoud en deze wilt streamen, kan onze slimme DNS-service u helpen toegang te krijgen tot meer dan 300 wereldwijd geografisch beperkte websites.
 • Als u alleen geïnteresseerd bent in het delen van bestanden, kunt u gewoon verbinding maken met een van onze 9 snelle VPN-servers met P2P-ondersteuning (van de 28+).
 • En als u slechts een beperkt budget heeft en alleen op zoek bent naar het omzeilen van werk- / schoolfirewalls, zult u blij zijn te weten dat we zeer betaalbare prijzen bieden.

Oh, en u kunt ook genieten van maximaal 5 gelijktijdige verbindingen met onze service op meerdere apparaten.

Dat is niet alles – we bieden ook een gratis proefperiode aan

Als u er niet volledig van overtuigd bent dat CactusVPN aan al uw behoeften kan voldoen, waarom zou u dan niet eerst onze service gratis testen? We bieden een proefperiode van 24 uur aan – geen creditcardgegevens vereist!

Wat meer is, als je eenmaal een CactusVPN-gebruiker bent geworden, ben je nog steeds gedekt door onze 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie, dus er is geen risico aan verbonden.

Welk soort VPN-providerservices zijn geschikt voor mij?

Het hangt echt af van uw specifieke behoeften en intenties. Toch hebben we wat onderzoek gedaan en vier categorieën mensen bedacht die kunnen profiteren van VPN-services, en waar iedereen die tot een van die categorieën behoort, op moet letten:

Studenten / werknemers

Student / werknemer VPN-gebruiker

In dit geval is het veilig om aan te nemen dat u geïnteresseerd bent in het deblokkeren van beperkte websites en toegang tot geblokkeerde inhoud op uw school- of bedrijfsnetwerk.

Als je de kosten laag wilt houden, moet je een VPN kiezen met goedkope of scherp geprijsde abonnementen en focus op geweldige verbindingssnelheden in plaats van hoge beveiligingsniveaus. Als u echter van plan bent wat online bankieren op school / werk te doen of gevoelige school- / werkbestanden te openen / torreren, moet u overwegen prioriteit te geven aan encryptie boven snelheden.

Mensen met een ‘klokkenluider’-mentaliteit

Sectret Agent VPN-gebruiker

Of je nu een echte klokkenluider bent of gewoon iemand die in een land woont waar massale bewaking de norm is, je moet je concentreren op sterke versleutelingsprotocollen en op privacy gerichte functies en voordelen zoals een Killswitch of een no-log-beleid.

Sommige privacygeoriënteerde VPN-providers zijn misschien niet extreem budgetvriendelijk, maar kun je in dit geval echt een prijs opleggen aan je privacy?

Mensen die regelmatig bestanden downloaden

Downloader VPN-gebruiker

Ongeacht of u alleen inhoud wilt downloaden die gratis beschikbaar is, of torrents wilt bemachtigen zonder in juridische problemen te komen of uw IP aan de Swarm bloot te stellen, u heeft een VPN-serviceprovider nodig die snelle verbindingen biedt , onbeperkte bandbreedte en ondersteunt downloaden van torrent (zelfs als je niet geïnteresseerd bent in torrents – beter dan genezen).

Mensen die gewoon entertainment willen

Watcher VPN-gebruiker

Wilt u buiten de VS uw favoriete films en shows op Netflix bekijken? Geïnteresseerd in het bekijken van de nieuwste shows op BBC iPlayer? U heeft een VPN-provider nodig met servers in die landen – en elk ander land met geografisch geblokkeerde inhoud waartoe u toegang wilt hebben. Onbeperkte bandbreedte en platformonafhankelijke apps zouden ook helpen.

Daarnaast moet u ook overwegen om u te abonneren op een VPN-provider die ook een Smart DNS-service aanbiedt – als back-up als de VPN wordt geblokkeerd of niet werkt.

In dit geval mag een hoog niveau van versleuteling ook niet echt een groot aandachtspunt zijn, tenzij je echt het gevoel hebt dat het nodig is.

Wat is een VPN-provider? Het komt neer op

Een VPN-provider is een extern bedrijf waarvan u VPN-services aanschaft. De provider biedt u toegang tot VPN-servers via een VPN-client die normaal gesproken wordt geleverd in de vorm van platformonafhankelijke apps.

Bij het kiezen van een VPN-provider is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze sterke codering, een niet-logbeleid, relevante serverlocaties, geen bandbreedtebeperkingen en fatsoenlijke ondersteuning bieden – niet alleen aantrekkelijke prijzen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map