Wat is een VPN-server en hoe werkt een VPN-server? |


En voor het geval je je ook afvroeg wat een VPN is of gewoon een snelle opfriscursus wilde, hebben we je gedekt met een korte en eenvoudige definitie.

Wat is VPN?

Een VPN (Virtual Private Network) is een service die u kunt gebruiken wanneer u verbinding maakt met internet. Het beveiligt uw online verkeer en gegevens, zodat u kunt genieten van privé browsen en onbeperkte toegang tot alle online inhoud die u maar wilt.

Waarom is een VPN-server belangrijk??

Normaal gesproken, wanneer u verbinding wilt maken met een website op internet, gaat al uw uitgaande en inkomende verkeer en gegevens via uw ISP.

Aangezien al uw informatie in een duidelijk leesbaar formaat is, kan uw ISP (en wie dan ook – hackers, toezichthoudende instanties of adverteerders) zien wat u op internet doet.

Onveilige verbinding met internet

Bovendien, aangezien uw echte IP-adres en geografische locatie worden blootgesteld aan internet, kan vrijwel iedereen die informatie gebruiken om verschillende dingen over u te weten te komen, zoals in welk land en in welke stad u woont en wie uw ISP is.

Kortom, zonder een VPN-server bent u als een zittende eend op het web – u wordt blootgesteld aan ernstige schendingen van de privacy naast gegevens- en identiteitsdiefstalrisico’s.

Wat is een VPN-server?

Een VPN-server is een fysieke of virtuele server die is geconfigureerd voor het hosten en leveren van VPN-services aan gebruikers over de hele wereld. De server is een combinatie van VPN-hardware en VPN-software waarmee VPN-clients verbinding kunnen maken met een beveiligd privé-netwerk. In tegenstelling tot de meeste servers heeft een VPN-server meestal meer logische en fysieke communicatiepoorten.

Hoe werkt een VPN-server?

Het hele proces begint met het uitvoeren van een VPN-client. Het verbindt u met de VPN-server en begint uw verkeer ernaar te sturen via uw ISP. Deze keer worden al uw gegevens echter gecodeerd door de VPN-protocollen waarmee de server is geconfigureerd, wat betekent dat uw ISP (of iemand anders) deze niet kan controleren.

Zodra de VPN-server alle versleutelde informatie heeft ontvangen, zal hij deze ontsleutelen en doorsturen naar de aangewezen webserver. Daarna versleutelt de VPN-server de gegevens die hij van de webserver ontvangt en stuurt deze naar u via uw ISP. Zodra u die gegevens op uw apparaat hebt ontvangen, zal de VPN-client deze voor u decoderen.

Om een ​​beter beeld te krijgen van hoe het allemaal werkt, stel je voor dat er een “tunnel” tot stand is gebracht tussen de VPN-client en de VPN-server. Alle gegevens die door die tunnel gaan, zijn gecodeerd en daarom onleesbaar voor iedereen die zich buiten de tunnel bevindt.

Hoe werkt een VPN-diagram

Een ander ding dat de VPN-server voor u doet, is uw IP-adres verbergen en vervangen door een eigen adres. De server doet dat om u te helpen uw geolocatie op het internet te verbergen, zodat u kunt genieten van nog meer privacy en tegelijkertijd vervelende geo-beperkingen en firewalls kunt omzeilen.

Wat is VPN-serversoftware?

Met VPN-serversoftware kan een server VPN-services aanbieden aan gebruikers. Het is software ontwikkeld door VPN-protocolontwikkelaars en is geïnstalleerd op de server. Naast het alleen afhandelen van client / servercommunicatie en netwerk- en hardwarecomponenten, configureert VPN-serversoftware servers met extra beveiliging waarmee ze verbindingsverzoeken en binnenkomende informatie kunnen versleutelen en ontsleutelen.

VPN-serversoftware gebruikt ook VPN-protocollen om gebruikersgegevens en verkeer te versleutelen. Over het algemeen wordt meer dan één VPN-protocol gebruikt om gebruikers meer controle over hun verbindingen te bieden. Dit zijn de meest gebruikte VPN-protocollen:

 • OpenVPN
 • SSTP
 • PPTP
 • L2TP / IPSec
 • IKEv2
 • SoftEther

Hoe verbetert een VPN-server uw online ervaring?

Allereerst versleutelt een VPN-server alle gegevens en het verkeer dat naar uw apparaat gaat, en zorgt er in feite voor dat:

 • Uw internetprovider kan niet zien wat u online doet, wat betekent dat er geen kans is dat ze uw bandbreedte beperken of uw gegevens delen met de autoriteiten of adverteerders.
 • U zult niet het slachtoffer worden van massaal online toezicht, omdat uw privacy wordt bedreigd door mensen als de NSA of CIA.
 • Uw privégegevens lopen niet het risico in verkeerde handen te vallen. In wezen kunnen cybercriminelen geen gebruik maken van zwakke punten in het netwerk (ja, zelfs op onbeveiligde wifi-netwerken) om uw creditcardgegevens, bankrekeninggegevens en inloggegevens te stelen.

Daarnaast verbergt een VPN-server uw echte IP-adres, zodat geen enkele toezichthouder, hacker, adverteerder of website het kan zien en informatie kan vinden die ermee is geassocieerd (zoals uw land, stad of zelfs ISP).

Bovendien betekent het verborgen hebben van uw IP-adres dat u vervelende geografische beperkingen kunt omzeilen die kunnen voorkomen dat u geniet van de online inhoud die u wilt. Hetzelfde geldt ook voor firewallbeperkingen op het werk of op school.

Op zoek naar een geweldige VPN-server?

Wij hier bij CactusVPN hebben je gedekt – we bieden een high-end VPN-service die je toegang biedt tot 28+ high-speed servers van over de hele wereld die onbeperkte bandbreedte hebben en ook als proxyservers fungeren. Bovendien bieden 8 van onze servers ook P2P-ondersteuning.

Bovendien zijn onze servers uitgerust met 6 VPN-protocollen (inclusief het zeer veilige OpenVPN-protocol) en AES-encryptie. Bovendien gebruiken onze servers ook gedeelde IP-technologie, zodat uw online activiteiten niet aan u of uw apparaat (apparaten) kunnen worden gekoppeld.

Daarnaast biedt onze service nog andere extra’s, zoals een Killswitch, platformonafhankelijke apps, tot wel 5 gelijktijdige verbindingen tegelijkertijd en een Smart DNS-service waarmee je meer dan 300 wereldwijde websites kunt deblokkeren (waaronder Netflix US).

CactusVPN-app

Onbeslist voelen?

Geen probleem – we begrijpen het. Daarom raden we je aan om onze gratis proefperiode van 24 uur eerst te proberen, om te zien of CactusVPN aan al je behoeften kan voldoen.

En dat is niet het enige vangnet dat we aanbieden. Zodra u zich abonneert op onze service, valt u zelfs nog steeds onder onze 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Conclusie

Verbinding maken met internet zonder een VPN-server kan behoorlijk riskant zijn – uw IP-adres is zichtbaar (wat betekent dat veel persoonlijke informatie wordt blootgesteld), uw ISP kan alles zien wat u online doet (en dat geldt ook voor andere mensen, zoals hackers en bewakingsdiensten) ), en je hebt mogelijk geen toegang tot alle gewenste inhoud (omdat platforms die geoblokken gebruiken weten wat je IP is).

Wat is een VPN-server, vraag je? Het is een fysieke server of een VPS (Virtual Private Server) waarmee een VPN-provider u toegang biedt tot hun VPN-services. Alle gegevens die tussen u en de server worden uitgewisseld, zijn gecodeerd, zodat niemand ze kan controleren, en de server verbergt ook uw echte IP-adres.

Over het algemeen is een verbinding met internet via een VPN-server veel veiliger en privé.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map