Wat is een website-beveiligingscertificaat? |


Nou, hier is alles wat je moet weten:

Wat is een website-beveiligingscertificaat?

Een beveiligingscertificaat voor websiteplatforms is een tool die wordt gebruikt in het online validatie- en versleutelingsproces. Het is in feite verantwoordelijk voor het versleutelen van gegevens die worden gedeeld tussen de server van de website en de browser van de klant. Het certificaat maakt deel uit van het HTTPS-protocol en wordt ook vaak een SSL- of TLS-certificaat genoemd.

Websitebeveiligingscertificaten worden uitgegeven door een bekende certificeringsinstantie (CA) zoals Comodo, RapidSSL, Symantec of GeoTrust. Door de website een certificaat aan te bieden, verifieert de CA in wezen de identiteit van de eigenaar en verzekert het de bezoekers van de website dat hun verbindingen veilig zijn.

Wat is HTTPS?

HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) is een communicatieprotocol dat verantwoordelijk is voor het verzenden van de code van een website die wordt gehost op een webserver naar het apparaat van de gebruiker die er verbindingsverzoeken naar verzendt. Voor de veiligheid gebruikt HTTPS asymmetrische codering met openbare en privé cryptografische sleutels.

Het belangrijkste hoogtepunt van HTTPS is dat het veilige authenticatie biedt voor een website en de webserver, zodat bezoekers van de website niet kunnen worden blootgesteld aan:

 • MITM-aanvallen (man-in-the-middle)
 • Phishing-pogingen
 • DNS-manipulatie

Volg deze link als je meer wilt weten over HTTPS. Het belangrijkste onderwerp gaat over hoe HTTPS verschilt van VPN’s, maar er is nog steeds veel nuttige informatie in het artikel.

Wat is TLS / SSL?

TLS staat voor Transport Layer Security en SSL staat voor Secure Sockets Layer. Beide zijn protocollen die veilige verbindingen bieden via een netwerk of een eenvoudige link. TLS wordt tegenwoordig echter meestal gebruikt omdat het een verbetering is ten opzichte van SSL. Desondanks worden SSL en TLS nog steeds als onderling uitwisselbare termen beschouwd.

Toch wordt SSL niet echt meer aangeboden, dus een website krijgt TLS-verbindingen, zelfs als deze SSL-certificaten koopt. Aangezien TLS / SSL het meest gebruikte protocol is voor surfen op het web, hoor je mensen vaak verwijzen naar beveiligingscertificeringen van websites door ze TLS- of SSL-certificaten te noemen.

Hoe werkt een website-beveiligingscertificering?

In principe wordt het certificaat gebruikt in het communicatieproces tussen client en webserver. Wanneer de browser van een gebruiker probeert verbinding te maken met een beveiligde website, vraagt ​​de browser de webserver om zichzelf te identificeren. Wanneer dat gebeurt:

 • De browser ontvangt een kopie van het beveiligingscertificaat van de server.
 • Als de browser bevestigt dat het certificaat in orde is, stuurt hij een bericht door naar de server.
 • De server stuurt op zijn beurt een digitaal ondertekende bevestiging terug en start een gecodeerde communicatiesessie met de browser.
 • Zodra dat is gebeurd, kunnen gegevens veilig worden gedeeld tussen de webserver en de browser van de gebruiker.

In de kern zijn website-beveiligingscertificeringen een manier om de identiteit van de eigenaar van een website te verifiëren en hen verantwoordelijk te maken voor de privacy en veiligheid van al hun websitebezoekers.

Moeten alle websites beveiligingscertificaten gebruiken?

Nou, niet precies – er is geen wereldwijde specifieke wettelijke vereiste die website-eigenaren dwingt om een ​​certificaat te krijgen. Het is echter de moeite waard om er een te hebben, en we zullen in de volgende sectie bespreken waarom.

Maar voordat we daar op ingaan, willen we een algemene misvatting aanpakken – namelijk dat alleen e-commerce (of elke website die betalingen verwerkt) websites beveiligingscertificaten moeten hebben. Dat klopt gewoon niet. Zelfs een eenvoudige blog zou een beveiligingscertificaat moeten krijgen, omdat het gevoelige bezoekersgegevens van websites verwerkt, zoals e-mailadressen van gebruikers, IP-adressen en geolocatiegegevens.

Waarom zou u zich zorgen maken over beveiligingscertificeringen van websites??

Het ontbreken van beveiligingscertificaten voor websites treft vooral website-eigenaren op een negatieve manier omdat ze hun geloofwaardigheid verliezen, en populaire browsers (zoals Google Chrome) zullen hun platforms markeren als onveilig voor online gebruikers.

U heeft als online gebruiker echter ook veel te verliezen als u op een onbeveiligde website surft. U deelt tenslotte persoonlijke of financiële informatie met een platform dat geen codering gebruikt, zodat het gemakkelijk kan worden gestolen door cybercriminelen door MITM-aanvallen, phishing en datalekken.

Bovendien kunt u nooit weten of een onbeveiligde website daadwerkelijk eigendom is van een hacker of niet, aangezien de identiteit van de eigenaar niet is geverifieerd. Als het eigendom is van één, kunnen ze alle gegevens die u met hen deelt, registreren: creditcardnummers, bankrekeninggegevens, e-mailadres, fysiek adres, mobiel telefoonnummer, enz..

Dat, en het onbeveiligde platform zou ook malwa-geïnfecteerde advertenties, links en bestanden kunnen hosten. Interactie met een van deze middelen betekent dat uw apparaat geïnfecteerd raakt met malware zoals:

 • Keyloggers
 • Adware
 • Spyware
 • Virussen
 • Trojaanse paarden
 • Ransomware
 • Wormen

Al met al vraagt ​​het gebruik van een onbeveiligde website alleen maar om problemen. Uw financiële gegevens worden waarschijnlijk gestolen en gebruikt om uw bankrekeningen en creditcards op te schonen, en uw persoonlijke gegevens kunnen te koop worden aangeboden op het deep web, om later te worden gebruikt bij andere oplichting.

Hoe weet u of een website een certificaat voor websitebeveiliging heeft

 • Controleer of het URL-adres begint met ‘https’ of ‘http’. Het adres van platforms die beveiligingscertificaten voor websites gebruiken, moet beginnen met ‘https’, wat aangeeft dat het het HTTPS-protocol gebruikt.
 • Sommige browsers slaan echter het “https” -gedeelte van het URL-adres over. Controleer in dat geval of er een groen hangslotpictogram voor of na het hele URL-adres staat. Als er een is, is dat een teken dat de website een beveiligingscertificaat heeft.
 • De naam van het bedrijf wordt weergegeven vóór het groene hangslotpictogram. Dan heeft de website een Extended Validation Certificate.
 • Aangezien sommige cybercriminelen de website mogelijk hacken om een ​​vals hangslotpictogram weer te geven, moet u er altijd op klikken om te zien of het bruikbaar is. Normaal gesproken zou u erop moeten kunnen klikken voor meer informatie over het beveiligingscertificaat van de website, zoals:
  • Wie de CA is die het certificaat heeft afgegeven.
  • Welke TLS / SSL-versie de website heeft.
  • Welke coderingscode wordt gebruikt.
  • Welke codering met openbare sleutel wordt gebruikt.
  • Vanaf welke datum het certificaat geldig begon te worden en wanneer het moet worden verlengd.

Veilig gebruik maken van een platform dat niet is gecertificeerd voor websitebeveiliging

1. Zorg ervoor dat u up-to-date antivirus- / antimalwarebescherming hebt

Aangezien onbeveiligde websites waarschijnlijk malware bevatten in hun links, advertenties, knoppen en bestanden, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u een manier heeft om uzelf tegen dergelijke bedreigingen te beschermen. Antivirus- / antimalwareprogramma’s zijn de beste manier om dat te doen.

Er zijn tal van leveranciers van antivirus- / antimalwaresoftware om uit te kiezen, maar onze aanbevelingen zijn Malwarebytes en ESET.

Op deze manier, zelfs als u per ongeluk een malware-infectie op een onbeveiligde website veroorzaakt, heeft u op zijn minst een manier om te voorkomen dat ze schade aanrichten.

Oh, en zorg ervoor dat u altijd uw beveiligingsprogramma up-to-date houdt. Als u dit niet doet, kan uw apparaat mogelijk niet worden beschermd tegen de nieuwste soorten malware-aanvallen.

2. Gebruik een VPN (Virtual Private Network)

Een VPN is een online service die uw online verkeer kan versleutelen en uw IP-adres kan verbergen. Het gebruik ervan tijdens het bezoeken van een onbeveiligde website is van het grootste belang, omdat het ervoor zorgt dat uw gegevens worden beveiligd terwijl u erop bladert. Ook weten de website en de eigenaar (s) niet wat uw geografische locatie is, dus kunnen ze die informatie niet gebruiken om uw online bewegingen bij te houden.

Natuurlijk moet u nog steeds een antivirus- / antimalware-oplossing gebruiken en de rest van de tips volgen die we in deze sectie bieden om de beste resultaten te krijgen.

“Moet ik ook een VPN gebruiken op HTTPS-websites?”

Ja, eigenlijk zou je dat moeten doen. Hoewel HTTPS-websites met TLS / SSL-certificaten normaal gesproken veilig zijn, hangt het veiligheidsniveau af van hoe goed ze op het platform zijn geïmplementeerd. Als er fouten worden gemaakt aan de kant van de website-eigenaar, is het platform mogelijk niet zo veilig als u denkt.

Bovendien is er ook het feit dat minder gerenommeerde SSL-certificaten binnen enkele minuten gratis kunnen worden verkregen als u op de juiste plaatsen op internet zoekt. Dus, cybercriminelen of website-eigenaren die niet te veel om de veiligheid en privacy van gebruikers geven, kunnen ze gebruiken om te proberen bezoekers van de website naar een vals gevoel van veiligheid te lokken.

Het zijn ook niet alleen onbekende, louche websites die geen HTTPS gebruiken. Volgens gegevens gebruikt ongeveer 20% van de 502 grootste websites ter wereld geen HTTPS. Het is dus het beste om een ​​VPN te gebruiken wanneer u op internet surft om ervoor te zorgen dat u niet per ongeluk gevoelige informatie onthult op onbeveiligde platforms – ongeacht hoe gerenommeerd ze zijn.

Bovendien, zelfs als de HTTPS-website in orde is, is de manier waarop u deze opent mogelijk niet. Afhankelijk van hoe veilig het openbare wifi- of thuisnetwerk is dat u gebruikt, wordt u mogelijk blootgesteld aan cyberdreigingen. Het is dus beter om in beide situaties gewoon een VPN te gebruiken om ervoor te zorgen dat u een extra versleutelingslaag heeft die uw online activiteiten beschermt.

Op zoek naar een veilige VPN om uw online verkeer en gegevens te beschermen?

We hebben precies de oplossing die u nodig heeft. CactusVPN biedt codering van militaire kwaliteit die ervoor zorgt dat u altijd veilig bent op internet, of u nu toegang heeft tot onbeveiligde platforms, HTTPS-websites of openbare wifi. Bovendien kunt u ook kiezen voor een van onze vele zeer veilige VPN-protocollen (SoftEther, IKEv2, SSTP, OpenVPN) om uw online veiligheid nog meer te vergroten.

Bovendien moeten we ook vermelden dat onze service is uitgerust met een Kill Switch, zodat je beschermd bent, zelfs als je VPN-verbinding niet werkt. Dat, en we registreren geen van uw gegevens om uw privacy intact te houden, en onze VPN biedt ook DNS-lekbescherming.

U zult ook blij zijn te weten dat we een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie bieden zodra u zich ook aanmeldt.

3. Houd uw firewall ingeschakeld

Firewalls zijn niet erg geliefd bij online gebruikers omdat ze de neiging hebben om hun activiteiten vaak te verstoren. Als u echter op een onbeveiligde website surft, kan een firewall van onschatbare waarde zijn. Waarom? Omdat het mogelijk kan voorkomen dat hackers die het platform gebruiken, ongeautoriseerde toegang krijgen tot uw apparaat of netwerk. Bovendien kan uw firewall ook helpen uw apparaten te beschermen tegen bepaalde soorten op gegevens gebaseerde malware-aanvallen.

Houd er rekening mee dat een firewall op zichzelf uw online browsen niet hackerbestendig maakt. U moet ook antimalware / antivirussoftware, gezond verstand, privacygeoriënteerde extensies en een VPN gebruiken.

4. Geen interactie met enige schaduwrijke links of advertenties

Als u op onbeveiligde websites surft, wordt u zeer waarschijnlijk het doelwit van phishing, malware en andere cyberaanvallen, meestal in de vorm van pop-upberichten, pop-upadvertenties of duistere, verkorte en opdringerige links. Sommige berichten en links kunnen erg verleidelijk zijn om op te klikken of erop te tikken, omdat ze waarschijnlijk clickbait-titels en woorden bevatten.

Interactie met een van hen zal hoogstwaarschijnlijk leiden tot een malware-infectie – meestal spyware, adware, ransomware, virussen of keyloggers. Zorg er dus altijd voor dat u flitsende CTA’s, knoppen en berichten op onbeveiligde websites negeert. En blijf uit de buurt van de advertenties – in feite moet er altijd een adblocker zijn geïnstalleerd bij toegang tot HTTP-platforms.

En denk er niet eens aan om op de “X” -knop te drukken in pop-upberichten en advertenties! Als u dat doet, is de kans groot dat uw apparaat of browser direct wordt geïnfecteerd met malware.

5. Gebruik beveiligingsextensies op uw browsers

Aangezien onbeveiligde websites (en soms zelfs beveiligde) kwaadaardige advertenties, links, knoppen en scripts kunnen bevatten, moet u een manier hebben om te voorkomen dat ze starten of werken als u online veilig wilt zijn.

Een goede manier om dat te doen, is door scriptblokkeerders in uw browser te installeren, zoals uMatrix en uBlock Origin. Ze kunnen voorkomen dat ongewenste scripts op elke website worden gestart, zoals cryptomining-scripts, kwaadaardige advertentiescripts en ongewenste videoscripts.

Daarnaast zou u ook moeten overwegen om Stanfords antiphishing-extensies te gebruiken. Ze waarschuwen u als u ooit op een phishing-website terechtkomt en beschermen u tegen contextbewuste phishing-aanvallen.

Een andere extensie die we ten zeerste aanbevelen, is Disconnect – een leuke tool die trackingcode van derden blokkeert die uw privacy en gegevens kan schaden. Privacy Badger is ook een goede manier om een ​​extra beveiligingslaag aan uw privacy toe te voegen. Als je een vergelijkbare extensie wilt, maar met een veel betere gebruikersinterface, kun je Ghostery gebruiken

Ten slotte moet u HTTPS Everywhere in alle browsers installeren, omdat het verzoeken naar sommige onbeveiligde websites kan herschrijven om HTTPS te gebruiken.

Wat is een website-beveiligingscertificaat? Het komt neer op

Een websitebeveiligingscertificering is een hulpmiddel dat deel uitmaakt van het validatie- en versleutelingsproces van de website. Het zorgt er in feite voor dat de website legitiem is, dat de identiteit van de eigenaar wordt geverifieerd en dat een gecodeerd communicatiekanaal tot stand wordt gebracht tussen de browser van een gebruiker en de webserver van de website.

Ervoor zorgen dat u een website met een beveiligingscertificaat gebruikt, is erg belangrijk omdat onbeveiligde websites kunnen worden beheerd door cybercriminelen om gebruikersgegevens te stelen, of ze kunnen bezoekers opzettelijk of onopzettelijk blootstellen aan schadelijke bestanden, links en advertenties.

Hoe weet je of een website een beveiligingscertificaat heeft? Vrij eenvoudig – als de URL begint met ‘https’ en er is een groen hangslotpictogram voor of na het URL-adres waarmee u kunt communiceren voor meer informatie over het certificaat, is dat een goed teken.

Als u echter op een onbeveiligd platform surft, moet u enkele voorzorgsmaatregelen nemen:

 • Zorg ervoor dat er een antivirus- / antimalwareprogramma op uw apparaat is geïnstalleerd.
 • Voorzie uw browser van beveiligings- en privacygerichte extensies.
 • Gebruik altijd een VPN om uw verkeer te versleutelen en uw geolocatie te verbergen. Het is zelfs een goed idee om er ook een te gebruiken wanneer u door HTTPS-websites bladert.
 • Negeer schaduwrijke knoppen, advertenties, links of pop-upberichten.
 • Zorg ervoor dat de firewall van uw apparaat is ingeschakeld.
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map