Wat is IPSec en hoe werkt het? |


Wat is IPSec?

IPSec (Internet Protocol Security) bestaat uit een aantal verschillende beveiligingsprotocollen en is ontworpen om ervoor te zorgen dat datapakketten die via een IP-netwerk worden verzonden, ongezien en ontoegankelijk blijven voor derden. IPSec biedt een hoog beveiligingsniveau voor het internetprotocol. Versleuteling wordt gebruikt om de vertrouwelijkheid te waarborgen en voor authenticatie.

Waarom is IPSec populair?

Dankzij zijn tweeledige aanpak is IPSec een van de veiligste manieren om gegevens te versleutelen. Het heeft ook het grote voordeel dat het op netwerkniveau werkt, terwijl systemen zoals SSL op applicatieniveau werken. SSL-beveiligingssystemen vereisen aanpassing aan individuele applicaties, maar IPSec vereist alleen aanpassing aan het besturingssysteem.

Hoe werkt IPSec?

De meeste andere beveiligingsprotocollen werken op de applicatielaag van netwerkcommunicatie. Een groot voordeel van IPsec is dat het, omdat het op netwerk werkt in plaats van op applicatieniveau, een volledig IP-pakket kan versleutelen. Het doet dit met twee mechanismen:

Verificatiekop (AH) – dit plaatst een digitale handtekening op elk pakket, waardoor uw netwerk en gegevens worden beschermd tegen interferentie door derden. Een AH betekent dat de inhoud van een datapakket niet kan worden gewijzigd zonder detectie, en maakt ook identiteitsverificatie mogelijk tussen de twee uiteinden van een verbinding.

Encapsulating Security Payload (ESP) – terwijl de AH het knoeien met een pakket voorkomt, zorgt de ESP ervoor dat de informatie in het pakket wordt versleuteld en niet kan worden gelezen. Een ESP-header, trailer en authenticatieblok worden gebruikt om de volledige payload van een pakket te versleutelen.

Technische details

 • Compatibel met Windows 7+, Windows Server 2008, Cisco-routers, macOS- en iOS-apparaten.
 • Ondersteunt compatibele versies voor Linux en andere besturingssystemen.
 • Het primaire protocol is Internet Key Exchange (IKE)
 • Maakt gebruik van Internet Security Association en Key Management Protocol (ISAKMP) zoals gedefinieerd in IETF RFC 2408 om onderhandeling over VPN-services te implementeren

Hoe werkt IPSec naast VPN-protocollen?

IPSec wordt gebruikt in combinatie met andere VPN-protocollen om een ​​snelle en veilige service te bieden. Er zijn twee hoofdopties:

L2TP / IPSec

L2TP (Layer 2 Tunneling Protocol) is een tunnelingprotocol dat is geprogrammeerd in de meeste besturingssystemen en VPN-geschikte apparaten. Op zichzelf biedt het geen codering. In combinatie met IPSec wordt het echter de ideale tool voor een VPN. L2TP / IPSec biedt hoge snelheden en extreem hoge beveiligingsniveaus voor datapakketten. Het maakt over het algemeen gebruik van AES-codes voor codering.

IKEv2 / IPSec

IKEv2 (Internet Key Exchange Version 2) was een gezamenlijke ontwikkeling van Microsoft en Cisco en wordt standaard ondersteund door Windows 7+, iOS en Blackberry. Er zijn ook open source-versies voor Linux ontwikkeld. Net als L2TP is het een tunnelingprotocol dat effectief is voor gebruik als VPN in combinatie met IPSec. De belangrijkste verkoopargumenten zijn reactievermogen en flexibiliteit: IKEv2 maakt automatisch opnieuw verbinding na een kort signaalverlies en kan dankzij het MOBIKE-protocol gemakkelijk veranderingen in het netwerk verwerken.

Wat zijn de voor- en nadelen van IPSec?

Zoals alle beveiligingssystemen heeft IPSec zijn eigen voor- en nadelen. Hier zijn er een paar:

Voordelen

 • Omdat IPSec op de netwerklaag werkt, hoeven er alleen wijzigingen in het besturingssysteem te worden aangebracht in plaats van individuele applicaties.
 • IPSec is volledig onzichtbaar in zijn werking, waardoor het de ideale keuze is voor VPN’s.
 • Gebruik van AH en ESP garandeert de hoogst mogelijke niveaus van beveiliging en privacy.

Nadelen

 • IPSec is ingewikkelder dan alternatieve beveiligingsprotocollen en moeilijker te configureren.
 • Voor IPSec zijn beveiligde openbare sleutels vereist. Als uw sleutel is gecompromitteerd of u heeft een slecht sleutelbeheer, kunnen er problemen optreden.
 • Voor kleine pakketoverdracht kan IPSec een inefficiënte manier zijn om gegevens te versleutelen.

Een betrouwbare VPN nodig? CactusVPN heeft u gedekt!

Onze VPN-service is meer dan in staat om uw online identiteit te beschermen. We gebruiken toonaangevende AES-codering om al uw gegevens en internetverkeer te beveiligen om uw browse-ervaring te houden zoals het zou moeten zijn – veilig en privé.

Bovendien gebruiken onze snelle servers gedeelde IP-technologie, wat betekent dat er geen kans is dat de IP-adressen van onze servers naar u kunnen worden herleid.

En maak je geen zorgen: we houden geen gegevens bij. We hebben een strikt no-log-beleid. Oh, CactusVPN is ook uitgerust met een Killswitch om ervoor te zorgen dat je online identiteit nooit zichtbaar wordt – zelfs niet als je connectiviteitsproblemen tegenkomt.

CactusVPN-app

Ben je nog steeds niet overtuigd? Geen probleem – we bieden een gratis proefperiode van 24 uur aan, zodat u kunt controleren of onze VPN-service aan al uw behoeften kan voldoen voordat u een abonnement kiest. En zelfs nadat je een abonnement hebt gekozen, ben je nog steeds gedekt door onze 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Bottom Line

Ondanks de complexiteit wordt IPSec snel het favoriete protocol voor VPN’s. Door een aantal verschillende beveiligings- en coderingsfuncties samen te voegen, kan het de hoogste mate van privacy garanderen. Naarmate de tijd vordert, ziet IPSec er steeds zekerder uit dat het de industriestandaard voor VPN-beveiliging wordt.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map