Wat is OpenVPN en hoe werkt OpenVPN? |


Wat is OpenVPN?

OpenVPN is zowel een VPN-protocol als software die VPN-technieken gebruikt om point-to-point- en site-to-site-verbindingen te beveiligen. Momenteel is het een van de meest populaire VPN-protocollen onder VPN-gebruikers.

Geprogrammeerd door James Yonan en uitgebracht in 2001, is OpenVPN een van de weinige open-source VPN-protocollen die ook een eigen open-source applicatie heeft (SoftEther is de andere).

Hoe werkt OpenVPN?

Het OpenVPN-protocol is verantwoordelijk voor de afhandeling van client-servercommunicatie. Kortom, het helpt bij het opzetten van een veilige “tunnel” tussen de VPN-client en de VPN-server.

Wanneer OpenVPN codering en authenticatie afhandelt, maakt het vrij veel gebruik van de OpenSSL-bibliotheek. OpenVPN kan ook UDP (User Datagram Protocol) of TCP (Transmission Control Protocol) gebruiken om gegevens te verzenden.

Als u niet bekend bent met TCP en UDP, zijn dit transportlaagprotocollen en worden ze gebruikt om gegevens online te verzenden. TCP is stabieler omdat het functies voor foutcorrectie biedt (wanneer een netwerkpakket wordt verzonden, wacht TCP op bevestiging voordat het opnieuw wordt verzonden of een nieuw pakket wordt verzonden). UDP voert geen foutcorrectie uit, waardoor het iets minder stabiel is, maar veel sneller.

OpenVPN werkt het beste over UDP (volgens OpenVPN.net), daarom probeert de OpenVPN Access Server eerst UDP-verbindingen tot stand te brengen. Als die verbindingen mislukken, probeert de server pas daarna TCP-verbindingen tot stand te brengen. De meeste VPN-providers bieden standaard ook OpenVPN via UDP aan.

Door de manier waarop het is geprogrammeerd (het is een aangepast beveiligingsprotocol), kan het OpenVPN-protocol gemakkelijk HTTP en NAT omzeilen.

In tegenstelling tot de meeste VPN-protocollen is OpenVPN open-source. Dat betekent dat de code niet het eigendom is van slechts één entiteit en dat derden deze altijd kunnen inspecteren en continu kunnen verbeteren.

OpenVPN uitgebreid uitgelegd – Algemene technische details

 • Over het algemeen gebruikt OpenVPN 256-bit OpenSSL-codering. Om de beveiliging van de verbinding verder te versterken, kan OpenVPN de codes AES, Camellia, 3DES, CAST-128 of Blowfish gebruiken.
 • Hoewel OpenVPN geen ondersteuning biedt voor L2TP, IPSec en PPTP, gebruikt het zijn eigen aangepaste protocol op basis van TLS en SSL.
 • OpenVPN ondersteunt het verbeteren van login- en authenticatieprocessen met behulp van plug-ins en scripts van derden.
 • Clients kunnen daadwerkelijk verbinding maken met servers buiten de OpenVPN-server omdat het ondersteuning biedt voor een privé-subnetconfiguratie.
 • Om gebruikers te beschermen tegen kwetsbaarheden in bufferoverloop in TLS / SSL-implementaties, DoS-aanvallen, poortscans en poortoverstromingen, vertrouwt OpenVPN op tls-auth voor HMAC-handtekeningverificatie. OpenVPN is ook geprogrammeerd om indien nodig privileges te verwijderen en in een chroot-gevangenis gewijd aan CRL te draaien.
 • OpenVPN draait in gebruikersruimte in plaats van kernelruimte.

Is OpenVPN veilig te gebruiken?

Ja. OpenVPN is zelfs een van de veiligste VPN-protocollen die je nu kunt gebruiken. De meeste VPN-providers en beveiligingsexperts raden eigenlijk aan om bij OpenVPN te blijven als je wilt genieten van een privé-, surveillance- en hackervrije online ervaring.

Het protocol heeft in 2017 zelfs twee beveiligingsaudits ondergaan: bij een audit werden slechts zeer kleine problemen gevonden die de gebruikersgegevens niet in gevaar brachten, en bij de andere audit werden slechts twee bugs gevonden (die eigenlijk heel snel werden opgelost).

Bovendien heeft het OpenVPN.net-platform ook een grote, diepgaande lijst van wat gebruikers kunnen doen om hun verbindingen verder te beveiligen na het configureren van OpenVPN op hun apparaten. En aangezien het een open-sourceprotocol is, is het veel betrouwbaarder omdat je de code zelf kunt bekijken (als je daar ervaring mee hebt) om er zeker van te zijn dat alles in orde is.

Hoe snel is OpenVPN?

Snelheid is niet echt de sterke suite van OpenVPN, maar je krijgt wel degelijke verbindingssnelheden als je genoeg bandbreedte hebt. De reden dat uw snelheden bij OpenVPN vaak dalen, is vooral te danken aan de sterke codering. Er kunnen natuurlijk ook andere factoren een rol spelen.

Over het algemeen kunt u hogere snelheden behalen als u OpenVPN via UDP gebruikt in plaats van TCP.

Hoe OpenVPN te gebruiken

OpenVPN is niet bepaald het meest gebruiksvriendelijke protocol dat er is, en het opzetten van een verbinding kan een beetje ontmoedigend zijn.

In dit gedeelte behandelen we het installatieproces van Windows, omdat dit het meest gevraagd was. De installatieprocessen voor Android en iOS volgen vergelijkbare stappen als de stappen die we hier bespreken. Het installeren en gebruiken van OpenVPN op Linux is behoorlijk complex, maar hier is de belangrijkste manier om het te doen (ook kan wat extra informatie hier worden gevonden).

Voordat we verder gaan, moeten we vermelden dat je een abonnement op een VPN-service nodig hebt om een ​​OpenVPN-verbinding op te zetten. Hoewel u uw eigen OpenVPN-server kunt opzetten, is het buitengewoon moeilijk en de meeste tutorials die online beschikbaar zijn, hebben alleen betrekking op Linux-platforms.

Nu dat uit de weg is, zijn hier de belangrijkste dingen die u moet weten over het gebruik van het OpenVPN-protocol:

1. Haal eerst de configuratiebestanden op

Om verbinding te maken met de servers van uw provider, heeft OpenVPN bepaalde configuratiebestanden nodig die bepalen hoe een verbinding tot stand wordt gebracht. Zolang je een fatsoenlijke VPN-provider kiest, zou je alle configuratiebestanden die je nodig hebt op hun downloadpagina moeten kunnen vinden.

De configuratiebestanden worden meestal gearchiveerd en u moet ze uitpakken. De belangrijkste bestanden zijn de OVPN-bestanden.

2. Installeer de OpenVPN-client

Zodra u de configuratiebestanden heeft, moet u de OpenVPN-client op uw apparaat installeren. U kunt de benodigde installatieprogramma’s eenvoudig vinden op de downloadpagina op OpenVPN.net. Voer gewoon het installatieprogramma uit, accepteer de standaardopties, kies desgewenst een andere bestemmingsmap voor de installatie en ga verder met het installatieproces.

Wanneer u klaar bent, opent uw standaardtekstviewer mogelijk een nieuw bestand om een ​​gids met technische details te presenteren. Je kunt het lezen als je wilt, maar het is nu ook veilig om het bestand te sluiten.

3. Importeer nu de VPN-gegevens

Om OpenVPN te starten, moet u de OpenVPN GUI-applicatie starten. Het voegt de service toe aan uw systeemvak (de kleine taakbalk in de rechter benedenhoek). Kopieer vervolgens alle OVPN-bestanden die u hebt gedownload naar de submap “Config” in de OpenVPN-installatiemap.

Als u nu op het OpenVPN-pictogram in uw systeemvak klikt, zou u de namen moeten kunnen zien van alle bestanden die u zojuist hebt gekopieerd. Als het makkelijker voor je is, kun je de bestanden hernoemen.

4. Het tot stand brengen van de verbinding

Om verbinding te maken met een server, klikt u gewoon op de OVPN-bestanden in de OpenVPN-applicatie. Typ desgevraagd uw inloggegevens. Als alles goed gaat, zou je een logscherm moeten zien met een aantal statusopdrachten, die zullen verdwijnen wanneer de verbinding tot stand is gebracht.

U zou een bureaubladmelding moeten krijgen om u te laten weten dat de verbinding succesvol was. Als je naar de OpenVPN-icone kijkt, zou je ook een groen scherm moeten zien. Als je erover beweegt, zie je tooltip met de naam van de server en je nieuwe IP-adres.

Op dit punt kunt u proberen de verbinding te testen om er zeker van te zijn dat alles in orde is.

Om de verbinding te verbreken, klikt u eenvoudig op het OpenVPN-pictogram, kiest u de server waarmee u bent verbonden en klikt u op ‘Verbinding verbreken’.

5. Tweak instellingen (Basic en Advanced)

De OpenVPN-applicatie heeft niet veel instellingen, maar je kunt er nog steeds mee spelen.

U kunt bijvoorbeeld naar “Instellingen” gaan en ervoor zorgen dat OpenVPN automatisch opstart wanneer u uw besturingssysteem opstart. U kunt ook het logscherm verwijderen dat verschijnt wanneer u verbinding maakt met een server door de optie “Stille verbinding” aan te vinken. En wees voorzichtig met de optie “Nooit”, omdat het bureaubladmeldingen uitschakelt.

Als u uw verbindingen verder wilt aanpassen, kunt u de OVPN-bestanden zelf openen (we raden u aan dit met WordPad te doen) om te zien welke opdrachten eraan zijn toegewezen. Als je voldoende kennis hebt, kun je de bestaande opdrachten bewerken of nieuwe toevoegen. Sommige opdrachten die interessant kunnen zijn voor degenen onder u die meer ervaring hebben, zijn:

 • Het “proto” commando – Deze opdracht wordt gebruikt om te schakelen tussen UDP of TCP. Voeg gewoon de protocolnaam toe na de opdracht, bijvoorbeeld: “proto udp.”
 • Het “externe” commando – Dat is de regel die OpenVPN de naam vertelt van de server die u wilt gebruiken. Het bevat meestal ook de poort achter de naam van de VPN-server. Als u weet welke alternatieve poorten uw provider gebruikt, kunt u hier hier tussen schakelen.
 • Het “tun-mtu” commando – Dit staat voor Maximum Transmission Unit-waarde. Het wordt meestal ergens rond 1500 ingesteld, maar u kunt proberen het te wijzigen om de prestaties te verbeteren.

Daarnaast kunt u de “doc” -submap in uw OpenVPN-installatiemap raadplegen voor meer geavanceerde documentatie die u kan laten zien hoe u andere dingen moet doen (zoals het instellen van scripts voor wanneer uw VPN de verbinding verbreekt, of het blokkeren van DNS-lekken). Je kunt ook de referentiehandleiding raadplegen die beschikbaar is op OpenVPN.net voor meer informatie.

Voordelen en nadelen van OpenVPN

Voordelen

 • OpenVPN is een zeer veilig protocol dat 256-bit encryptiesleutels en high-end codes kan gebruiken.
 • Het OpenVPN-protocol kan elke firewall die het tegenkomt gemakkelijk omzeilen.
 • Omdat OpenVPN zowel TCP als UDP kan gebruiken, biedt het u meer controle over uw verbindingen.
 • OpenVPN draait op een groot aantal platforms. Enkele voorbeelden zijn Windows, macOS, iOS, Android, Linux, routers, FreeBSD, OpenBSD, NetBSD en Solaris.
 • OpenVPN heeft ondersteuning voor Perfect Forward Secrecy.

Nadelen

 • Het handmatig instellen van het OpenVPN-protocol kan op sommige platforms nogal moeilijk zijn.
 • Soms kunt u door de sterke codering een daling van de verbindingssnelheden tegenkomen.
 • OpenVPN vereist dat applicaties van derden worden uitgevoerd.

Heb een betrouwbare VPN nodig die het OpenVPN-protocol biedt?

CactusVPN is precies wat je zoekt. We bieden zowel UDP- als TCP OpenVPN-protocollen en alles is al voor u geconfigureerd. Het enige wat u hoeft te doen is onze app te installeren, verbinding te maken met een van onze meer dan 28 supersnelle servers en te genieten van uw online ervaring

Qua beveiliging zijn onze OpenVPN-verbindingen zeer veelzijdig. U kunt genieten van krachtige codes zoals AES en Camellia en SHA-256, SHA-384, SHA-512 en RMD-160 voor authenticatie-encryptie.

Bovendien bieden we niet alleen het OpenVPN-protocol aan. Daarnaast kunt u ook vijf andere VPN-protocollen gebruiken: SoftEther, IKEv2 / IPSec, SSTP, L2TP / IPSec, PPTP.

Topklasse cross-platform compatibiliteit + gebruiksgemak

Net als het OpenVPN-protocol werkt onze service ook op meerdere besturingssystemen en apparaten. Hier is een lijst van de platforms waarop u onze gebruiksvriendelijke applicaties kunt installeren op: Windows, Android, Android TV, macOS, iOS en Fire TV.

CactusVPN-app

Probeer eerst onze gratis proefversie

We willen dat u er volledig van overtuigd bent dat CactusVPN de juiste keuze voor u is voordat u een toezegging doet. Daarom heten wij u van harte welkom om onze service eerst 24 uur gratis uit te proberen – geen creditcardgegevens nodig.

Bovendien, als je eenmaal besluit om een ​​CactusVPN-gebruiker te worden, hebben we nog steeds je rug met onze 30 dagen geld-terug-garantie als iets niet werkt zoals geadverteerd.

Hoe verhoudt het OpenVPN-protocol zich tot andere VPN-protocollen?

Op dit moment overtreft OpenVPN alle andere VPN-protocollen. De enige die OpenVPN bijhoudt, lijkt SoftEther te zijn, zoals je snel zult zien.

OpenVPN versus SSTP

SSTP en OpenVPN lijken veel op elkaar omdat ze allebei SSL 3.0 gebruiken en beide VPN-protocollen poort 443 kunnen gebruiken. Ze bieden ook een vergelijkbaar beveiligingsniveau, aangezien beide protocollen 256-bit encryptie en het zeer veilige AES-cijfer kunnen gebruiken.

OpenVPN is echter open source, wat betekent dat het veel betrouwbaarder is dan SSTP, dat uitsluitend eigendom is van Microsoft – een bedrijf waarvan bekend is dat het samenwerkt met de NSA en FBI.

Als het op firewalls aankomt, lijkt OpenVPN een beetje beter dan SSTP. Hoe kan dat? Welnu, hier is een minder bekend feit over SSTP – volgens Microsoft zelf ondersteunt het protocol geen geverifieerde webproxy’s. Wat dat betekent is dat de netwerkbeheerder theoretisch SSTP-headers kan detecteren en de verbinding kan verbreken als een niet-authenticatieproxy wordt gebruikt.

In termen van snelheden wordt beweerd dat SSTP sneller is dan OpenVPN, maar er is niet veel overtuigend bewijs. Het is waar dat OpenVPN behoorlijk veel middelen kan kosten, maar dat is meestal wanneer het de TCP-poort gebruikt (dezelfde die SSTP gebruikt). OpenVPN kan echter ook de UDP-poort gebruiken, die veel betere snelheden biedt.

Wat platformonafhankelijke compatibiliteit betreft, heeft OpenVPN de overhand omdat het op aanzienlijk meer platforms werkt dan SSTP, dat alleen beschikbaar is op Windows, Linux, Android en routers. Toch is het vermeldenswaard dat SSTP native is ingebouwd in Windows-platforms, dus het is eenvoudiger in te stellen dan OpenVPN.

Over het algemeen zijn zowel OpenVPN als SSTP een goede keuze, maar OpenVPN is gewoon efficiënter. Lees dit artikel voor meer informatie over SSTP.

OpenVPN vs. Wireguard

Wireguard beweert meer beveiliging te bieden dan OpenVPN, maar er is niet veel hard bewijs om dat te ondersteunen. In plaats van AES gebruikt Wireguard het ChaCha20-cijfer, maar beide cijfers bieden 256-bits codering. Al met al lijkt het erop dat ChaCha20, althans voorlopig, minder middelenintensief is dan AES. Anders dan dat, is Wireguard net als OpenVPN open-source, dus het is betrouwbaar in dat opzicht.

Als het gaat om verbindingssnelheden, is Wireguard naar verluidt sneller dan OpenVPN – althans volgens hun eigen benchmarks. Als we die informatie willen gebruiken, lijkt het erop dat Wireguard een betere doorvoer en een aanzienlijk kortere pingtijd heeft dan OpenVPN.

Ondanks al deze voordelen bevindt Wireguard zich nog in een vroege ontwikkeling. Op dit moment werkt het protocol meestal alleen op Linux-platforms en mag het alleen worden gebruikt om te testen. Wireguard gebruiken om uw online gegevens te beveiligen is eigenlijk heel riskant. Bovendien is Wireguard op dit moment onstabiel.

Wilt u meer weten over Wireguard? Bekijk dan deze website.

OpenVPN versus SoftEther

Het is veilig om te zeggen dat zowel OpenVPN als SoftEther echt veilige protocollen zijn. Ze zijn open source, gebruiken coderingen van militaire kwaliteit zoals AES, gebruiken 256-bits codering en gebruiken ook SSL 3.0. Het belangrijkste verschil is de leeftijd – SoftEther is veel nieuwer dan OpenVPN. Daarom denken sommige mensen dat OpenVPN veel betrouwbaarder is.

Qua snelheid doet SoftEther het beter dan OpenVPN. Volgens het onderzoek van de Universiteit van Tsukuba (de mensen achter SoftEther VPN, dus geen 100% subjectieve bron), zou het SoftEther-protocol 13 keer sneller moeten zijn dan het OpenVPN-protocol.

Beide protocollen werken op een behoorlijk aantal platforms, maar SoftEther lijkt iets eenvoudiger in te stellen dan OpenVPN. U moet echter weten dat zelfs als u een VPN-provider gebruikt die een SoftEther-verbinding aanbiedt, u nog steeds aanvullende software moet downloaden om te kunnen werken. Met OpenVPN is dat optioneel.

Net als OpenVPN kan SoftEther ook zijn eigen server draaien, maar de SoftEther-server kan het OpenVPN-protocol daadwerkelijk uitvoeren, naast andere protocollen zoals IPSec, L2TP / IPSec, SSTP en SoftEther. De OpenVPN-server kan alleen zijn eigen aangepaste protocol uitvoeren.

Uiteindelijk is SoftEther een solide OpenVPN-alternatief. Als je om welke reden dan ook OpenVPN niet kunt gebruiken, moet je SoftEther proberen. Als je er meer over wilt weten, volg dan deze link.

OpenVPN versus PPTP

Om te beginnen is PPTP qua beveiliging aanzienlijk zwakker dan OpenVPN. Terwijl OpenVPN 256-bit encryptiesleutels en coderingen zoals AES aankan, kan PPTP alleen 128-bit sleutels gebruiken via het MPPE-cijfer. Helaas is MPPE-codering heel gemakkelijk te exploiteren – hier zijn slechts enkele problemen:

 • MPPE is kwetsbaar voor bit-flipping-aanvallen.
 • MPPE kan NCP (Network Control Protocol) PPP (Point-to-Point Protocol) -pakketten niet versleutelen.
 • Het cijfer controleert meestal niet of de server authentiek is.
 • MPPE is kwetsbaar voor de Reset-Request-aanval (een vorm van Man-in-the-Middle Attack)

PPTP kan ook MS-CHAP-v1 (wat niet veilig is) of MS-CHAP-v2 (nogmaals, helemaal niet veilig) gebruiken voor authenticatie. OpenVPN is veel veiliger omdat het betere codering kan gebruiken voor authenticatie, zoals SHA-256, SHA-384 of SHA-512.

Bovendien is PPTP vrij eenvoudig te blokkeren met een firewall. OpenVPN kan niet echt worden geblokkeerd door de netwerkbeheerder omdat het de HTTPS-poort gebruikt. Oh, en laten we niet vergeten dat de NSA blijkbaar PPTP-verkeer kan kraken.

Vrijwel de enige manier waarop PPTP beter is dan OpenVPN, is als het gaat om online snelheden en native beschikbaar zijn op meerdere platforms. Vanwege de slechte codering is PPTP erg snel. En hoewel OpenVPN zeer platformonafhankelijk is, kan het niet native worden geïntegreerd in zoveel platforms als PPTP. Het is echter vermeldenswaard dat PPTP mogelijk niet meer standaard beschikbaar is in toekomstige besturingssystemen en apparaten. Zo is het protocol sinds macOS Sierra en iOS 10 niet meer beschikbaar op macOS- en iOS-apparaten.

Als je meer wilt lezen over het PPTP-protocol, hebben we er al een diepgaand artikel over.

OpenVPN versus L2TP / IPSec

Net als PPTP is L2TP / IPSec standaard beschikbaar op veel platforms. Het instellen is dus veel eenvoudiger dan het instellen van OpenVPN. Als u echter een VPN-service gebruikt, merkt u geen verschillen. Aan de andere kant gebruikt L2TP / IPSec minder poorten dan OpenVPN, en het gebruikt geen poort 443. Het is dus gemakkelijker dat het protocol wordt geblokkeerd door een NAT-firewall.

Hoewel L2TP / IPSec niet volledig eigendom is van Microsoft (aangezien het ook is ontwikkeld door Cisco), is het nog steeds niet zo vertrouwd als OpenVPN, dat open source is. Het is ook belangrijk op te merken dat Edward Snowden eerder beweerde dat L2TP opzettelijk was verzwakt door de NSA.

Oh, en over beveiliging gesproken, je moet weten dat L2TP op zichzelf 0 encryptie biedt. Daarom is het altijd gekoppeld aan IPSec. Bovendien, ook al kan OpenVPN op TCP soms een bron zijn, L2TP / IPSec is ook erg resource-intensief (afhankelijk van hoe krachtig uw apparaat is) omdat het gegevens tweemaal inkapselt.

Als je meer wilt weten over L2TP / IPSec, is hier een handige link.

OpenVPN versus IPSec

IPSec wordt vaak gecombineerd met L2TP en IKEv2, maar mogelijk vindt u VPN-providers die alleen toegang tot dit protocol bieden.

Dus, hoe gaat het met het OpenVPN-protocol? Beide bieden een even behoorlijk beveiligingsniveau. U moet echter voorzichtiger zijn met IPSec bij het configureren ervan, omdat een kleine fout de bescherming die het biedt kan verpesten. Omdat IPSec kernelruimte inneemt (de ruimte op het apparaat die is gereserveerd voor het besturingssysteem), kan de beveiliging ervan worden beperkt door de manier waarop het door de leverancier is geconfigureerd. Dat maakt IPSec ook minder draagbaar dan OpenVPN, dat gebruikersruimte gebruikt (systeemgeheugen toegewezen aan applicaties).

IPSec is meestal standaard beschikbaar op veel platforms, terwijl OpenVPN daarop handmatig moet worden geconfigureerd. Dat is natuurlijk geen probleem als je een VPN-service gebruikt. Een ander ding dat het vermelden waard is, is dat IPSec-verkeer soms kan worden geblokkeerd door sommige firewalls, terwijl OpenVPN UDP- of TCP-pakketten dergelijke problemen niet hebben.

Wat betreft snelheden en stabiliteit, beide zijn behoorlijk behoorlijk als je voldoende bandbreedte en een relatief krachtig apparaat hebt. Toch moet je weten dat IPSec meer tijd nodig heeft om over de tunnel te onderhandelen dan OpenVPN.

Wilt u meer weten over IPSec? Bekijk dit artikel.

OpenVPN versus IKEv2 / IPSec

OpenVPN en IKEv2 zijn beide veilige protocollen, maar het is vermeldenswaard dat OpenVPN TLS / SSL gebruikt om gegevens op transportniveau te beveiligen, terwijl IKEv2 gegevens op IP-niveau beveiligt. Over het algemeen is dat geen groot verschil, maar het is goed om er toch van op de hoogte te zijn. En hoewel IKEv2 samen met Microsoft door Cisco is ontwikkeld, is dat niet zo’n groot probleem, aangezien er open-source implementaties van IKEv2 zijn.

OpenVPN biedt meer ondersteuning als het gaat om platformonafhankelijke compatibiliteit, maar IKEv2 is meestal een favoriet van mobiele gebruikers omdat het native is geïntegreerd in BlackBerry-apparaten. IKEv2 biedt ook vaak een betere stabiliteit dan OpenVPN omdat het bestand is tegen netwerkveranderingen. Wat betekent dat? Dat als u bijvoorbeeld onderweg overschakelt van een wifi-verbinding naar uw data-abonnement-verbinding, IKEv2 dat aankan zonder de verbinding te verbreken.

Daarnaast moet je weten dat IKEv2 sneller is dan OpenVPN, maar het is ook gemakkelijker te blokkeren dan het OpenVPN-protocol. Waarom? Omdat IKEv2 UDP-poort 500 gebruikt en netwerkbeheerders het gemakkelijker kunnen targeten dan poort 443, die meestal wordt gebruikt door OpenVPN.

Over het algemeen zouden we zeggen dat IKEv2 een betere keuze is dan OpenVPN als je je mobiele telefoon veel gebruikt, vooral als je naar het buitenland reist. Anders moet je gewoon bij OpenVPN blijven.

Als je meer over IKEv2 wilt lezen, volg dan deze link.

Dus, waarom OpenVPN gebruiken en wanneer moet je het doen??

De belangrijkste reden om het OpenVPN-protocol te gebruiken, is omdat het zeer veilig, echt stabiel is en op meerdere platforms werkt. De meeste beveiligingsexperts raden aan om altijd OpenVPN te gebruiken voor alles wat u online doet, vooral omdat het zo’n transparante optie is (omdat het open source is).

Wat betreft het gebruik van OpenVPN, het is een geschikt VPN-protocol voor wanneer u uw online verbindingen wilt beveiligen, of het nu gaat om online gamen, downloaden van torrents of op het punt staat een klokkenluider te worden. OpenVPN is ook een goede keuze wanneer u een firewall moet omzeilen – of u nu geografisch beperkte inhoud deblokkeert of gewoon websites op het werk of op school deblokkeert.

The Bottom Line – Wat is OpenVPN?

OpenVPN is zowel een open-source VPN-protocol als VPN-software waarmee mensen beveiligde VPN-verbindingen kunnen uitvoeren. De meeste VPN-providers bieden dit protocol aan omdat het erg veilig is (het gebruikt de OpenSSL-bibliotheek en 256-bit encryptie) en het werkt op meerdere platforms. OpenVPN wordt beschouwd als de beste keuze onder VPN-protocollen, en alleen SoftEther kan het evenaren.

Over het algemeen moet u een VPN-provider kiezen die toegang biedt tot OpenVPN-verbindingen, maar die ook toegang biedt tot andere VPN-protocollen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map