Wat is phishing en hoe kunt u zich ertegen beschermen? |


Hoe slagen ze daarin? Ze kopiëren de identiteit van een echt merk, of het nu gaat om e-mail, website of de eigenlijke naam van een werknemer, of ze doen zich voor als een vriend, een familielid of iemand anders die je kent, dus het lijkt erop dat de boodschap afkomstig is van een betrouwbare bron. De meest gebruikelijke aanpak die hackers gebruikten om dit soort cyberaanvallen te initiëren, was tot voor kort de klassieke e-mail. Maar aangezien sociale-medianetwerken en smartphones begonnen te stijgen, nam de phishing-aanval ook deze kanalen over.

Wat is phishing? Laten we beginnen met de naam

Zoals je waarschijnlijk al geraden had, komt de naam phishing van het werkwoord ‘vissen’ en werd geïnspireerd door het vangen van een prooi met behulp van bate. Wel, dat is waar, dat zijn we voor hackers, prooien die ze willen vangen. Soms maken gebruikers hun werk gemakkelijk, maar we willen er zeker van zijn dat dit niet uw geval is. We zullen u alles vertellen wat er te weten valt over dit onderwerp, zodat u beschermd blijft tegen phishing, ongeacht hoeveel hackers het van u proberen te stelen. Laten we bij het begin beginnen.

Phishing-aanvallen herkennen?

Een getraind oog kan phishing-zwendel gemakkelijk herkennen, omdat er altijd wat detail is dat ze weggeeft. Laten we de meest voorkomende bespreken:

  • Ze proberen het uiterlijk van een echt bedrijf te dupliceren. Maar dat kan dat maar tot op zekere hoogte. Het lijkt op het spotten van nepproducten. De waarheid zit in de details. Als je denkt dat iets verdacht is, probeer het dan te vergelijken met het authentieke bedrijfsimago en je zult duidelijker zien dat je te maken hebt met een nep.
  • Ze gebruiken de naam van een echte werknemer wanneer ze u om uw gegevens vragen. Maar goed, het is gemakkelijk om een ​​naam te kopiëren. Het is moeilijker om een ​​coherente, professionele toespraak te kopiëren. Probeer dus tussen de regels door te lezen.
  • Ze ontwerpen sites die erg lijken op de echte. Maar nogmaals, ze kunnen maar zo ver gaan. Het logo heeft een slechte resolutie, de inhoud is niet actueel, ze hebben weinig interactieve elementen, enzovoort.
  • Ze zijn erg dramatisch wanneer ze u vragen uw persoonlijke gegevens te schrijven. U kunt er bijvoorbeeld achter komen dat uw account is gehackt en dat ze uw persoonlijke gegevens snel nodig hebben, zoals gisteren, om het probleem op te lossen.
  • Ze kondigen aan dat je een grote prijs hebt gewonnen, want waarom niet, je verdient het. Het enige dat u hoeft te doen, is een aantal formulieren invullen om te verzamelen. Een kleine moeite voor een wereldreis, of het geld dat je in een jaar verdient, toch??

Voorkom phishing door phishing-typen te leren

Je kunt zeggen dat sky de limiet is als het gaat om typen phishing-aanvallen. Het is waar, sommige hebben beter gewerkt dan andere, maar kijk zelf of je je minder of kwetsbaarder voelt voor deze zwendel, uit de onderstaande lijst:

Een vriend in nood is inderdaad oplichterij

In dit scenario krijg je een e-mail van een vriend of gewoon een persoon die je kent, die in het buitenland reist en in de problemen komt. Dieven hebben hem bijvoorbeeld beroofd. Wel, de vriend in nood heeft uw hulp nodig en die zo snel mogelijk op een bankrekening. Wat doe jij? U heeft het geld gestuurd of u probeert contact op te nemen met de persoon om erachter te komen of het verhaal waar is?

De tijd vliegt

U had het zo naar uw zin op de website [naam invullen] of u was zo tevreden over de online diensten van de bank [naam invullen] dat u niet eens had gemerkt hoe de tijd is verstreken en uw account is verlopen en het staat op het punt worden verwijderd. Gelukkig voor jou kreeg je een e-mail die je waarschuwt voor deze ongelukkige gebeurtenis en je ook de mogelijkheid geeft om je tijd als klant te verlengen. Het enige dat u hoeft te doen, is uw gegevens schrijven en het probleem is opgelost. In feite beginnen de problemen pas op het moment dat u op die neplink klikt.

Het grote slechte virus

Deze phishing-aanval heeft een groot aantal slachtoffers. Het waarschuwt u dat u al besmet bent en dat u dit onmiddellijk moet oplossen voordat er ernstige schade optreedt. Nou, waar wacht je nog op? Je computer is in gevaar, download gewoon de bijlage of volg de link en laat dit uit de lucht vallen. Good guys helpen je.

Het vonnis: schuldig aan meeuwen

Wanneer iemand je van iets beschuldigt, is het natuurlijk om de behoefte te voelen om jezelf te verdedigen, zelfs als je weet dat je niets verkeerd hebt gedaan. Dus als je een e-mail krijgt, geeft dat je de schuld dat je iets illegaals hebt gedaan, zoals het niet betalen van je belastingen of het aannemen van geld dat niet van jou was, wat doe je dan? Sommige mensen downloaden gewoon het zip-bestand dat meer informatie geeft over de beschuldiging en een aanvullend virus.

De overbezorgde bank

Als u meer geld uitgeeft dan u gewoonlijk doet, wie maakt zich dan zorgen over u en uw financiële welzijn? Het zal u misschien verbazen, maar uw bank wel. Of dit is tenminste wat een nep-e-mail wil dat je denkt. Het geeft aan dat er een groot bedrag van uw rekening is afgeschreven en raadt u aan een link te volgen waar u er meer over te weten kunt komen, die u invoegt
jouw gegevens.

De routine “wij geven om uw mening”

Deze is stiekem. Want als je een trouwe klant bent van een merk, heb je goede of slechte feedback over hun diensten. Dus als u een e-mail ontvangt, namens een merk dat u vraagt ​​om uw mening te geven over een bepaald onderwerp, bent u geneigd de uitnodiging te volgen. Natuurlijk moet u, voordat u uw mening uitspreekt, een aantal formulieren invullen, zodat zij u identificeren als hun dierbare klant. Is het natuurlijk? Of is het? Weten ze niet wie je al bent, als ze je hebben geschreven?

Hoe u zich kunt beschermen tegen phishing?

Laten we kijken. We weten tot nu toe dat phishing een hacktechniek is die je probeert te overtuigen om op een beschadigde of neplink te klikken. Stel dat u een e-mail ontvangt van een website die u eerder heeft bezocht en die u vertrouwt. Zoals van je bank. Het verschil is dat de link die u opent, hoewel niet verdacht lijkt, een kwaadaardige kopie is van de daadwerkelijke site. Nou, als je je wachtwoord schrijft om in te loggen, of nog beter, je schrijft je financiële informatie zoals je creditcardgegevens, het spijt ons voor je, maar je bent net gehackt en je gegevens zijn gestolen. Tenzij u op enkele details let die u kunnen helpen uzelf te beschermen tegen phishing-aanvallen. Dit moet je doen om phishing te voorkomen:

Wees een grammaticale nazi

Er worden phishing-pogingen gedaan in alle talen, maar de automatische vertaling is vaak slecht gemaakt. Lees dus de tekst in de e-mail voordat je op de link klikt. Als je fouten vindt, blijf er dan vanaf. Bedenk dat een serieus merk dit soort fouten in hun bericht aan klanten niet zou toestaan.

Wees geen penvriend bij je bank

Banken zullen u nooit via een mailverzoek uw persoonlijke of financiële gegevens vragen. Nu u dit nu doet, laat u zich niet misleiden door valse vragenlijsten of willekeurige formulieren die u moet invullen.

Blijf kalm wanneer e-mails u in paniek proberen te raken

Het is een veel voorkomende phishing-truc om woorden als urgent te gebruiken of om paniek te zaaien met zinnen als ‘uw account is opgeschort’. Geen enkel gezond merk, noch hun domeinactiviteit, zal zo tegen je praten. Als het eng is, is het aas, dus blijf er bij vandaan. Als je bang bent dat het slechte nieuws misschien waar is, schrijf dan je eigen e-mail naar de daadwerkelijke afzenders en vraag hen naar het betreffende onderwerp. Maar druk niet op herhaling of kopieer het adres van de e-mail die u zojuist heeft ontvangen. Doe het handmatig, vanuit uw eigen database.

Houd preventieve software up-to-date

Een antivirusprogramma kan een goede verdedigingslinie zijn als kwaadaardige software onder uw waakzaamheid valt. Houd het dus up-to-date om efficiënt te zijn in phishing-beveiliging.

Kijk naar de URL van de website

Schadelijke websites lijken misschien erg op de authentieke sites, maar de URL gebruikt hoogstwaarschijnlijk een andere URL. Bijvoorbeeld .net of .org in plaats van .com. Dus om phishing-aanvallen in dit geval te voorkomen, moet u niet alleen naar de naam van de afzender kijken, zoals deze in uw e-mailbox wordt weergegeven, maar ook naar het adres dat is gebruikt om de e-mail te verzenden.

De beste bescherming tegen phishing is gezond verstand

Het is waar. Een rationele aanpak als er interactie is met deze oplichting is de beste bescherming tegen phishing. We zeggen dat ze, ongeacht de vorm die ze aannemen, je allemaal proberen te misleiden door een beroep te doen op je gebrek aan aandacht of je vertrouwende karakter. Maar nu u goed geïnformeerd bent over wat phishing is en hoe een phishing-aanval werkt, kunt u ze gemakkelijker herkennen en uit de buurt blijven. Onthoud gewoon dat alles wat bijna te mooi is om waar te zijn, op internet waarschijnlijk niet goed of waar is, en dat je alles wat zelfs maar verdacht lijkt dubbel moet controleren. Blijf Veilig.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me