Welke VPN-functies zijn een must voor een VPN-service? |


Daarom hebben we besloten dit artikel samen te stellen om u te helpen snel te bekijken welke VPN-functies de meeste providers over het algemeen aanbieden, inclusief korte discussies over waarom sommige functies nodig zijn.

Maar voordat we beginnen te praten over welke functies van VPN-services gewoonlijk op de markt zijn en waar u naar op zoek moet zijn, laten we snel een samenvatting geven van wat een VPN is.

Wat is een VPN?

Een VPN (Virtual Private Network) is een service die u kunt gebruiken om uw online identiteit te verbergen en geoblokken te omzeilen door uw echte IP-adres te maskeren en wat u online doet van uw internetprovider, toezichthouders van de overheid en hackers door uw internetverkeer te versleutelen en persoonlijke gegevens.

Welke VPN-functies moeten VPN-providers aanbieden?

Voordat we beginnen, moeten we vermelden dat het niet gegarandeerd is dat elke afzonderlijke VPN-provider die je tegenkomt de VPN-functies biedt die hier worden vermeld. Ons doel is om u een uitgebreid inzicht te bieden in wat voor soort VPN-functies u moet zoeken bij het kiezen van een VPN-provider.

1. Sterke versleuteling

Krachtige codering is een must voor elke VPN-service. Zonder dit is er een kans dat uw ISP (of wie dan ook) kan volgen wat u op internet doet – om nog maar te zwijgen van het feit dat hackers mogelijk gevoelige gegevens van u kunnen stelen (zoals creditcardgegevens en inloggegevens) wanneer u gebruik wifi-netwerken.

Als algemene vuistregel is AES-codering altijd een goed teken (zowel AES-128 als AES-256). Het is een geavanceerde versleutelingsstandaard die zelfs door de NSA, Microsoft en Apple wordt gebruikt, en voor zover we weten moet deze nog officieel worden overtreden. Als u meer zekerheid wilt, overweeg dan dit – volgens beveiligingsexperts zou het zelfs een supercomputer van 1 miljard miljard jaar kosten om AES-128 te kraken.

2. Beveiligde VPN-protocollen

Elke betrouwbare VPN-provider biedt u de mogelijkheid om verbinding te maken met een server met OpenVPN – het veiligste VPN-protocol dat er is. Het is echter niet het enige protocol dat als veilig wordt beschouwd. Hier zijn andere voorbeelden van betrouwbare VPN-protocollen:

 • IKEv2 / IPSec
 • SSTP
 • SoftEther

Natuurlijk kan het geen kwaad als de VPN-provider u ook minder veilige VPN-protocollen laat gebruiken (zoals PPTP) – misschien moet u soms snel geografisch beperkte inhoud onderweg deblokkeren en is online beveiliging niet ‘ t een zorg op dat moment en daar. Vergeet niet: hoe sterker de versleuteling is, hoe waarschijnlijker het is dat uw verbindingen wat langzamer worden (hoewel dat niet altijd gegarandeerd is, maar het is de moeite waard om in gedachten te houden).

VPN-codering

Over het algemeen is de variëteit van het VPN-protocol en de mogelijkheid om tussen protocollen te kiezen voordat u verbinding maakt met een VPN-server, iets dat alle fatsoenlijke VPN-providers bieden.

3. DNS-lekbescherming

Als u niet bekend bent met DNS-lekken, is dit in feite wanneer de DNS-verzoeken van de browser rechtstreeks naar de DNS-server van uw ISP worden gestuurd zonder ze via de VPN te laten lopen. DNS staat ook voor Domain Name System en wordt gebruikt om IP-adressen te vertalen in websitenamen en omgekeerd.

Als gevolg hiervan kan een DNS-lek uw ISP (en eventuele andere afluisteraars) daadwerkelijk laten zien tot welke websites u toegang hebt, zelfs als u een VPN gebruikt.

Dit gebeurt niet noodzakelijkerwijs met veel VPN-services (het komt echter vrij vaak voor bij split-tunnel VPN’s), maar – om veilig te zijn – raden we aan alleen een VPN-provider te kiezen die actief DNS-lekbescherming biedt.

4. Een VPN Kill Switch

Een VPN Kill Switch is een tool die in wezen alle internettoegang op uw apparaat afsnijdt als uw verbinding met een VPN-server wegvalt. Hoe hard dat ook klinkt, het is een van de meest waardevolle functies van VPN-services omdat het je beschermt tegen onbedoelde blootstelling op internet.

Laten we eerlijk zijn: soms kunt u verbindingsproblemen met een VPN-server ervaren. Dat kan gebeuren vanwege de afstand tussen u en de server, of omdat de wifi-kaart van uw apparaat verouderd is of problemen ondervindt.

Wat de reden ook is, als dat gebeurt, worden uw echte IP-adres en online verkeer zichtbaar. Met een Kill Switch wordt al uw verkeer in een dergelijke situatie echter onmiddellijk gestopt totdat u weer correct verbinding kunt maken met de VPN-server.

Voor sommigen van jullie klinkt het misschien als een gedoe, maar een Kill Switch is een slimme manier om ervoor te zorgen dat je persoonlijke informatie nooit in gevaar komt op het internet vanwege dingen die je niet onder controle hebt.

5. Een apps. Moordenaar

Een apps. Killer lijkt op een Killswitch, maar in plaats van je internetverkeer af te sluiten als je verbinding met de VPN-server wegvalt, worden applicaties die het web gebruiken, afgesloten. Natuurlijk moet je de apps kiezen die in een dergelijke situatie worden afgesloten.

Hoe zou een Apps. Killer nuttig zijn, vraag je? Stel dat je een online game speelt met een VPN omdat je bang bent om DDoS te krijgen. Als de VPN-verbinding wordt verbroken, wordt je online game gestopt om te voorkomen dat DDoS’ers je targeten. Een ander voorbeeld is het gebruik van de apps. Killer om een ​​torrent-client af te sluiten als de VPN-verbinding wordt verbroken, zodat je ISP niet beseft wat je doet.

Voor de beste resultaten moet je op zoek gaan naar een VPN-provider die zowel een Killswitch als een Apps aanbiedt. Moordenaar.

6. Gedeelde IP-adressen

Een VPN-provider die speciale IP-adressen aanbiedt, is een rode vlag omdat een specifiek IP-adres aan u kan worden gekoppeld. Een gedeeld IP-adres wordt, zoals de naam al aangeeft, gedeeld door VPN-gebruikers, waardoor het bijna onmogelijk is om online activiteiten te koppelen aan specifieke VPN-gebruikers.

Toegewijde en gedeelde IP-adressen

Hier is nog iets anders om te overwegen: speciale IP-adressen kosten VPN-providers meer, wat betekent dat ze u – de gebruiker – meer zullen vragen voor hun diensten om hun kosten te dekken. Een VPN-provider die gedeelde IP-adressen aanbiedt, kan u veel kostenefficiëntere services aanbieden.

7. Ondersteuning voor gelijktijdige verbindingen

Als VPN-providers accounts aan bepaalde apparaten koppelen, is dat een probleem. Als dat het geval is, betekent dit dat u extra abonnementen nodig heeft als u de VPN-service op meerdere apparaten tegelijk wilt gebruiken – of u moet zich op een apparaat bij uw account afmelden voordat u zich op een ander apparaat aanmeldt ( best irritant).

VPN-providers die gelijktijdige verbindingen op meerdere apparaten aanbieden, zijn een betere optie, simpelweg vanwege het toegenomen gemak.

8. Cross-platform compatibele apps

Een VPN-service die op slechts 1-2 apparaten werkt, is niet erg flexibel en dat kan een probleem zijn, aangezien u – zoals veel andere mensen – waarschijnlijk minstens 3-4 apparaten bezit waarmee u toegang tot internet heeft (laptops, smart-tv’s) , Pc’s / Macs, iOS / Android-apparaten, enzovoort).

Daarom bieden fatsoenlijke VPN-providers platformonafhankelijke applicaties om ervoor te zorgen dat hun service beschikbaar is op meerdere apparaten en besturingssystemen. Als ze geen applicatie kunnen aanbieden voor een bepaald apparaat / besturingssysteem (zoals Linux bijvoorbeeld), zullen ze nog steeds configuratiebestanden en tutorials leveren zodat gebruikers alles kunnen instellen.

9. Snelle servers

Dit is vrijwel een goed idee. Elke VPN-provider moet (en de meeste) hogesnelheidsservers aanbieden, zodat gebruikers kunnen genieten van soepele ervaringen – vooral omdat VPN-codering soms enige vertraging kan veroorzaken.

Als een toegevoegde bonus bieden sommige VPN-providers onbeperkte bandbreedte en zorgen ervoor dat hun servers ook als proxyservers fungeren.

wat is een vpn-server

Wat het aantal servers betreft, is variatie belangrijk, maar u hoeft er niet overboord mee te gaan. Laten we eerlijk zijn: u heeft geen 1000+ servers tot uw beschikking. Als er meer dan 10-20 wereldwijde servers zijn om uit te kiezen, is dat meestal goed genoeg.

Op zoek naar een VPN die al het bovenstaande (en meer) biedt?

We hebben je gedekt, we hier bij CactusVPN doen ons best om onze gebruikers een soepele, veilige en gemakkelijke online ervaring te bieden door middel van hoogwaardige VPN-functies.

We bieden high-end AES-encryptie, 28+ 1gbps servers van over de hele wereld (die ook gratis dienst doen als proxyservers), onbeperkte bandbreedte, een Kill Switch en een Apps Killer, en meerdere gebruiksvriendelijke apps die werken op veel apparaten en besturingssystemen, tot 5 gelijktijdige verbindingen, 6 VPN-protocollen (OpenVPN, SoftEther, IKEv2, SSTP, L2TP / IPSec, PPTP), een strikt no-log-beleid.

Als u nog meer inhoudelijke variatie wilt dan wat onze VPN-servers bieden, kunt u onze Smart DNS-service gebruiken om meer dan 300 geografisch beperkte websites te deblokkeren uit landen als de VS, het VK, Canada, Australië, Zwitserland, Frankrijk, Zweden, Polen, Duitsland.

Als klap op de vuurpijl bieden we 24 uur per dag ondersteuning & een gratis proefperiode

U kunt onze VPN-service 24 uur gratis uitproberen om te zien of deze aan al uw verwachtingen voldoet – geen creditcardgegevens vereist + u krijgt toegang tot alle functies.

Als u eenmaal een CactusVPN-gebruiker bent geworden, wordt u ook gedekt door onze 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie als iets niet werkt zoals geadverteerd. En als je ooit problemen tegenkomt, kun je altijd rekenen op ons 24/7 klantenserviceteam voor hulp.

Conclusie

Bij het kiezen van een VPN-provider is het belangrijk om de VPN-functies te bekijken – hoe veiliger, handiger, gebruiksvriendelijker en privacygerichter ze zijn, hoe beter. Om alles wat we hebben besproken samen te vatten, volgt hier een korte lijst met de belangrijkste VPN-functies die de meeste fatsoenlijke VPN-providers bieden:

 • Sterke encryptie (bij voorkeur AES)
 • Veilige protocollen (OpenVPN + een keuze uit andere is ideaal)
 • Bescherming tegen DNS-lekken
 • Een Killswitch
 • Een Apps.Killer
 • Gedeelde IP-adressen
 • Ondersteuning voor meerdere verbindingen
 • Cross-platform compatibele VPN-clients
 • Snelle servers (idealiter met onbeperkte bandbreedte)
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me