Beste malwarescanner

Of je nu je online uren torrent of niet, schadelijke software is een groot probleem. Deze schadelijke software sluipt naar uw apparaten, sluit hun verdediging af en maakt uw privégegevens kwetsbaar voor aanvallen. Hoe kun je jezelf beschermen?


bescherming tegen malware vector afbeeldingDe meeste mensen gebruiken al antivirussoftware. Veel apparaten en programma’s worden zelfs geleverd met antivirussoftware als onderdeel van het pakket. Deze beveiligingen gaan echter niet altijd ver genoeg. Wanneer er een bijzonder smerig stukje spyware of ransomware verschijnt, hebt u mogelijk een malwarescanner nodig om de dag te redden.

Het kan handig zijn om meer te weten over wat kwaadaardige software is en wat het met uw apparaten kan doen. Daarnaast wilt u onze lijst bekijken met de beste malwarescanner-apps die momenteel op de markt zijn. Met robuuste beveiligingssoftware op al uw apparaten kunt u met vertrouwen bladeren.

Wat is malware??

Dit is gewoon een verkorte manier om ‘kwaadaardige software’ te zeggen. Veel mensen zijn verrast om te horen dat deze software speciaal is ontworpen door mensen met de bedoeling schade en verstoring te veroorzaken.

U bent waarschijnlijk beter bekend met schadelijke software dan u zich realiseert. Telkens wanneer u vermeldingen van Trojaanse paarden, spyware en virussen hoort, wordt schadelijke software besproken. Soms wordt schadelijke software ontworpen en geïmplementeerd door alleenstaande hackers.

Tegenwoordig werken softwareontwikkelaars vaker in de “zwarte hoed”Veld bieden hun diensten aan elke persoon of organisatie die hen het meeste geld biedt.

Malwaretypen

Wat gebeurt er als uw apparaat wordt geïnfecteerd met spyware, ransomware of een virus? Sommige van deze schadelijke programma’s vallen de kernfunctionaliteit van uw computer aan.

Versies ervan kunnen geheime achterdeuren in uw beveiligingssysteem openen, waardoor slechte acteurs toegang kunnen krijgen. Schadelijke software kan uw wachtwoorden, creditcardnummers en bankrekeningen registreren. Ransomware gijzelt effectief uw apparaat, tenzij u de aanvallers betaalt.

Soms lijkt het erop dat er geen limiet is aan wat ‘black hat’-softwareontwikkelaars kunnen doen.

Hoe werkt malware??

Wanneer je de beste VPN vindt en gebruikt, kun je jezelf beschermen tegen talloze online bedreigingen. Mogelijk hebt u echter andere verdedigingen nodig om ervoor te zorgen dat adware of een virus uw systeem niet infecteert.

De eerste vraag die de meeste mensen stellen wanneer ze een probleem met hun apparaat vermoeden, heeft betrekking op hoe het probleem is begonnen. Er zijn veel mogelijkheden voor snode mensen of individuen om toegang te krijgen tot uw systeem.

Malware-infectievectoren

Een van de meest gebruikte methoden is spam-e-mails (Lees meer: ​​beveiligde e-mails). Veel van deze komen met een hechting, en het is voor de meeste mensen niet gemakkelijk om te zien dat de e-mail schadelijk is. Ze openen de bijlage en infecteren onmiddellijk hun apparaat.

Schadelijke software wordt bovendien verspreid via verwisselbare media zoals externe harde schijven of USB-flashstations. Verwisselbare media zijn handig, maar tenzij je weet wie je het geeft en wat erop staat, kun je het het beste niet op je apparaat aansluiten.

Soms is dat schadelijke software gebundeld in een softwarepakket dat goedaardig lijkt. Vaak worden deze programma’s gedownload van internet en kunnen ze software van derden bevatten. Bestanden delen is een andere veelvoorkomende bron voor kwaadaardige software. Hoewel het zoeken naar bestanden op de meest populaire torrent-sites leuk en nuttig kan zijn, kunnen deze methoden voor het delen van bestanden ook gevaarlijk zijn.

Websites die zijn gehackt of op een andere manier zijn gehackt, kunnen uw systeem infecteren met schadelijke software zoals een virus, spyware of adware. Hoewel sommige van deze websites legitieme websites zijn die worden aangevallen door een snode partij, worden andere websites uitsluitend gemaakt om computers te infecteren met schadelijke software.

De vijf beste malwarescanners

Je systeem kwetsbaar maken voor aanvallen door niet een van de beste malwarescanners te installeren, is alsof je ervoor kiest om het beste beveiligingssysteem voor thuis niet te installeren als je in een slechte buurt woont. Je hoofd in het zand steken en doen alsof er niets ergs met je kan gebeuren, is geen goede verdedigingsstrategie.

Het beschermen van uw persoonlijke apparaten en privégegevens is essentieel, en daarom heb je een malwarescanner nodig. Deze programma’s voeren een diepe scan van uw apparaat uit om schadelijke bestanden te lokaliseren.

Bovendien scannen ze elk bestand wanneer het het systeem binnenkomt, op zoek naar alles dat verdacht kan zijn. De scanner zoekt naar code in het bestand die wordt vergeleken met een database met bekende schadelijke code. Als de nieuwe code overeenkomt met de code in de database, wordt het bestand gemarkeerd als schadelijk.

De meer geavanceerde scanners voor kwaadaardige software kijken ook naar gedragspatronen in de code. Als er iets verdachts wordt geïdentificeerd in het nieuwe bestand, wordt dat bestand in een sandbox bewaard. Dit is in feite een quarantainegebied waar de schadelijke bestanden andere bestanden op het systeem niet kunnen infecteren. Vervolgens worden verwijderingshulpmiddelen gebruikt om het verdachte bestand te verwijderen.

Sommige van deze programma’s werken beter dan andere. Uitputtend onderzoek wijst uit dat sommige scanners met kop en schouders boven de rest uitsteken. Hier is een lijst van vijf.

1. Malwarebytes – King of Anti-Malware

Malwarebytes biedt een aantal behoorlijke prestaties. Een gratis versie van de software werkt snel, maar mist soms verdachte bestanden. Na de 14 dagen gratis proefperiode, misschien wilt u upgraden naar een premium abonnement om u meer functionaliteit te geven.

malwarebytes-logo

Kenmerken

 • Intuïtief dashboard
 • Real-time bescherming
 • Bescherming tegen ransomware
 • Ondersteuning voor meerdere besturingssystemen
 • Schijf opruiming
 • Veilige browser
 • Phishing-detectie
 • Firewall
 • Mobiele applicatie
 • 24/7 ondersteuning

Prijsstructuur

Malwarebytes is beschikbaar in versies voor persoonlijk en zakelijk gebruik. De persoonlijke versie heeft drie niveaus. De eerste is gratis beschikbaar en werkt samen met bestaande antivirussoftware.

Malwarebytes Premium vervangt antivirussoftware op één apparaat voor $ 39,99 per jaar. Malywarebytes Premium for Home vervangt antivirussoftware op drie apparaten voor $ 59,99 per jaar. Extra apparaten kunnen worden toegevoegd voor ongeveer $ 20 per jaar.

malwarebytes premium account schermafbeelding

De zakelijke versie volgt een meer gecompliceerde prijsstructuur, zodat deze kan worden aangepast aan de behoeften van uw onderneming. Malwarebytes voor teams kost $ 119,97 per jaar om drie apparaten te dekken en extra apparaten worden beschermd voor $ 39,99 extra per jaar.

Malwarebytes Endpoint Protection dekt 10 apparaten voor $ 699,90 per jaar, met opties voor het omhoog of omlaag schalen van het aantal apparaten voor $ 69,99 per jaar. Een luxe pakket met Endpoint Protection and Response moet worden onderhandeld met het bedrijf.

Klantenservice

Als u problemen ondervindt tijdens het gebruik van Malwarebytes, kunt u contact opnemen met de klantenondersteuning via live chat of e-mail. Er wordt geen telefonische ondersteuning aangeboden. U hebt echter wel toegang tot een helpcentrum en forum, die beide betrouwbaar zijn voor het vinden van antwoorden op basisproblemen.

2. Bitdefender – Beste bescherming voor aanvallen met meerdere vectoren

Bitdefender wordt algemeen erkend als een van de beste in de branche. Het biedt een echt robuust pakket aan functies en beveiligingen. De enige hoofdpijn die voortvloeit uit het omgaan met Bitdefender is de duizelingwekkende reeks verschillende pakketten.

Het is de moeite waard om door al die informatie-overbelasting te ploeteren gezien de waarde van de bescherming die u ontvangt. Dit is misschien wel een van de beste malwarescanners die u kunt krijgen.

Bitdefender-logo

Kenmerken

 • Ondersteuning voor meerdere besturingssystemen
 • Ouderlijk toezicht
 • Papierversnipperaar
 • VPN
 • Schijf opruiming
 • Wachtwoordmanager
 • Webcam bescherming
 • Real-time monitoring
 • Firewall
 • Bescherming tegen phishing
 • Download bescherming
 • Mobiele applicatie
 • Browser-extensie
 • 24/7 ondersteuning

Prijsstructuur

Bitdefender Total Security voor thuis kan worden gekocht voor $ 44,99 per jaar. Dit beschermt maximaal vier apparaten. Kortingen zijn beschikbaar als u een twee- of driejarenplan selecteert.

Twee jaar kost $ 104,99, terwijl drie jaar $ 139,99 kost. Als u meer dan vijf apparaten moet beschermen, kunt u voor een verrassend klein extra bedrag de optie “tot 10 apparaten” kiezen.

Bitdefender Internet Security voor thuis is iets goedkoper voor $ 39,98 voor een jaar. Dit plan beschermt maximaal drie apparaten. Als je maar liefst 10 apparaten wilt beschermen, kost dat $ 89,99. Opnieuw zijn er opties voor twee- en driejarige plannen beschikbaar.

Bitdefender premium-account

Het Antivirus Plus-pakket wordt geleverd met meerlaagse bescherming tegen ransomware en Bitdefender’s VPN en Bitdefender Safepay. Je kunt maximaal drie apparaten beschermen voor $ 34,99 per jaar.

Verder heeft Bitdefender een breed scala aan opties voor bedrijven. Pakketten zijn op maat gemaakt voor alles, van kleine tot zakelijke organisaties, in een breed scala aan prijzen die beginnen bij slechts $ 99,98 per jaar.

Klantenservice

Als u ooit hulp nodig heeft bij Bitdefender, zult u deze zonder problemen kunnen vinden. Van video-tutorials tot een actief forum, het is er allemaal. Plus, u kunt 24/7 contact opnemen met een klantenservicespecialist via telefoon, e-mail en chat.

3. Adaware – Geweldige anti-malwaretools; Betaal om te spelen

Adaware is niet de meest robuuste software die er is, maar het kan zeker werken voor mensen die slechts één of twee apparaten hoeven te beschermen. De gratis versie heeft echt niet veel functies, dus je moet betalen als je echt bescherming wilt.

Adaware-logo

Kenmerken

 • Download bescherming
 • Antivirusbescherming
 • Real-time bescherming
 • Webbescherming (met betaalde versies)
 • Firewall (met betaalde versies)
 • E-mailbeveiliging (met betaalde versies)
 • Netwerkbeveiliging (met betaalde versies)
 • Digitaal slot (met premium-versie)
 • Bestandsvernietiger (met premium-versie)
 • Ouderlijk toezicht (met premium-versie)

Prijsstructuur

Gratis bescherming is verkrijgbaar bij Adaware, maar het is bijna altijd raadzaam om voor een betere dekking te gaan met een betaalde service. In het geval van Adaware kost dit ongeveer $ 36 per jaar.

Functies in het pakket zijn onder meer e-mailbeveiliging, geavanceerde antispambeveiliging, bescherming tegen alle schadelijke software, detectie van kwaadaardige URL’s en 24/7 klantenondersteuning.

Adaware antivirus pro

Mogelijk wilt u upgraden naar Adaware Antivirus Total om extra dekking te krijgen, zoals bestandsvernietiger, een digitaal slot en ouderlijk toezicht. Een jaar lang één pc beschermen kost $ 48. U kunt echter wel 10 pc’s beschermen voor $ 160 per jaar. Kortingen zijn beschikbaar als u zich aanmeldt voor twee jaar in plaats van één.

Op dit moment biedt Adaware geen pakketten aan die specifiek zijn afgestemd op zakelijke klanten.

Klantenservice

Onbeperkte, 24/7 klantenondersteuning is alleen beschikbaar voor betalende klanten. Bezoek het forum of de veelgestelde vragen voor antwoorden op veelvoorkomende problemen. Echte technische ondersteuning is beschikbaar via een ticketgebaseerd systeem.

4. AVG – Tijdgeteste software; Goed maar niet geweldig

AVG heeft een aantal hele mooie bescherming gratis beschikbaar. Hun driejarig pakket is echter redelijk betaalbaar en biedt enkele essentiële extra’s. Het is uiterst gebruiksvriendelijk en de klantenondersteuning is volledig betrouwbaar wanneer deze beschikbaar is. AVG is echter niet zo veilig als Bitdefender. Het ontbreken van een wachtwoordbeheerder en een VPN is een spelbreker.

AVG-logo

Kenmerken

 • Ondersteuning voor meerdere besturingssystemen
 • Papierversnipperaar
 • Schijf opruiming
 • Ouderlijk toezicht
 • Webcam bescherming
 • Real-time monitoring
 • Download bescherming
 • Bescherming tegen phishing
 • Veilige browser
 • Firewall

Prijsstructuur

U kunt een gratis versie van AVG krijgen met standaard antivirus- en ransomware-dekking, evenals het afstemmen van pc-prestaties en browserbewaking.

Stap over op het internetbeveiligingsplan voor $ 5,83 per maand, dat wordt gefactureerd tegen $ 69,99 per jaar. Dit biedt u een verbeterde firewall, webcambescherming en gecodeerde mappen op een onbeperkt aantal apparaten.

AVG Internet Security

De derde laag is het ultieme plan. Het kost $ 8,33 per maand, wat wordt gefactureerd als $ 99,99 per jaar. Als u voor dit pakket springt, krijgt u toegang tot ondersteuning via de telefoon en livechat, evenals geavanceerde antivirusbescherming.

Klantenservice

Een ander probleem van AVG is dat het heeft geen 24/7 klantenondersteuning. U kunt een vertegenwoordiger bereiken via telefoon, e-mail of chat, maar alleen tijdens kantooruren. Een forum kan basisrichtlijnen bieden over veelvoorkomende problemen.

5. Emsisoft – Budgetvriendelijke oplossingen; Doet het werk

Betaalbaar en met verrassend robuuste functies, Emsisoft is een betrouwbaar alternatief voor de budgetbewuste. Mensen die een premie plaatsen op totale beveiliging, kunnen dat echter merken Emsisoft is niet helemaal op de hoogte.

Emsisoft-logo

Kenmerken

 • Verschillende talen waaruit u kunt kiezen
 • Schijf opruiming
 • Real-time monitoring
 • Veilige browser
 • Bescherming tegen phishing
 • Download bescherming
 • Firewall

Prijsstructuur

Het gratis abonnement omvat één pc met mogelijkheden voor het scannen, opschonen en in quarantaine plaatsen van schadelijke software. Met het geüpgradede pakket betalen klanten voor één, drie of vijf pc’s tegen een tarief van $ 2,50 per maand, $ 4,17 per maand en $ 5,83 per maand, die elk jaarlijks worden gefactureerd.

Dit pakket bevat de gedragsblokkering, phishing-beveiliging, beheer op afstand, automatische updates, bestandsbeveiliging en maker van noodpakketten.

Emsisoft Antimalware

Er kan een iets duurder pakket worden gekocht dat ook mobiele apparaten dekt. Nogmaals, een, drie of vijf apparaten kunnen worden gedekt tegen maandelijkse tarieven van $ 3,33, $ 5,55 of $ 7,78, die elk op jaarbasis worden gefactureerd.

Klantenservice

Zoals AVG, klantenondersteuning voor Emsisoft is vrij beperkt. Je krijgt geen 24/7 dekking en je kunt alleen contact opnemen met vertegenwoordigers via e-mail of livechat. Een helpcentrum en een forum bieden extra ondersteuning die nuttig kan zijn bij de meest elementaire problemen.

Hoe u kunt voorkomen dat u malware krijgt

Net zoals u voorzichtig bent bij het kiezen van de beste wachtwoordbeheerder om uzelf online te beschermen, loont het om voorzichtig te zijn als u uzelf wilt beschermen tegen een virus, ransomware, adware en andere kwaadaardige software.

De stappen die u neemt, kunnen talrijk zijn. Het installeren van uitstekende antivirussoftware is een must, evenals het vinden van een efficiënte malwarescanner. Te veel thuiscomputersystemen hebben deze fundamentele beveiligingen niet.

Dat is een beetje zoals investeren in huisbeveiliging zonder een geweldig camerasysteem, in tegenstelling tot Nest, door Google, dat biedt een veelvoud aan geavanceerde, niet te vergeten, intelligente verdediging tegen de gevaren binnen en buiten huis. Dit is het type systeem dat u op alle vectoren wilt; van VPN’s, e-mails, browsers, wachtwoordmanagers tot anti-malware software. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Nadat u een scanner voor schadelijke software en antivirussoftware heeft geïnstalleerd, is het raadzaam ervoor te zorgen dat deze altijd up-to-date zijn. Zelfs een zeer gerenommeerde scanner kan kwetsbaarheden hebben die van tijd tot tijd worden ontdekt. Updates dichten deze gaten, waardoor u nog beter beschermd bent.

Zorg er ook voor dat uw besturingssysteem indien nodig wordt bijgewerkt. Net als patches en updates voor software, zorgt het up-to-date houden van uw besturingssysteem ervoor dat u over de beste beveiliging beschikt.

Als je wifi gebruikt, doe dat dan veilig. Gebruik geen open netwerken, en zorg ervoor dat je eigen wifi beveiligd is met een wachtwoord.

Een andere cruciale stap om jezelf te beschermen is aarzel altijd voordat u klikt. Bekijk e-mails grondig om te zien wie ze heeft verzonden en of ze verdacht lijken of niet. Klik niet op bijlagen, tenzij u de afzender en zijn bedoeling kunt verifiëren. Wees voorzichtig met links naar websites. Plaats de muisaanwijzer op deze voordat u klikt om te zien waar de link u echt naartoe brengt. Als u downloadt van een service voor het delen van bestanden, scan dan de download voordat u doorgaat.

Als uw beveiligingssoftware is geïnstalleerd en up-to-date is, wilt u ook regelmatige tijden plannen om scans uit te voeren. Te veel mensen vergeten deze schijnbaar voor de hand liggende stap, waardoor ze zichzelf onnodig kwetsbaar maken.

Laatste gedachten

Schadelijke software is overal in de online wereld aanwezig. U hoeft er echter niet het slachtoffer van te worden. Met antivirussoftware en een scanner voor schadelijke software bent u beter voorbereid om uzelf te beschermen. Je hoeft je niet machteloos te voelen tegenover vastberadenheid hackers. Neem vandaag positieve stappen om uw privégegevens te beschermen en uw apparaten soepel te laten werken.

FAQs

V: Wat is spyware?

EEN: Spyware is een categorie schadelijke software die speciaal is gemaakt om toegang te krijgen tot gevoelige gegevens op uw apparaat. Deze software wordt vaak gebruikt om uw persoonlijke gegevens te verzamelen, die vervolgens worden doorgegeven aan gegevensbedrijven, adverteerders of andere derde partijen. Dit type schadelijke software kan vele doeleinden dienen. Deze kunnen bestaan ​​uit het volgen en verkopen van gegevens over uw internetgebruik, het stelen van uw bankrekening en creditcardgegevens of het stelen van uw identiteit.

V: Hoe weet ik of mijn computer is gehackt?

EEN: Deskundige hackers kunnen zonder in te breken inbreken op een systeem of apparaat. De meeste van deze slechte acteurs zijn echter niet zo geavanceerd en laten een berg bewijs achter. Misschien wel het meest veelbetekenende teken van een hack is dat het apparaat plotseling veel langzamer is dan vroeger. Een ander is dat uw bandbreedteverbruik in één keer door het dak gaat.

Veel mensen merken dat video’s een langere buffertijd nodig hebben en dat webpagina’s na een hack ongelooflijk langzaam laden. Het vaak crashen van software en apps is een andere weggeefactie, evenals een overvloed aan pop-upadvertenties. Deze en andere tekenen kunnen betekenen dat uw computer is gehackt.

Vraag: Kan antivirussoftware schadelijke software verwijderen?

EEN: De belangrijkste functie van antivirussoftware is voorkomen dat een computer of systeem wordt geïnfecteerd door schadelijke software. Het voorkomt dat geïnfecteerde bestanden worden gedownload of, als het bestand is gedownload, markeert het het bestand als verdacht, zodat het minder snel wordt gebruikt.

De meeste antivirussoftware heeft een aantal basisfuncties als het gaat om het verwijderen van schadelijke software. De black hat-ontwikkelaars die dergelijke programma’s maken, winnen echter voortdurend aan verfijning. Dit betekent dat hun software moeilijk van het systeem te verwijderen is, met name voor antivirussoftware die alleen de meest elementaire mogelijkheden op dit gebied heeft.

Dit is waarom het essentieel is om naast antivirusbescherming ook een schadelijke software scanner en remover te hebben. De scanner biedt u een krachtig hulpmiddel om spyware, adware, ransomware of andere kwaadaardige programma’s te verwijderen.

Vraag: Kan Windows Defender schadelijke software detecteren?

EEN: Windows Defender kan soms schadelijke software detecteren. Helaas kan dit niet altijd terwijl het Windows-besturingssysteem actief is. Dit komt omdat slimme ontwikkelaars erin slagen de schadelijke programma’s binnen Windows zelf te verbergen waar ze minder snel worden gedetecteerd. De beste optie voor het detecteren van schadelijke software is om een ​​programma te krijgen dat hiervoor is ontworpen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map