Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me cilësimet e llogarisë

Cili është ndryshimi midis llogarisë së faqes në internet CactusVPN dhe llogarisë së shërbimeve VPN, cilin emër dhe fjalëkalim mund të përdor?


Një llogari është kombinimi i një emri përdoruesi dhe fjalëkalimi.

Për përdorim të lehtë të shërbimeve tuaja, ju duhen dy lloje të llogarive:

  1. Llogaria e faqes CactusVPN:
    Kur regjistroheni në faqen tonë në internet merrni llogarinë tuaj të internetit të CactusVPN. Ai përfshin adresën tuaj të postës elektronike si emër përdoruesi dhe fjalëkalim. Do ta përdorni për të hyrë në llogarinë tuaj në faqen e internetit të cactusvpn.com dhe për t’u futur në aplikacionin CactusVPN për Windows, Android dhe iOS.

    Ju mund të menaxhoni llogarinë tuaj të internetit të CactusVPN në faqen Detajet e llogarisë.

  2. Llogari e shërbimeve VPN:
    Duke qenë një klient CactusVPN ju mund të keni shumë shërbime, në varësi të nevojave tuaja. Kur porosisni një shërbim, krijohen një emër përdoruesi dhe fjalëkalimi të veçantë (mund t’i gjeni në llogarinë tuaj në faqen tonë të internetit). Kjo është llogaria juaj e shërbimeve VPN, e cila korrespondon vetëm me shërbimin e blerë. Do ta përdorni për të hyrë në pjesën VPN të Aplikacionit CactusVPN për macOS ose kur të lidheni me serverët tanë VPN përmes lidhjes së krijuar manualisht. Ju mund të menaxhoni llogaritë tuaja të shërbimeve VPN në faqen Parametrat.

Le të rifillojmë: Ju keni një llogari në internet CactusVPN dhe një numër llogarish VPN dhe / ose Smart DNS që korrespondojnë me shërbimet tuaja VPN / Smart DNS. Të gjitha llogaritë tuaja VPN / Smart DNS janë bashkangjitur në llogarinë e internetit të CactusVPN.

Kam harruar kredencialet e hyrjes për llogarinë time në faqen e internetit të CactusVPN

Shkoni te Rivendosni faqen tuaj të fjalëkalimit, shkruani adresën tuaj të emailit, konfirmoni që nuk jeni një robot dhe shtypni “Dorëzo”. Do të merrni një email për të konfirmuar se doni të rivendosni fjalëkalimin tuaj. Klikoni në butonin “Rivendosni fjalëkalimin tuaj” nga emaili. Do të dërgoheni në një faqe në internet ku mund të ndryshoni fjalëkalimin tuaj.

Si mund ta ndryshoj adresën e postës elektronike të lidhur me llogarinë time të internetit të CactusVPN?

Për të ndryshuar adresën tuaj të llogarisë CactusVPN, futuni në llogarinë tuaj në faqen tonë të internetit dhe shkoni te Llogaria ime -> Fjalëkalimi i llogarisë.

Si të ndryshoni emrin e përdoruesit të shërbimit VPN?

Emri juaj i përdoruesit VPN u krijua automatikisht nga sistemi ynë. Dhe zakonisht duket si një bandë e shkronjave dhe numrave të rastit. Ne ju japim mundësinë ta ndryshoni atë në një më “njerëzore” për ta bërë më të lehtë kujtimin. Për këtë, shkoni në llogarinë tuaj -> Cilësimet -> Emri VPN & fjalëkalim.

Në kutinë “Detajet e hyrjes në VPN” do të gjeni një fushë të titulluar “Futni emrin e ri”. Thjesht shkruani emrin e përdoruesit tuaj të dëshiruar dhe shtypni butonin “Ndrysho emrin e përdoruesit” pranë tij.

Mësoni më shumë rreth ndryshimeve midis llogarisë së faqes në internet CactusVPN dhe llogarisë së shërbimeve VPN.

Si të ndryshoni fjalëkalimin tim të shërbimit VPN?

Fjalëkalimi juaj VPN u krijua automatikisht nga sistemi ynë. Dhe zakonisht duket si një bandë e shkronjave dhe numrave të rastit. Ne ju japim mundësinë ta ndryshoni atë në një më “njerëzore” për ta bërë më të lehtë kujtimin. Për këtë, shkoni në llogarinë tuaj -> Cilësimet -> Emri VPN & fjalëkalim.

Në "Emri VPN & fjalëkalim" kutinë që do të gjeni "Ndrysho fjalekalimin" Lidhje. Pasi ta klikoni atë, do të shfaqen dy fusha teksti. Ju duhet të populloni këto fusha me fjalëkalimin e ri. Vendosni të njëjtën fjalëkalim në të dy fushat. Pas kësaj klikoni në "Ndrysho fjalekalimin" buton.

E rëndësishme: Fjalëkalimi duhet të jetë i gjatë nga 4 deri në 24 karaktere dhe mund të përmbajë vetëm shkronja dhe numra.

Mësoni më shumë rreth ndryshimeve midis llogarisë së faqeve në internet CactusVPN dhe llogarisë së shërbimeve VPN.

Si të azhurnoj / minimizoj shërbimin tim?

Ndiqni këtë tutorial.

Si të ndryshoj ciklin tim të faturimit?

Ju lutem na kontaktoni.

Sa kohë do të duhet për të aktivizuar shërbimet pasi të paguaj?

Në përvojën tonë mund të themi se nëse paguani me karta PayPal dhe Credit / Debit, llogaria do të aktivizohet në disa minuta. Nëse përdorni mënyra të tjera pagese, mund të zgjasë deri në 48 orë derisa ato të verifikojnë transaksionin tuaj dhe të transferojnë paratë.

Nëse blej një llogari premium VPN do të përmirësojë shpejtësinë?

Në gjyqin tonë falas VPN ne ofrojmë qasje të plotë në shërbimet tona. Kufiri i vetëm për kohën është që ju mund ta përdorni atë – vetëm 24 orë. Kështu që shpejtësia do të jetë e njëjtë me përdorimin e të njëjtëve serverë. Për të rritur shpejtësinë tuaj, mund të provoni dhe përmirësoni lidhjen tuaj me ISP-në tuaj dhe të eksperimentoni me protokolle të ndryshme (SSTP, SoftEther, PPTP, L2TP / IPSec, OpenVPN). PPTP duhet të jetë më e shpejtë.

Unë kam një faturë të papaguar por nuk dua ta paguaj atë.

Nëse nuk anuloni një shërbim, sistemi do të krijojë një faturë të re çdo cikël faturimi. Por nuk është e detyrueshme. Nëse nuk doni të përdorni më shërbimet tona, thjesht duhet të anuloni shërbimin tuaj.

A mund të krijoj një pajtim të kartës së kreditit / debitit?

Një pajtim i kartës së kreditit krijohet automatikisht pasi të keni paguar faturën tuaj të parë me një kartë krediti. Për të anulluar pajtimin, thjesht anuloni shërbimin.

Si të ndryshoni kartën e parazgjedhur Kredi / Debiti?

Ju keni dy mundësi për të ndryshuar kartën tuaj të kreditit të paracaktuar:

  1. Shkoni te Kartat e Kreditit të Ruajtura nga llogaria juaj në faqen tonë të internetit. Ju mund të shtoni atje kartën tuaj të re.
  2. Ju mund të zgjidhni opsionin "Vendosni informacionin e ri të kartave më poshtë" nga fatura juaj (nëse tashmë keni një). Pas kësaj shtoni kartën tuaj të re dhe klikoni "paraqes".

Si të anuloni pajtimin tim të kartës së kreditit / debitit?

Nëse do të fshini detajet e ruajtura të kartës tuaj të kreditit / debitit, pagesa automatike nuk do të aplikohet dhe do të duhet të paguani faturat tuaja me dorë.

Për të fshirë kartën tuaj të kreditit / debitit të paracaktuar, futuni në llogarinë tuaj dhe shkoni te Kartat e Kreditit të Ruajtur.

Nëse dëshironi të ndaloni përdorimin e shërbimit tonë, gjithçka që duhet të bëni është të anuloni shërbimin para se të bëhet pagesa. Nëse anuloni shërbimin, karta e kreditit / debitit nuk do të tarifohet.

Si të anuloni pajtimin tim PayPal?

Për të anulluar abonimin PayPal, ju lutemi ndiqni mësimin zyrtar të PayPal.

Si ta fshini / anuloni llogarinë time?

Hyni në llogarinë tuaj, shkoni te Abonimet dhe klikoni "Kërkoni Anulimin".

Ku mund të gjej emrin tim të përdoruesit dhe fjalëkalimin tim dhe tastin Smart DNS?

Hyni në llogarinë tuaj në faqen tonë të internetit dhe shkoni te Parametrat -> Emri VPN & fjalëkalim.

Për të gjetur hyrjen tuaj të tastit Smart DNS në llogarinë tuaj në faqen tonë të internetit, shkoni te Cilësimet -> Kredencialet e hyrjes në aplikacione.

Si funksionon zbritja e paketave?

Zbritja e paketës vlen për pajtimin e dytë që blini, për aq kohë sa pajtimi juaj i parë mbetet aktiv. Për shembull, nëse aktualisht keni një shërbim VPN ose Smart DNS, do të keni mundësi të blini të dytin me një zbritje që do të aplikohet çdo cikël faturimi kur rinovoni shërbimin tuaj të dytë. Nëse anuloni të parën, do të duhet të paguani çmimin e plotë për atë që ka mbetur kur rinovoni atë ciklin e mëposhtëm të faturimit.

Zbritja në pako është e disponueshme vetëm për abonimet e reja dhe nuk do të aplikohet vetëm për rinovimin e pajtimit tuaj aktual në shërbimet tona, dhe ju do të keni të drejtë për zbritje nëse abonimi i dytë që blini ka të njëjtin çmim ose më të ulët.

Ju do të merrni këtë zbritje vetëm në pajtime me të njëjtin cikël faturimi ose nëse cikli i faturimit për të dytin është më i shkurtër se ai nga abonimi i parë. Për shembull, ju nuk keni të drejtë për zbritjen e paketave në një abonim vjetor nëse abonimi juaj fillestar faturohet çdo muaj, por nëse abonimi juaj fillestar faturohet çdo vit, mund të merrni zbritjen e paketave në të dytën, edhe nëse faturohet çdo muaj.

Shërbimet e blera me zbritjet në pako nuk mund të transferohen në llogari të tjera. Nëse dëshironi që abonimi i dytë të shtohet në një llogari të ndryshme, mund të përfitoni nga tonat "Sillni një mik" promovim dhe ju dhe shoku juaj do të keni një muaj falas shërbimesh të CactusVPN.

Zbritja e paketës nuk aplikohet automatikisht. Ju lutemi të na kontaktoni nëse dëshironi të blini disa pajtime menjëherë dhe ne do të lëshojmë një faturë me zbritjen e aplikuar.

Abonimi juaj i dytë do të faturohet në çdo cikël faturimi me të njëjtin çmim, për aq kohë sa edhe ju të keni aktiv abonimin e parë.

Zbritja e paketës nuk është në dispozicion në pajtimin e 3-të, 5-të, 7-të, etj. Availableshtë në dispozicion vetëm në pajtimin tuaj të dytë dhe në datat 4, 6, 8th etj.

Nëse dëshironi të blini më shumë se 10 pajtime, ne ofrojmë zbritje të shkëlqyera, në varësi të numrit të përgjithshëm të pajtimeve që dëshironi të blini. Më së miri do të na kontaktoni para se të bëni blerjen, në mënyrë që të diskutojmë më tej detaje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me