Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me Smart DNS |

Farë është Smart DNS?


Smart DNS është një shërbim për të anashkaluar kufizimet dhe blloqet në internet. Ai nuk e ndryshon IP-në tuaj dhe nuk e fsheh lidhjen tuaj si VPN, por ofron shpejtësi më të mirë kur shikoni përmbajtje video. Shtë i disponueshëm në pothuajse çdo pajisje dhe kjo ju lejon të hyni në faqet e internetit nga rajone të ndryshme në të njëjtën kohë pa pasur nevojë të ndryshoni asnjë cilësim.

Si funksionon Smart DNS?

Duke ndryshuar cilësimet tuaja DNS për tu përputhur me serverët tanë Smart DNS. Në këtë mënyrë ne mund të rivotojmë të dhënat tuaja. Kjo teknologji nuk do të ndryshojë IP tuaj.

A ndikon DNS Smart në shpejtësinë time?

Kjo është një nga bukuritë e kësaj teknologjie: ajo pothuajse nuk ndikon në shpejtësinë tuaj.

A do të jetë e koduar lidhja ime?

Jo, me Smart DNS të gjitha të dhënat dërgohen direkt në pajisjen tuaj dhe nuk janë të koduara (nëse nuk jeni duke vizituar një sit https).

A do të fshihet / ndryshohet IP-ja ime?

Jo. Smart DNS nuk e ndryshon ose fsheh IP-në tuaj.

Cili është emri dhe fjalëkalimi im i shërbimit Smart DNS?

Ne përdorim një metodë tjetër të vërtetimit për shërbimin tonë Smart DNS, në mënyrë që të mos keni një fjalëkalim dhe emër përdoruesi. Në vend të kësaj, ne përdorim një çelës unik Smart DNS që duhet ta përdorësh për t’u regjistruar në programin tonë. Ky çelës është unik dhe nuk duhet të ndaheni me askënd. Nëse nuk përdorni softuerin tonë për t’u lidhur me Smart DNS, duhet të vërtetoni IP tuaj nga llogaria juaj në faqen tonë të internetit – ky është sistemi ynë i dytë i vërtetimit.

Sa pajisje mund të përdor njëkohësisht me shërbimin tim Smart DNS?

Mund të përdorni sa më shumë pajisje që dëshironi për aq kohë sa ato janë në të njëjtin rrjet dhe kanë të njëjtin IP të jashtëm.

Whatfarë është një proxy e tejdukshme HTTP dhe çfarë është një Proxy transparente DNS?

Ju mund të mos e dini atë, por ISP-ja juaj mund të jetë “duke e provokuar” të gjithë trafikun në internet / http tuaj përmes proxies së tyre transparente.

Proxy e tejdukshme HTTP
Proxying transparent (i njohur gjithashtu si proxying / caching i përgjimit) po fiton popullaritet me gjithnjë e më shumë ISP. Me proxy transparente HTTP, përdoruesi nuk do të duhet të specifikojë detaje të përfaqësuesit në shfletuesin e tij ose kudo tjetër – i gjithë trafiku në internet HTTP do të detyrohet gjithmonë të kalojë përmes proxy serverit. Ai përfshin përgjimin e paketave që normalisht do të shkonin drejtpërdrejt në serverat në internet, dhe ridrejtimin e tyre për të kaluar nëpër serverët e tyre të proxy dhe pastaj në serverat e internetit.

Proxy transparente DNS
Disa ISP tani janë duke përdorur një teknologji të quajtur “Proxy transparente DNS”. Duke përdorur këtë teknologji, ata do të përgjojnë të gjitha kërkesat e kërkimit të DNS (porti TCP / UDP 53) dhe do të përcaktojnë me siguri rezultatet. Kjo ju detyron në mënyrë efektive të përdorni adresat e tyre DNS dhe ju nuk jeni në gjendje t’i ndryshoni ato.

Farë është DNS Dynamic (DDNS) dhe pse duhet ta përdor me shërbimin tim Smart DNS?

Për ta thënë shumë e thjeshtë: Dynamic DNS (DDNS) është një metodë për të vërtetuar automatikisht adresën tuaj IP. Kjo ndihmon nëse ISP-ja juaj ndryshon IP-në tuaj shpesh. Për ta përdorur këtë "kollë e thatë" do t’ju duhet një shërbim aktiv DDNS dhe një ruter.

Për të vendosur një DNS Dynamic në routerin tuaj, ndiqni këtë tutorial:

  1. Për të qenë në gjendje të vërtetoni adresën tuaj IP përmes Dynamic DNS me shërbimin tonë, duhet së pari të keni emrin tuaj host DNS dinamik. Nëse nuk keni një të tillë, do të duhet të regjistroni një llogari në një ofrues DNamic DNS. Aktivizoni hostin përpara se ta konfiguroni atë në ruter.
  2. Vendosni DDNS në ruterin tuaj. Ju duhet të keni udhëzime nga ofruesi juaj Dynamic DNS.
  3. Hyni në llogarinë tuaj në faqen e internetit të CactusVPN.
  4. Shkoni te Parametrat -> Cilësimet dinamike DNS.
  5. Në “Emri i hostit” shkruani emrin tuaj dinamik të hostit DNS (ne do të kontrollojmë nëse kjo nuk është përdorur tashmë) dhe klikoni në "Update" buton.

Pse më kërkoni që ta vërtetoj IP-në time shumë shpesh?

Ju duhet të vërtetoni IP tuaj sa herë që ndryshohet. Kjo mund të ndodhë kur ndryshoni vendndodhjen tuaj ose ISP-ja juaj po ju ofron një IP dinamike.

  1. Nëse jeni duke përdorur shërbime Smart DNS me Programin CactusVPN, mund ta vendosni që të vërtetojë IP tuaj automatikisht. Në skedën Cilësimet, vendosni një mundësi kohe nën seksionin "Përditësoni IP çdo".

  2. Ju mund të vërtetoni adresën tuaj IP nga llogaria juaj -> Cilësimet -> Vlerësoni Adresën tuaj IP, duke klikuar në "Vlerësoni IP" buton.

    Ose mund ta vërtetoni duke hyrë në "Vlerësoni IP" Lidhje, të cilën mund ta shënoni dhe ta hapni në çdo kohë për të vërtetuar adresën tuaj IP.

  3. Nëse vendosni shërbimin Smart DNS në një router DD-WRT, ju lutemi ndiqni këtë mësimdhënie.

Mund të përdor Smart DNS dhe VPN njëkohësisht?

Ju nuk mund të përdorni si VPN ashtu edhe shërbimin Smart DNS në të njëjtën kohë kur ato bien ndesh me njëri-tjetrin.

Në rast se ju jeni të lidhur me VPN dhe lidhja VPN është vendosur me shërbimin Smart DNS, shërbimi Smart DNS do të funksionojë, por dobësia e kësaj është se adresa e vlefshme e IP do të jetë IP nga serveri VPN. Kjo do të thotë se ka shumë të ngjarë që përdoruesit e tjerë të kenë të njëjtën IP të vlefshme në të njëjtën kohë dhe kjo do të bie ndesh me rajonin e faqes së internetit të vendosur nga përdoruesi. Me fjalë të tjera, shanset janë të ulta që rajoni i zgjedhur i uebfaqes do të jetë ai që do të ngarkojë me lidhjen tuaj Smart DNS.

Nga ana tjetër, nëse e keni pajisjen / rrjetin tuaj të vendosur me Smart DNS dhe më pas lidheni me VPN në këtë pajisje ose rrjet, lidhja VPN do të injorojë adresat DNS që keni vendosur në pajisjen / rrjetin tuaj. Gjithashtu, kriptimi VPN do të ndikojë në shpejtësinë e lidhjes në internet dhe do të humbni avantazhin më të madh të përdorimit të Smart DNS.

Ekziston vetëm një rast kur është praktike të përdoren të dy shërbimet në të njëjtën kohë. Le të themi që dëshironi që të gjitha pajisjet në shtëpinë / zyrën tuaj të përdorin shërbimin Smart DNS por gjithashtu ju duhet që disa prej pajisjeve të lidhen me VPN. Në këtë rast, opsioni më i mirë është të vendosni adresat tona DNS në ruterin tuaj dhe të keni pajisjet që kërkojnë lidhje VPN të lidhur me VPN veç e veç.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me