Pyetjet e bëra më shpesh rreth VPN |

Farë është VPN?


VPN (Virtual Private Network) është një teknologji që fsheh adresën tuaj IP dhe kodon të gjitha të dhënat hyrëse dhe dalëse gjatë përdorimit të Internetit. Në këtë mënyrë ju fitoni anonimitet dhe mbeteni të sigurt pasi askush nuk mund të shohë çfarë po bëni ndërsa jeni duke shfletuar Internetin.

Nga këndvështrimi juaj, duke qenë një nga klientët e shumtë të CactusVPN, VPN është teknologjia që ju lejon të lidheni me serverët tanë në Evropë, Amerikë, Azi ose Australi dhe të merrni mundësinë të përdorni burime të largëta të rrjetit sikur të jeni atje. Thjesht instaloni Softuerin CactusVPN, shkruani emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin dhe klikoni në butonin e lidhjes!

Si funksionon VPN?

Sapo të lidheni me serverin tonë VPN, kompjuteri juaj caktohet me një adresë të re IP dhe zgjidhës të rinj DNS. Pastaj i gjithë trafiku juaj i Internetit është i koduar dhe tunelizuar në serverin tonë VPN. Pasi të jetë atje, është deshifruar dhe lejohet të udhëtojë në destinacionin e tij të synuar. ISP-ja juaj lokale do të shohë vetëm një rrymë të vetme të koduar të të dhënave midis jush dhe serverit tonë VPN. ISP-ja juaj nuk mund të monitorojë, logojë ose kontrollojë përdorimin tuaj të Internetit dhe ju mund të anashkaloni kufizimet tuaja ISP.

Si ruhet intimiteti im?

Kur lidheni me CactusVPN, ne krijojmë një “Tunel”. Të gjitha të dhënat në këtë “Tunel” janë të koduara në mënyrë që vetëm ju të dini përmbajtjen e asaj që po dërgohet. Të dhënat kodohen në 128 BIT. Ky është një nivel i shkëlqyer i sigurisë i cili gjithashtu mban nivele të mira të performancës, madje edhe në kompjuterët më të vjetër ose pajisjet me fuqi më të ulët të tilla si Telefonat dhe Netbooks.

Protocolfarë protokolli VPN duhet të përdor?

Të gjithë protokollet VPN kanë pothuajse të njëjtin funksion: ata encryptojnë të gjithë trafikun tuaj dhe ju fshehin pas serverëve tanë. Sidoqoftë, në varësi të qëllimeve tuaja, disa protokolle janë më të mirë se të tjerët. Këtu do të gjeni një krahasim të shkurtër të vetive kryesore të protokolleve VPN:

PPTP L2TP / IPSec IKEv2 / IPSec IPSec SSTP OpenVPN TCP OpenVPN UDP SoftEther Wireguard
Protokolli VPNShpejtësia e lidhjesNiveli i shifrimitStabiliteti i LidhjesStreaming MediaShkarkimi i TorrentitI përputhshëm meNë dispozicion në CactusVPN Client
Shumë shpejti dobëtShumë e qëndrueshmemirëi dobëtShumica e OS dhe pajisjeveNë Windows
mediummediumi qëndrueshëmmirëmediumShumica e OS dhe pajisjeveNë Windows
Shumë shpejtmirëShumë e qëndrueshmemirëmirëShumica e OS dhe pajisjeveNë Windows, macOS dhe iOS
mediummirëi qëndrueshëmmirëmirëShumica e OS dhe pajisjevejo
shpejtmirëShumë e qëndrueshmemediummirëWindows, Ubuntu, Android dhe ruterëNë Windows
mediumShume mirei qëndrueshëmmediummirëShumica e OS dhe pajisjeveNë Windows dhe Android
shpejtShume miremediummirëmirëShumica e OS dhe pajisjeveNë Windows dhe Android
Shumë shpejtShume mireShumë e qëndrueshmemirëmirëShumica e OS dhe pajisjevejo
shpejtmirëJo akoma i qëndrueshëmmediummediumLinux, macOS, iOS dhe Androidjo

Gjithashtu, merrni parasysh që jo të gjithë protokollet funksionojnë për të gjithë përdoruesit. Kjo mund të ndikohet nga ISP-ja juaj dhe faktorët e tjerë. Nëse një protokoll nuk i plotëson nevojat tuaja, duhet të provoni protokolle të tjera.

Sa pajisje mund të lidhem me serverët tuaj VPN?

Llogaritë CactusVPN nuk janë të lidhura me një pajisje të veçantë, kështu që mund t’i përdorni në shumë pajisje (kompjuteri në shtëpi, laptop, kompjuter zyre, tablet, telefon etj.), Por ekziston një kufizim në përdorimin e tij njëkohësisht në deri në 5 pajisje në në të njëjtën kohë. Le të themi se keni shërbim “VPN + Smart DNS”. Në këtë rast mund të lidhni desktopin tuaj me serverin Amsterdam për të shkarkuar përrua, tabletin tuaj në serverin në Londër për të parë përmbajtjen e mediave në Mbretërinë e Bashkuar dhe telefonin tuaj në serverin amerikan për të dëgjuar radio lokale.

A ju ofron adresë të dedikuar IP?

Jo. Ju do të merrni adresën IP të përbashkët. Në këtë mënyrë i gjithë trafiku juaj është i përzier me trafikun e të gjithë përdoruesve të tjerë të VPN tonë, kështu që nuk ka asnjë mënyrë për të zbuluar se cili është trafiku juaj.

A ka prova falas për VPN tuaj ndonjë kufizim?

Gjyqi ynë falas VPN është saktësisht si më i madhi "VPN + Smart DNS" shërbimit. Do të keni akses në të gjithë serverët VPN duke përdorur të gjithë protokollet: SSTP, L2TP / IPSec, OpenVPN, SoftEther dhe PPTP. Gjithashtu ju do të keni qasje në Smart DNS dhe Proxy tonë. Ne nuk kufizojmë në asnjë mënyrë gjerësinë e bandës tuaj ose trafikun e përdorur. Me ofrimin e VPN-së për gjyq falas, ju keni akses në ekipin tonë mbështetës shumë profesional. Ne nuk tregojmë asnjë reklamë ose ndonjë lloj tjetër informacioni të padëshiruar. Dallimi VETEM ndërmjet Shërbimeve VPN Falas VPN dhe Premium VPN shërbimeve është se ai është aktiv për 24 orë nga regjistrimi i llogarisë pasi është vetëm për qëllime prove.

A ofron CactusVPN përcjellje të portit?

Jo, ne nuk ofrojmë përcjellje porti.

Typesfarë lloj kriptimesh përdorni?

Për shifrat SSL ne kemi serverët tanë VPN të vendosur në AES-256-CBC, duke përdorur hash mesazh 256-bit ‘SHA256’ për vërtetimin e HMAC dhe 2048 bit shtrëngimin e dorës RSA dhe Elliptic-curve Diffie-Hellman (ECHDE) protokoll kyç të marrëveshjes kryesore.

Emri i algoritmit të kriptimit të zgjedhur për protokollet OpenVPN, SSTP dhe SoftEther është ECDHE-RSA-AES256-GCM-SHA384. Me fjalë të tjera, shifrimi maksimal që mund të marrësh përmes serverëve tanë VPN është: AES-256-CBC, duke përdorur hash mesazhesh 384 bit ‘SHA384’ për vërtetimin e HMAC dhe 2048 bit shtrëngim të dorës RSA..

 • Për L2TP / IPsec ne kemi ngritur dy profile: AES128-SHA1 dhe AES256-SHA1. Në varësi të versionit tuaj OS do të merrni automatikisht AES128 ose shifrimin AES256.
 • Për SSTP dhe SofetEther ne përdorim protokollin e marrëveshjes kryesore të Elliptic-curve Diffie-Hellman (ECHDE) për shkëmbimin e çelësave, shifrat AES 128 GCM dhe shtrëngimin e dorës 2048 RSA (ECDHE-RSA-AES128-GCM-SHA256).
 • IKEv2 është vendosur me 256 bit NIST Elliptic Curve për shkëmbim të çelësave, AES 128 bit, duke përdorur 256 bit mesazhe hash ‘SHA256’ për vërtetimin HMAC, me 2048 bit shtrëngim duarsh RSA.
 • Protokolli OpenVPN është konfiguruar me një minimum AES 128 CBC, duke përdorur mesazhe 160 bit bit ‘SHA1’ për vërtetimin e HMAC me 2048 bit shtrëngim duarsh RSA.

  Të gjithë algoritmet e mbështetur në OpenVPN janë si më poshtë:

  Shifrat: [NULL-CIPHER] NULL AES-128-CBC AES-192-CBC AES-256-CBC BF-CBC CAST-CBC CAST5-CBC DES-CBC DES-EDE-CBC DES-EDE3-CBC DESX-CBC RC2- 40-CBC RC2-64-CBC RC2-CBC CAMELLIA-128-CBC CAMELLIA-192-CBC CAMELLIA-256-CBC

  Auth: SHA SHA1 SHA256 SHA384 SHA512 MD5 MD4 RMD160

 • Për protokollin PPTP VPN ne përdorim MPPE 128 bit.

Meqe ra fjala! Përkundër bindjeve të zakonshme, kriptimi AES-128 nuk është domosdoshmërisht më i dobët se AES-256. AES-128 është shumë i fortë dhe nuk mund të goditet përmes kërkimit në shkallë të plotë në çelës. Edhe pse mund të keni të drejtë të mendoni se çelësat më të gjatë ofrojnë më shumë përfitime të sigurisë, e vërteta është se një algoritëm nuk mund të jetë "më pak të thyer" se "jo i prishur". Pra, nuk ka përfitim shtesë për sigurinë nga fiksimi i madhësisë së çelësit në 256 bit.

Ekziston gjithashtu një disavantazh praktik pasi AES-256 do të përdorë deri në 40% më shumë CPU në krahasim me AES-128. Ky është një aspekt shumë i rëndësishëm për një server me lidhje shumë të shpejtë të rrjetit ose ai që ka një CPU më të dobët.

A ofroni IP të banimit?

Jo, ne nuk ofrojmë adresa IP rezidenciale.

A keni mbrojtje DNS rrjedhje?

Po, aplikacionet tona Windows dhe macOS kanë një karakteristikë të mbrojtur nga rrjedhjet DNS. Për aplikacionin tonë Android ne përdorim protokollin OpenVPN që po përdor DNS Publik të Google si paracaktim, në mënyrë që të mbroheni nga rrjedhjet e DNS. Nëse vendosni lidhjet VPN me dorë, gjithashtu mund të vendosni vetë lidhjet për të përdorur Google DNS Publike (8.8.8.8 dhe 8.8.4.4).

Si të çinstaloni lidhjet CactusVPN?

Nëse jeni lidhur me dorë thjesht shkoni te cilësimet e rrjetit dhe fshini lidhjen CactusVPN.

Nëse keni instaluar aplikacionin tonë CactusVPN, thjesht çinstaloni.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map