Si të vendosni CactusVPN App për macOS

Në këtë tutorial do t’ju tregojmë se si të instaloni aplikacionin CactusVPN për macOS dhe si të lidheni me VPN ose Smart DNS duke përdorur aplikacionin tonë, por së pari le të shohim cilat janë kërkesat tona.


Kërkesat

Për të përdorur aplikacionin CactusVPN do t’ju duhet:

 1. Një llogari CactusVPN. Nëse nuk keni një të tillë, mund të provoni shërbimet tona falas.
 2. macOS Versioni 10.11 (El Capitan) ose më i ri. Nëse keni macOS 10.10 ose më të ulët, ju lutemi ndiqni një nga mësimet tona manuale të konfigurimit për VPN ose manualin manual për Smart DNS.
 3. Emri dhe fjalëkalimi juaj VPN për t’u lidhur me VPN dhe / ose butonin Smart DNS për t’u lidhur me Smart DNS. Ju mund t’i gjeni në llogarinë tuaj në faqen tonë të internetit, duke shkuar Cilësimet -> Kredencialet e hyrjes në aplikacione.
 1. Instaloni aplikacionin CactusVPN.

  1. Shkarkoni aplikacionin nga këtu.
  2. Hapni skedarin e shkarkuar.

  3. Zvarrit dhe lësho ikonën CactusVPN (1) në dosjen Aplikime (2) për të shtuar aplikacionin tek Aplikimet.

   Si të vendosni CactusVPN App për macOS: Hapi 1

  4. Hapni Finder (3), shkoni te Aplikimet tuaja (4) dhe atje do të gjeni aplikacionin CactusVPN (5).

   Si të vendosni CactusVPN App për macOS: Hapi 2

  5. Nisni aplikacionin CactusVPN.

  6. Kur të hapni aplikacionin CactusVPN për herë të parë, do të njoftoheni se aplikacioni është shkarkuar nga Interneti dhe do t’ju pyetet nëse jeni i sigurt se doni ta hapni atë. Klikoni “Open” (6).

   Si të vendosni CactusVPN App për macOS: Hapi 3

   Gjithashtu ju mund të njoftoheni që aplikacioni CactusVPN po përpiqet të instalojë një mjet të ri ndihmës. Mjet ndihmës lejon aplikacionin tonë të krijojë një tunel VPN. Vendosni fjalëkalimin tuaj të përdoruesit Mac dhe klikoni në “Instaloni ndihmës”.

   Si të vendosni CactusVPN App për macOS: Hapi 3-2

  Së pari, duhet të zgjidhni nëse doni të regjistroheni për të përdorur shërbimet tona VPN ose shërbimet tona Smart DNS. Për ta bërë atë, zgjidhni midis skedave “VPN” (7) dhe “Smart DNS” (8).

  Nëse dëshironi të lidheni me Smart DNS dhe nuk keni nevojë për VPN, thjesht kaloni pjesën II dhe shkoni direkt në pjesën “III. Lidhu me Smart DNS “.

 2. Lidhu me VPN

  1. Për të përdorur shërbimet tona VPN, zgjidhni skedën “VPN” (7).

   Shkruajni emrin e përdoruesit të paketës VPN (9) dhe fjalëkalimin (10). Mund t’i gjeni në llogarinë tuaj në faqen tonë të internetit, duke shkuar te Parametrat -> Kredencialet e hyrjes në aplikacione. Sigurohuni që të përdorni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj VPN dhe JO kredencialet e llogarisë në internet (Cili është ndryshimi?).

   Klikoni “Regjistrohuni” (11).

   Si të vendosni CactusVPN App për macOS: Hapi 4

  2. Tani jeni identifikuar. Zgjidhni vendndodhjen e serverit VPN (12) me të cilin dëshironi të lidheni.

   Për t’u lidhur me VPN, klikoni në butonin “Lidhu” (13).

   Si të vendosni CactusVPN App për macOS: Hapi 5

  3. Ju mund të pyeteni nëse lejoni të shtoni konfigurimin e VPN. Klikoni në “Lejo”.

   Si të vendosni CactusVPN App për macOS: Hapi 6-2

  4. Do t’ju kërkohet të shkruani fjalëkalimin tuaj të përdoruesit Mac. Futeni atë dhe klikoni në “Gjithmonë Lejimi” (14).

   Si të vendosni CactusVPN App për macOS: Hapi 6

   Nëse klikoni në “Lejo” në vend të “Gjithmonë Lejo”, fjalëkalimi do të ruhet vetëm për seancën aktuale dhe do të kërkohet përsëri, herën tjetër kur do të lidhesh me VPN.

   Mbani në mend, fjalëkalimi do të kërkohet çdo herë të parë që do të lidheni me VPN pasi të rindizni aplikacionin ose të dilni dhe të regjistroheni përsëri. Kërkohet nga macOS (jo nga aplikacioni ynë) si një masë shtesë sigurie e protokollit IKEv2.

  5. Pasi të jeni lidhur IP-ja juaj është ndryshuar dhe lidhja juaj është e koduar.

   Nëse klikoni në menunë e Servers, do të gjeni butonin “Rendit sipas shpejtësisë”. Klikoni mbi të për të renditur të gjithë serverët VPN me shpejtësi. Pas renditjes, serveri i parë nga lista do të jetë ai më i shpejtë për ju.

  6. Duke shkuar te butoni “Parametrat” ​​(15) mund të bëni konfigurimet e mëposhtme:

   Si të vendosni CactusVPN App për macOS: Hapi 7

   • “Protokolli VPN” – zgjidhni protokollin VPN që dëshironi të përdorni.
   • Nëse zgjidhni protokollin OpenVPN, do të keni mundësi të vendosni protokollin OpenVPN (TCP ose UDP) dhe portin OpenVPN që dëshironi të përdorni..
   • “Porti OpenVPN” – zgjidhni portën OpenVPN që dëshironi të përdorni.
   • “Drejtoni aplikacionin. në fillimin e makOS-it ”- drejtoni aplikacionin CactusVPN kur Mac-i juaj të fillojë.
   • “Hyni në aplikacion. filloni “- futuni në llogarinë tuaj kur të filloni aplikacionin CactusVPN.
   • “Fillo aplikacionin. minimizuar ”- filloni të minimizoni aplikacionin CactusVPN.
   • “Lidhni VPN në hyrjen” – lidhen automatikisht me VPN duke përdorur qytetin dhe protokollin e fundit të përdorur pas hyrjes.
   • “Minimizoni aplikacionin. në lidhjen VPN ”- minimizoni që të ngjitni aplikacionin CactusVPN pasi të keni lidhur me VPN.
   • “Rilidhni nëse lidhja VPN është rënë” – automatizoni përsëri lidhjen nëse lidhja është rënë.
   • “Mbrojtja e rrjedhjes DNS” – aktivizoni ose çaktivizoni mbrojtjen e rrjedhjes së DNS (isfarë është mbrojtja e rrjedhjes së DNS?).
   • “Grupi i serverëve sipas vendeve kur renditni me shpejtësi” – kur i renditni serverët VPN me shpejtësi, ata do të grupohen sipas vendit.
   • “Ndaloni trafikun e internetit nëse ndërpritet lidhja VPN” – Ky është “Ndërrimi i Internetit Kill”. Kur ndizni Kill Switch, lidhja juaj e internetit nuk do të funksionojë derisa të lidheni me VPN. Nëse lidhja VPN bie, aplikacioni ynë do të çaktivizojë lidhjen tuaj të internetit. Për të mundësuar lidhjen tuaj të internetit përsëri të lidheni me VPN, çaktivizoni Kill Switch, dëftoni ose mbyllni aplikacionin CactusVPN.
  7. Duke shkuar te “Aplikacionet”. Vrasësi ”(16) mund të vendosni se cilat aplikacione do të mbyllen automatikisht kur lidhja VPN bie. Ne ju rekomandojmë të shtoni programin P2P / BitTorrent që përdorni.

   Si të vendosni CactusVPN App për macOS: Hapi 8

   • Klikoni në butonin “Shto aplikimin” (17). Shkoni në dosjen ku është instaluar aplikacioni dhe zgjidhni aplikacionin që dëshironi të shtoni.
   • Kontrolloni kutitë e kontrollit nga kolona “Rinisja në rilidhjen” (18) për të rifilluar automatikisht aplikacionin pas rilidhjes së VPN-së.
   • Klikoni butonat nga kolona “Hiq” (19) për të hequr aplikacionet që nuk dëshironi të mbyllen automatikisht kur lidhja VPN bie.
  8. Ndonjëherë, për qëllime mbështetjeje na duhen disa informacione nga skedarët log të softuerit. Për të ruajtur regjistrat, shkoni te butoni “Mbështetje” (20) dhe klikoni në butonin “Ruani shkrimet” (21). Ai do të kursejë shkrimet dhe do të hapë një dosje me të gjithë skedarët e logave CactusVPN të ruajtur në kompjuterin tuaj.

   Si të vendosni CactusVPN App për macOS: Hapi 9

 3. Lidhu me Smart DNS

  1. Për të përdorur shërbimet tona Smart DNS, zgjidhni butonin “Smart DNS” (7), shtypni tastin tuaj “Smart DNS” (8). Për ta gjetur atë, futuni në llogarinë tuaj në faqen tonë të internetit dhe shkoni te Cilësimet -> Kredencialet e hyrjes në aplikacione. Klikoni “Regjistrohuni” (9).

   Si të vendosni CactusVPN App për macOS: Hapi 10

  2. Klikoni në butonin “Enable Smart DNS” (10).

   Softuer CactusVPN VPN për Vendosjen e Mac OS: Hapi 11

   Para se të aktivizoni Smart DNS, mund të zgjidhni:

   • “Rajoni i faqeve të internetit” (11) – zgjidhni rajonin që do të përdoret për faqet e internetit multi-rajonalë.
   • “Serveri DNS” (12) – zgjidhni atë që është më afër jush.
  3. Duke shkuar te butoni “Parametrat” ​​(13) mund të bëni konfigurimet e mëposhtme:

   Si të vendosni CactusVPN App për macOS: Hapi 19

   • “Drejtoni aplikacionin. në fillimin e makOS-it ”- drejtoni aplikacionin CactusVPN kur Mac-i juaj të fillojë.
   • “Hyni në aplikacion. filloni “- futuni në llogarinë tuaj kur të filloni aplikacionin CactusVPN.
   • “Fillo aplikacionin. minimizuar ”- filloni të minimizoni aplikacionin CactusVPN.
   • “Aktivizoni Smart DNS në hyrje” – aktivizoni automatikisht Smart DNS pasi të keni hyrë brenda.
   • “Minimizoni aplikacionin. në aktivizimin e zgjuar të DNS “- minimizoni për të ngjitur aplikacionin CactusVPN pasi të keni aktivizuar Smart DNS.
   • “Përditësoni çdo adresë IP” – vendosni sa shpesh IP juaj do të azhurnohet automatikisht. Kjo është e dobishme kur ISP shpesh ndryshon adresën tuaj IP.
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me