Si të vendosni Client SoftEther VPN në Linux

Në këtë tutorial do t’ju tregojmë se si të vendosni Client SoftEther VPN në Linux por së pari le të shohim cilat janë kërkesat dhe rekomandimet tona.


Kërkesat

Për të ngritur SoftEther do t’ju duhet:

 1. Një llogari CactusVPN. Nëse nuk keni një të tillë, mund të provoni shërbimet tona falas.
 2. Emri juaj i përdoruesit, fjalëkalimi dhe adresa e serverit VPN. Mund t’i gjeni në llogarinë tuaj në faqen tonë të internetit, duke shkuar te Parametrat.

rekomandime

 • Ky tutorial kërkon njohuri të përparuara për Linux. Ekziston një rrezik i mundshëm për të prishur lidhjen tuaj në internet nëse nuk i ndiqni të gjitha hapat saktësisht. Gjithmonë mund të vendosni VPN në Linux duke përdorur protokolle të tjera VPN që janë më të lehta për tu vendosur.
 • Lidhuni me protokollin SoftEther VPN në Linux vetëm nëse keni përvojë me konfigurimin e aplikacioneve Linux dhe jeni njohur me leximin / modifikimin e tabelave të rutimit të IP.

Nëse ende doni të vendosni SoftEther VPN në Linux, shkoni hap pas hapi udhëzimet e mëposhtme:

Pjesa I. Instaloni klientin SoftEther VPN

Ne do t’ju tregojmë se si të instaloni klientin SoftEther VPN në Linux. Ju mund ta bëni këtë në dy mënyra: nga menaxheri i paketave në Ubuntu ose Debian Derivates [makina x86_64 ose AMD 64] dhe nga burimi në shpërndarësit Linux. Zgjidhni mënyrën se si dëshironi të përdorni nga menuja më poshtë dhe ndiqni hapat e saj.

 • Nga menaxheri i paketave
 • Nga burimi
 1. Sigurohuni që sistemi juaj të jetë i azhurnuar: azhurnimi i duhur && azhurnim i duhur-i plotë

  Ky hap nuk është i detyrueshëm, megjithëse rekomandohet.

 2. Shtoni depo CactusVPN në listën e burimit të menaxherit tuaj të paketave: sudo jehonë "deb [besuar = po] https://repository.cactusvpn.com/softether/ amd64 /" > /etc/apt/sources.list.d/cactusvpn.list
 3. Përditësoni cache e menaxherit të paketave: Azhurnimi sudo i duhur

  i rëndësishëm! Ju mund të merrni gabimin e mëposhtëm:

  “E: Drejtuesi i metodës / usr / lib / apt / metodat / https nuk mund të gjendet.
  N: A është i instaluar paketa apt-transport-https?
  E: Dështoi të tërhiqte https://repository.cactusvpn.com/softether/amd64/InRelease
  E: Disa skedarë indeksi dështuan t’i shkarkojnë. Ata janë injoruar, ose të vjetër janë përdorur në vend të kësaj. “

  Nëse e merrni këtë gabim, duhet të instaloni apt-transport-https në pajisjen tuaj:

  sudo apt install -y apt-transport-https

  dhe drejtojeni përsëri komandën e parë.

  Nëse nuk shihni ndonjë gabim thjesht injoroni këtë hap.

 4. Instaloni menaxherin SoftEther VPN: sudo apt install -y softethervpn-stabil
 1. Sigurohuni që sistemi juaj të jetë i azhurnuar:Në Debian / Ubuntu:

  azhurnim i përshtatshëm && azhurnim i duhur-i plotë

  Në CentOS / Fedora:

  azhurnim yum

  Ky hap nuk është i detyrueshëm, megjithëse rekomandohet.

 2. Shkarkoni versionin e fundit të klientit SoftEther VPN (në kohën e shkrimit të këtij tutoriali ishte v4.27-9668-beta.) Në dispozicion këtu: wget http://www.softether-download.com/files/softether/v4.27 -9668-beta-2018.05.29- pemë / Linux / SoftEther_VPN_Client / 64bit _-_ Intel_x64_or_AMD64 / softether-vpnclient-v4.27-9668- beta-2018.05.29-linux-x64-64bit.tar.gz
 3. Dekompresoni klientin SofEther VPN: tar xzfv softether-vpnclient-v4.27-9668-beta-2018.05.29-linux-x64-64bit.tar.gz
 4. Sigurohuni që sistemi juaj të ketë të gjitha mjetet e nevojshme për përpilimin SoftEther.Në Debian / Ubuntu:

  i instaluar i domosdoshëm

  Në CentOS / Fedora:

  yum grupin "Mjetet e zhvillimit"

 5. Ndryshoni drejtorinë në dosjen vpnclient: cp vpnclient
 6. Hartoni SoftEther në një skedar të ekzekutueshëm: bëni
 7. SoftEther do t’ju kërkojë të lexoni dhe dakordoni Marrëveshjen e saj të licencës. Zgjidhni 1 për të lexuar marrëveshjen, përsëri për të konfirmuar që e keni lexuar atë dhe më në fund të pajtoheni me Marrëveshjen e Liçensës.SoftEther tani është përpiluar dhe është një skedar i ekzekutueshëm (vpnclient dhe vpncmd). Nëse procesi dështon, kontrolloni nëse i keni të instaluar të gjitha paketat e kërkuara.
 8. Tani mund të lëvizim drejtorinë vpnclient diku tjetër. Ne e transferuam atë në “/ usr /”: cd .. && mv vpnclient / usr / && cd / usr / vpnclient /

Pjesa II. Konfiguro klientin SoftEther VPN

 1. Filloni klientin SoftEther VPN: fillimin sudo / usr / vpnclient / vpnclient

  Nëse e shihni këtë mesazh: “Shërbimi i Klientit SoftEther VPN është filluar.” atëherë klienti SoftEther VPN ka filluar me sukses.

 2. Kontrolloni klientin SoftEther VPN: vpncmd
 3. Zgjidhni “3” për të hyrë “Përdorimi i Veglave VPN (krijimi i certifikatës dhe Mjeti i Testit të Shpejtësisë së Trafikut të Rrjetit)”.
 4. Testoni instalimin e Klientit SoftEther VPN: Kontrolloni

  Nëse të gjitha kontrollet janë kaluar, mund të shkoni në hapin tjetër.

  E rëndësishme! Mos shkoni në hapin tjetër derisa të mos korrigjoni të gjitha gabimet.

 5. Shtypni “Ctrl” + “C” ose “Ctrl” + “D” për të dalë.
 6. Vendosni klientin SoftEther VPN. Filloni konfigurimin me: vpncmd
 7. zgjedh “2. Menaxhimi i Klientit VPN ”.
 8. Mos shkruani asnjë adresë te “Emri host i IP-së së destinacionit” dhe shtypni “Enter” për t’u lidhur me lokalin.
 9. Krijoni një ndërfaqe virtuale për t’u lidhur me serverin VPN. Në butonin e konfigurimit SoftEther VPN: NicCreate vpn_se
 10. Krijoni një llogari që do të përdorë këtë ndërfaqe për lidhjen VPN. Ekzekutoni këtë komandë në terminal: AccountCreate cactusvpn
 11. Vendosni llogarinë VPN me të dhënat tuaja. ”Emri Vubual i Destinacionit Vërtetë”: cactusvpn

  “Emri dhe Numri i Portit Destinimi i serverit VPN”: address Adresa IP VPN}: {PortE SoftEther VPN}

  Ju mund të gjeni të gjithë serverët dhe portet në dispozicion në llogarinë tuaj në faqen tonë të internetit, duke shkuar te Parametrat.

  “Lidhja e Emrit të Përdoruesit”: ername Emri juaj i përdoruesit VPN

  Ju mund të gjeni emrin tuaj të përdoruesit në llogarinë tuaj në faqen tonë të internetit, duke shkuar te Parametrat. Sigurohuni që të përdorni emrin tuaj të përdoruesit VPN dhe NUK një llogari në internet (Cili është ndryshimi?).

  “Emri i Adapterit të Rrjetit Virtual të përdorur”: vpn_se

  Nëse ju merrni “Komanda përfundoi me sukses.” mesazh, do të thotë që krijimi i llogarisë u përfundua me sukses.

  Si të vendosni Klientin SoftEther VPN në Linux: Hapi 3

 12. Vendosni një fjalëkalim: AccountPassword cactusvpn

  dhe shkruani fjalëkalimin VPN për “Fjalëkalimin” dhe “Konfirmo inputin”.

  Ju mund të gjeni fjalëkalimin tuaj në llogarinë tuaj në faqen tonë të internetit, duke shkuar në detajet e shërbimit tuaj. Sigurohuni që të përdorni fjalëkalimin tuaj VPN dhe NUK një llogari në internet (Cili është ndryshimi?).

 13. Në “Specifikoni standardin ose rreze:” rreze lloji
 14. Lidhuni me klientin SoftEther VPN duke përdorur llogarinë e krijuar: AccountConnect cactusvpn
 15. Testoni lidhjen me serverin VPN: AccountList

  Nëse shihni “Lidhur”, mund të shkoni në hapin tjetër.

  Si të vendosni Klientin SoftEther VPN në Linux: Hapi 4

 16. Shtypni “Ctrl” + “C” ose “Ctrl” + “D” për të dalë nga menaxheri i SoftEther VPN Client.

Pjesa III. IP dhe tabela e kursit

 1. Kontrolloni nëse IP përpara është aktivizuar në sistemin tuaj: mace / proc / sys / net / ipv4 / ip_forward

  Nëse merrni “1”, mund ta kaloni këtë hap dhe të shkoni në hapin “Merrni një adresë IP nga serveri VPN”.

  Nëse keni “0”, aktivizoni IP përpara:

  jehonë 1 > / Proc / sys / net / IPv4 / ip_forward

  Ju gjithashtu mund ta bëni atë të përhershëm duke redaktuar skedarin “/etc/sysctl.conf”:

  jehonë net.ipv4.ip_forward = 1 >> /etc/sysctl.conf && sysctl -p

  Nëse merrni “net.ipv4.ip_forward = 1”, IP përpara u aktivizua me sukses.

 2. Merrni një adresë IP nga serveri VPN: sudo ifconfig

  dhe do të shihni rrjetin virtual “vpn_vpn_se” të krijuar me mjetin e klientit SoftEther VPN.

  Si të konfiguroni Klientin SoftEther VPN në Linux: Hapi 5

  Për të marrë një adresë IP nga serveri VPN:

  sudo dhclient vpn_vpn_se

  Pas disa çastesh duhet të merrni një adresë IP nga rrjeti 10.6.0.0/24.

  Si të vendosni Klientin SoftEther VPN në Linux: Hapi 6

 3. Redaktoni tabelën e kursit: sudo netstat -rn

  për të parë tabelën aktuale të kursit. E juaja duhet të jetë e ngjashme me këtë:

  Si të vendosni Klientin SoftEther VPN në Linux: Hapi 1

 4. Shtoni një rrugë në adresën IP të serverit VPN përmes itinerarit tuaj të vjetër. Në rastin tim specifik: rruga sudo ip shtoni 93.115.92.240/32 përmes 192.168.0.1

  93.115.92.240 është IP adresa e serverit VPN. 192.168.0.1 është porta ime e mëparshme.

 5. Fshini itinerarin e vjetër të paracaktuar: Itinerari sudo ip del i paracaktuar përmes 192.168.0.1

  Pas këtyre azhurnimeve, tabela e kursit duhet të duket si kjo:

  Si të vendosni Klientin SoftEther VPN në Linux: Hapi 2

 6. Ping çdo adresë IP për të kontrolluar lidhjen tuaj të rrjetit: ping 8.8.8.8-c4
 7. Kontrolloni adresën tuaj IP publike nga linja e komandës: wget -qO- http://ipecho.net/plain; jehonë

  Nëse e shihni IP-në e serverit VPN, gjithçka u vendos si duhet dhe Linux-i juaj është i lidhur me VPN përmes klientit SoftEther VPN.

  Nëse ping-u tek “8.8.8.8” është në rregull, por nuk mund të merrni asgjë tjetër me emrin e hostit publik, shtoni Google DNS (ose ndonjë server DNS Publik) në skedarin tuaj “/etc/resolv.conf”:

  sudo echo nameserver 8.8.8.8 >> /etc/resolv.conf

Pjesa IV. Shkëputeni nga VPN

Për ta fikur lidhjen VPN, duhet të mbyllni menaxherin SoftEther VPN Client dhe të modifikoni tabelën e kursit për të marrë qasjen në Internet përmes portës së routerit tuaj.

 1. Për t’u shkëputur nga VPN thjesht fikni menaxherin e SoftEther VPN Client: sudo / usr / vpnclient / vpnclient
 2. Ndryshoni tabelën e kursit duke fshirë rrugën nga porta juaj në serverin VPN (në rastin tonë specifik 93.115.92.240/32):sudo ip rrugë del 93.115.92.240/32
 3. Shtoni një rrugë të paracaktuar përmes portës suaj lokale (192.168.0.1 për IP-të që kemi përdorur në këtë shembull): rruga sudo ip shtoni parazgjedhur përmes 192.168.0.1
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me