Si të vendosni PPTP VPN në DD-WRT Routers

Në këtë tutorial do t’ju tregojmë se si të vendosni PPTP VPN në Routers DD-WRT por së pari le të shohim cilat janë kërkesat dhe rekomandimet tona.


Kërkesat

Për të ngritur PPTP VPN, do t’ju duhet:

 1. Një llogari CactusVPN. Nëse nuk keni një të tillë, mund të provoni shërbimet tona falas.
 2. Emri juaj i përdoruesit, fjalëkalimi dhe adresa e serverit VPN. Mund t’i gjeni në llogarinë tuaj në faqen tonë të internetit, duke shkuar te Parametrat.

rekomandime

 • PPTP nuk është alternativa më e mirë për sigurinë dhe privatësinë në internet. Ne ju rekomandojmë të përdorni OpenVPN.

Nëse ende dëshironi të vendosni PPTP VPN me dorë, shkoni hap pas hapi udhëzimet e mëposhtme:

Udhëzime për konfigurimin e PPTP VPN

Në mënyrë që të vendosni PPTP VPN në ruterët DD-WRT, ju duhet të ndezni ruterin tuaj me firmware DD-WRT dhe të vendosni adresën IP të routerit si 192.168.1.1. Gjithashtu, ju lutemi, kontrolloni nëse mund të lidheni në Internet përmes Wi-Fi nga ruteri DD-WRT. Ne gjithashtu rekomandojmë të kontrolloni VPN në PC / Mac tuaj për të siguruar që konfigurimi i rrjetit tuaj dhe ISP të lejojnë lidhjet PPTP VPN.

Lidhu me ruterin tënd. Për këtë ju duhet të vendosni në shfletuesin tuaj adresën e mëposhtme: http://192.168.1.1 (Nëse kjo nuk funksionon, ju lutemi këshillohuni me manualin e routerit tuaj për të gjetur se cila është Adresa e Paracaktuar e Gateway). Gjithashtu ju duhet të vendosni lidhjen tuaj të rrjetit për të marrë automatikisht adresën IP nëse lidheni me ruterin tuaj përmes Ethernet.

Ekzistojnë dy mënyra të ndryshme për të vendosur PPTP VPN në një router DD-WRT. Ju lutemi zgjidhni nëse doni të vendosni PPTP duke përdorur një skenar ose pa përdorur një skenar.

 • Asnjë skenar
 • Duke përdorur skenarin
 1. Shkoni te butoni “Setup” dhe më pas zgjidhni “Basic Setup” (1). Zgjedhni PPTP (2) nga menuja “Lloji i lidhjes”.

  Në “Gateway (serveri PPTP)” (3) shkruani adresën IP të serverit CactusVPN me të cilin dëshironi të lidheni. Ju mund të gjeni të gjithë serverët e disponueshëm në llogarinë tuaj në faqen tonë të internetit, duke shkuar te Parametrat.

  Në fushat “Emri i përdoruesit” (4) dhe “Fjalëkalimet” (5) shkruani emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj VPN. Mund t’i gjeni në llogarinë tuaj në faqen tonë të internetit, duke shkuar te Parametrat. Sigurohuni që të përdorni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj VPN dhe JO kredencialet e llogarisë në internet (Cili është ndryshimi?).

  Zgjidhni “Po” (6) ngjitur me “Përdorni DHCP”.

  Vendosni “Encryption MPPE” (7) dhe “Packet Reordering” (8) në “Enabled”. Në disa versione të DD-WRT ekziston gjithashtu “encryption PPTP”, vendoseni edhe atë në “Enabled”.

  Vendosni “Mënyrën me Dual Access” (9) dhe “Merre IPTV” (10) në “Jo”.

  Në zonën “Cilësimet opsionale” ndryshoni MTU në “Manual” (11) dhe shkruani vlerën 1460 (12) në fushë dhe vendosni “STP” si “Me aftësi të kufizuara” (13).

  Në “Setup Network” shkruani adresën IP për pikën e hyrjes DD-WRT (14). E rëndësishme, nëse ky është ruteri i dytë, atëherë duhet të vendosni një adresë tjetër IP lokale, atëherë ruteri juaj kryesor.

  Zgjidhni “DHCP Server” (15) ngjitur me “DHCP Type”.

  “Aktivizoni” serverin DHCP (16).

  Sigurohuni që të gjitha cilësimet e tjera të duken në pamjen tonë të ekranit.

  Klikoni në “Apliko cilësimet” (17).

  Si të instaloni PPTP VPN në DD-WRT Routers: Hapi 1

 2. Tani shkoni te butoni “Siguria” (17) dhe zgjidhni “Firewall” (18). Këtu, vendosni “SPI Firewall” te “Disable” (19).Si të vendosni PPTP VPN në DD-WRT Routers: Hapi 2
 3. Shkoni te “VPN Passthrough” (20) dhe zgjidhni “Enabled” (21) ngjitur me “PPTP Passthrough”. Klikoni në “Apliko cilësimet” (22).Si të vendosni PPTP VPN në DD-WRT Routers: Hapi 3
 4. Shkoni te tab “Administrimi” (23). Shkoni poshtë dhe klikoni në butonin “Rindizni ruterin” (24). Kjo do të rindizni ruterin tuaj.Si të vendosni PPTP VPN në DD-WRT Routers: Hapi 4
 1. Shko te “Setup” -> “Setup Basic” (1).Si të instaloni PPTP VPN në DD-WRT Routers: Hapi 1
 2. Shkoni poshtë tek “Cilësimet e serverit të adresave të rrjetit (DHCP)” (2) dhe aktivizoni DHCP (3).
  Ndryshoni Static DNS 1 (4) në: 8.8.8.8
  Ndryshoni Static DNS 2 (5) në: 8.8.4.4
  Ableaktivizoni “Përdorni DNSMasq për DNS” (6).

  Si të vendosni PPTP VPN në DD-WRT Routers: Hapi 2

 3. Shko te skeda “Siguria” (7) -> “Firewall” (8) vendosi “Disable” për “SPI Firewall” (9).Si të vendosni PPTP VPN në DD-WRT Routers: Hapi 3
 4. Tani shkoni në skedën “VPN Passthrough” (10) dhe zgjidhni “Enable” për “PPTP Passthrough” (11), pastaj kliko në “Apliko parametrat” ​​(12).Si të vendosni PPTP VPN në DD-WRT Routers: Hapi 4
 5. Shkoni te llogaria juaj, klikoni në paketën tuaj, pastaj klikoni në “Script për vendosjen e PPTP në një router DD-WRT” dhe kopjoni të gjithë tekstin nga faqja e re që do të hapet.
 6. Kthehu përsëri te DD-WRT dhe lundro te “Administrata” (13) -> “Komandat” (14) dhe ngjisni kodin nga klipin e prapambetjes (15).Si të vendosni PPTP VPN në DD-WRT Routers: Hapi 5
 7. Shkoni poshtë dhe klikoni “Ruaj fillimin”.
 8. Shko te “Administrata” -> Në skedarin “Menaxhim”, në fund të faqes do të gjeni butonin “Rindizni ruterin” dhe klikoni mbi të.
 9. Pas rindizjes së routerit shkoni te “Administrimi” (13) -> “Komanda” (14).
  lloji: / tmp / cactusvpn / vpn start IP.ADD.RE.SS pastaj klikoni “Run Commands”.
  Zëvendëso ”ADRESA IP”Me IP-në e serverit që doni të lidheni. Ju mund të gjeni të gjithë serverët e disponueshëm në detajet e paketës në llogarinë tuaj.

  Si të vendosni PPTP VPN në DD-WRT Routers: Hapi 6

 10. Shkoni në cactusvpn.com dhe kontrolloni nëse adresa juaj IP është ndryshuar.

Pas rindizjes, është ngritur ruteri PPTP VPN në DD-WRT. Ju mund të kontrolloni lidhjen që shkon në skedën “Status” dhe zgjidhni “WAN” prej andej. Statusi i hyrjes duhet të jetë i “lidhur”. Nëse thotë “Shkëputur” kliko në butonin “Lidhu” dhe prit rreth 1 minutë. Pas kësaj duhet të vendoset lidhja. Ju mund të kontrolloni nëse jeni të lidhur me një server VPN duke shkuar në www.whatismyip.com dhe të shihni nëse IP-ja juaj është ndryshuar.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me