Si të vendosni ProtonVPN në ruterët DD-WRT

Një udhëzues hap pas hapi për të vendosur ProtonVPN në routerin tuaj DD-WRT.


Prezantimi

Nëse vendosni llogarinë tuaj VPN për të punuar në ruterin tuaj, mund të mbroni aktivitetin në internet të secilës pajisje të lidhur me WiFi-në tuaj. Më poshtë sqarojmë se si ta bëjmë ProtonVPN të punojë në ruterin tuaj DD-WRT. 

por, ju mund ta kaloni këtë proces të konfigurimit duke blerë një ruter të konfiguruar paraprakisht nga FlashRouters. FlashRouters e lehtëson secilin që të ketë sigurinë VPN për të gjitha pajisjet e lidhura me internetin në shtëpinë e tyre, përfshirë telefonat inteligjentë, SmartTV-të dhe konzollat ​​e lojrave. Pavarësisht nga plani ProtonVPN që përdorni, mund të konfiguroni ruterin tuaj për të punuar me llogarinë tuaj ProtonVPN. Nëse blini një ruter para-konfiguruar të ProtonVPN, do t’ju duhet të futni vetëm letrat kredenciale të ProtonVPN OpenVPN.

Pavarësisht nëse jeni duke e vendosur vetë ruterin tuaj ose duke përdorur një ruter të konfiguruar paraprakisht, do t’ju duhet skedarët tuaj të konfigurimit OpenVPN nga Paneli i ProtonVPN.  

Mëso më shumë: Si të shkarkoni skedarët e konfigurimit të OpenVPN për ProtonVPN.

1. Cilësimet themelore të ruterit

Hyni në Ndërfaqen tuaj administrative DD-WRT, e realizuar zakonisht duke përdorur shfletuesin tuaj dhe duke hapur IP të ruterit tuaj (sipas parazgjedhur 192.168.1.1 ose të ngjashme).

Shkoni te Setup > Vendosja themelore.

nën Cilësimet e serverit të adresave të rrjetit (DHCP), vendosni vlerat e DNS në adresat e mëposhtme ProtonVPN DNS:
(Vlerat e DNS varen nga cili protokoll transporti që dëshironi të përdorni, ose UDP ose TCP. Mësoni më shumë rreth UDP dhe TCP.)

Nëse jeni duke përdorur UDP:

DNS statike 1 = 10.8.8.1
DNS statike 2 = 0.0.0.0
Static DNS 3 = 0.0.0.0 (default)
Përdorni DNSMasq për DHCP = kontrolluar ne daten
Përdorni DNSMasq për DNS = kontrolluar ne daten
DHCP-Autorizative = kontrolluar ne daten

SHENIM: Nëse jeni përdorues FALAS dhe përdorni serverë FALAS për të konfiguruar ruterin tuaj, do të duhet të përdorni 10.8.0.1 për Static DNS 1

Nëse jeni duke përdorur TCP:

DNS statike 1 = 10.7.7.1
DNS statike 2 = 0.0.0.0
Static DNS 3 = 0.0.0.0 (default)
Përdorni DNSMasq për DHCP = kontrolluar ne daten
Përdorni DNSMasq për DNS = kontrolluar ne daten
DHCP-Autorizative = kontrolluar ne daten

SHENIM: Nëse jeni përdorues FALAS dhe përdorni serverë FALAS për të konfiguruar ruterin tuaj, do të duhet të përdorni 10.7.0.1 për Static DNS 1

atëherë, Save dhe aplikoni settings.

2. Disaktivizimi i IPV6

Shkoni te Setup > IPv6 dhe vendosi IPv6 në Disable, atëherë Save & aplikoni Cilësimet. (ky është një hap i rekomanduar për tu siguruar që nuk keni rrjedhje IP)

3. Hapni skedarin e dëshiruar të konfigurimit * .ovpn me një redaktues teksti, siç është Notepad.

Në shembullin tonë, ne zgjodhëm de-03.protonvpn.com.udp1194.ovpn si nje shembull.

 4. Konfigurimi i shërbimit OpenVPN

Shkoni te shërbim > VPN.

nën Klient OpenVPN, vendosni Klientin OpenVPN = mundësoj

Pastaj vendosni fushat e nevojshme si më poshtë:

Serveri IP / Emri = kopjoni vlerën në rreshtin duke filluar me ‘largeʼ, duke përjashtuar numrin e portit në fund, p.sh., 123.123.123.123 ose de.protonvpn.com

Port = kopjoni vlerën pas IP të serverit, p.sh., 1194 ose 443

Pajisja e tunelit = TUN

Protokolli i Tunelit = kopjoni vlerën nga linja proto, p.sh., UDP ose TCP
Shënim: Nëse jeni duke përdorur 10.8.8.1 ose 10.8.0.1 si "DNS statike 1" në Hapi 1, atëherë zgjidhni UDP për Protokollin e Tunelit.
Nëse jeni duke përdorur 10.7.7.1 ose 10.7.0.1 si "DNS statike 1" në Hapi 1, atëherë zgjidhni TCP për Protokollin e Tunelit.

Shifra e shifrimit = AES-256-CBC

Algoritmi Hash = SHA-512

Autorizimi i Kalimit të Përdoruesit = Aktivizo

Emri i përdoruesit, fjalëkalimi = kredencialet e tua të OpenVPN

shënim: Nëse fushat e Emrit dhe Fjalëkalimit mungojnë, plotësoni fushat e mbetura dhe vazhdoni me hap 5.1

Opsione të Avancuara = Aktivizoni (kjo do të mundësojë opsione shtesë)

Shifra TLS = Asnjë

Kompresimi LZO = Jo

NAT = Aktivizo

Nëse nuk i njihni letrat kredenciale të OpenVPN, ju lutemi vizitoni faqen e llogarisë suaj këtu. Opsionet që nuk përmenden më lart duhet të mbahen me vlera të paracaktuar.

4.1. (Opsionale, varësisht nga hapi 5.)

Nëse fushat e Emrit dhe Fjalëkalimit mungojnë, shkoni te administratë > komandat, dhe shkruani këtë kod:

jehonë "YOURUSERNAME

FJALËKALIMI JUAJ" > /tmp/openvpncl/user.conf

/ usr / bin / killall openvpn

/ usr / sbin / openvpn –config /tmp/openvpncl/openvpn.conf –route-up /tmp/openvpncl/route-up.sh –down-pre /tmp/openvpncl/route-down.sh –daemon

zëvendësoj YOURUSERNAME dhe FJALËKALIMI JUAJ me hyrjen përkatëse OpenVPN dhe fjalëkalimin OpenVPN. Nëse nuk i njihni letrat kredenciale të OpenVPN, shihni këtë artikull.

Kliko Ruani fillimin, dhe kthehu në skedën e mëparshme VPN.

5. Në kutinë e Konfigurimit shtesë ose futni ose kopjoni / ngjitni këto komanda:

TLS-klient

server-certifikues nga distanca

largët-random

nobind

tun-mtu 1500

tun-mtu-ekstra 32

mssfix 1450

vazhdojnë-kyç

vazhdon-tun

ping-timer-rem

reneg-sec 0

#log /tmp/vpn.log

# Fshini ‘# ‘në rreshtin më poshtë nëse ruteri juaj nuk ka fushat e letrave kredenciale dhe keni ndjekur hapin 4.1:

# auth-user-pass /tmp/openvpncl/user.conf

6. Kopjoni Certifikatën e CA në fushën përkatëse.

Sigurohuni që i gjithë teksti ngjitet, përfshirë

—– CERTIFIKIMI I BUJQ—SIS— – dhe — – CERTIFICATE —–––– ENDERTIFIKAT lines – linja.

7. Kopjoni fushën e autorit TLS në fushën përkatëse.

Sigurohuni që i gjithë teksti ngjitet, përfshirë

—–BEGIN OpenVPN Kyç statik V1—– dhe —–END OpenVPN keyelësi statik V1—– linjat.

8. Pasi të keni futur të gjitha këto të dhëna, Ruajeni dhe Aplikoni Cilësimet

9. Për të verifikuar se VPN është duke punuar, lundroni tek statusi > OpenVPN

Nën shtet, ju duhet të shihni mesazhin: Klienti: SUKSESI I LIDHUR.

10. Për të krijuar një ndërprerës vrasjeje,

Shko në administratë > komandat, dhe shkruani këtë skenar:

WAN_IF = `nvram merrni wan_iface`

iptables -I FORWARD -i br0 -o $ WAN_IF -j REJEKTI – drejtimi – me icmp-host të ndaluar

iptables -I FORWARD -i br0 -p tcp -o $ WAN_IF -j REJEKTI – drejtimi-me rivendosje tcp

iptables -I FORWARD -i br0 -p udp -o $ WAN_IF -j REJEKTI – drejtimi-me rivendosjen e udp

Pastaj zgjidhni Ruaj Firewall, Shko në administratë > drejtuesit > Rindizni ruterin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me