Whatfarë është VPN Secure Core?

ProtonVPN ka një veçori të Sigurtë Core që përmirëson privatësinë e përdoruesit dhe sigurinë e të dhënave duke zbutur disa nga rreziqet nga një server i kompromentuar VPN.


Një metodë e zakonshme për të ekspozuar trafikun VPN është të komprometoni serverin që merret me trafikun tuaj. Ky rrezik është veçanërisht i mprehtë për serverët e vendosur në juridiksione me rrezik të lartë. Për të zbutur këtë rrezik, ProtonVPN ka serverë të sigurt Core. Ky artikull ofron një përmbledhje të sulmeve dhe kërcënimeve që minimizojnë Secure Core, si arrihet intimiteti më i lartë i VPN, si dhe udhëzime se si të aktivizoni Secure Core në ProtonVPN.

1. doesfarë mbron Secure Core kundër?

Arkitektura unike e Sigurt e ProtonVPN na lejon mbroni përdoruesit tanë nga sulmet e rrjetit që VPN-të e tjera nuk mund t’i mbrojnë. Një konfigurim klasik VPN përfshin një klient që kalon trafikun përmes një serveri VPN gjatë rrugës për në destinacionin përfundimtar. Nëse një sulmues mund të marrë kontrollin e serverit VPN, ose të monitorojë rrjetin e serverit, ata do të jenë në gjendje të përputhen me klientët VPN me trafikun e tyre, duke anuluar përfitimet e privatësisë të VPN.

Sulme të tilla kohore / korrelacioni nuk janë të vështira për t’u realizuar. Në vendet me rregullore kufizuese të Internetit (Kina, Rusia, Irani, Turqia, etj.), Ose vendet me fuqi të gjerë mbikëqyrjeje (SH.B.A., MB, etj.), Agjencitë shtetërore të mbikëqyrjes zakonisht kanë aftësinë ligjore për të detyruar ose ofruesin VPN, ose rrjetin. / serveri i ofruesit të VPN, për të ndihmuar në monitorimin e tillë të rrjetit. Prandaj, edhe pse ProtonVPN është i vendosur në Zvicër, ne nuk mund të jemi të sigurt se autoritetet nuk po monitorojnë serverët tanë VPN të vendosur në ato vende me rrezik të lartë.

2. Si e rrit Secure Core intimitetin e VPN-së?

Secure Core na lejon të mbrohemi kundër këtij kërcënimi për privatësinë e VPN duke kaluar trafikun e përdoruesit përmes serverëve të shumtë. Kur lidheni me një server në një juridiksion me rrezik të lartë si SH.B.A., trafiku juaj do të kalojë së pari përmes serverëve tanë të Sigurt. Prandaj, edhe nëse një sulmues monitoron serverët tanë në SH.B.A., ata do të jenë në gjendje të ndjekin trafikun përsëri në skajin e rrjetit tonë Secure Core, duke e bërë kështu më të vështirë për të zbuluar adresën e vërtetë të IP dhe vendndodhjen e përdoruesve të ProtonVPN.

Ne kemi shkuar gjithashtu në gjatësi të jashtëzakonshme për të mbrojtur serverat tanë Secure Core. Së pari, serverat janë të vendosur në vendet e zgjedhura posaçërisht për ligjet e tyre të forta të intimitetit (Islanda, Zvicra dhe Suedia). Ne gjithashtu i vendosëm serverët tanë të Sigurt qendra të të dhënave me siguri të lartë për të siguruar siguri të fortë fizike. Infrastruktura ProtonVPN në Zvicër dhe Suedi është e vendosur në qendrat nëntokësore të të dhënave, ndërsa serverët tanë Islandez janë në një bazë ushtarake të dikurshme. gjithashtu, Serverët e Sigurt Core janë në pronësi të plotë dhe të siguruar nga ne (dërgohen në vend direkt nga zyrat tona). Më në fund, serverët e sigurtë të Core janë të lidhur në internet duke përdorur rrjetin tonë të dedikuar me adresat IP që janë në pronësi dhe operohen nga Regjistri Lokal i Internetit tonë (LIR).

Këto masa na sigurojnë një nivel shumë më të lartë të sigurisë që askush nuk e ka ndërprerë me serverët tanë të sigurt. Ndërsa nuk ka diçka të tillë si 100% siguri, Secure Core është vetëm një nga mënyrat e shumta që ProtonVPN siguron siguri dhe intimitet më të mirë duke mbrojtur kundër sulmeve komplekse VPN-të e tjera nuk mund të mbrojnë kundër.

3. Si ta aktivizoj Core Secure?

Secure Core është një veçori e përfshirë në Planet tona Plus dhe Vizionare dhe mund të aktivizohet si më poshtë:

Aplikacioni Windows ProtonVPN:

  • Shkarkoni dhe instaloni ProtonVPN, filloni aplikacionin dhe regjistrohuni
  • Gjeni dhe aktivizoni Secure Core nën skedën e vendit në të majtë.
  • Lidhuni me serverët e disponueshëm në listë nën të.

Aplikacioni Android ProtonVPN:

  • Instaloni aplikacionin celular ProtonVPN Android VPN nga Dyqani Luaj.
  • Takoni përzgjedhësin pranë “Përdorni Bëni të Sigurt” për të aktivizuar Core Secure.
  • Lidhuni me një nga serverët e disponueshëm Secure Core në listën e serverëve.

Në MacOS, GNU / Linux, iOS

  • Ndiqni udhëzuesin hap pas hapi për të vendosur ProtonVPN në pajisjet MacOS, Linux, iOS ose pajisjet Android
  • Kur zgjidhni një skedar të konfigurimit të serverit, zgjidhni një skedar konfigurimi me një strukturë emri të ngjashme me xx-xx-00.protonvpn.com.xxxxxxx.ovpn

Artikuj të lidhur

A i ruan ProtonVPN informacionin e përdoruesit?

Instalimi i ProtonVPN në Windows

Udhëzues hap pas hapi për ProtonVPN në MacOS

Udhëzues hap pas hapi për ProtonVPN në Linux

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me