Zgjidhje për autorizimin e OpenVPN porositë e Dështimit

Përballimi i Autentifikimit Gabimet e dështimit kur lidheni me ProtonVPN ndërsa përdorni klientë të palës së tretë VPN? Lexoni më tej për të gjetur një listë të zgjidhjeve për këtë problem.

Ekzistojnë një numër mënyrash për t’u lidhur me ProtonVPN përveç aplikacionit tonë vendas (aktualisht i disponueshëm në Windows). Shtë gjithashtu e mundur të lidheni duke përdorur një klient të tretë OpenVPN siç është Tunnelblick në Mac, paketën OpenVPN në Linux ose klientë të ndryshëm celularë në iOS dhe Android.


Farë është një gabim i autentifikimit të dështimit dhe pse shfaqet?

Mund të jetë që disa përpjekje për lidhje do të hedhin një mesazh gabimi AUTH FAILED dhe në varësi të pajisjes tuaj dhe sistemit operativ, mesazhi do të duket i ngjashëm me sa vijon:

android-auth-dështojnëAuth Dështimi në Android – OpenVPN për klientin Android

 

linux-auth-dështojnëAuth Fail on Linux – Linja e komandës Ubuntu

Ky mesazh gabimi hidhet nga protokolli OpenVPN dhe mund të nënkuptojë një nga dy gjërat:

  1. Kredencialet nuk janë të sakta, shkaktuar për shembull duke përdorur grupin e gabuar të letrave kredenciale, një typo kur shkruani emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj, një ndryshim të fundit të fjalëkalimit; ose
  2. Ju keni goditur numrin tuaj maksimal të seancave të njëkohshme. Planet e ndryshme kanë numër të ndryshëm maksimal të seancave të njëkohshme, p.sh. Përdoruesi falas merr 1 lidhje, ndërsa përdoruesit Plus marrin deri në 5 lidhje. Për më shumë detaje, shikoni planet e ndryshme të ProtonVPN.

Hapat e shpejtë për të rregulluar një gabim të Dështimit të Autentifikimit

Nëse hasni këtë gabim, ekzistojnë një sërë gjërash që mund të përpiqeni të korrigjoni këtë situatë. Ju lutemi provoni hapat e mëposhtëm për të zgjidhur problemin:

  1. Verifikoni që po përdorni kredencialet e sakta të OpenVPN. Sigurohuni që po përdorni kredencialet tuaja OpenVPN (dhe jo kredencialet tuaja të Protonit). ProtonVPN punëson dy grupe kredencialesh, letrat kredenciale të llogarisë suaj Proton, të përdorura për tu loguar në faqen tonë protonvpn.com (ose në emailin tuaj nëse jeni përdorues i ProtonMail), dhe letrat kredenciale tuaja OpenVPN, të cilat përdoren për të vërtetuar me serverat VPN nëse jeni duke përdorur një aplikim të palës së tretë OpenVPN. Për arsye sigurie, duhet të përdorni kredencialet tuaja OpenVPN dhe jo kredencialet tuaja të Protonit kur logoni përmes aplikacioneve VPN të palëve të treta. Shihni këtë artikull për detaje se ku mund të gjeni dhe vendosni kredencialet tuaja OpenVPN.
  2. Konfirmoni se jeni duke hyrë në serverë të cilët janë në dispozicion për ju planin ProtonVPN. Kontrolloni që serveri me të cilin po përpiqeni të lidheni është i disponueshëm për pajtimin tuaj. ProtonVPN ka oferta të planit të ndryshëm dhe secili shkallë ka akses në një grup të ndryshëm të serverëve. Për shembull, përdoruesit e ProtonVPN Falas marrin vetëm hyrje në serverat falas në këto vende, ndërsa përdoruesit e ProtonVPN Plus marrin akses në të gjithë serverët në të gjitha vendet, përfshirë këtu edhe serverët Secure Core. Shikoni këtu për më shumë detaje në servera të ndryshëm ose shikoni planet tona të ndryshme.
  3. Sigurohuni që jeni duke përdorur një klient me reputacion. Sigurohuni që keni instaluar klientin e saktë dhe keni azhurnuar në pjesën më të fundit. Për shembull, një numër befasues i klientëve VPN (lidhje e jashtme – letër hulumtimi CISRO, PDF) e disponueshme në dyqanin Android Play nuk janë zbatuar siç duhet dhe paraqesin një rrezik sigurie në vend që të përmirësojnë privatësinë tuaj. Megjithë disa implementime jo të mira, ekziston një numër i mirë i klientëve të besueshëm. Nëse keni probleme me auth, ju lutemi përdorni një nga klientët tanë të rekomanduar nga udhëzuesit tanë për Mac, Linux, Android dhe iOS.
  4. Kontrolloni nëse një server i ndryshëm funksionon. Lidhuni me një server të ndryshëm në një vend të ndryshëm dhe shihni nëse kjo çështje vazhdon. Ndonjëherë, duhet të marrim serverë të caktuar jashtë linje për mirëmbajtje dhe si i tillë mund të ndodhë që ata nuk janë përkohësisht të disponueshëm. Në aplikacionet amtare të ProtonVPN, këto informacione do të shfaqen automatikisht. Për klientët e palëve të treta, kontrolloni faqen e serverit ose faqen tonë të statusit ProtonMail për të parë nëse ka ndonjë ndërprerje të raportuar.
  5. Kontrolloni numrin e pajisjeve të lidhura / prisni x minuta dhe provoni përsëri. Sigurohuni që të mos keni më shumë pajisje të lidhura sesa numri juaj maksimal i lidhjeve të lejuara. A është se laptopi në dhomën tjetër është akoma i lidhur? Po për stacionin tuaj të punës? Apo ajo tabletë në vendin e prindërve / mikut / partnerit / es tuaj ende e lidhur? Kontrolloni dyfish pajisjet tuaja të kaluara dhe sigurohuni që asnjë prej tyre të mos mbajë gjallë seancat e tyre dhe të marrë lojëra elektronike për lidhje.
  6. Përditësoni në një plan që ka më shumë lidhje. Siç u përmend, planet e ndryshme lejojnë numër të ndryshëm të lidhjeve të njëkohshme, dhe ndërsa pajisjet e lidhura të gjithëve rriten. Nëse keni nevojë për më shumë lidhje, krahasoni planet tona dhe merrni parasysh përmirësimin për më shumë lidhje.
  7. Ndryshoni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e OpenVPN dhe provoni përsëri lidhjen. Nëse të gjitha nuk kanë dhënë rezultate të mira, provoni të ndryshoni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj OpenVPN siç shpjegohet këtu dhe shikoni nëse kjo ju lejon të lidheni përsëri. Paralajmërim: kjo do t’ju kërkojë rivendosur të gjitha pajisjet e tjera ekzistuese të cilat përdorin fjalëkalimin OpenVPN (klientët vendas do të rregullohen automatikisht). Shembull: ju keni vendosur Tunnelblick në Mac me sukses, por hasni probleme me lidhjet iOS. Nëse rivendosni letrat kredenciale të OpenVPN, të dy pajisjet duhet të rikonfigurohen.
  8. Merrni skedarët më të fundit të konfigurimit të OpenVPN. Periodikisht, ne bëjmë skedarë konfigurimesh të azhurnuar dhe serverët ndonjëherë hiqen, ri-caktohen ose shtohen. Nëse asnjë nga hapat e mësipërm nuk po punon për ju, provoni të shkoni te Paneli i ProtonVPN (llogari.protonvpn.com) për të marrë skedarët e fundit të konfigurimit të OpenVPN për platformën tuaj. Hyni në llogari.protonvpn.com kërkon përdorimin e emrit dhe fjalëkalimit tuaj të Protonit (detajet këtu).
  9. Kontrolloni nëse keni paguar për shërbimet. Kur regjistroheni dhe paguani për ProtonVPN, do t’ju ngarkohet në momentin kur regjistroheni. Pasi të kalojë kohën që keni paguar, do të duhet të paguani për faturën që do të merrni në fund të pajtimit. Ju mund të gjeni faturat tuaja në pultin tuaj të ProtonVPN, seksioni i pagesave. (Http://account.protonvpn.com/)

Ende po hasim DILSHTIMIN E AUTJES?

Nëse i keni provuar të gjitha hapat e mësipërm dhe ende po hasni në dështimin e vërtetimit, ju lutemi kontaktoni ekipin tonë mbështetës përmes protonvpn.com/support-form dhe na siguroni rezultate për secilin nga hapat e mësipërm. Në atë mënyrë ne mund të marrim drejtpërdrejt aty ku keni mbetur dhe të vazhdojmë të zgjidhim Dështimin e Auth dhe të lidhemi me ProtonVPN në kohën e duhur.

Artikujt e lidhur

Si të vendosni ProtonVPN në Mac

Si të vendosni ProtonVPN në Linux

Si të vendosni ProtonVPN në Android

Si të vendosni ProtonVPN në iOS

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map