Zgjidhje për Problemet e hyrjes në ProtonVPN

Nëse keni probleme për të hyrë në ProtonVPN, këtu janë disa shkaqe dhe zgjidhje të zakonshme.

Ka shumë mënyra për të hyrë në ProtonVPN. Për të hyrë në detajet e llogarisë tuaj për të parë planin tuaj aktual, informacionin e pagesave, detajet e llogarisë dhe për të shkarkuar skedarët e konfigurimit të OpenVPN, duhet të vizitoni Panelin ProtonVPN (https://account.protonvpn.com) dhe regjistrohuni duke përdorur Emrin dhe Fjalëkalimin tuaj të Protonit (nëse jeni përdorues i ProtonMail, ky është i njëjti me hyrjen tuaj të ProtonMail).


Nëse keni probleme për të hyrë në Panelin e llogarisë ProtonVPN, mund të gjeni zgjidhje në pjesën tjetër të këtij artikulli.

Nëse jeni duke hyrë në aplikacionin tonë Windows VPN, duhet të përdorni gjithashtu Emrin dhe Fjalëkalimin tuaj Proton.

Nëse keni probleme të regjistroheni në aplikacionin Windows VPN, ju lutemi vizitoni këtë faqe.

Nëse jeni duke u lidhur me ProtonVPN duke përdorur një kërkesë të palës së tretë OpenVPN, duhet të përdorni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj OpenVPN, të cilat mund të gjenden në Panelin e Llogarive ProtonVPN në butonin ‘Llogari’.

Nëse keni probleme të regjistroheni me një aplikacion OpenVPN, ju lutemi vizitoni këtë faqe.

Problemet e zakonshme të hyrjes në pult të ProtonVPN

Për të hyrë në Panelin e ProtonVPN për të shkarkuar konfigurimin, për të menaxhuar pajtimin tuaj ose për të ndryshuar detajet e llogarisë suaj, shkoni në:

account.protonvpn.com

dhe logohuni me emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e Protonit që keni zgjedhur kur regjistroheni në ProtonVPN. Përdoruesit ekzistues të ProtonMail mund të përdorin emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e tyre ProtonMail për tu loguar direkt, pasi Paneli i ProtonVPN dhe ProtonMail ndajnë të njëjtat kredencialë. Nëse keni probleme për t’u regjistruar, provoni më poshtë:

Disaktivizoni modalitetin privat (Safari)

Safari – Sigurohuni që shfletuesi juaj të mos jetë vendosur në modalitetin “Private”. Kjo është mënyra e parazgjedhur në disa pajisje. ProtonVPN nuk funksionon me Mënyrën Private të Safarit sepse disa teknologji të shfletuesit që kërkojmë janë të paafta nga Safari në modalitetin privat.

Provoni një Shfletues tjetër

Nëse keni probleme me shfletuesin tuaj të tanishëm, ju lutemi sigurohuni që ai të azhurnohet në versionin e fundit. Nëse është versioni i fundit, ju lutemi provoni të regjistroheni në një shfletues të ndryshëm për të parë nëse kjo rregullon problemin e hyrjes. Nëse kjo zgjidh problemin e hyrjes për ju, ju lutemi na tregoni duke raportuar një problem, në mënyrë që të mund ta bëjmë ProtonVPN të pajtueshëm me shfletuesin tuaj origjinal.

Clear Browser Cache dhe Rinisni Shfletuesin

Ndonjëherë, problemet shkaktohen nga cache e korruptuar e shfletuesit. Për ta rregulluar këtë, provoni të pastroni cache-in e shfletuesit tuaj dhe më pas rinisni shfletuesin. Udhëzimet për mënyrën e pastrimit të cache tuaj mund t’i gjeni këtu.

Disaktivizoni zgjerimet e shfletuesit

Nëse akoma keni probleme me hyrjen në llogari, ju lutemi provoni të regjistroheni në modalitetin “Private” ose “Incognito” të shfletuesit tuaj (Safari i përjashtuar) ose duke çaktivizuar të gjitha zgjatjet. Nëse ky hap ju lejon të identifikoheni, ju lutemi provoni të çaktivizoni secilën shtesë në një kohë dhe më pas provoni të regjistroheni për të identifikuar se cila zgjatje po shkakton problemin. Ju mund të raportoni shtrirje problematike tek ne këtu.

Sigurohuni që Javascript, Session Storage dhe Cookies janë aktivizuar

Për të hyrë në Panelin e ProtonVPN në bazë të shfletuesit në shfletuesin tuaj, ProtonMail nuk do të funksionojë nëse nuk janë aktivizuar Javascript, Session Storage dhe Cookies. Ndonjëherë, shtojcat mund të çaktivizojnë disa nga këto karakteristika. Mësoni tani t’i aktivizoni ata këtu.

Rivendosni fjalëkalimin tuaj

Nëse keni një adresë emaili për rikuperimin të lidhur me llogarinë tuaj, mund të provoni gjithashtu të rivendosni fjalëkalimin tuaj. Adresa e postës elektronike të rimëkëmbjes është adresa e emailit që keni dhënë kur regjistroheni në ProtonVPN.

Udhëzimet e mëposhtme zbatohen nëse keni përdorur llogarinë tuaj ProtonMail për të marrë ProtonVPN:

Ju mund ta rivendosni llogarinë tuaj ProtonVPN me fjalëkalim duke rivendosur fjalëkalimin tuaj të hyrjes ProtonMail, pasi që dy llogari ndajnë letrat kredenciale. Nëse është gjithashtu e mundur të rivendosni fjalëkalimin tuaj të kutisë postare nëse jeni duke përdorur modalitetin me dy fjalëkalime në ProtonMail. Mbani në mend që rivendosja e fjalëkalimit tuaj të hyrjes ose kutisë postare do t’i bëjë të gjitha mesazhet e mëparshme në kutinë tuaj të ProtonMail të palexueshme.

Ështja e autentifikimit të dy faktorëve (2FA)

Përdoruesit ekzistues të ProtonMail kanë mundësinë të sigurojnë llogarinë e tyre me 2FA. Nëse keni aktivizimin e autentifikimit me dy faktorë (2FA), mund të jetë gjithashtu problem me pajisjen tuaj për gjenerimin e kodit 2FA. Mundohuni të regjistroheni duke përdorur një nga kodet e rimëkëmbjes së urgjencës që kemi siguruar kur vendosni 2FA. Gjithashtu, nëse ora e telefonit tuaj është fikur për më shumë se 2 minuta, 2FA mund të mos funksionojë siç duhet, kështu që dëshironi të siguroheni që koha të jetë vendosur si duhet në telefonin tuaj (ose të sinkronizoni kohën automatikisht me rrjetin).

Na Kontaktoni ose Raportoni një Gabim

Nëse asnjë nga metodat e mësipërme nuk funksionon për ju, ju lutemi na kontaktoni që të mund të shqyrtojmë më tej çështjen. Mund të arrihet edhe tek [email protected] Ne gjithashtu jemi të interesuar të dëgjojmë nga ju nëse ndonjë nga metodat e mësipërme rregullon problemin tuaj të hyrjes në mënyrë që të mund të gjejmë shkakun rrënjësor dhe të rregullojmë problemin.

Artikuj të lidhur

Si të shkarkoni ProtonVPN?

A i ruan protonVPN të dhënat e përdoruesit?

Si mund të kontrolloj për azhurnime?

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map