Zgjidhje për Protështjet e Lidhjes ProtonVPN në Windows

Keni probleme lidhjesh me klientin ProtonVPN Windows? Lexoni për një listë kontrolli të gjërave për të zgjidhur situatën tuaj.

Për Windows, ProtonVPN është në dispozicion në formën e vetë aplikacionit tonë ProtonVPN Windows. Ajo siguron ndërfaqen më të lehtë për t’u përdorur dhe ju mund të lidheni vetëm me një klik të vetëm. Sidoqoftë, në skenarë të caktuar, mund të përjetoni disa çështje të lidhjes kur lidheni me ProtonVPN dhe çdo VPN për atë çështje. Ekzistojnë një sërë faktorësh që mund të shkaktojnë këto çështje dhe më poshtë do të gjeni zgjidhjen për skenarët më të zakonshëm.


Nuk mund të hyni në Klientin Windows

simptomë: Identifikimi i klientit ProtonVPN Windows tregon një gabim pas klikimit të hyrjes i cili duket si më poshtë

Shkak: Ky mesazh tregohet sa herë që klienti ProtonVPN nuk mund të lidhet me serverin tonë të verifikimit për të kontrolluar emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj. Kjo shpesh shkaktohet nga një lidhje e humbur në internet (p.sh. wifi e shkëputur, lidhje e keqe, pa të dhëna celulare ose të ngjashme)

zgjidhje: Sigurohuni që të keni lidhje të duhur me internetin. Në varësi të ofruesit dhe pajisjes tuaj, kontaktoni administratorin e rrjetit tuaj nëse është e nevojshme.

Lidhja VPN dështon për shkak të gabimit të shoferit TAP.

simptomë: Fillimi dhe hyrja në punë e klientit ProtonVPN Windows mirë, megjithatë, kur lidheni me një server, lidhja dështon.

shkak: Përshtatësi TAP mund të jetë i korruptuar gjatë përdorimit ose gjatë instalimit të tij në sistemin tuaj. Gjithashtu, mund të mos keni të gjitha azhurnimet e kërkuara të sigurisë në Windows për ta përdorur atë.

zgjidhje:

A – Rinstaloni shoferin TAP.
Ju lutemi shkoni te menaxheri i pajisjes > Përshtatës të rrjetit > gjeni adaptuesin e dritareve TAP-ProtonVPN dhe klikoni me të djathtën për ta çinstaluar.


Pastaj, instaloni shoferin për versionin tuaj të duhur të Windows OS nga këto lidhje:

https://protonvpn.com/download/ProtonVPN_TAP_win10.exe
Hash MD5: 2a5a9547305e9fdaf76c26adf31e3897

https://protonvpn.com/download/ProtonVPN_TAP_win7.exe
Hash MD5: d529837894ca9b1f2b691b17660ea28f

B – Përditësimi i dritareve me azhurnimet më të fundit të sigurisë. (kjo është çështja më e zakonshme për përdoruesit e Windows 7).

VPN Connection dështon për shkak të përshtatësit të rrjetit të konfiguruar keq

simptomë: Fillimi dhe hyrja në punë e klientit ProtonVPN Windows mirë, megjithatë, kur lidheni me një server, lidhja dështon.

shkak: TAP Adapter është konfiguruar në mënyrë të padrejtë ashtu që klienti ProtonVPN nuk mund të krijojë saktë një lidhje.

zgjidhje: Një zgjidhje për këtë çështje është të siguroheni që adresat DNS në përshtatësin TAP të jenë automatike.

 • Shkoni te Paneli i Kontrollit -> Rrjeti dhe qendra e ndarjes -> Ndryshoni cilësimet e përshtatësit  
 • Klikoni me të djathtën në përshtatësin TAP-Windows Adapter V9 dhe zgjidhni Properties.
 • Fshijeni IPv6, zgjidhni IPv4 dhe klikoni me të djathtën për Properties. Më në fund sigurohuni që të dy serverët IP dhe DNS të jenë vendosur automatikë.

VPN Connection dështon për shkak të dështimit të vërtetimit

simptomë: Fillimi dhe hyrja në punë e klientit ProtonVPN Windows mirë, megjithatë, kur lidheni me një server, lidhja dështon. Shkrimet e aplikacionit Windows tregojnë “Auth Fail”

shkak: Ka të ngjarë për shkak të goditjes së numrit maksimal të pajisjeve të lidhura dhe / ose shumë lidhjeve të fundit (përpjekje) që nuk ishin përfunduar siç duhet.

zgjidhje:

 • Sigurohuni që nuk e tejkaloni kufirin e lidhjes suaj. Planet e ndryshme kanë numër të ndryshëm të pajisjeve të lidhura. Sigurohuni që të mos keni një pajisje në dhomën tjetër që është akoma e lidhur. Shikoni planet tona për më shumë detaje në lidhje me opsionet e ndryshme.
 • Prisni rreth 5 minuta dhe provoni përsëri të lidheni me një server tjetër. Serverët tanë periodikisht “pastrojnë” seancat e vjetra dhe joaktive. Nëse keni pasur një lidhje që nuk ishte mbyllur siç duhet (mendoni, Wi-Fi ra, pajisja u rrëzua ose e ngjashme), infrastruktura jonë do të zbulojë dhe mbyllë lidhje të tilla pas një periudhe të caktuar pritjeje.

VPN po shkëputet / DNS nuk po zgjidhet

simptomë: Vendosja e një lidhjeje VPN funksionon mirë megjithatë Shfletuesit nuk zgjidhin asnjë URL.

shkak: Kjo simptomë mund të shkaktohet nga një cilësim i konfiguruar jo mirë i DNS i cili nuk azhurnohet.

zgjidhje: Vendosni komandat e mëposhtme në CMD (komanda e shpejtë). Ju lutemi vini re se do të duhet të keni të drejtat e administratorit për këtë hap.

 • Sigurohuni se jeni duke ekzekutuar në versionin e fundit të klientit VPN. Për të përditësuar:
  • Në klientin ProtonVPN, hapni menunë File dhe klikoni në Update
 • Klikoni në ikonën Start -> hapni Kërkimin -> shkruaj “cmd” -> dhe klikoni enter. Kur të hyni në CMD, shkruani urdhrat e mëposhtëm një nga një:
  • ipconfig / lirimi
  • ipconfig / flushdns
  • ipconfig / renew
  • rivendosja e ndërfaqes netsh ipv4
  • rivendosja e ndërfaqes netsh ipv6

Pasi të keni futur komandat e përmendura, rindizni kompjuterin tuaj thjesht për t’u siguruar dhe përpiquni të lidheni me VPN.

Ende ka probleme lidhjesh?

Nëse asnjë nga metodat e mësipërme nuk ofron një zgjidhje për çështjen që po përjetoni, ju lutemi kontaktoni specialistët tanë VPN përmes lidhjes vijuese:

https://protonvpn.com/support-form

Në raportin tuaj, ju lutemi përfshini regjistrat e lidhjeve, kështu që ekipi ynë mbështetës mund të izolojë çështjen dhe t’ju ofrojë një zgjidhje adekuate.

Ju mund të gjeni shkrimet e lidhjes në rrugën e mëposhtme në kompjuterin tuaj (në vijim janë dosjet e fshehura):

 • C: \ Përdoruesit \\ AppData \ Lokale \ ProtonVPN \ prerjet \ *, dhe
 • C: \ ProgramData \ ProtonVPN \ logs \ *

Artikujt e lidhur

Si të vendosni ProtonVPN në Windows

Zgjidhje për problemet e përgjithshme të hyrjes në ProtonVPN 

Si të rritni shpejtësinë e VPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map