Преглед на NordVPN (2020)

NordVPN е качествена VPN услуга, предлагана на цена, която повечето хора могат да си позволят.


Това е и VPN приложението, което препоръчваме повече от всяко друго тук, в Privacy Canada. В този преглед ще обясня защо това е …

На първо място, тяхната услуга се фокусира върху анонимността и сигурността. Използвайки тунелинг протокола OpenVPN, както и 256 AES криптиране, това е защитена VPN.

Когато погледнете NordVPN на повърхността, това изглежда много добре, но това е само добър маркетинг или услугата отговаря на тези твърдения? Нека разберем.

Преглед на NordVPN

Квадрат с лого на Nordvpn

В света на VPNs, NordVPN се отдели от конкуренцията. С повече от 5000 сървъра по света той има една от най-големите сфери на обслужване, които сме виждали. NordVPN се гордее с това, че защитава поверителността на своите клиенти. За да направят това, те предлагат на клиентите редица инструменти, които повечето други VPN не разполагат.

NordVPN има клиентска конзола това е много лесно за използване и привлекателно за гледане. Предлага се на редица платформи. Това е добър избор за хора, които са нови за използване на VPN, както и за тези, които са по-опитни и търсят стабилна услуга.

FeaturesInformation
ползваемост:Много лесен за използване
Политика на регистрация:Строга нулева сеч
Размер на сървъра:5200+ сървъра
Разпределение на сървъра:62 държави
Поддържа:24/7 поддръжка за чат на живо
Torrenting:P2P е позволено
Streaming:Позволен
VPN протокол и криптиране:OpenVPN протокол; AES-256 битово криптиране
Централно управление:Панама
Цена:$ 6.99 / месец
Официален уебсайт:https://nordvpn.com
Професионалисти:
 • Повече от 5000 сървъра
 • Специализирани сървъри
 • Можете да свържете до шест устройства с един акаунт
 • P2P е позволено
 • Приложения за вашия браузър
 • Силна позиция към поверителността на клиентите
 • Предлага превключвател за убийство
 • Работи с Netflix
Недостатъци:
 • Скъпо за потребители от месец на месец
 • Проблеми с прозрачността
Характеристика:
 • Killswitch
 • Двойни VPN сървъри. Те криптират данните ви два пъти
 • Сървъри в 62 страни
 • Приложения за Android, iOS, Windows и Mac
 • Onion Over VPN – позволява на клиентите да сърфират анонимно в тъмната мрежа
 • Smart Play – отключване на гео ограничени стрийминг услуги, включително Amazon Prime, Netflix и BBC

Къде са разположени сървърите?

NordVPN има една от най-големите мрежи от сървъри на всеки VPN доставчик. Понастоящем, те имат повече от 5000 сървъра, разположени в 62 държави. Единственият VPN, за който знаем, че има повече сървъри от NordVPN, е частният интернет достъп. Въпреки това, с NordVPN, всъщност можете да изберете точния сървър, който искате да използвате. Това е още един плюс за тази висококачествена услуга.

Сървърите на NordVPN са на различни географски места. Освен ако не се опитвате да се свържете с малък остров някъде в Балтийско море, NordVPN ще може да ви осигури необходимото покритие. В диаграмите по-долу можете да видите списък на сървърите, които NordVPN предлага.

Ето техните сървъри в Азиатско-Тихоокеанския регион:

nordvpn asia pacific сървъри

Ето техните европейски сървъри:

nordvpn европейски сървъри

Това са техните сървъри в Америка:

nordvpn america сървъри

И накрая, това са техните сървъри в Африка и Близкия изток:

nordvpn Африка сървъри

Специални сървъри и функции за защита

вектор за поточно видеоВ допълнение към обикновените сървъри, NordVPN има сървъри, които са специално разработени за справяне с определени проблеми. Например, техните P2P сървъри използват дизайн за хора, които искат основно да използват VPN за торент.

Те имат специални IP сървъри, както и двойни VPN сървъри, които добавят допълнителен слой защита, като криптират трафика ви два пъти. Onion Over VPN сървърите са за хора, които търсят допълнителна защита, докато сърфират в тъмната мрежа.

Сървърите на NordVPN са много защитени. Те предлагат IP скриване и достъп до гео ограничено съдържание. Когато се свържете с VPN, получавате възможност да използвате два различни типа превключватели за убийство. Един превключвател за убиване ви позволява просто да затворите определено приложение. Другият ключ за убиване ще прекъсне напълно интернет връзката, ако има отпадане на VPN услугата.

Ви предпазва от течове на DNS

Те също така предлагат защита от течове на DNS. Исканията за DNS ще бъдат незащитени, ако настроите VPN връзка ръчно или ако нулирате Windows. NordVPN премина през търговски връзки, за да приложи мерки за предпазване от тези течове.

Onion Over VPN осигурява допълнителен слой защита за хората, които искат да посетят тъмната мрежа. NordVPN ще пренасочи първо вашия трафик през VPN и след това ще го изпрати до маршрутизатора на лук.

nordvpn с лук над vpn

Технологията Smart Play се предоставя благодарение на специализирани поточни сървъри, които NordVPN използва, за да заобиколи гео-ограничените стрийминг услуги. Има много VPN, които обещават да могат да деблокират гео ограничено съдържание, но повечето от тях се провалят. Според нашия опит нямаше нито един момент, в който да не можем да се свържем с поточна услуга извън страната, използвайки NordVPN.

Най- Двойна опция за защита на данните, предлагана от NordVPN ще криптира вашите данни два пъти, като препредава информацията през два следващи VPN сървъра, преди да стигне до уеб страницата на приложението, до което се опитвате да получите достъп.

И ако това не е достатъчно, втората VPN услуга няма да има вашия първоначален IP адрес. За осъществяване на връзки се използват UDP и TCP протоколи. Това е допълнителен слой сигурност, от който повечето хора няма да се нуждаят, но ако имате нужда, е добре да знаете, че е наличен.

Каква е тяхната политика за сеч?

NordVPN твърди, че не поддържа никакви регистрационни файлове. Това обаче е нещо, което почти всички VPN обещават, но само най-добрите VPN доставчици изпълняват това обещание. Радваме се да кажем това NordVPN изпълнява своето обещание.

nordvpn политика за поверителност

Като компания, базирана в Панама, NordVPN не е задължен от никое правителство да разкрива вашата информация за сеч. И дори ако бяха задължени от правителството да го направят, NordVPN нямаше да им даде нищо.

Тяхната стриктна политика без регистрация означава, че те не следят времето, което използвате тяхната услуга или продължителността на услугата ви. Те не пазят IP адреси, използвани сървъри, изтеглени от вас файлове или уебсайтове, които сте посетили.

NordVPN отива над това. Те не пазят данни за вписване като входящи IP адреси, нито друга информация за файловете в дневника, нито следят IP адреса, който получавате. Това е освежаваща промяна от това, което видяхме с други VPN мрежи. Мнозина казват, че няма регистрация, но те улавят част от тази информация.

Декларация за поверителност на NordVPN

Друга често срещана тенденция, що се отнася до политиките за поверителност на VPN, е, че това, което виждате на началната страница на уебсайта, не е това, което виждате, когато четете дребния шрифт в политиката за поверителност или в Общите условия.

За наша изненада, NordVPN няма изненади, свързани с поверителността, скрити в тяхната политика за поверителност. Компанията има информация за вас. Но вече сте се досетили. Например, те имат вашия имейл адрес, с който да комуникират, имат вашата информация за плащане и ще имат съобщения, които сте изпратили до тяхната услуга за клиенти.

Но дори и тук имате възможността да намалите експозицията си до минимум. Ако използвате имейл адрес, който използвате само за регистрация за VPN и ако плащате с Bitcoin, вие сте напълно анонимни.

В миналото имаше някои новинарски съобщения, които предполагат, че NordVPN е собственост на компания, занимаваща се с извличане на данни. Към днешна дата не сме виждали нищо, което да подкрепи това.

NordVPN остана мълчалив и дълго време не се защитаваше от тези обвинения. В последно време обаче те изпитваха необходимост да поставят рекорда и предоставиха подробна защита на своята политика без регистрация.

Освен това NordVPN предприе допълнителната стъпка, за да наеме професионална фирма за обслужване, за да направи независим одит като начин за проверка на исканията им без регистрация. Това е много обещаващо, тъй като означава, че NordVPN не само казва, че са загрижени за неприкосновеността на клиента, но го подкрепят с действия.

nordvpn иск

Колко бърза е услугата на NordVPN?

Когато посещавате уебсайтове за VPN, често виждате реклами като „светкавична скорост“ и „свръхбързи сървъри“, за да опишете услугата, която предлагат. NordVPN се рекламира като един от най-добрите там, що се отнася до скоростта и производителността. След тестване на тяхната услуга, можем уверено да кажем, че са прави.

Разгледахме скоростта на изтеглянето им и видяхме, че те са първокласни. Скоростта на качване беше малко по-бавна, но номерата все още бяха в диапазон, който считаме за уважаван и определено много по-добър от този, който видяхме с други VPN. Ето защо, ако търсите по-бърза скорост на качване, може да искате да погледнете ExpressVPN.

nordvpn бързи резултати

По подразбиране NordVPN ще избере сървъра, който смята, че ще осигури най-добрата скорост за текущото ви местоположение. И върши прилична работа с това. Видяхме, че изборът на сървър с ниско натоварване ни даде малко по-добра скорост от тази, която получихме от автоматичния избор, направен от NordVPN. Но това не беше толкова голяма промяна, за да направи работата полезна.

Какво е ценообразуването на NordVPN?

nordvpn таблица за ценообразуване

NordVPN има план за ценообразуване, който е лесен за разбиране и насочен към показателяT. Имате възможност да закупите двугодишен план за 3,99 долара на месец, шестмесечен план за 9 долара на месец, едногодишен план за 6,99 долара на месец или можете да плащате месечно на стойност 11,95 долара.

nordvpn метод на плащане

Можете да плащате с PayPal, основна кредитна карта и криптовалути и предплатени подаръчни карти. Тъй като има просто един размер-подходящ за всички план, няма опит да се продават. И ако услугата не ви харесва, има 30-дневна гаранция за връщане на парите. Ако изберете тригодишния план, NordVPN е един от най-евтините VPN доставчици, които ще намерите.

Ако имате някакви оплаквания относно ценообразуването им, ще отнеме известно време, докато плащат възстановяване. Повечето VPN връщат парите ви в рамките на седем дни. NordVPN отнема 30 дни, за да обработи възстановяването ви.

В края на деня за повечето хора това не е най-голямото нещо в света, но не е най-доброто обслужване на клиентите. За щастие, услугата е толкова добра, че по-голямата част от хората няма да се притесняват да получат възстановяване.

Като цяло харесваме колко просто и колко е справедливо ценообразуването на NordVPN. Чудесно е, че няма ограничение на честотната лента, както другите VPN мрежи на пазара.

Препоръчваме ли услугата?

абсолютно.

Повечето хора биха предпочели да нямат никаква защита, отколкото да се занимават с VPN, който е труден за използване. Това е една от причините NordVPN да е толкова популярен. Улеснява осигуряването на вашия онлайн трафик.

NordVPN предлага всичко, което искате VPN да има и още. Много ни харесва фактът, че имат специализирани сървъри за лица, които искат да предават гео-ограничено съдържание, за тези, които искат допълнителна сигурност, и за тези, които искат да правят P2P прехвърляне на файлове като торент.

Квадрат с лого на Nordvpn

Оценяваме също колко активна NordVPN е в актуализирането на техните сървъри и комуникацията с техните клиенти. Кога лъжливи обвинения бяха направени относно практиките си на сеч, те отговориха отговорно и интелигентно. Считаме, че това е добро отражение върху цялостната услуга, която тази компания предлага.

Фактът, че NordVPN е в Панама, ни дава допълнително усещане за сигурност. Знаем, че правителствата не могат да принудят NordVPN да предаде информация на своите клиенти. Дори и да се опитат, благодарение на стриктната политика за регистрация на NordVPN, няма да има какво да предадете.

Ако купувате услугата месечно, тя е малко по-скъпа от някои от другите опции. Когато обаче разгледате всички услуги, които предлагат, цената е повече от заслужаваща.

Препоръчителни алтернативи

Единствените VPN услуги – различни от PIA -, които могат да играят с Nord, са ExpressVPN и Surfshark. Една от основните характеристики, която отделя ExpressVPN и Surfshark освен NordVPN, е тяхното обслужване на клиенти.

И Surfhark, и ExpressVPN имат отзивчив онлайн чат на живо, който е на разположение 24 часа на ден седем дни в седмицата. Техните агенти за обслужване на клиенти незабавно знаят и отговарят на вашите въпроси.

Освен това видяхме, че скоростта на качване на ExpressVPN е с докосване по-висока от тази, която бихте получили от NordVPN. Извън тези малки различия, тези услуги са наравно една с друга.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me