Veel gestelde vragen over Smart DNS |

Wat is Smart DNS?


Smart DNS is een service om online beperkingen en blokkades te omzeilen. Het verandert uw IP niet en versleutelt uw verbinding niet zoals VPN, maar biedt een betere snelheid bij het bekijken van videocontent. Het is beschikbaar op bijna elk apparaat en u kunt tegelijkertijd websites uit verschillende regio’s openen zonder instellingen te hoeven wijzigen.

Hoe werkt Smart DNS?

Door uw DNS-instellingen aan te passen aan onze Smart DNS-servers. Op deze manier kunnen we uw gegevens omleiden. Deze technologie verandert uw IP niet.

Heeft Smart DNS invloed op mijn snelheid?

Dit is een van de schoonheden van deze technologie: het heeft bijna geen invloed op je snelheid.

Wordt mijn verbinding versleuteld?

Nee, met Smart DNS worden alle gegevens rechtstreeks naar uw apparaat verzonden en niet versleuteld (tenzij u een https-site bezoekt).

Wordt mijn IP-adres verborgen / gewijzigd?

Nee. Smart DNS verandert of verbergt uw IP niet.

Wat is de gebruikersnaam en het wachtwoord van mijn Smart DNS-service?

We gebruiken een andere verificatiemethode voor onze Smart DNS-service, dus u heeft geen wachtwoord en gebruikersnaam. In plaats daarvan gebruiken we een unieke Smart DNS-sleutel die u moet gebruiken om u aan te melden bij onze software. Deze sleutel is uniek en mag met niemand worden gedeeld. Als u onze software niet gebruikt om verbinding te maken met Smart DNS, moet u uw IP valideren vanuit uw account op onze website – dit is ons tweede authenticatiesysteem.

Hoeveel apparaten kan ik tegelijkertijd gebruiken met mijn Smart DNS-service?

U kunt zoveel apparaten gebruiken als u wilt, zolang ze zich in hetzelfde netwerk bevinden en hetzelfde externe IP-adres hebben.

Wat is een transparante HTTP-proxy en wat is een transparante DNS-proxy?

U weet het misschien niet, maar uw internetprovider “proxyt” mogelijk al uw web- / http-verkeer via hun eigen transparante proxy’s.

Transparante HTTP-proxy
Transparante proxying (ook bekend als interceptie proxying / caching) wint aan populariteit bij steeds meer ISP’s. Met transparante HTTP-proxy hoeft de gebruiker geen proxy-details op te geven aan zijn browser of ergens anders – al het HTTP-webverkeer zal altijd gedwongen worden om via de proxyserver te gaan. Het omvat het onderscheppen van pakketten die normaal gesproken rechtstreeks naar webservers zouden gaan, en ze omleiden om via hun proxyservers en vervolgens naar de webservers te gaan.

Transparante DNS-proxy
Sommige ISP’s gebruiken nu een technologie genaamd ‘Transparante DNS-proxy’. Met behulp van deze technologie zullen ze alle DNS-lookup-verzoeken (TCP / UDP-poort 53) onderscheppen en de resultaten transparant proxy. Dit dwingt u effectief om hun DNS-adressen te gebruiken en u kunt ze niet wijzigen.

Wat is Dynamic DNS (DDNS) en waarom zou ik het moeten gebruiken met mijn Smart DNS-service?

Om het heel simpel te zeggen: Dynamic DNS (DDNS) is een methode om uw IP-adres automatisch te valideren. Dit helpt als uw ISP uw IP vaak verandert. Om dit te gebruiken "hack" u heeft een actieve DDNS-service en een router nodig.

Volg deze tutorial om een ​​dynamische DNS op uw router in te stellen:

 1. Om uw IP-adres via Dynamic DNS met onze service te kunnen valideren, moet u eerst uw dynamische DNS-hostnaam hebben. Als je er nog geen hebt, moet je een account registreren bij een dynamische DNS-provider. Activeer de host voordat u deze op de router configureert.
 2. Stel de DDNS in op uw router. U zou instructies moeten hebben van uw dynamische DNS-provider.
 3. Meld u aan bij uw account op de CactusVPN-website.
 4. Ga naar Instellingen -> Dynamische DNS-instellingen.
 5. Voer in de “Hostnaam” uw dynamische DNS-hostnaam in (we zullen controleren of deze nog niet wordt gebruikt) en klik op "Bijwerken" knop.

Waarom u mij vaak vraagt ​​om mijn IP te valideren?

U moet uw IP elke keer dat het wordt gewijzigd valideren. Dit kan gebeuren wanneer u uw locatie wijzigt of wanneer uw ISP u een dynamisch IP-adres geeft.

 1. Als u Smart DNS-services gebruikt met de CactusVPN-software, kunt u deze instellen om uw IP automatisch te valideren. Stel op het tabblad Instellingen een tijdoptie in onder de sectie "IP updaten elke".

 2. U kunt uw IP-adres valideren vanuit uw account -> Instellingen -> Bevestig uw IP-adres door op de te klikken "Bevestig IP" knop.

  Of u kunt het valideren door naar de "Bevestig IP" Link, die u kunt bookmarken en elke keer kunt openen om uw IP-adres te valideren.

 3. Volg deze tutorial als u de Smart DNS-service instelt op een DD-WRT-router.

Kan ik tegelijkertijd Smart DNS en VPN gebruiken?

U kunt zowel VPN als de Smart DNS-service niet tegelijkertijd gebruiken omdat ze met elkaar in conflict zijn.

Als u bent verbonden met VPN en de VPN-verbinding is opgezet met de Smart DNS-service, werkt de Smart DNS-service, maar het nadeel hiervan is dat het gevalideerde IP-adres het IP van de VPN-server is. Dat betekent dat het zeer waarschijnlijk is dat andere gebruikers tegelijkertijd hetzelfde IP-adres zullen valideren en dit zal in strijd zijn met de website-regio die door de gebruiker is ingesteld. Met andere woorden, de kans is klein dat de geselecteerde websiteregio wordt geladen met uw Smart DNS-verbinding.

Aan de andere kant, als u uw apparaat / netwerk hebt ingesteld met Smart DNS en vervolgens verbinding maakt met VPN op dit apparaat of netwerk, negeert de VPN-verbinding de DNS-adressen die u op uw apparaat / netwerk hebt ingesteld. Ook zal de VPN-encryptie de snelheid van de internetverbinding beïnvloeden en verlies je het grootste voordeel van het gebruik van Smart DNS.

Er is maar één geval waarin het praktisch is om beide services tegelijkertijd te gebruiken. Laten we zeggen dat u wilt dat alle apparaten in uw huis / kantoor de Smart DNS-service gebruiken, maar u moet ook een aantal apparaten verbinden met VPN. In dit geval is het het beste om onze DNS-adressen op uw router in te stellen en de apparaten waarvoor een VPN-verbinding nodig is afzonderlijk op de VPN te laten aansluiten.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map