12 Turvallisuusvinkkejä iPhonen suojaamiseksi

Olemme ajankohtana, jolloin kaikki tietomme, yhteystiedoista pankkitietoihin, digitalisoidaan älypuhelimiin. Kaikkien tietojen sijoittaminen yhdeksi laitteeksi tekee siitä haavoittuvan valvontaan ja tietovarkauksiin.


Vain ajatus siitä, että iPhonemme päätyvät muukalaisten käsiin, antaa meille vilunväristyksiä, koska se sisältää arkaluontoisia valokuvia sekä salasanoja ja monia muita henkilökohtaisia ​​tietoja.

Viimeaikaiset raportit tietyistä iOS-sovelluksista, jotka tallentavat käyttäjien näytön Glassbox SDK: n kautta ilman lupaa. Nämä sovellukset ottavat kuvakaappauksia, näppäimistömerkintöjä ja muita näytöllä tapahtuvia vuorovaikutuksia ja lähettävät sen sitten Glassbox SDK: hen tutkittavaksi. Tämä on ollut jonkin verran hälyttävä tilanne iPhonen käyttäjille.

Voit silti hallita iPhoneesi jollain tavoin, jotka ovat käytettävissä tietoturvan ylläpitämiseksi. Meidän on kuitenkin ilmoitettava sinulle, että vaikka nämä tietoturvavinkit auttavat maksimoimaan iPhonesi yksityisyyden, ne saattavat viedä sinut joiltakin sen kätevistä ominaisuuksista.

12 vinkkiä iPhone-tietoturvan maksimoimiseksi

Huolestasi iPhonesi tietojen, kuten salasanojen, viestien tai pankkitietojen, paljastamisesta ovat kohtuulliset. Tämä opas tarjoaa sinulle vinkkejä siitä, kuinka päästä eroon näistä huolenaiheista. Vaikka iOS-järjestelmä itsessään on melko turvallinen, mutta on olemassa joitain lähestymistapoja iPhonen turvallisuuden maksimoimiseksi.

1. Päivitä iOS säännöllisesti

Suojaa iPhonesi potentiaalisilta hakkereilta tai hakkereilta pitämällä iOS-laitteesi päivitettynä viimeisimmällä Applen tarjoamalla versiolla. Tämä sisältää pienet pistepäivitykset, jotka käyttäjät yleensä huomioivat.

Jatkuvan työn avulla hakkerit onnistuvat usein löytämään porsaanreikiä tai puutteita Applen koodauksessa, jolloin he voivat hyödyntää sitä ja päästä käsiksi tietoihisi. Tämän estämiseksi Apple toimittaa jatkuvasti iOS-päivityksiä keinona torjua hakkeriyrityksiä.

IOS: n nykyinen versio on 12.1.4, mutta Apples julkaisee jatkuvasti pistepäivityksiä, joten on tarpeen pitää heidät silmällä. Nämä päivitykset toimitetaan suojausominaisuuksien parantamiseksi ja aiemmin sivuutettujen virheiden korjaamiseksi.

IOS: n säännöllinen päivitys voidaan tehdä seuraavasti:

 • Avaa Asetukset-sovellus
 • Välilehti ‘yleinen’.

Jatka ohjelmistopäivitystä. Ohjeet päivityksen lataamista ja asentamista varten ilmestyvät, että uusi ohjelmistopäivitys on saatavana.

2. Ota ‘Löydä minun iPhone’ -toiminto käyttöön.

Toinen lähestymistapa, joka auttaa sinua varmistamaan iPhonen turvallisuuden, on käyttää Applen tarjoamaa “löydä oma iPhone” -sovellusta. Tämä on hyödyllistä, jos iPhonesi katoaa sattumalta tai varastetaan. Tällä tavalla tietosi pyyhitään etäyhteyden avulla toisella iOS-laitteella tai verkolla.

Vaikka hakkeri onnistuu pääsemään puhelimeesi tämän kautta, tietosi eivät ole hänen käytettävissään. Vain iOS-laitteen aktivointikoodi antaa sinun tarkastella tietoja.

Seuraavia vaiheita Löydä iPhone -ominaisuuden hyödyntämiseksi:

 • Kirjaudu ‘löydä minun iPhone’ -sovellukseen tai iCloud-verkkosivustoon.
 • Valitse iPhone.
 • Napauta “tyhjennä tiedot” pyyhkiäksesi tiedot kokonaan pois.

Tiedot poistetaan automaattisesti, jos laite on kytketty Wi-Fi-verkkoon, tai ne poistetaan seuraavan kerran, kun laite yhdistetään verkkoon. Jos olet huolestunut tietojen menettämisestä, on parempi ottaa automaattinen iCloud-synkronointi käyttöön.

Tämä ominaisuus, kuten nimestä voi päätellä, auttaa myös kadonneen laitteen sijainnin löytämisessä. On kuitenkin tärkeätä muistaa, että Apple vastaanottaa puuttuvasta laitteesta tietoja vain, jos “Lost Mode” tai “Send Last Location” on käytössä.

3. Aseta vahva salasana

Vahvat salasanat takaavat datan paremman suojauksen. Siksi suosittelemme aakkosnumeerisen salasanan “asettamista”. Pitkät salasanat saattavat osoittautua ongelmallisiksi, mutta ne takaavat myös yksityisyyden.

Lisäksi on otettu käyttöön uusi hakkerointityökalu, nimeltään GrayKey, jota lainvalvonta ja hallitus käyttävät. Tämä työkalu voi rikkoa nelinumeroisen salasanan sekunneissa, kun taas kuusinumeroinen koodi voidaan rikkoa muutamassa päivässä.

Vaikka hallituksella tai poliisilla ei ehkä ole syytä murtautua puhelimiin, mutta tässä on ajatuksemme, että jos tällainen työkalu on olemassa, todennäköisesti samanlaisia ​​laitteita voi olla läsnä hakkereiden tai uteliaiden silmien kanssa.

Vaikka viime aikoina on saatu raportteja siitä, että Apple on onnistunut estämään tämän “GrayKey” hakkerointityökalun rikkomasta iOS-tietoturvaa, silti pidetään vahvojen aakkosnumeeristen salasanojen käyttöä toisin kuin lyhyitä nelinumeroisia tai kuusinumeroisia, koska niihin on vaikea murtautua. Kosketustunnuksen / kasvotunnuksen käyttämistä pidetään myös luotettavana.

Luo vahva salasana seuraavien ohjeiden mukaan:

 • Mene asetuksiin.’
 • Avaa kosketustunnus / kasvotunnus ja salasana.
 • Anna nykyinen pääsykoodi.
 • Napauta vaihtaa salasana.
 • Anna salasanasi.
 • Jatka pääsykoodia.
 • Valitse toimitetuista vaihtoehdoista joko numeerinen koodi tai aakkosnumeerinen koodi.
 • Kirjoita nyt uusi koodi ja tarkista se.

4. Aktivoi Data Protection -ominaisuus

Tämä kohta saattaa kuulostaa tyytymättömältä joillekin ihmisille, mutta se auttaa takaamaan maksimaalisen yksityisyyden. Apple antaa käyttäjilleen asetukset puhelimilleen tietojen poistamiseksi. Nämä ”tietosuoja” -ominaisuudet menevät, koska jos joku selviää kymmenestä epäonnistuneesta yrityksestä antaa oikea salasana, laitteessa olevat tiedot tyhjennetään automaattisesti..

Tämä on huolestuttavaa ihmisille, jotka yleensä unohtavat salasanansa, koska on ilmoituksia ihmisistä, jotka ovat vahingossa poistaneet tietonsa. Nämä ovat yleensä samoja ihmisiä, jotka eivät käytä iCloud-automaattista synkronointia.

Siksi, kun tämä ominaisuus on käytössä, on välttämätöntä kytkeä iCloud-synkronointi päälle. Tällä tavalla, jos unohdat salasanasi tai laite päätyy lapsen käsiin ja tiedot loppuu, voit silti valita mahdollisuuden palauttaa se iCloudista.

Seuraavat vaiheet ottaa käyttöön tietosuojaominaisuus:

 • Avaa asetukset.
 • Napauta kosketustunnusta ja salasanaa tai kasvotunnusta.
 • Ota käyttöön sivun alaosassa oleva Poista data -vaihtoehto.

5. Älä pidä Apple-laitetta vankilassa

Jailbreak kiertää rajoituksia, joita Apple asettaa laitteen käyttöjärjestelmälle. Sen avulla käyttäjät voivat käyttää sovelluksia ja ohjelmistoja, jotka ovat muuten rajoitettu iPhonen käyttäjille. Lisäksi se antaa käyttäjille mukautettavia vaihtoehtoja.

Laitteesta voi kuulostaa niin houkuttelevalta kuin jailekin murtaminen, mutta sitä ei suositella. Tämä johtuu siitä, että laitteen jailbreaking tekee siitä avuttoman viruksille ja muille haittaohjelmille. Kun laite on vankiutunut, vaarana on ladata suojaamattomia sovelluksia, jotka tuovat viruksia ja muita haittaohjelmia.

Tätä jailbreakingia lukuun ottamatta laite häiritsee Applen suunnittelemaa alkuperäistä turvajärjestelmää, mikä tekee laitteen turvassa. Lisäksi kun laite on purkautunut purkautumiseen, sen takuu häiriintyy, joten ongelmien varalta et voi pyytää Applea auttamaan sinua.

6. Salaa iPhone-varmuuskopio

Tämä varotoimenpide on erityisen tärkeä, jos iPhone on synkronoitu kannettavan tietokoneen tai tietokoneen kanssa. Tämä tarkoittaa, että mitä tietoja puhelimessasi on, se olisi myös kyseisessä synkronoidussa laitteessa. Suojaa iPhone-tiedot salaamalla ne.

Voit tehdä tämän iTunesissa erityisesti, kun kaksi iPhone-laitetta on synkronoitu. iTunes ei yleensä varmuuskopioi joitain tietojasi, kuten salasanoja tai verkkohistoriaa. Kun salaus on kytketty päälle, voit myös varmuuskopioida nämä tiedot.

Salaa iPhone-varmuuskopio seuraavasti:

 • Kytke laite tietokoneeseen.
 • Avaa iTunes.
 • Valitse laite, jonka tiedot haluat salata.
 • Siirry varmuuskopiointiosaan.
 • Valitse salata iPhone / iPad-salauksen varmistusruutu.

iCloudissa on ominaisuus salata varmuuskopiotiedot automaattisesti, joten sinun ei tarvitse tehdä mitään tämän ominaisuuden käyttöönottamiseksi.

Nämä vaiheet mahdollistavat tietojen varmuuskopioinnin iCloudin kautta.

 • Avaa asetus.
 • Siirry Apple ID -bannereihin.
 • Käynnistä iCloud.
 • Vaihda iCloud-varmuuskopion vieressä oleva kytkin.
 • Napauta “varmuuskopio” nyt.

7. Poista lukitusnäyttövaihtoehto käytöstä

Vaikka sinulla on erittäin turvallinen lukitusnäytön salasana, se on silti jonkin verran helppo murtaa iPhoneesi. Applen avustaja Siri on hieno ja hyödyllinen ominaisuus, mutta usein yrittäessään olla hyödyllistä, se lopulta paljastaa aivan liian paljon tietoa.

Siri pyytää usein tarkistusta ennen pääsyä valokuviin, yhteystietoihin tai muuhun henkilökohtaiseen tietoon, mutta on ollut tapauksia, että ihmiset ovat löytäneet tapoja ohittaa nämä vahvistusmenetelmät. Siksi on parempi poistaa Siri käytöstä lukitusnäytössä riippumatta siitä, kuinka kätevä se on.

Toinen tapa hakkereille päästä käsiksi puhelimeesi tai ainakin jonkin aikaa ohittaa salasana on lukitusnäytössä olevan ohjauskeskuksen kautta. Lukitusnäytöllä on mahdollisuus kytkeä lentotila päälle. Kun iPhone on lennotilassa, et voi etsiä sitä myös Etsi iPhone -ominaisuuden kautta.

Poista lukitusnäyttö käytöstä seuraavasti:

 • Mene asetuksiin.’
 • Siirry kohtaan Kosketustunnus / kasvotunnus ja salasana.
 • Sammuta Siri- ja ohjauskeskuksen “salli pääsy lukittuina” -toiminto.

8. Sammuta automaattinen täyttö

Applella on ratkaiseva ominaisuus, joka kehottaa käyttäjiä tallentamaan tietonsa, kun he ovat kirjautuneet sisään sisään. Se on erittäin kätevä ominaisuus, koska se tarkoittaa, että sinun ei tarvitse muistaa salasanoja koko ajan. Yksinkertainen napautus antaa pääsyn kaikkiin haluamaasi tietoihin.

Nyt tiedämme, että se voi olla erittäin ärsyttävää joutua asettamaan salasanoja joka kerta, kun kirjaudut sisään, mutta jos puhelimesi joutuu muukalaisen käteen, hänellä olisi helppo pääsy henkilökohtaisiin tietoihisi, joten kätevyydestä riippumatta se on silti huomattava automaattisen täytön poistaminen käytöstä.

Automaattisen täytön kytkeminen pois päältä voidaan poistaa käytöstä tällä menetelmällä:

 • Mene asetuksiin.’
 • Avaa Safari.
 • Poista automaattinen täyttö käytöstä.

9. Käynnistä kaksikerroinen todennus

Jos sinulla on iCloud-varmuuskopio päällä, on parempi, että kaksifaktorinen todennus otetaan käyttöön. Tämä innovatiivinen ominaisuus tarjoaa ja ylimääräisen suojan käyttäjille. Tämän ominaisuuden käyttöönoton tarkoituksena oli suojata Apple-tunnuksesi sekä iCloud-tili luvattomalta käytöltä.

Kaksivaiheinen todennus turvaa Apple ID: hen tallennetut tiedot, ja iCloud-tili, joka sisältää asiakirjoja, kuvia, maksutietoja jne., Kun joku kaksivaiheinen vahvistus on kytketty päälle, tarvitsisi toisen Apple-laitteesi käyttämään tiliä, vaikka sinulla on salasana.

Kun kahden tekijän todennus on käytössä iPhonessa, tarvitset sen pariksi luotettavan Apple-laitteen kanssa. Kun kirjaudut sisään Apple ID: ltä ensimmäistä kertaa, luotettavaan Apple-laitteeseesi ilmestyy vahvistuskoodi. Kun olet kirjoittanut kyseisen turvakoodin iPhoneen, laite hyväksytään.

Tämä on kätevä ominaisuus, ja se käännetään seuraavilla vaiheilla:

 • Siirry iPhonesi Asetukset-sovellukseen.
 • Napauta yläosassa kirjoitettua nimeäsi.
 • Valitse salasana ja suojaus.
 • Napauta kaksifaktorista todennusta.

10. Käytä luotettavia latausasemia

Latausasemat ovat nyt mukavuus lentokentillä, kahviloissa ja muissa julkisissa paikoissa. Vaikka nämä asemat ovat erittäin sopivia, mutta niiden turvallisuudelle ei ole takeita. Salama- ja latauskaapeleita käytetään tiedonsiirtoon, joten joka kerta, kun kytket latausaseman, on mahdollista, että paljastat puhelintietosi.

Lisäksi kun laitteesi on kytketty mehu-tunkkiin USB-portin kautta, voit käyttää sitä langattomasti milloin tahansa ilman suostumustasi tai tietämystäsi, kunhan hakkeri on tavoitettavissa. Siksi on parempi, että sinulla on täysin ladattu virtapankki, jotta sinun ei tarvitse riippua latausasemista.

Voit myös saada dataa estävän latauskaapelin käytettäväksi, kun olet poissa, tai voit pitää laitteen lukittuna etkä käyttää sitä, kun se on kytketty latausasemaan. Toinen asia, joka voidaan tehdä, on, että voit ottaa käyttöön Applen tarjoaman ”USB rajoitettu” -toiminnon.

Apple on ottanut tämän ominaisuuden käyttöön pääasiassa estääkseen puhelimen hakkeroimista lainvalvontaviranomaisten ja rikollisten keskuudessa. Kun tämä ominaisuus on käytössä, laitetta ei voida käyttää avamatta sitä.

Tämä ominaisuus voidaan ottaa käyttöön seuraavasti:

 • Avaa Asetukset.
 • Siirry kohtaan Kosketustunnus ja salasana / Kasvotunnus.
 • Laita salasana päästäksesi asetuksiin.
 • Vieritä alareunassa kohtaan USB-tarvikkeet.
 • Jätä se pois päältä, jos haluat estää pääsyn laitteeseesi USB-yhteyksien kautta, jos lukituksen avaamisesta on kulunut yli tunti.
 • Ota se käyttöön, jos haluat, että laitteeseesi pääsee USB-yhteyden kautta, vaikka et olisi lukinnut puhelinta tunnin ajaksi.

11. Käytä VPN-verkkoa

Viime aikoina arvokkain vaihtoehto iPhone-laitteen suojaamiseksi olisi VPN-palvelun käyttö. VPN on älykäs ja erittäin moderni ohjelmisto, joka on suunniteltu ylläpitämään iPhonen turvallisuutta. VPN tarjoaa ylimääräisen suojakerroksen ja antaa sinun käyttää laitetta ilman varauksia.

VPN-palvelin tarjoaa suojatun ja yksityisen pääsyn Internetiin. Se piilottaa yhteydet koodin läpi ja piilottaa IP-osoitteesi edes Internet-palveluntarjoajilta, mikä tekee tietojen seurannasta lähes mahdotonta verkossa.

Ilman VPN-tietosi ovat avoimia, jotta kuka tahansa voi tarkkailla. VPN koodaa nämä tiedot ja tarjoaa suojauksen.

Tietojen kanssa salattu kukaan ei pääse siihen käsiksi ilman alkuperäistä salausavainta. Lisäksi piilotetun IP-osoitteen avulla kukaan ei voi jäljittää sinua. VPN on siis menetelmä ylimääräisen suojauksen tarjoamiseksi.

Vaiheet VPN: n määrittämiseen iPhonessa.

 • Ensin “lataa” VPN-sovellus iPhonellesi.
 • Rekisteröinnin jälkeen kehotetaan sallimaan pääsy VPN-määrityksiin laitteellasi.
 • Napauta, salli VPN: n määrittäminen laitteellesi.
 • Jotta voit muuttaa VPN-asetuksia, sinun on asetettava Touch ID.
 • Siirry sitten asetuksiin.
 • Välilehti “yleinen”.
 • Siirry kohtaan VPN-vaihtoehto ja ota se käyttöön.

12. Hylkää julkinen Wi-Fi

Julkinen Wi-Fi on ehdottomasti lähde hakkereille kalastaa mahdollisia kohteita. Siksi on suositeltavaa olla käyttämättä julkisia yhteyksiä. Julkisen yhteyden käyttäminen henkilökohtaisiin tarkoituksiin, kuten pankkitietojen siirtämiseen tai sen käyttämiseen yritystoimintaan, tarkoittaa tietojen paljastamista kenelle tahansa, joka voi torjua.

iPhonessa on ominaisuus yhdistää julkiseen Wi-Fi-verkkoon automaattisesti. Tämä ominaisuus riippumatta siitä, kuinka hyödyllinen voi altistaa teidät potentiaalisille hakkereille ja verkkorikollisille, minkä vuoksi julkisten Wi-Fi-verkkojen käyttäminen ei ole kovin fiksu idea, vaikka käytätkin verkkoa, niin on parempi käyttää sitä VPN-verkon kanssa.

johtopäätös

Tietoturva iPhonessa on tärkein asia, josta sinun pitäisi olla huolissaan. Tietoverkkorikollisuuden tunkeutuminen iPhoneen ei ole kuitenkaan helppoa, mutta sinun on kiinnitettävä huomiota kaikkiin yksityiskohtaisiin tietoturvavinkkeihin, jotka parantavat tietosuojaa..

Tee siitä vaikea heille, vaikka siitä tulee myös vahvaa sinulle. Kosketustunnus ja vahva salasana auttavat paljon rakentamaan suurta turvallisuutta. Kaksivaiheinen vahvistus ja automaattisen Wi-Fi-yhteyden hylkääminen parantavat myös turvallisuutta. Lisäksi useat muut vaihtoehdot, jotka meille kerroimme yllä, auttavat varmasti sinua iPhone-laitteiden toivotun ja täydellisen tietoturvan rakentamisessa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map