IPv4 vs. IPv6: Ero IPv4: n ja IPv6: n välillä?

Verkottumista tutkiessasi olet ehkä törmännyt sellaisiin termeihin kuin IPv4 ja IPv6. Nämä kaksi termiä ovat yleisiä, kun luet VPN: ista ja niiden viestintäprotokollisista, kun ne ovat IP-alaluokkia. Ensinnäkin sinun pitäisi tietää, mikä IP on. IP on joukko käytäntöjä, joilla tietoja voidaan säädellä verkon kautta.


IPv4 ja IPv6 eroavat yksinkertaisemmissa protokollissa vain niiden erityisversioiden suhteen. IPv6 on uusi verrattuna IPv4: ään, ja sillä on hyvät puolensa. Ajan myötä IPv4 katoaa markkinoilta ja IPv6 valloittaa sen. Tarkastellaanpa näitä versioita, jotka tarjoavat meille, ja mikä on niiden käyttö.

Mikä on IPv4?

Internet Protocol sisältää useita versioita, ja IPv4 on sen neljäs versio. IPv4 käyttää 4 tavua, ts. 32 bittiä, mikä tarkoittaa, että tehty yhdistelmä on 2 ^ 32 osoitetta (3,4 * 10 ^ 38). IPv4 on ensimmäinen verkottumiselle ja tietoliikenteelle tunnustettu viestintäohjelma.

Se toimii Internet-sovellusmallin linkkikerroksessa. Lisäksi sillä on merkittävä käyttö paketinvaihtoon. Yksi sen tehtävistä on reitittää tiedot parhaalla mahdollisella reitillä. IPv4-osoitteissa IP-osoite kirjoitetaan desimaalilla, erotettuna pisteillä. 4 numeroa kirjoitetaan siten 32 bittiä.

Kuinka IPv4 toimii?

IP-osoitteet osoitettiin laitteille, jotka tarvittiin liitäntää varten. IANA myönsi nämä valtavan määrän IP-osoitteita, lyhenne sanoista Internet Assigned Numbers Authority. IANA teki yhteistyötä nimettyjen nimien ja numeroiden Internet Corporationin, ICANN: n, kanssa.

Kaksi tekniikkaa käytettiin IPv4: n mahdollistamiseksi, ensimmäinen oli käyttää yksityisiä IP-osoitteita ja toinen oli NAT. Määritettiin tietyt IP-osoitteet, joita oli tarkoitus käyttää yksityisessä verkossa. NAT, Network Address Translation, tuli auttamaan siellä, missä yhteyden yksityisiin ja julkisiin IP-osoitteisiin oli tarkoitus tehdä saatavilla.

IPv4: n edut

Voidaan kiistää se, että IPv4 on vanhentunut. Se on jossain määrin hyväksyttävää, mutta ottaen huomioon sen edut, ne olivat tuntuvia. IPv4: n tärkein etu oli, että se oli luotettava turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä. IPv4 mahdollistaa tietojen suojaamisen salauksella. Lisäksi turvallisuutta parannetaan, kun tietyillä datapaketeilla on merkitys.

Joitakin etuja, jotka tulisi pitää mielessä, on, että IPv4 toimii parhaiten joustavuuden suhteen. Reititys on tehokkaampaa ja joustavampaa useissa porteissa. Hyvämaineiset organisaatiot käyttävät IPv4: tä, joka palvelee tietoliikenteen monilähetyksiä. Verkottuminen varmistetaan, koska rajapinta on mahdollista ilman NAT: n käyttöä. Tähän mennessä yli 80000 reititintä käyttää IPv4-allokointia.

IPv4: n haitat

Ennen IPv6: n saapumista IPv4 hallitsi Internet-markkinoita. Aina verkostoitumisen ja viestinnän suhteen, mutta sillä oli omat rajoituksensa. IPv4: ään liittyvät haitat. Saat tietää, miksi IPv6: ta oli tarvetta?.

Rajoitettu tila: – IPv4: n kanssa julkisista IP-osoitteista on pulaa. Useimmat toimistot pitävät IPv4-osoitteita julkisina. Siksi tavallisilla käyttäjillä ei ole mahdollisuutta saada monia IP-osoitteita. Tämä haitta maksaa tietyssä määrin yksityisen viestinnän.

Vaikea kokoonpano: – Merkittävin IPv4: ään liittyvä haitta on, että sen määrittäminen on rasittavaa. Asetus voidaan suorittaa joko manuaalisesti tai automaattisesti. Asennusta varten henkilöllä on oltava hyvä tieto DHCP-infrastruktuurista, ja se ei ole pala kakkua.

yhteensopivuus: – Kun toisiinsa kytkettyjen laitteiden määrä kasvoi, yhteensopivuuteen oli keskityttävä enemmän. IPv4: n verkkoinfrastruktuurista on pula, joka ei salli yhdistävyyttä. Joten IPv6 otti johtoaseman täällä.

Mikä on IPv6?

Se on viimeaikainen lisäys Internet-protokollien perheeseen. IPv6-osoitteet on edustettuna kahdeksassa neljässä ryhmässä. Käytetty numerointijärjestelmä on heksadesimaali, ja numerot erotetaan kaksoispisteillä. Yksi IPv6: n fantastinen ominaisuus on, että IP-osoitteiden yhdistelmien lukumäärä voi tarjota.

Lisäksi sinun pitäisi valmistautua jättämään jäähyväiset DHCP: lle, koska hallintaa on helpompaa. Lisäksi jotkut edut parantavat viestintäkokemustasi. Automaattinen määritys, helpompi otsikkomuoto eikä verkko-osoitteen muuntamista enää ole.

Kuinka IPv6 toimii?

IPv6 toimii määrittämällä itsensä automaattisesti verkkostandardien mukaan. Koska IPv6 sisältää suuren määrän IP-osoitteita, koska viestintä on helppoa. Useat laitteet voivat liittyä yhdellä kertaa. Siten NAT: ita ei käytetä datan siirron sallimiseksi. Lisäksi otsikoiden ansiosta tiedonsiirto on tehokasta kuin koskaan.

Kun datapakettien siirtoa ei pidetä onnistuneena, ICMPv6 on vastuussa virheiden vianetsinnästä ja toimintojen sisältämien virheiden poistamisesta. Jotkut muut ominaisuudet, jotka tekevät IPv6: n tehtävästä onnistuneita, ovat NAT-protokollan käännös, useita tunnelointitasoja ja kaksikerroksinen IP-pino.

IPv6: n edut

Tämä Internet Protocol -versio helpottaa reitittimen toimintoja. Pohjimmiltaan siinä on useita vaihtoehtoja IP-osoitteiden osoittamiseen jokaiselle sen yli kytketylle laitteelle. Lisäksi IPv6 pystyy maksimoimaan siirrettävien tavujen määrän.

Tiedostolähettimellä / lähettäjällä on valtuudet jakaa tiedot useisiin paketteihin. Tämä ominaisuus on mahdollinen IPv6: n ansiosta. IPv4: n osuus markkinoista on pienempi, koska yli 95% laitteista käyttää IPv6: ta. Kun kaikki nämä edut ja piirteet on käsitelty, on vaikea ihmetellä tiedonsiirron vauhtia, jos IPv6: ta ei olisi siellä.

IPv6: n haitat

Olemme oppineet tuntemaan lukemattomat edut, joita IPv6 lupaa. Tällä suurella innovaatiolla digitaalisella alueella on kuitenkin joitain haittoja. IPv6: n tarjoamia haittoja ei saa sivuuttaa millään kustannuksella.

Laitteen liikkuvuus: – Laitteet, joissa IPv4 toimii, eivät ole mobiileja IPv6: n suorittamiseen. Tämä on tärkein ongelma, johon käyttäjät kohtaavat, kun he haluavat rajata useita kodin laitteita, jotka työskentelevät tällä hetkellä IPv4: llä.

Osoitealue: – On selvää, että kun IPv6 ottaa haltuunsa, käyttämättömiä IP-osoitteita tulee olemaan valtavasti. Siten keskimääräisen IP: n vakiopituutta pidennetään. Siksi koko IP-osoitteen muistaminen on haastavaa.

Ei siirtymäprosessia: – On paljon spekulointia siitä, kuinka IPv4: ää käyttävät laitteet uudistuvat itsensä IPv6: ksi. Tällä hetkellä ei ole sellaista menetelmää tai algoritmia, joka mahdollistaisi aiempien IP-osoitteiden muuntamisen uudeksi IPv6: lle.

Kuinka kytkeä IPv6 pois päältä?

Kun VPN ei suojaa Internet-liikennettäsi ja vuotaa IP-osoitteesi, on yksi tehtävä. Voit sammuttaa järjestelmän, jotta et käyttäisi sitä. Joitakin vaiheita kuvataan eteenpäin, jotka opastavat kuinka voit kääntää IPv6: n manuaalisesti. Tällöin liikenteelle ei pääse vuotamaan polkuja.

  • Napsauta Windows > asetukset > verkko & Internet > verkostoituminen & Jakamiskeskus.
  • Napsauta Muuta sovittimen asetuksia > Napsauta hiiren kakkospainikkeella verkkoa, johon olet muodostanut yhteyden > ominaisuudet.
  • Siirry kohtaan Internet Protocol Version 6 (TCP / IPv6) > poista valinta ruudusta.
  • Jos olet valmis, olet poistanut IPv6: n käytöstä järjestelmässäsi.

VPN: t, joissa on IPv6

Suurin osa VPN-palveluista ei salli IPV6: ta liikenteen verkkoverkon kautta. Syy tähän toimintaan on se, että monet VPN-palveluntarjoajat eivät päivitä laitteita ja ohjelmistoja, jotka voivat helpottaa IPv6: ta. Mikä on VPN: n käytön etu, kun Internet-palveluntarjoajasi voi seurata toimintaa?

Suorita IP-vuototesti, kun olet epäilevä, että VPN-verkko ei ole huolestunut IPv6-liikenteestäsi. Yksi verkkosivusto, joka suorittaa tällaisen analyysin https://ipleak.net/ IPv4- ja IPv6-liikenteen varmistamiseksi. Kun olet suorittanut testin ilman VPN: tä, suorita testi sen kanssa. Jos alkuperäinen IP-osoitteesi näkyy edellisenä, VPN ei tue IPv6: ta.

Mitä IPv6: lle on tulossa??

IPv6 voi käsittää 3,4 * 10 ^ 38 IP-osoitteen yhdistelmiä. Se tekee yhden asian varmasti, ja on kulunut kauan aikaa, että meillä loppuu IP-osoitteita. Kuten yllä olevassa taulukossa on määritelty, IPv6 kattaa lukemattomat edut. Selkeämpi otsikkomuoto ja sivussa oleva NAT ovat vain muutamia esimerkkejä siitä.

Sen maine kasvaa ajan myötä. Monet käyttöjärjestelmät ja modeemit tarjoavat käyttäjän kokemuksen IPv6: sta. Internet-palveluntarjoajat ottavat säännöllisesti käyttöön palveluita, jotka tukevat tätä nykyaikaista versiota ja määrittelevät tällä hetkellä uudelleen Internet-kokemuksen. On olemassa vain yksi haitta nykyiseen verrattuna, ja se on IPv6: n aiheuttamat kustannukset.

Suojaus IPv6: lla

Suurin osa tech-geeksistä sukeltaisi IPv6: een heti ajattelematta vielä kerran sen puutteita. IPv6: n ensisijaisena haittana on, että suurin osa VPN: istä ei tue sitä.

Jos VPN: nsä tekee kompromisseja nimettömyydestä, on aika jättää se huomiotta. Et saa valita sellaista VPN: tä, joka vuotaa IP-osoitteesi, koska se jättää sinut auki uteliaille.

Kun valitset VPN: ää, tarkista sen tarjoamat ominaisuudet. Ole tarkkana, tarjoaako se IPv6: n vai ei. Jos ei, ei ole suurta ongelmaa, mutta ongelma on, kun takaluukku on yksi.

Tämä on varmistaa käyttäjän turvallisuus suojaamalla häntä IP-vuotoilta. Valitse VPN, joka tarjoaa Kill Switch -ominaisuuden. Se katkaisee yhteytesi Internetiin, kun verkko putoaa.

Erot IPv4: n ja IPv6: n välillä

IPv4 ja IPv6 sisältävät paljon vastakohtia. Seuraavassa taulukossa luetellaan merkittävät erot näiden kahden Internet-protokollan version välillä. Huomaa: Kun vertaat niitä, he seuraavat tarkkaan numeroa. Suurimmalta osin ne eroavat kooltaan ja ominaisuuksiltaan.

IPv6

IPv4

Ei tarjoa yleislähetysviestejäTarjoaa lähetysviestejä
Osoitteet ovat 128-bittisiäOsoitteet ovat 32 bittiä pitkiä
Otsikossa ei ole käytettävissä tarkistussumman kenttääTarkistussummakenttä käytettävissä
Binaari esitetään heksadesimaalinaBinaarinen edustettuina desimaalina
Levyvirtauksen tunnistus on olemassaPakettivirran tunnistusta ei ole

johtopäätös

Internetin käyttäjien kasvaessa viestinnän IP-osoitteiden lukumäärä kasvaa, joten käytettävissä on miljardeja osoitteita. Siksi tämä palvelu on mahdollista vain sen avulla. Se ei tarkoita, että IPv4 katoaisi, tietokoneverkot ovat edelleen velkaa sille.

Kun IPv4 sivuutetaan, IPv6 voi myös lisätä Internetin innovaatioita. Jotta voidaan kommunikoida esimerkiksi jääkaappien, pesukoneiden, kodinkoneiden jne. Kanssa, tarvitaan myös IP-osoitteita signaalien siirtämiseen onnistuneesti. Siksi on osoitettu, että IPv6 on verkottumisen tulevaisuus.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me