10 tapaa pysyä turvassa verkossa vuonna 2019 (ja sen jälkeen) |


Jos kuitenkin satut kiireessä etkä pysty lukemaan koko artikkelia nyt, siirry vapaasti artikkelin viimeiseen osaan (“10 tapaa pysyä turvassa verkossa – kerrotaan”), osoitteessa pohja. Meillä on yhteenveto kaikista tärkeimmistä vihjeistä pysyäksesi turvallisina verkossa, joista keskustelemme tässä artikkelissa.

Miksi on niin tärkeää pysyä turvassa verkossa?

No, Internet ei yksinkertaisesti ole sitä mitä se oli ennen. Tämä ei tarkoita, että mitään tietoverkkouhkia ei olisi ollut noin 15 vuotta sitten, mutta tavallisella online-käyttäjällä oli yleensä helpompi pysyä turvassa verkossa. Nykyään se on vähän vaikeampi tehdä. Internetin kehittyessä kehittyneemmäksi, samoin hakkereiden käyttämä taktiikka.

Tällä hetkellä on odotettavissa, että verkkoon kytketyistä laitteista tulee valtavia kohteita tieto- ja haittaohjelmahyökkäyksille. Lisäksi on erittäin todennäköistä, että jatkamme seuraavien vuosien ajan yhä suurempaa kyberhyökkäysten ja tietoverkkorikollisuuden piikkiä, koska tällainen laiton toiminta on tullut paljon kannattavampaa kuin laaja laiton huumekauppa. Sitten taas tutkimus osoitti jo, että hakkerihyökkäys tapahtuu 39 sekunnin välein, joten se ei todellakaan ole yllättävää

Kaiken kaikkiaan kaikki saatavilla olevat tiedot osoittavat vain yhden asian – opit joko pysymään turvassa verkossa tai lopulta menetät rahasi verkkohyökkäyksessä tai henkilöllisyysvarkauden uhriksi..

Tässä ovat 10 parasta tapaa pysyä turvassa verkossa nykyään

Vaikka on monia tapoja pysyä turvassa verkossa, olemme päättäneet keskittyä 10 tehokkaimpaan:

1. Älä käytä julkista wifi-arkaluontoisia juttuja

On vaikea olla tekemättä sitä – tiedämme. Julkinen WiFi on siellä, kun tarvitset sitä, ja se tarjoaa sinulle nopean, ilmaisen pääsyn Internetiin.

Mutta tämä kätevä pääsy maksaa – melko iso: henkilökohtaiset ja taloudelliset tietosi. Tilastojen mukaan noin 24% maailmanlaajuisista WiFi-yhteyspisteistä ei käytä lainkaan luotettavaa salausta. Prosenttiosuus ei ehkä vaikuta niin pahaltä, mutta ota tämä huomioon – arvioidaan, että ympäri maailmaa on noin 432 miljoonaa yhteyspistettä vuoteen 2020 mennessä. Joten se tarkoittaa, että noin 100 miljoonaa yhteyspistettä on vakuuttamaton.

Jos käytät tällaista WiFi-verkkoa, kuka tahansa voi kuunnella yhteyksiäsi nähdäksesi mitä teet verkossa. Jos niin tapahtuisi, kuka tahansa hakkeri voi helposti varastaa sinulta haluamansa tiedot, kuten sinun:

 • pankkitilin tiedot
 • Luottokorttinumerot
 • Sisäänkirjautumistiedot

Ja vaikka suurin osa yhteyspisteistä käyttää WPA2: ta, et voi vieläkään antaa vartijaasi alas. Sinun tulisi itse asiassa olla varovainen käytettäessä suojattua julkista langatonta verkkoa – olipa kyseessä sitten hotelli, ravintola tai jopa kotona. Miksi? Koska jo osoitettiin, että jopa WPA2 on herkkä tietyn tyyppiselle verkkohyökkäykselle. WPA3: n on tarkoitus korjata tämä ongelma, mutta kestää todennäköisesti vielä muutama vuosi, kunnes se otetaan laajasti käyttöön – siihen pisteeseen, josta siitä tulee vaatimus – koska se on nyt valinnainen sertifikaatti.

Joten mitä voit tehdä? Et voi vain lopettaa Wi-Fi-yhteyden käyttöä yhdessä.

No, sinun ei tarvitse tehdä sitä. Sinun on vain varmistettava, että et käytä julkista (suojattua tai suojaamatonta) WiFi-palvelua arkaluontoisten tietojen käyttämiseen. Ihannetapauksessa sinun pitäisi käyttää sitä vain säännölliseen online-selailuun. Älä käytä sitä sähköpostisi, pankkitilisi tai sosiaalisen median profiilien tarkistamiseen. Jos sinun on todella tehtävä niin, käytä sen sijaan tietosuunnitelmaa.

Jos kuitenkin haluat paremman vaihtoehdon, harkitse VPN: n käyttöä (keskustelemme siitä kärjessä 3). Palvelu voi suojata verkkoyhteytesi kuormituspisteissä ilman salausta varmistaaksesi, että yksityisiä tietojasi ei paljasteta.

2. Aseta laitteet “Unohda” WiFi-verkot

Monet laitteet (etenkin mobiililaitteet) on oletusasetuksena kytketty automaattisesti takaisin tuttuihin WiFi-verkkoihin. Joten jos siirryt ystävän paikkaan, muodostetaan yhteys hänen WiFi-verkkoon ja käydään sitten taas hänellä kahden päivän sisällä, laite muodostaa automaattisesti yhteyden hänen verkkoon.

Kätevä, oikea?

Se on varmasti, mutta se on myös melko vaarallinen. Miksi? Koska verkkorikolliset voivat perustaa väärennetyt WiFi-verkot hämmentääksesi laitteesi ja huijataksesi sen muodostamaan ne vahingossa. Pahinta – se ei ole heille erityisen monimutkainen prosessi.

Oletetaan, että menet baariin, pidät olutta ja käytät langatonta verkkoa. Kun lähdet, katkaiset yhteyden automaattisesti verkkoon. Mutta niin kauan kuin ”muista” -ominaisuus on kytketty päälle, laite jatkaa signaalin lähettämistä, joka kysyy lähellä olevista WiFi-verkoista, onko niillä sama SSID (WiFi-verkon nimi) kuin palkin hotspotissa.

Tällöin kaiken tietoverkkorikollisuuden on käytettävä laitetta, joka voi skannata laitteesi lähettämiä SSID-tunnuksia ja lähettää ne sitten edelleen omiksi – saaden laitteen tekemään tehokkaasti uskomaan, että hakkerin väärennetty verkko on legitiimi..

Ja tässä on pahin osa – sellainen työkalu on jo olemassa. WiFi-ananas voi auttaa hakkereita helposti perustamaan MITM-hyökkäyksiä, ja se maksaa tällä hetkellä vain 200 dollaria.

Joten on paljon parempaa, jos tietokoneet, kannettavat tietokoneet ja mobiililaitteet unohtaa WiFi-verkot. Jos et tiedä miten, tässä on luettelo hyödyllisistä oppaista, joita voit käyttää:

 • Mac käyttöjärjestelmä
 • Linux (Ubuntu-video)
 • Android
 • iOS
 • Windows 7
 • Windows 8 / 8.1
 • Windows 10

Sinun pitäisi tietää, että jotkut käyttöjärjestelmät tai laitteet (yleensä nykyaikaisemmat) kutsuvat tätä ominaisuutta “Auto-Connect” -vaihtoehdoksi. Joten, muista poistaa se myös käytöstä, jos huomaat sen.

3. Käytä VPN: tä (Virtual Private Network)

Jos et ole perehtynyt VPN-verkkoihin, ne ovat verkkopalveluita, joiden avulla voit piilottaa todellisen IP-osoitteesi ja suojata verkkoyhteytesi salaamalla ne. Yksinkertaisesti sanottuna VPN:

 • Varmista, ettei kukaan (ei Internet-palveluntarjoajasi, ei hakkerit, ei valtion valvontaelimet) näe tekemäsi Internetissä. Verkkoviestintänne on täysin salattu ja valvonnan kestävä. Kyllä – jopa suojaamattomassa julkisessa WiFi-tilassa.
 • Estä mahdolliset tietoverkkorikolliset oppimasta arkaluontoista tietoa sinusta (kuten missä asut, kuka on Internet-palveluntarjoajasi, mikä postinumero on) IP-osoitteestasi.
 • Varmista, että voit puhua mielesi vapaasti verkossa ja että digitaalisia jalanjälkeäsi ei voida jäljittää tietyssä määrin.

VPN: n käyttö on erittäin älykäs tapa pysyä turvassa verkossa, ja se on erityisen tehokas tapa, jos noudatat kaikkia muita tässä artikkelissa kuvattuja vinkkejä.

Haluat VPN: n, joka voi auttaa sinua pysymään turvassa verkossa?

CactusVPN on vain tarvitsemasi palvelu. Suojaamme tietosi korkeatasoisella salauksella ja tarjoamme pääsyn erittäin turvallisiin VPN-protokolliin, kuten SoftEther ja OpenVPN.

Lisäksi varustettiin palvelumme tappavalla kytkimellä varmistaaksemme, ettet koskaan ole paljastunut verkossa. Tarjoamme myös luotettavan DNS-vuodonsuojauksen, emmekä tallenna käyttäjän lokkeja yksityisyyden suojaamiseksi.

Tarjoamme pääsyn käyttäjäystävällisiin sovelluksiin ja tarjoamme myös ilmaisen 24 tunnin kokeilun sekä 30 päivän rahat takaisin -takuun, jos palvelussa on ongelmia.

4. Pidä laitteesi ja selaimesi suojattuina

Yksi parhaimmista tavoista pysyä turvassa verkossa on varmistaa, että käytät laitteellasi luotettavaa virustentorjuntaohjelmaa. Se auttaa suojaamaan sinua online – uhkilta – kuten haitallisilta evästeiltä, ​​haittaohjelmilta, viruksilta, vakoiluohjelmilta, mainosohjelmilta jne.

Valittavana on runsaasti viruksentorjunta- tai haittaohjelmien torjuntaohjelmien tarjoajia, mutta suosituksemme ovat Malwarebytes ja ESET.

Virustentorjunta- / haittaohjelmien lisäksi sinun on aina yritettävä pitää käyttöjärjestelmäsi ajan tasalla. Älä unohda – tärkeät tietoturvapäivitykset voidaan julkaista jopa pienissä järjestelmäpäivityksissä. Varmista, että pidät palomuurin päällä – se on ylimääräinen tietoturvakerros, joka kannattaa.

Selaimesi suhteen sinun tulisi harkita komentosarjojen estäjien käyttöä – lähinnä laajennuksia, jotka estävät luvattomien komentosarjojen käynnistymisen, kun käytät varjoisaa tai haitallista verkkosivustoa. Esimerkiksi komentosarjojen estolaajennus voi estää haitallista verkkosivustoa lataamasta salaustekniikan komentosarjaa, joka vahingoittaa prosessoriasi, tai estää verkkosivustoa näyttämästä haitallisia ponnahdusikkunoita..

Parhaat parhaat laajennukset, joita voit käyttää, ovat uMatrix ja uBlock Origin. On parasta käyttää niitä yhdessä, ei erikseen, jos todella haluat pysyä turvassa verkossa.

5. Älä ole tekemisissä tietojenkalastelun ja roskapostien kanssa

Tietokalasteluhyökkäykset lisääntyvät ja roskapostit muodostavat 45% kaikista verkossa lähetetyistä sähköposteista, joten on tärkeämpää kuin koskaan välttää putoaminen niistä. Jos teet niin, vaarana on, että henkilöllisyytesi varastetaan, pankkitilisi tyhjennetään ja yrityksesi pilaantuu.

Roskapostit on yleensä helpompi tunnistaa kuin tietojenkalasteluviestit, koska ne vievät vähemmän vaivaa. Huono kielioppi, aggressiivinen sävy ja epämääräinen asiayhteys ovat yleensä hyvä lahja. Jotkut tietojenkalastelusähköpostit voidaan tunnistaa myös tällä tavalla, mutta monet niistä ovat yleensä muotoiltu paremmin. Huijarit vievät aikaa tutkiakseen uhrejaan ja räätälöidakseen viestejä, jotta heillä olisi paremmat mahdollisuudet saada vastaanottajat käyttämään sähköpostia..

Esimerkkejä tietojenkalasteluviesteistä voivat olla:

 • Joku teeskentelee työskentelevän pankissa, jolla sinulla on tili, väittäen, että sinun on vahvistettava henkilöllisyytesi jakamalla kirjautumistietosi tai napsauttamalla haitallista linkkiä.
 • Verkkorikos, joka väittää olevansa poliisi, lakimies tai liittovaltion edustaja ja joka väittää, että sinua epäillään rikollisesta toiminnasta ja sinun on napsautettava linkkiä, ladattava liite tai jaettava arkaluontoisia henkilökohtaisia ​​tietoja (kuten sosiaaliturvatunnuksesi) vapautetaan maksuista.
 • Hakkeri saattaa teeskennellä olevanne sen yrityksen toimitusjohtaja, jossa työskentelet, ja yrittää painostaa sinua asentamaan haittaohjelmia (kuten näppäinlokeja) yrityksen tietokoneisiin..

Muita skenaarioita on paljon enemmän, mutta saat idean – tietojenkalasteluviestit voivat olla hyvin erilaisia ​​ja – joskus – varsin vakuuttavia. Onneksi on joitain punaisia ​​lippuja, joista voit etsiä huomiota:

 • Linkit, jotka lähettävät sinut “HTTP” -sivustoon “HTTPS” -sivuston sijasta.
 • Lyhennetyt linkit – esimerkiksi “https://bit.ly/2siUVoz” eikä “https://www.cactusvpn.com”.
 • Väärin kirjoitetut nimet ja tahalliset kieliopilliset virheet sähköpostiosoitteessa – ”[email protected]” esimerkiksi “[email protected]”..
 • Niiden virallisten allekirjoitusten puute, jotka yleensä ovat laitoksen tai yrityksen virallisen sähköpostin alareunassa.
 • Kiireellisyys ja painostus sekä aggressiivinen, uhkaava ääni, jos et noudata lähettäjän vaatimuksia.
 • Liitteet, jotka eivät ole mitä he väittävät olevan – esimerkiksi väitetty suoritettava tiedosto, joka päättyy .zip-tiedostoon, tai ns. Excel-tiedosto, joka on oikeastaan ​​.exe-tiedosto.

Kaiken kaikkiaan, jos saat roskapostia tai tietojenkalasteluviestejä, ohita ja poista ne vain. Ihannetapauksessa sinun tulee ottaa yhteyttä todelliseen väitettyyn lähettäjään ja selvittää, lähettävätkö hän sinulle sähköpostin. Sinun tulisi myös harkita Stanfordin tietojenkalastelun torjuntalaajennusten käyttöä ja ehkä ottaa yhteyttä viranomaisiin, jos maasi laki sallii sinun ryhtyä oikeustoimiin heitä vastaan.

6. Käytä vahvoja, erillisiä salasanoja

Kuten useimmat ihmiset, tiedät todennäköisesti jo kuinka tärkeätä on luotettava salasana jokaiselle käyttämällesi tilille. Mutta vaikka se on yleisesti tiedossa, ihmiset eivät silti näytä kuuntelevan. Itse asiassa tilastot osoittavat, että noin 86% maailmanlaajuisista salasanoista on erittäin heikkoja.

On turvallista sanoa, että hakkerit riemuitsevat tällaisista uutisista.

Joten mikä tekee hyvästä salasanasta? No, ennen kuin tarjoamme sinulle vinkkejä, meidän on korostettava yhtä tärkeää asiaa: Jokaisella tilillä on oltava eri salasana. Yhden vahvan salasanan käyttäminen kaikille tileille ei ole turvallisin tapa edetä. Ajattele vain sitä – jos salasana (riippumatta siitä kuinka vahva se on) murtaudutaan, verkkorikollisuus saa välittömän pääsyn kaikkiin tiliisi. Jos sinulla on useita salasanoja, vain yksi tili vaarantuu.

Jotain muuta sinun pitäisi tietää, että sinun on vaihdettava salasanat säännöllisesti – se on yksinkertaisesti paljon turvallisempaa tehdä niin. Nyt emme tarkoita, että sinun on vaihdettava niitä joka päivä (ellet tietysti halua), mutta voit esimerkiksi vaihtaa salasanasi joka kuukausi.

Erinomaisesti tämä on mitä sinun täytyy tehdä vahvan salasanan luomiseksi:

 • Tee se kauan – älä käytä vain yhtä sanaa. Yritä tehdä kokonainen lause, jos pystyt.
 • Jos alusta antaa sen, lisää välilyönnit satunnaisin väliajoin salasanasi.
 • Käytä pieniä ja isoja kirjaimia satunnaisesti, kuten niin: “aBcDeF”.
 • Lisää symboleja (kuten “&,”*,” Tai “@”) satunnaisesti kirjainten tai sanojen väliin.
 • Yritä olla käyttämättä sanakirjan sanoja. Vältä ainakin salasanan sanojen tekeminen “oikeiksi” sanoiksi. Yksi tapa tehdä tämä on kääntää joitain sanoja – “hiiren” sijasta käyttää “esuom”.
 • Lisää aina numeroita salasanasi – alussa, lopussa tai missä tahansa keskellä.
 • Älä käytä selviä korvikkeita. Esimerkiksi “m0u $ e” -sovelluksen käyttäminen “hiiren” sijasta ei aio tehdä salasanastasi huomattavasti turvallisempia.
 • Yritä tehdä salasanasta vähän mieleenpainuva, jos haluat. Voit esimerkiksi tehdä siitä lyhenteen sanalle “Vanhempani ovat asuneet Italiassa viisi vuotta.” Se olisi jotain “MphbliIf5y”. Tietenkin lisäämällä joitain muita symboleja ja numeroita ei ole haittaa.

Jos haluat lisätietoja tästä, tutustu oppaaseemme vahvan salasanan luomiseksi.

Kaikkien salasanojen seuraamiseksi suosittelemme, että kirjoitat ne ensin muistiinpanoon, jota säilytät turvallisessa paikassa kotona tai pankissa. Toiseksi harkitse KeePassXC: n tai Bitwardenin, kuten salasanojen, hallintaa.

7. Vältä HTTP-verkkosivustoja

On aina parasta välttää HTTP-verkkosivustojen käyttöä – etenkin online-ostoksissa -, koska ne eivät yksinkertaisesti ole suojattuja. Se ei ole vain spekulointia – jopa Google aloitti kaikkien HTTP-verkkosivustojen merkitsemisen vaarallisiksi jo vuonna 2018.

Periaatteessa, jos verkkosivustossa käytetään HTTP: tä HTTPS: n sijasta, se tarkoittaa, että ei ole olemassa suojausta online-viestinnän salaamiseksi mainitun verkkosivuston kanssa. Joten kuka tahansa näki, mitä teet siinä. Näetkö ongelman? Hakkeri on erittäin helppo vaarantaa salasanasi, pankkitilisi ja luottokortit tällä tavalla.

Ja ei, ongelmia eivät ole vain HTTP-verkkosivustot, jotka käsittelevät maksutietoja. Myös HTTP-blogit ja -foorumit ovat ongelma. Miksi? Koska he yleensä keräävät sähköpostiosoitteesi, kun kirjaudut sisään. Salauksen puutteen vuoksi on mahdollista, että sähköposti voi päästä verkkorikollisten käsiin. Jos näin tapahtuu, sähköpostiosoitteestasi tulee tietojenkalastelu-, pharming- ja roskapostit.

Kuinka voit tietää, käyttääkö verkkosivusto HTTPS-salausta? Melko yksinkertainen – tässä on joitain merkkejä:

 • URL-osoite alkaa “https” eikä “http”.
 • Vihreä riippulukkokuvake on osoiterivillä, juuri ennen URL-osoitetta.
 • Yrityksen nimi näkyy riippulukon kuvakkeen jälkeen (ei kuitenkaan koko ajan).
 • Selvin – selain kertoo, että se ei ole turvallinen verkkosivusto.

Sinun pitäisi kuitenkin tietää, että vaikka HTTPS-verkkosivustoja ei voida todella huijata, mikään ei yleensä estä hakkereita perustamasta vääriä verkkosivustoja, jotka jäljittelevät alkuperäistä, ja käyttämään homografiahyökkäyksiä verkkokäyttäjien huijaamiseen. Se, ja hakkerit tai huijarit voivat vain rekisteröidä “legit” -sivuston HTTPS-varmenteelle ja käyttää sitä esimerkiksi luottokorttitietojesi varastamiseen.

Hyvä tapa suojautua tällaisilta hyökkäyksiltä on tarkistaa aina verkkosivuston URL-osoite varmistaaksesi, että kirjoitusvirheitä ei ole, ja käyttää salasananhallintaa, koska he täyttävät kirjautumistietosi automaattisesti vain, jos verkkosivusto on oikeasti oikea. Jos se on vääriä, he eivät yleensä tee sitä.

Mitä tulee haitallisiin HTTPS-verkkosivustoihin, jotka eivät jäljittele muita alustoja, sinun on parasta tehdä paljon tutkimusta siitä nähdäksesi, onko se todella legit. Voit myös kokeilla napsauttamalla riippulukon kuvaketta saadaksesi lisätietoja yrityksen sertifikaatista.

Voi, ja sinun pitäisi harkita myös yllä mainittujen komentosarjojen estäjien (uMatrix ja uBlock Origin) käyttöä. Niiden ei taata 100-prosenttisesti suojaavan sinua vääriä HTTPS-verkkosivustoja, mutta ne voivat ainakin estää haitallisten komentosarjojen näkymisen taustalla, kun käytät tällaisia ​​alustoja.

8. Rajoita Internetissä julkistettavien yksityisten tietojen määrää

Puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi lisääminen sosiaalisen median sivulle helpottaa ihmisten, jotka haluavat hankkia uusia ystäviä tai kiinnostuneita työnantajia, sinuun yhteyttä,?

Toki, niin voi tapahtua, mutta sen tekeminen tekee myös rikollisille erittäin helpon kohdistaa huijauksiin. Puhumattakaan siitä, että juuri tällaisia ​​tietoja myydään syväverkossa voiton vuoksi.

Sinun tulisi myös välttää antamasta liian paljon tietoa tekemästäsi tai sijainnistasi sosiaalisessa mediassa. Vaikka se saattaa antaa sinulle jotain puhua ystävien kanssa, se antaa myös rosvoille myös melko hyödyllistä tietoa. Jos esimerkiksi lähetät kuvan ravintolasta ja merkitset itsesi siellä olevana, annat käytännössä murtovarkaat tietää, että et ole kotona.

Ja se ei ole pelkoa kysyvää. Monet ryöstäjät käyttivät sosiaalisen median tietoja suunnitelmaansa. Lisäksi vuonna 2011 tilastot osoittivat, että noin 80% ryöstöistä tarkisti sosiaalisen median suunnitellessaan varkautta. Se oli jotain aikaa sitten, totta, mutta on epätodennäköistä, että asiat paranivat nyt – etenkin koska sosiaalinen media sisältää vielä enemmän tietoa sinusta. Itse asiassa näyttää siltä, ​​että sosiaalinen media on suositumpi murtovarkauden kanssa kuin koskaan.

Emme tietenkään sano, että sinun ei pitäisi käyttää sosiaalista mediaa ollenkaan, mutta yritämme rajoittaa sinulle julkistettavien tietojen määrää. Ainakin sinun tulee varmistaa, että kaikki profiilisi on asetettu yksityiseksi, jotta vain luottamasi ihmiset näkevät lähettämäsi tiedot. Luonnollisesti sinun tulee varmistaa, ettet lisää ketään ystäväluetteloon ketään, jota et tunne tai joka tuntuu väären kopioprofiililta..

Voi, ja kun kyse on yksityisen tiedon jakamisesta, se sisältää myös IP-osoitteesi. Älä unohda – ihmiset voivat oppia siitä paljon, esimerkiksi missä maassa ja kaupungissa asut, ja mikä on postinumero. Siksi on aina hyvä idea käyttää VPN: ää Web-yhteyden yhteydessä – IP-osoitteesi piilotetaan aina tällä tavalla.

9. Pysy turvassa verkossa pitämättä Bluetoothia päällä

Yleinen nyrkkisääntö on, että Bluetooth tulee kytkeä päälle vain, kun sinun on jaettava tiedostoja tuntemasi henkilön kanssa paikan päällä. Kun olet valmis, sinun pitäisi kuitenkin kytkeä Bluetooth välittömästi pois päältä. Miksi? Koska sen käyttäminen voi vaarantaa online-tietoturvasi.

Valitettavasti, vaikka Bluetooth voi olla turvallinen, siinä on paljon turvallisuusvirheitä. Vuonna 2017 havaittiin, että verkkorikolliset voivat käyttää haavoittuvuutta hakkeroida mobiililaitteita ilman, että kukaan olisi huomannut. Vuotta myöhemmin löydettiin uusi tietoturvaongelma, jonka avulla MITM-hyökkäyksiä voitiin käyttää salauksen avaimen varastamiseen.

Mutta se on vain jäävuoren huippu. Bluetooth on herkkä useille kibernettisille hyökkäyksille, kuten:

 • Bluebugging (voi aiheuttaa ei-toivottua roskapostia)
 • Bluejacking (vaarantaa yksityiset tietosi)
 • Bluesnarfing (voi aiheuttaa ei-toivotun pariliitoksen + laitteen hallinnan menettämisen)

Joten varmista, ettet koskaan koskaan pidä Bluetoothia päällä aina. Varmista myös, että laitteesi ei löydy Bluetooth-yhteyden kautta, jos käyttämällesi alustalle on määritetty tämä asetus..

Jos et ole varma, kuinka poistaa Bluetooth käytöstä laitteellasi, tässä on joitain oppaita, jotka voivat auttaa sinua:

 • iOS / Android
 • Mac käyttöjärjestelmä
 • ubuntu
 • Windows 7
 • Windows 8
 • Windows 8.1
 • Windows 10

10. Älä luota liian usein online-tapaamiin ihmisiin

Jos et tunne ketään henkilökohtaisesti tosielämässä, on parasta olla olematta liian avoin henkilökohtaisesta elämästäsi ja taloudellisista / liike-elämän yksityiskohdista, jos vain tapasit ja keskustelet heidän kanssaan Internetissä. Et voi koskaan tietää, onko kyse aitosta henkilöstä, joka haluaa ystävystyä joku, vai onko se hakkeri, huijari tai joku profiilin takana yritysvakoilussa mukana oleva henkilö.

Älä unohda – väärennetyn sosiaalisen median profiilin asettaminen ei ole niin vaikeaa. Muutama varastettu tai varastossa oleva valokuva, jotkut yleiset “About Me” -tiedot, yksinkertainen sähköpostiosoite ja poltinpuhelin ovat kaikki tietoverkkorikollisuuden tarvitsemat perustaa ja vahvistaa väärennetty profiili.

Mitä voi tapahtua, jos jaat liian paljon tietoa muukalaiselle Internetissä, joka vaikuttaa tarpeeksi ystävälliseltä? Joskus ei mitään. Mutta muina aikoina on mahdollista, että asiat voivat mennä pieleen:

 • He voivat saalistaa tunteitasi ja myötätuntoni, kertoa sinulle sopivan tarinan ja vakuuttaa sinut siirtämään heille kohtuullisen määrän rahaa. Jälkeenpäin he joko yrittävät saada sinut lähettämään heille enemmän rahaa, tai he luopuvat kaikesta sinuun.
 • Tilin takana oleva henkilö voi yrittää huijata sinut jakamaan arvokkaita henkilökohtaisia ​​ja taloudellisia tietoja heidän kanssaan – kuten sosiaaliturvatunnuksesi, pankkitilisi tai luottokorttitietosi tai jopa joitain tietoja kirjautumistietosi.
 • Kyseinen henkilö voi olla osa sosiaalisen insinöörin rengasta, jonka tarkoituksena on kerätä erilaisia ​​henkilökohtaisia ​​tietoja yrityksestäsi, jossa työskentelet. He tekevät niin henkilökohtaisten tietojenkalasteluviestien personoimiseksi paremmin.

Nämä ovat vain joitain mahdollisia skenaarioita, mutta saat idean – älä luota sokeasti ketään, joka on sinuun liian ystävällinen Internetissä, varsinkin jos et ole koskaan tavannut niitä henkilökohtaisesti. Ja ei, heidän näkeminen web-kameran kautta ei tarkoita sitä, että tunnet oikean henkilön. Verkkokameravirta voi olla väärennetty, ja siellä on paljon ohjelmistoja, jotka voivat auttaa jotakuta tekemään sen.

10 tapaa pysyä turvassa verkossa – katsotaanpa

Verkkoturvallisuus on tärkeämpää kuin koskaan nykyään, koska turvallisuusuhat ovat melkein Internetin joka puolella. No, tutkimuksemme osoittaa, että seuraavat 10 tapaa pysyä turvallisena verkossa näyttävät olevan tehokkaimpia:

 1. Vältä julkista WiFi-yhteyttä, jos voit. Jos et voi, varmista, että et käytä sitä esimerkiksi verkkopankkitoimintaan tai sähköpostisi tai sosiaalisen median tiliesi tarkistamiseen. Käytä vaihtoehtoisesti julkista WiFi-yhteyttä vain VPN: n kanssa.
 2. Määritä laitteesi unohtamaan aikaisemmin käyttämäsi WiFi-verkot, jotta ne eivät vahingossa muodosta uudelleen yhteyttä väärennettyyn hotspot-pisteeseen, joka edustaa heitä.
 3. Käytä aina VPN-palvelua verkossa – se voi peittää todellisen IP-osoitteesi ja salaa verkkoviestinnän pitämällä ne turvassa hakkereilta..
 4. Suojaa laitteesi ja selaimesi pitämällä ne ajan tasalla, käyttämällä järjestelmän palomuuria, asentamalla luotettavia viruksentorjunta- / haittaohjelmien torjuntaohjelmia ja käyttämällä komentosarjojen estäjiä.
 5. Jos saat sähköposteja tai viestejä, jotka vaikuttavat roskapostilta tai tietojenkalasteluyrityksiltä, ​​sivuuta ne kokonaan.
 6. Käytä vahvoja salasanoja kaikilla tileilläsi ja käytä erillistä salasanaa tiliä kohden. Salasanahallinnan käyttäminen on myös hyvä idea.
 7. Älä käytä HTTP-verkkosivustoja tai älä anna vähintään sähköpostiosoitettasi tai luottokorttitunnustasi HTTP-verkkosivustoilla..
 8. Älä julkaise liian paljon henkilökohtaisia ​​tietoja sosiaalisessa mediassa – kuten yhteystietosi tai nykyinen sijaintisi.
 9. Pidä Bluetooth pois päältä, jos et tällä hetkellä käytä sitä.
 10. Älä laita luottamusta online-muukalaisiin liian nopeasti, äläkä jaa henkilökohtaisia ​​ja taloudellisia tietoja heidän kanssaan, jos et ole koskaan tavannut heitä.
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map