Mikä on Geo-Restriction Tech? (Kuinka voit ohittaa sen?) |


Mikä on georajoitustekniikka?

Georajoitukset (joita kutsutaan myös geoblokeiksi) ovat menetelmä, jota sisällöntuottajat käyttävät rajoittaakseen palveluidensa ja alustojensa käyttöä maantieteellisesti. Pohjimmiltaan se antaa heidän tarjota verkkosivustonsa tietyissä maissa.

Hyvä esimerkki siitä on tubi – ilmainen TV-suoratoistoalusta. Jos yrität käyttää sitä Yhdysvaltojen ulkopuolella, saat rajoitetun pääsyn sen sisältöön. Jos yrität käyttää sitä EU: sta tällä hetkellä, saat viestin, jossa kerrotaan, että palvelua ei ole saatavilla kyseisellä alueella.

Netflix USA on toinen hyvä esimerkki geo-estämisestä toiminnassa. Heidän tapauksessaan he eivät kuitenkaan sano, että palvelua ei ole saatavilla maassasi. Sen sijaan he yleensä ohjaavat sinut sisältökirjastoon, joka toimii alueellasi.

Kuinka georajoitukset toimivat?

Se on melko yksinkertaista – maantieteelliset rajoitukset ovat mahdollisia, koska verkkosivustot näkevät maantieteellisen sijaintisi, kun muodostat yhteyden niihin. Joten kaikki verkkosivustot, jotka saavat yhteydenpyynnön laitteeltasi, on tarkistettava, onko ne valkoisessa tai mustassa listassa. Jos se on mustassa listassa, se ohjaa sinut alueellesi varatulle sivulle (kuten Netflix tekee, kun se ohjaa sinut maassasi olevaan kirjastoon). Vaihtoehtoisesti verkkosivusto voi kieltäytyä yhteyspyynnöstäsi ja toimittaa viestin, jonka mukaan palvelua ei ole saatavana maassasi.

Kuinka verkkosivusto näkee maantieteellisen sijaintisi? Yleensä he saavat nämä tiedot:

 • IP-osoitteesi
 • WiFi ja / tai Bluetooth MAC-osoite
 • WiFi-yhteytesi sijainti
 • Laitteesi GPS
 • RFID (radiotaajuinen tunniste)
 • Laitteen GSM (2G) tai CDMA (3G) solutunnus

Käytetään 6 syytä geoblokkeihin

Tässä on yleiskatsaus tärkeimmistä syistä, miksi törmäät maantieteellisiin rajoituksiin, kun olet Internetissä:

1. Tekijänoikeussopimukset

Sisällöntuottajat (kuten Netflix, BBC iPlayer, Hulu jne.) Eivät omista kaikkia näytöllä olevaa sisältöä – he vain omistavat oikeuden lähettää sitä. Joten alkuperäinen tekijänoikeuksien haltija päättää, voidaanko sisältöä lähettää maailmanlaajuisesti. Jos tämä ei ole sallittua, sisältöalustojen on kunnioitettava kyseisiä säädöksiä, ja maantieteellistä rajoitusta tarjoava tekniikka auttaa niitä tekemään sen.

2. Lisensointioikeudet

Tekijänoikeuksien haltijoiden ja sisällöntuottajien on ostettava lisensointioikeudet tietyssä maassa, jos he haluavat suoratoistaa sisältöään siellä. Se voi tulla melko kalliiksi (varsinkin kun ajatellaan muita maakohtaisia ​​veroja, jotka saattavat tulla markkinoille), joten ei ole vaikea kuvitella, että lisenssioikeuksien ostaminen kaikkialta maailmasta on poissuljettua.

3. Hintasyrjintä

Maantieteellisiä rajoituksia voidaan käyttää hintasyrjinnän toteuttamiseen – erilaisten hinnoittelutoimien näyttämiseen sen perusteella, mistä maasta online-käyttäjä on yhteydessä. Verkkokauppiaat ja lentoyhtiöt pyrkivät yleensä jakamaan maailman paremmin useisiin markkinasegmentteihin ja saamaan suuremman voiton.

4. Sähkökatkot

Yhdysvalloissa geoblokkeja käytetään usein sähkökatkoksissa – käytäntö, joka on “suosittu” yleisradioyhtiöiden, kansallisten verkkojen, urheiluliittojen ja yhdistysten keskuudessa. Pohjimmiltaan georajoituksia käytetään varmistamaan, että tiettyä urheilutapahtumaa ei virtaa alueella, jossa:

 • Kyseinen tapahtuma tapahtuu.
 • Jakeluoikeudet ovat yksinomaan kansallisten verkkojen omistuksessa.
 • Mainittua tapahtumaa lähetetään jo paikallisesti.

5. Oikeudelliset syyt

Hallitus voi usein käyttää georajoitusmenetelmiä laillisista syistä. Esimerkiksi Ison-Britannian hallitus käyttää geoblokkeja varmistaakseen, että heidän televisiosi sisältö on saatavana vain Isossa-Britanniassa (joitain poikkeuksia lukuun ottamatta), koska kaikki se rahoitetaan veronmaksajien rahoilla.

6. Lakisääteiset vaatimukset

Joskus joidenkin yritysten on noudatettava tiettyjä kansainvälisiä ja kansallisia lakeja toimiakseen maassa tai alueella – ja nämä lait voivat pakottaa kyseiset yritykset käyttämään maantieteellisiä rajoituksia..

Esimerkiksi online-kasinoiden on yleensä käytettävä maantieteellisiä rajoituksia noudattaakseen online-pelaamista koskevaa lakia – etenkin koska niillä ei ole laillista oikeutta tarjota palveluitaan maissa, jotka kieltävät verkkopelaamisen..

Onko georajoitetun tekniikan käyttö laillista?

Yleensä kyllä. Tällä hetkellä EU näyttää olevan ainoa paikka, jossa oikeudellisia toimia todella toteutetaan maantieteellisten rajoitusten menetelmien vastaisesti. Tässä on nopea yleiskatsaus tapahtumiin:

 • Vuonna 2018 EU kielsi ilmeisesti maantieteellisesti estämättömän toiminnan. Vaikka kielto kuulostaa hyvältä, kieltoa ei saavutettu paljon, koska oli oikeudellinen porsaanreikä, jonka mukaan kieltoa ei sovellettu, jos maantieteellinen estäminen oli tarpeen lakisääteisten vaatimusten noudattamisen varmistamiseksi. Kielto ei koskenut myös mediaa, kuten videopelejä ja e-kirjoja.
 • Siirry eteenpäin muutama kuukausi, ja EU hyväksyi digitaalisen median siirrettävyysasetukset. Periaatteessa uusissa säädöksissä todettiin, että maksullisia palveluita tarjoavien sisällöntuottajien on tarjottava tietyn tyyppinen ”verkkovierailu” EU: n jäsenvaltioissa. Sky Go ja NOW TV ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten se toimii, koska niiden avulla käyttäjät voivat katsella Yhdistyneen kuningaskunnan sisältöä maan ulkopuolella jopa 30 päivän ajan, jos he ovat EU: n jäsenvaltioissa.
 • Vuoden 2018 loppupuolella tuli voimaan uusi EU-asetus, joka käytännössä lopetti verkkokaupan maantieteellisen eston..

EU: n ulkopuoliset maat eivät ehkä noudata tätä lainsäädäntöä, joten on todennäköistä, että maantieteellistä estämistä ei pidetä laillisena ongelmana näissä paikoissa.

Pohjois-Amerikan ja Australian kaltaisilla alueilla maantieteellistä estämistä pidettiin tavanomaisena käytännössä tapana suojata taiteilijoiden, TV / elokuvien tuottajien ja muiden sisällöntuottajien tekijänoikeuksia. Aasian, Lähi-idän, Etelä-Amerikan ja Afrikan kaltaisissa paikoissa ei ole olemassa selkeitä lakeja, joissa määrätään, onko maantieteellinen esto laillinen vai ei. Yleensä sitä harjoitetaan myös siellä.

4 helppoa tapaa käyttää rajoitettua sisältöä

Yleensä paras ja yksinkertaisin tapa ohittaa maantieteelliset rajoitukset on piilottaa IP-osoitteesi tai maantieteellinen sijainti, kun olet Internetissä. Vaikka tämä saattaa kuulostaa vaikealta tehdä, niin se ei oikeastaan ​​ole.

Maantieteellisesti rajoitetun sisällön käyttö

Itse asiassa sinulla on neljä vaihtoehtoa, joita voit kokeilla:

1. VPN-palvelut

VPN-palvelu auttaa sinua ohittamaan maantieteelliset lohkot korvaamalla IP-osoitteesi sen VPN-palvelimen osoitteella, johon yhdistät. Joten jos muodostat yhteyden yhdysvaltalaiseen VPN-palvelimeen, voit käyttää maantieteellisesti rajoitettuja verkkosivustoja, jotka ovat käytettävissä vain siellä

VPN-verkkoja on melko helppo käyttää, ja Internet-palveluntarjoajat eivät voi niitä todella estää (kuten älykkäät DNS-palvelut voivat). Koska VPN käyttää salausta, se voi myös estää Internet-palveluntarjoajaasi kuristamasta kaistanleveyttä.

Silti sinun pitäisi tietää, että VPN: n salaus voi häiritä yhteyden nopeutta. Ei tarkoita, että online-nopeutesi 100% pienenevät, mutta salaussalaus ja VPN-protokolla ovat vahvoja riippuen siitä, että hidastuit.

Plussat

 • IP-osoitteesi piilottamiseen tarvitaan kaikki yhteydet VPN-palvelimeen.
 • Koska VPN-verkot käyttävät salausta, ne voivat auttaa estämään Internet-palveluntarjoajien kaistanleveyden kuristamista.
 • Suurin osa VPN-palvelimista on varustettu nopeilla yhteyksillä ja rajoittamattomalla kaistanleveydellä.
 • Internet-palveluntarjoajilla ei ole oikeasti tapaa estää VPN-verkkoja.

Haittoja

 • Riippuen siitä, kuinka vahva VPN-salaus ja -protokolla ovat, online-nopeutesi saattavat ottaa osuman.

2. Älykkäät DNS-palvelut

Älykäs DNS on palvelu, jonka avulla voit piilottaa todellisen DNS-osoitteesi, jonka Internet-palveluntarjoajasi on määrittänyt sinulle. DNS-osoitteesi sisältää myös tietoja, jotka paljastavat todellisen maantieteellisen sijaintisi, vaikka se ei ole sama kuin IP-osoitteesi piilottaminen. Joten korvaamalla se uudella osoitteella, joka sisältää tietoja, jotka osoittavat paikkaan maassa, jossa sisältö on saatavana, on hyvä tapa ohittaa maantieteelliset lohkot.

Älykäs DNS torjuu myös yhteyspyynnöt mille tahansa verkkosivustolle, jota haluat käyttää, ja korvaa niissä löydetyt tiedot, jotka vuotavat maantieteelliseen sijaintiisi, uusilla tiedoilla, jotka on linkitetty toiseen, “sallittujen luetteloon” sijaintiin.

Toinen hieno asia älykkäissä DNS-palveluissa on salauksen puute, jonka avulla pääset maantieteellisesti rajoitettuun sisältöön nauttien alkuperäisistä Internet-palveluntarjoajan nopeuksista. Lisäksi useimmat älykkäät DNS-palvelut tarjoavat pääsyn valtavaan luetteloon esiasetettuista verkkosivustoista, joihin pääset heti.

Toisaalta, ongelma on, että Internet-palveluntarjoajasi voi estää Smart DNS: n, jota käytät läpinäkyvän välityspalvelimen kanssa. Se, ja et joskus välttämättä löydä haluamaasi verkkosivustoa esiasetettujen verkkosivustojen luettelosta. Yleensä tämä ei ole valtava ongelma, koska voit pyytää palveluntarjoajaa lisäämään haluamasi verkkosivuston luetteloon.

Plussat

 • Älykästä DNS: tä on helppo käyttää, ja se auttaa piilottamaan maantieteellisen sijaintisi piilottamalla DNS-osoitteesi.
 • Salaus ei ole käytössä, joten saat nauttia alkuperäisistä yhteysnopeuksista.
 • Älykkäät DNS-palvelut tarjoavat pääsyn moniin ennalta estettyihin verkkosivustoihin. Voit myös pyytää palveluntarjoajaa poistamaan uusien verkkosivustojen lukituksen.
 • Älykäs DNS voidaan määrittää melkein mihin tahansa Internetiin kytkettyyn laitteeseen.

Haittoja

 • Internet-palveluntarjoajasi voi estää Smart DNS: n läpinäkyvällä välityspalvelimella.
 • Esiasetettujen verkkosivustojen luettelo ei sisällä kaikkia alueen kaikkia verkkosivustoja.

3. Välityspalvelimet

Välityspalvelin toimii välittäjänä sinun ja verkon välillä. Lähetät yhteyspyynnöt sille, ja se välittää ne oikeaan verkkosivustoon puolestasi – mutta se tekee sen käyttämällä omaa IP-osoitetta oman sijasta. Joten se auttaa sinua ohittamaan geoblokit helposti.

Lisäksi välityspalvelin voi käyttää paikallista välimuistia toimittamaan nopeampia vastauksia pyyntöihisi. Periaatteessa, jos palvelimella on jo pyytämäsi sisältö paikallisessa välimuistissa, sen ei tarvitse lähettää pyyntöäsi verkkoon, mikä säästää aikaa.

Jotkut välityspalvelimet eivät myöskään käytä salausta, joten se ei häiritse online-nopeuttasi. Se ei kuitenkaan ole paljon, kun otetaan huomioon, että monilla välityspalvelimilla on kaistanleveyden rajoitukset, jotka estävät sinua saavuttamasta haluamiasi nopeuksia.

Muihin ongelmiin sisältyy yleensä teknisen tuen puute, tosiasia, että jotkut palvelimet (etenkin ilmaiset) ovat yleensä liian täynnä ja kärsivät paljon seisokkeista, ja että HTTP-yhteyksiä käyttävät välityspalvelimet paljastavat todellisen IP-osoitteesi välityspalvelun omistajalle.

Plussat

 • Välityspalvelin piilottaa IP-osoitteesi ja voi palauttaa tuloksia nopeammin, jos ne arkistoidaan palvelimen paikallisessa välimuistissa.
 • Välityspalvelimet, jotka eivät käytä salausta, eivät saisi häiritä online-nopeuttasi.
 • Monia välityspalvelimia voidaan käyttää suoraan selaimesta.

Haittoja

 • Salauksen puutteesta huolimatta et saa nopeita nopeuksia, koska palvelimilla on kaistanleveysrajoituksia ja ne ovat liian täynnä.
 • Jos käytät välityspalvelinta HTTP-yhteyksillä, omistaja näkee sinulle todellisen IP-osoitteen.
 • Välityspalvelimet kärsivät yleensä paljon seisokkeja, eivätkä yleensä tarjoa tukea, koska he ovat usein ilmaisia ​​käyttämään.

4. Tor (sipulireititin)

Tor on vapaasti käytettävä nimettömyysverkko, joka piilottaa IP-osoitteesi Internetissä ollessasi ja sallii sinun tehokkaasti ohittaa gelohkot. Digitaalinen jalanjälkesi on myös piilotettu, koska online-liikenteesi pomppii ja salaa useiden Tor-releiden välillä.

Palvelulla on kuitenkin joitain ongelmia. Yhdessä releet ovat vapaaehtoisten johtamia, joten niiden ei ole täysin taattu olevan 100% luotettavia. Esimerkiksi, Internet-palveluntarjoaja voi sammuttaa releen, jos he löytävät sen (mikä voi tapahtua poistumisreleiden kanssa, joissa Tor-liikennettä ei enää salata).

Lisäksi Tor-releiden nykyinen lukumäärä on noin 6000 ja 7000, kun taas Tor-käyttäjien kokonaismäärä on noin kaksi miljoonaa. Tämä tarkoittaa, että releet ovat usein liian täynnä, ja joudut ehkä joutumaan käsittelemään hitaita online-nopeuksia.

Viimeiseksi on myös se, että hallitukset voivat estää Torin kokonaan, jos he todella haluavat.

Plussat

 • Tor auttaa sinua piilota IP-osoitteesi ohittaaksesi maantieteelliset lohkot.
 • Tor-liikenne poistuu useiden releiden välillä, piilottaen digitaalisen liikenteen ja salaa myös sen.
 • Tor-releiden lukumäärä on pienempi kuin Tor-käyttäjien lukumäärä, mikä johtaa alhaisiin nopeuksiin ja epävakaisiin yhteyksiin.

Haittoja

 • Internet-palveluntarjoajat voivat estää torireleet – etenkin poistumisreleet.
 • Hallitukset voivat estää Torin.

Mikä palvelu on sopivin maantieteellisen rajoituksen ohitusmenetelmä?

Kaikilla palveluilla on kaiken kaikkiaan etuja ja haittoja, vaikka näyttää siltä, ​​että Tor ei ole yhtä tehokas, koska palveluntarjoajasi tai hallintosi voi estää sen. + Releitä ei ole tarpeeksi tukemaan suurta määrää käyttäjiä, joten nopeudet ovat melko huonoja..

Poista esto maantieteellisesti rajoitetusta sisällöstä

VPN: t, älykkäät DNS-palvelut ja välityspalvelimet ovat melko sidottuja, mutta älykkäät DNS-palvelut ja VPN: t ovat parempi valinta. Ihannetapauksessa sinun tulisi valita VPN-palveluntarjoaja, joka tarjoaa pääsyn kaikkiin näihin palveluihin kerralla, jotta voit vaihtaa vapaasti niiden välillä riippuen siitä, mikä sopii sinulle parhaiten..

Tarvitset palvelun, joka auttaa sinua ohittamaan kaikki geo-rajoittamismenetelmät?

Meillä on juuri tarvitsemasi – huippuluokan VPN-palvelu, joka sisältää myös ilmaiset välityspalvelimet ja älykkään DNS-palvelun. Tällä tavoin näet, mikä menetelmä toimii sinulle parhaiten helposti.

VPN-palvelumme tarjoaa yli 28 nopeaa palvelinta, ja ne kaikki on varustettu rajattomalla kaistanleveydellä. Palvelimet kaksinkertaistuvat välityspalvelimina, ja voit käyttää palveluitamme useilla alustoilla käyttäjäystävällisten sovelluksiemme kanssa.

Älykäs DNS-palvelumme sisältää valtavan luettelon esto-estoista verkkosivustoista, joihin voit käyttää heti.

Älä huoli – sinun ei tarvitse valita tilausta heti. Kokeile ajaa palvelumme ensin ilmaiseksi 24 tunnin ajan varmistaaksesi, että se vastaa kaikkia tarpeitasi.

Voi, ja meidän on myös mainittava, että saamme takaisin 30 päivän rahat takaisin -takuun, kun sinusta tulee myös CactusVPN-käyttäjä.

johtopäätös

Sisällöntuottajat käyttävät georajoitustekniikkaa sanelemaan, missä maissa erilaisia ​​verkkosisältöjä ja -palveluita on saatavana. Esimerkiksi Pandora Radio toimii vain Yhdysvalloissa, etkä pääse palveluun maan ulkopuolella.

Maantieteellisiä rajoituksia käytetään yleensä tekijänoikeuksiin liittyvistä syistä, koska sisällöntuottajalla ei ole lisensointioikeuksia sisällön lähettämiseen kaikissa maissa, ja laillisista syistä. Maantieteellistä estämistä voidaan käyttää myös hintasyrjinnän toteuttamiseen yrittämällä saada enemmän voittoa.

Maantieteellistä estämistä pidetään yleensä laillisena, paitsi EU: ssa, jossa viimeaikaisten säännösten vuoksi se on vähentynyt.
Paras tapa ohittaa maantieteelliset rajoitukset on piilottaa maantieteellinen sijaintisi verkossa. Tämä voidaan suorittaa peittämällä IP-osoitteesi (jonka voit tehdä välityspalvelimella, VPN tai Tor) tai DNS-osoitteen (saavutettavissa älykkäällä DNS-palvelulla). Ihannetapauksessa sinun tulisi valita palveluntarjoaja, joka tarjoaa pääsyn tehokkaimpiin palveluihin (välityspalvelin, VPN, älykäs DNS) yhdestä paikasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map