Mikä on IKEv2? (Opas IKEV2 VPN – protokollaan)


Mikä on IKEv2?

IKEv2 (Internet Key Exchange version 2) on VPN-salausprotokolla, joka käsittelee pyyntö- ja vastaustoimet. Se varmistaa liikenteen turvallisuuden luomalla ja käsittelemällä SA (Security Association) -attribuuttia todennusohjelmissa – yleensä IPSec, koska IKEv2 perustuu periaatteessa siihen ja rakennettu siihen.

IKEv2: n on kehittänyt Microsoft yhdessä Ciscon kanssa, ja se on IKEv1: n seuraaja.

Näin IKEv2 toimii

Kuten kaikki VPN-protokollat, IKEv2 on vastuussa turvallisen tunnelin perustamisesta VPN-asiakkaan ja VPN-palvelimen välille. Se tekee sen todentamalla ensin sekä asiakkaan että palvelimen ja sopimalla sitten mitä salausmenetelmiä käytetään

Mainitsimme jo, että IKEv2 käsittelee SA-määrää, mutta mikä on SA? Yksinkertaisesti sanottuna, se on prosessi, jolla luodaan suojausmääritteet kahden verkkokokonaisuuden (tässä tapauksessa VPN-asiakas ja VPN-palvelin) välille. Se tekee sen luomalla saman symmetrisen salausavaimen molemmille yksiköille. Mainittua avainta käytetään sitten kaikkien VPN-tunnelin läpi kulkevien tietojen salaamiseen ja salauksen purkamiseen.

Yleiset tekniset tiedot IKEv2: stä

 • IKEv2 tukee IPSecin uusimpia salausalgoritmeja useiden muiden salaussalausten rinnalla.
 • Yleensä IKE-demoni (ohjelma, joka toimii taustaprosessina) toimii käyttäjätilassa (järjestelmän muisti, joka on omistettu käynnissä oleville sovelluksille), kun taas IPSec-pino toimii ytimen tilassa (käyttöjärjestelmän ydin). Se auttaa parantamaan suorituskykyä.
 • IKE-protokolla käyttää UDP-paketteja ja UDP-porttia 500. Normaalisti neljä-kuusi pakettia tarvitaan SA: n luomiseen..
 • IKE perustuu seuraaviin taustalla oleviin suojausprotokolliin:
  • ISAKMP (Internet Security Association and Key Management Protocol)
  • SKEME (monipuolinen turvallinen avaintenvaihtojärjestelmä)
  • OAKLEY (Oakleyn avaimen määritysprotokolla)
 • IKEv2 VPN -protokolla tukee MOBIKE (IKEv2 Mobility and Multihoming Protocol) -toimintoa, joka mahdollistaa protokollan vastustaa verkon muutoksia.
 • IKEv2 tukee PFS (täydellinen eteenpäin-salaisuus).
 • Vaikka Microsoft kehitti IKEv2: n yhdessä Ciscon kanssa, protokollassa on avoimen lähdekoodin toteutuksia (kuten OpenIKEv2, Openswan ja strongSwan).
 • IKE käyttää X.509-varmenteita hoidettaessa todennusprosessia.

IKEv1 vs. IKEv2

Tässä on luettelo tärkeimmistä eroista IKEv2: n ja IKEv1: n välillä:

 • IKEv2 tarjoaa etäkäytön oletustukea EAP-todennuksensa ansiosta.
 • IKEv2 on ohjelmoitu kuluttamaan vähemmän kaistanleveyttä kuin IKEv1.
 • IKEv2 VPN -protokolla käyttää salausavaimia molemmille puolille, mikä tekee siitä turvallisemman kuin IKEv1.
 • IKEv2: llä on MOBIKE-tuki, mikä tarkoittaa, että se voi vastustaa verkon muutoksia.
 • IKEv1: llä ei ole sisäänrakennettua NAT-läpikulkua, kuten IKEv2: lla.
 • Toisin kuin IKEv1, IKEv2 voi tosiasiallisesti havaita, onko VPN-tunneli “elossa” vai ei. Tämän ominaisuuden avulla IKEv2 voi luoda uudelleen katkenneen yhteyden automaattisesti.
 • IKEv2-salaus tukee enemmän algoritmeja kuin IKEv1.
 • IKEv2 tarjoaa paremman luotettavuuden parannetuilla järjestysnumeroilla ja kuittauksilla.
 • IKEv2-yhteyskäytäntö selvittää ensin, onko pyynnöntekijä todella olemassa, ennen kuin aloittaa toimintojen suorittamisen. Tämän vuoksi se on kestävämpi DoS-hyökkäyksille.

Onko IKEv2 turvallinen?

Kyllä, IKEv2 on turvallista käyttää protokollaa. Se tukee 256-bittistä salausta ja voi käyttää salauksia, kuten AES, 3DES, Camellia ja ChaCha20. Lisäksi IKEv2 / IPSec tukee myös PFS + -protokollan MOBIKE-ominaisuutta varmistaa, että yhteys ei katkea, kun verkkoja vaihdetaan.

Toinen mainitsemisen arvoinen asia on se, että IKEv2: n varmennepohjainen todennusprosessi varmistaa, että mitään toimenpiteitä ei tehdä ennen kuin pyynnön esittäjän henkilöllisyys on määritetty ja vahvistettu.

On myös totta, että Microsoft työskenteli IKEv2: n parissa, eikä se ole kovin luotettava yritys. He eivät kuitenkaan työskennelleet protokolla yksin, vaan yhdessä Ciscon kanssa. IKEv2 ei myöskään ole täysin suljetun lähdekoodin, koska protokollan avoimen lähdekoodin toteutuksia on olemassa.

Meidän on kuitenkin käsiteltävä kolmea IKEv2 / IPSec-tietoturvaan liittyvää kysymystä:

1. Salasanan myöntäminen

Vuonna 2018 tuli esiin joitain tutkimuksia, jotka korostivat sekä IKEv1: n että IKEv2: n mahdollisia turvallisuusheikkouksia. IKEv1-ongelmien ei pitäisi oikeastaan ​​koskea sinua niin kauan kuin et käytä protokollaa. Mitä tulee IKEv2-ongelmaan, näyttää siltä, ​​että se voidaan suhteellisen helposti hakkeroida, jos sen käyttämä kirjautumissalasana on heikko.

Edelleen, se ei yleensä ole valtava tietoturvaongelma, jos käytät vahvaa salasanaa. Sama voidaan sanoa, jos käytät kolmannen osapuolen VPN-palvelua, koska he käsittelevät IKEv2-kirjautumissalasanoja ja todennusta puolestasi. Niin kauan kuin valitset kunnollisen, turvallisen palveluntarjoajan, ongelmia ei pitäisi olla.

2. ISAKMP: n hyödyntäminen NSA: lla

Saksalainen Der Spiegel -lehti julkaisi vuotaneet NSA-esitykset, joiden mukaan NSA pystyi hyödyntämään IKE: tä ja ISAKMP: tä salauksen purkamiseen IPSec-liikenteessä. Jos et tiennyt, IPSec käyttää ISAKMP: tä VPN-palveluneuvottelujen toteuttamiseen.

Valitettavasti yksityiskohdat ovat hieman epämääräisiä, eikä mitään tarkkaa tapaa taata esitysten oikeellisuutta. Jos olet huolestunut tästä ongelmasta, sinun tulee välttää yhteyden määrittämistä itse ja hankkia sen sijaan IKEv2-yhteys luotettavalta VPN-palveluntarjoajalta, joka käyttää tehokkaita salaussalauksia.

3. Hyökkäykset keskellä

Näyttää siltä, ​​että IPSec VPN -kokoonpanot, joiden on tarkoitus antaa mahdollisuus neuvotella useista kokoonpanoista, voivat potentiaalisesti altistua alemman tason hyökkäyksille (eräänlainen Mies-keskellä -hyökkäykset). Näin voi tapahtua, vaikka IKEv2: ta käytetään IKEv1: n sijasta.

Onneksi ongelma voidaan välttää, jos käytetään tiukempia kokoonpanoja ja jos asiakasjärjestelmät erotetaan huolellisesti useista palvelun tukiasemista. Tämä tarkoittaa englanniksi, että jos VPN-palveluntarjoaja tekee tehtävänsä oikein, sinun ei tarvitse murehtia tätä.

Onko IKEv2 nopea?

Kyllä, IKEv2 / IPSec tarjoaa kohtuulliset nopeudet verkossa. Itse asiassa se on yksi nopeimmista verkkokäyttäjien käytettävissä olevista VPN-protokollista – mahdollisesti jopa niin nopea kuin PPTP tai SoftEther. Ja kaikki tämä on parantuneen arkkitehtuurin ja tehokkaan vastaus / pyyntöviestinvaihtoprosessin ansiota. Lisäksi se, että se toimii UDP-portilla 500, varmistaa pienen viiveen.

Parempaa, koska sen MOBIKE-ominaisuuden vuoksi sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että IKEv2: n nopeudet laskevat tai keskeytyvät, kun vaihdat verkkoja.

IKEv2: n edut ja haitat

edut

 • IKEv2-tietoturva on melko vahva, koska se tukee useita huippuluokan salauksia.
 • Korkeasta turvastandardistaan ​​huolimatta IKEv2 tarjoaa nopeita online-nopeuksia.
 • IKEv2 voi helposti vastustaa verkon muutoksia MOBIKE-tuensa ansiosta ja voi automaattisesti palauttaa katkenneet yhteydet.
 • IKEv2 on natiivisti saatavana BlackBerry-laitteissa, ja se voidaan määrittää myös muihin mobiililaitteisiin.
 • IKEv2 VPN -yhteyden määrittäminen on suhteellisen yksinkertaista.

haitat

 • Koska IKEv2 käyttää vain UDP-porttia 500, palomuuri tai verkonvalvoja voi estää sen.
 • IKEv2 ei tarjoa niin monta alustojen välistä yhteensopivuutta kuin muut protokollat ​​(PPTP, L2TP, OpenVPN, SoftEther).

Mikä on IKEv2 VPN-tuki?

IKEv2 VPN -tuki on periaatteessa silloin, kun ulkopuolinen VPN-palveluntarjoaja tarjoaa pääsyn IKEv2 / IPSec-yhteyksiin palvelunsa kautta. Onneksi yhä useammat VPN-palveluntarjoajat ovat alkaneet ymmärtää, kuinka tärkeä tämä protokolla on matkapuhelimen käyttäjille, joten löydät todennäköisemmin palveluita, jotka tarjoavat nyt IKEv2-yhteyksiä kuin ennen..

Suosittelemme silti VPN-palveluntarjoajan valitsemista, joka tarjoaa pääsyn useille VPN-protokollille. Vaikka IKEv2 / IPSec on hieno protokolla mobiililaitteissa, kunnollisen varmuuskopion tekeminen (kuten OpenVPN tai SoftEther) ei haittaa, kun käytät muita laitteita kotona

Tarvitsetko IKEv2-VPN: n, johon voit luottaa?

CactusVPN on vain tarvitsemasi palvelu. Tarjoamme nopeita IKEv2 / IPSec-yhteyksiä, jotka on varmistettu AES: llä, 256-bittisellä NIST elliptisellä käyrällä, SHA-256 ja RSA-2048. Lisäksi suojelemme yksityisyyttäsi olematta kirjaamalla mitään tietojasi. Palvelumme on varustettu DNS-vuodonsuojauksella ja myös Killswitchilla

Lisäksi sinun pitäisi tietää, että IKEv2 ei ole ainoa käytettävissäsi oleva vaihtoehto. Tarjoamme myös pääsyn muihin VPN-protokolliin: OpenVPN, SoftEther, SSTP, L2TP / IPSec ja PPTP.

Asenna IKEv2-yhteys erittäin helpoksi

Voit perustaa IKEv2 / IPSec-tunnelin vain muutamalla napsautuksella, jos käytät CactusVPN: tä. Tarjoamme useita käyttöympäristöjen välillä yhteensopivia asiakkaita, jotka ovat erittäin käyttäjäystävällisiä.

CactusVPN-sovellus

Kokeile palveluitamme ilmaiseksi heti

Haluatko nähdä, mitä CactusVPN voi tehdä sinulle? Miksi et kokeilisi ensin ilmaista 24 tunnin kokeiluversiota? Sinun ei tarvitse antaa mitään luottokorttitietoja, ja voit helposti kirjautua sosiaalisen median tietoihisi.

Lisäksi, kun sinusta tulee CactusVPN-käyttäjä, tiedät mielelläni, että tarjoamme 30 päivän rahat takaisin -takuun, jos palvelu ei toimi ilmoitetulla tavalla.

IKEv2 vs. Muut VPN-protokollat

Ennen aloittamista meidän on mainittava, että kun keskustelemme tässä osiossa IKEv2: stä, viitataan IKEv2 / IPSec: hen, koska sitä VPN-palveluntarjoajat yleensä tarjoavat. IKEv2: tä ei myöskään voida normaalisti käyttää yksinään, koska se on IPSec: n sisäänrakennettu protokolla (siksi se on muodostettu pariksi sen kanssa). Aloittakaamme näin:

1. IKEv2 vs. L2TP / IPSec

Sekä L2TP että IKEv2 yhdistetään yleensä IPSecin kanssa, kun VPN-palveluntarjoajat tarjoavat niitä. Tämä tarkoittaa, että he tarjoavat yleensä saman tietoturvatason. Silti, kun L2TP / IPSec on suljetun lähdekoodin, IKEv2: lla on avoimen lähdekoodin toteutuksia. Se, ja Snowden on väittänyt, että NSA on heikentänyt L2TP / IPSec-järjestelmää, vaikka tämän väitteen tueksi ei ole todellisia todisteita.

IKEv2 / IPSec on nopeampi kuin L2TP / IPSec, koska L2TP / IPSec on kaksinkertaisen kotelointiominaisuuden vuoksi resurssiintensiivisempi, ja VPN-tunnelin neuvottelu vie myös kauemmin. Ja vaikka molemmat protokollat ​​käyttävät melko paljon samoja portteja, koska ne on muodostettu pariksi IPSecin kanssa, L2TP / IPSec saattaa olla helpompi estää NAT-palomuurilla, koska L2TP ei yleensä toimi toisinaan NAT: n kanssa – varsinkin jos L2TP Passthrough ei ole käytössä reititin.

Lisäksi, kun keskustelemme vakaudesta, on syytä mainita, että IKEv2 on paljon vakaampi kuin L2TP / IPSec, koska se voi vastustaa verkon muutoksia. Pohjimmiltaan tämä tarkoittaa, että voit siirtyä WiFi-yhteydestä datasuunnitelmayhteyteen ilman, että IKEv2-yhteys menee alas. Puhumattakaan siitä, että vaikka IKEv2-yhteys menisi alas, se palautetaan heti.

Mitä saavutettavuuteen tulee, L2TP / IPSec on natiivina saatavana useammilla alustoilla kuin IKEv2 / IPSec, mutta IKEv2 on saatavana BlackBerry-laitteilla.

Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, ​​että IKEv2 / IPSec on parempi valinta matkaviestinkäyttäjille, kun taas L2TP / IPSec toimii hyvin muiden laitteiden kohdalla..

Seuraa tätä linkkiä, jos haluat lisätietoja L2TP: stä.

2. IKEv2 vs. IPSec

IKEv2 / IPSec on melko paljon parempi kaikissa suhteissa kuin IPSec, koska se tarjoaa IPSecin tietoturvaetuja IKEv2: n suurten nopeuksien ja vakauden rinnalla. Et myöskään voi vertailla IKEv2: tä yksinään IPSec: llä, koska IKEv2 on protokolla, jota käytetään IPSec-protokollapaketissa. Myös IKEv2 perustuu pääosin IPSec-tunnelointiin.

Jos haluat lukea lisää IPSecistä, tutustu sitä käsittelevään artikkeliimme.

3. IKEv2 vs. OpenVPN

OpenVPN on erittäin suosittu verkkokäyttäjien keskuudessa parannetun tietoturvan vuoksi, mutta sinun pitäisi tietää, että IKEv2 voi tarjota samanlaisen suojan. On totta, että IKEv2 suojaa tietoja IP-tasolla, kun taas OpenVPN tekee sitä liikennetasolla, mutta se ei oikeastaan ​​ole jotain, jonka pitäisi tehdä valtava ero.

Emme kuitenkaan voi kiistää sitä tosiasiaa, että OpenVPN on avoimen lähdekoodin ansiosta siitä houkuttelevampi vaihtoehto kuin IKEv2. Tietysti siitä ei enää tule niin suurta ongelmaa, jos käytät avoimen lähdekoodin IKEv2-toteutuksia.

Online-nopeuksien suhteen IKEv2 on yleensä nopeampi kuin OpenVPN – jopa silloin, kun OpenVPN käyttää UDP-lähetysprotokollaa. Toisaalta verkon järjestelmänvalvojan on paljon vaikeampaa estää OpenVPN-yhteyksiä, koska protokolla käyttää porttia 443, joka on HTTPS-liikenneportti. IKEv2 käyttää valitettavasti vain UDP-porttia 500, jonka verkonvalvoja voi estää tarvitsematta huolehtia muun tärkeän online-liikenteen pysäyttämisestä.

Yhteyden vakauden suhteen molemmat protokollat ​​toimivat melko hyvin, mutta IKEv2 ylittää mobiililaitteiden OpenVPN: n, koska se voi vastustaa verkon muutoksia. On totta, että OpenVPN voidaan määrittää tekemään samoin “kellua” -komennolla, mutta se ei ole niin tehokas ja vakaa kuin IKEv2 on.

Ohjelmistoalustenvälisen tuen suhteen IKEv2 on hiukan jäljessä OpenVPN: stä, mutta se toimii BlackBerry-laitteissa. Lisäksi IKEv2 on yleensä hieman helpompi asentaa, koska se on yleensä integroitu alkuperäisesti alustoihin, joissa se on saatavana.

Haluatko tietää enemmän OpenVPN: stä? Tässä on yksityiskohtainen opas, jonka kirjoitimme siitä

4. IKEv2 vs. PPTP

IKEv2 on yleensä paljon parempi valinta kuin PPTP yksinkertaisesti siksi, että se on paljon turvallisempi kuin se. Yhdessä se tukee 256-bittisiä salausavaimia ja huippuluokan salauksia, kuten AES. Lisäksi NSA: n ei ole vielä tietoinen IKEv2-liikenteestä. Samaa ei voida sanoa PPTP-liikenteestä.

Lisäksi PPTP on paljon vähemmän vakaa kuin IKEv2. Se ei voi helposti vastustaa verkon muutoksia, kuten IKEv2, ja – mikä vielä pahempaa – se on erittäin helppo estää palomuurilla – etenkin NAT-palomuurilla, koska PPTP: tä ei tueta natiivisti NATissa. Itse asiassa, jos PPTP Passthroughia ei ole otettu käyttöön reitittimessä, PPTP-yhteyttä ei voida edes muodostaa.

Yleensä yksi PPTP: n tärkeimmistä kohokohdista, joka erottaa sen kilpailusta, on erittäin nopea nopeus. No, hauska asia on, että IKEv2 pystyy tarjoamaan samanlaisia ​​nopeuksia kuin PPTP tarjoaa.

Pohjimmiltaan ainoa tapa, jolla PPTP on parempi kuin IKEv2, on saatavuus ja helppo asennus. PPTP on rakennettu luonnollisesti moniin alustoihin, joten yhteyden määrittäminen on erittäin helppoa. Se ei kuitenkaan välttämättä ole tilanne tulevaisuudessa, koska PPTP: n natiivi tuki on alkanut poistaa joidenkin käyttöjärjestelmien uudemmista versioista. Esimerkiksi PPTP ei ole enää natiivisti saatavana iOS 10: ssä ja macOS Sierrassa.

Kaiken kaikkiaan, sinun tulisi aina valita IKEv2 PPTP: n yli, jos mahdollista.

Seuraa tätä linkkiä, jos haluat lisätietoja PPTP: stä ja selvittää miksi se on niin vaarallinen vaihtoehto.

5. IKEv2 vs. langansuoja

Wireguard on hyvin uusi avoimen lähdekoodin VPN-protokolla, jonka tavoitteena on ilmeisesti olla huomattavasti parempi kuin IPSec (tunnelointiprotokolla IKEv2 perustuu). Tämän logiikan mukaan Wireguardin tulisi olla turvallisempi, nopeampi ja helpompi käyttää kuin IKEv2 – ja niin saattaa olla tulevaisuudessa.

Silti, Wireguard on tällä hetkellä vain kokeiluvaiheessa, eikä se ole kovin vakaa, eikä se toimi useilla alustoilla. Itse asiassa juuri nyt, Wireguard toimii pääosin vain Linux-jakeluissa. Näiden vertailuarvojen mukaan Wireguard on paljon nopeampi kuin IPSec, tosin se ei välttämättä tarkoita, että se on nyt nopeampi kuin IKEv2, koska IKEv2 on nopeampi kuin IPSec.

Joten, IKEv2: n käyttö on edelleen turvallisempaa, kun olet Internetissä.

Jos haluat lisätietoja Wireguardista, tässä on linkki oppaamme.

6. IKEv2 vs. SoftEther

Sekä IKEv2 että SoftEther ovat melko turvallisia protokollia, ja vaikka SoftEther saattaa olla luotettavampi, koska se on avoimen lähdekoodin, löydät myös IKEv2: n avoimen lähdekoodin toteutuksia. Molemmat protokollat ​​ovat myös erittäin nopeita, vaikka SoftEther saattaa olla hiukan nopeampi kuin IKEv2.

Vakauden suhteen asiat ovat erilaisia. Yhden osalta SoftEther on paljon vaikeampi estää palomuurilla, koska se toimii portissa 443 (HTTPS-portti). Toisaalta IKEv2: n MOBIKE-ominaisuus antaa sille mahdollisuuden vastustaa saumattomasti verkon muutoksia (kuten kun siirryt WiFi-yhteydestä datasuunnitelmaan)..

Saattaa myös kiinnostaa sinua tietämään, että vaikka SoftEther VPN -palvelin tukee IPSec- ja L2TP / IPSec-protokollia (muun muassa), sillä ei ole tukea IKEv2 / IPSec-protokollalle.

Loppujen lopuksi SoftEther on melko parempi vaihtoehto kuin IKEv2, vaikka saatat mieluummin käyttää IKEv2: ta, jos olet matkapuhelimen käyttäjä – etenkin koska se on saatavana BlackBerry-laitteilla.

Jos haluat lisätietoja SoftEtheristä, tutustu tähän linkkiin.

7. IKEv2 vs. SSTP

IKEv2 ja SSTP tarjoavat samanlaisen tietoturvatason, mutta SSTP on palomuurin kestävämpi, koska se käyttää TCP-porttia 443, porttia, jota ei voida normaalisti estää. Toisaalta SSTP: tä ei ole saatavana niin monella alustalla kuin IKEv2 on. SSTP on rakennettu vain Windows-järjestelmiin (Vista ja uudemmat), ja se voidaan määrittää edelleen reitittimiin, Linuxiin ja Androidiin. IKEv2 toimii kaikilla niillä ja muilla alustoilla (macOS, iOS, FreeBSD ja BlackBerry).

Sekä IKEv2: n että SSTP: n kehitti Microsoft, mutta IKEv2: n kehitti Microsoft yhdessä Ciscon kanssa. Se tekee siitä hieman luotettavamman kuin SSTP, joka on yksinomaan Microsoftin omistuksessa – yritys, joka on aiemmin antanut NSA: lle pääsyn salattuihin viesteihin. Se on myös osa PRISM-valvontaohjelmaa..

Yhteysnopeuksien suhteen molemmat protokollat ​​ovat melko sidottuja, mutta on erittäin todennäköistä, että IKEv2 on nopeampi kuin SSTP. Miksi? Koska SSTP: n nopeuksia verrataan usein OpenVPN: n nopeuksiin, ja olemme jo maininneet, että IKEv2 on nopeampi kuin OpenVPN. Tämän lisäksi on myös se, että SSTP käyttää vain TCP: tä, joka on hitaampaa kuin UDP (IKEv2: n käyttämä lähetysprotokolla).

Haluatko tietää enemmän SSTP: stä? Tässä on artikkeli, jonka kirjoitimme siitä.

Joten, onko IKEv2-protokolla hyvä valinta?

Kyllä, IKEv2 on hyvä vaihtoehto turvalliselle, sujuvalle verkkokokemukselle. Suosittelemme silti joko OpenVPN: n tai SoftEtherin käyttöä, mutta jos näitä vaihtoehtoja ei jostain syystä ole saatavana, myös IKEv2 toimii hyvin – varsinkin jos käytät matkapuhelinta ja matkustat melko usein.

Mikä on IKEv2? Tiivistettynä

IKEv2 on sekä VPN-protokolla että salausprotokolla, jota käytetään IPSec-sarjassa.

Pohjimmiltaan sitä käytetään suojatun viestinnän luomiseen ja todentamiseen VPN-asiakkaan ja VPN-palvelimen välillä.

IKEv2 on erittäin turvallinen käyttää, koska sillä on tuki voimakkaille salaussalauksille, ja se myös paransi kaikkia IKEv1: ssä olevia turvavirheitä. Lisäksi IKEv2 on erinomainen valinta matkapuhelinkäyttäjille MOBIKE-tuensa ansiosta, joka sallii IKEv2-yhteyksien vastustaa verkon muutoksia.

Silti suosittelemme, että valitset VPN-palveluntarjoajan, joka tarjoaa pääsyn useille protokollille IKEv2: n rinnalla. Vaikka se on loistava vaihtoehto matkapuhelinkäyttäjille, siitä ei haittaa vielä parempien protokollien (kuten OpenVPN ja SoftEther) vaihtoehtona muille laitteille.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map