Mikä on IPSec ja kuinka se toimii? |


Mikä on IPSec?

IPSec (Internet Protocol Security) koostuu useista erilaisista tietoturvaprotokollisista, ja se on suunniteltu varmistamaan, että IP-verkon kautta lähetetyt datapaketit jäävät näkymättömiksi ja kolmansien osapuolien saavuttamattomiksi. IPSec tarjoaa Internet-protokollan korkeatasoisen tietoturvan. Salausta käytetään luottamuksellisuuden varmistamiseen ja todentamiseen.

Miksi IPSec on suosittu?

Kaksisuuntaisen lähestymistavansa ansiosta IPSec on yksi turvallisimmista tavoista salata tietoja. Sillä on myös suuri etu verkon tasolla toimimisesta, kun taas SSL: n kaltaiset järjestelmät toimivat sovellustasolla. SSL-tietoturvajärjestelmät vaativat muutoksia yksittäisiin sovelluksiin, mutta IPSec vaatii vain käyttöjärjestelmän muokkaamisen.

Kuinka IPSec toimii?

Useimmat muut tietoturvaprotokollat ​​toimivat verkkoviestinnän sovelluskerroksessa. IPsecin tärkeä etu on, että koska se toimii verkon sijasta sovellustasolla, se pystyy salaamaan kokonaisen IP-paketin. Se tekee tämän kahdella mekanismilla:

Todennusotsikko (AH) – tämä asettaa digitaalisen allekirjoituksen jokaiselle paketille, suojaten verkkoasi ja tietojasi kolmansien osapuolten aiheuttamilta häiriöiltä. AH tarkoittaa, että datapaketin sisältöä ei voi muuttaa ilman havaitsemista, ja se mahdollistaa myös identiteetin todentamisen yhteyden kahden päädyn välillä..

Koteloiva tietoturvan hyötykuorma (ESP) – Vaikka AH estää paketin peukaloimisen, ESP varmistaa, että paketin sisältämät tiedot ovat salattuja eikä niitä voida lukea. ESP-otsikkoa, perävaunua ja todennuslohkoa käytetään salaamaan paketin koko hyötykuorma.

Tekniset yksityiskohdat

 • Yhteensopiva Windows 7+, Windows Server 2008, Cisco -reitittimien, macOS- ja iOS-laitteiden kanssa.
 • Tukee yhteensopivia versioita Linuxille ja muille käyttöjärjestelmille.
 • Ensisijainen protokolla on Internet Key Exchange (IKE)
 • Käyttää IETF RFC 2408 -standardissa määriteltyä Internet Security Association- ja Key Management Protocol (ISAKMP) -menetelmiä VPN-palveluneuvottelujen toteuttamiseksi

Kuinka IPSec toimii VPN-protokollien rinnalla?

IPSeciä käytetään yhdessä muiden VPN-protokollien kanssa nopean ja turvallisen palvelun tarjoamiseksi. On kaksi päävaihtoehtoa:

L2TP / IPSec

L2TP (Layer 2 Tunneling Protocol) on tunnelointiprotokolla, joka on ohjelmoitu useimpiin käyttöjärjestelmiin ja VPN-valmiisiin laitteisiin. Yksinään se ei tarjoa salausta. Yhdistettynä IPSeciin, siitä tulee kuitenkin ihanteellinen työkalu VPN: lle. L2TP / IPSec tarjoaa nopeaa ja erittäin korkeaa tietoturvatasoa datapaketeille. Se käyttää yleensä AES-salauksia salaukseen.

IKEv2 / IPSec

IKEv2 (Internet Key Exchange Version 2) oli Microsoftin ja Ciscon yhteinen kehitys, ja sitä tukevat natiivisti Windows 7+, iOS ja Blackberry. Myös avoimen lähdekoodin versioita Linuxille on kehitetty. Kuten L2TP, se on tunnelointiprotokolla, joka on tehokas käytettäväksi VPN-muodossa pariksi IPSecin kanssa. Sen tärkeimmät myyntipisteet ovat reagoivuus ja joustavuus: IKEv2 muodostaa yhteyden automaattisesti lyhyen signaalin menetyksen jälkeen ja MOBIKE-protokollan ansiosta pystyy helposti käsittelemään verkon muutoksia.

Mitkä ovat IPSecin edut ja haitat?

Kuten kaikilla turvajärjestelmillä, IPSec: llä on omat edut ja haitat. Tässä on muutama niistä:

edut

 • Koska IPSec toimii verkkokerroksessa, muutokset on tehtävä vain käyttöjärjestelmään kuin yksittäisiin sovelluksiin.
 • IPSec on toiminnassaan täysin näkymätön, joten se on ihanteellinen valinta VPN-verkkoille.
 • AH: n ja ESP: n käyttö takaa korkeimman mahdollisen tietoturvan ja yksityisyyden.

haitat

 • IPSec on monimutkaisempi kuin vaihtoehtoiset suojausprotokollat ​​ja vaikeampi määrittää.
 • IPSec vaatii suojatut julkiset avaimet. Jos avaimesi on vaarantunut tai avaimen hallinta on huono, saatat kohdata ongelmia.
 • Pienikokoisissa pakettisiirtoissa IPSec voi olla tehoton tapa salata tietoja.

Tarvitsetko luotettavan VPN: n? CactusVPN on saanut sinut kattamaan!

VPN-palvelumme on enemmän kuin kykenevä suojaamaan online-identiteettiasi. Käytämme alan johtavaa AES-salausta kaiken tietosi ja Internet-liikenteen suojaamiseksi pitämään selailukokemuksesi niin kuin sen pitäisi olla – turvallinen ja yksityinen.

Lisäksi nopea palvelimemme käyttävät jaettua IP-tekniikkaa, eli palvelimien IP-osoitteiden jäljittäminen sinulle ei ole mahdollista.

Ja älä huolestu – emme kirjaa mitään tietojasi. Meillä on tiukat kieltäytymiskäytännöt. Voi, CactusVPN on varustettu myös Killswitchilla varmistaaksesi, että online-identiteettiäsi ei koskaan paljasteta – edes silloin, kun kohtaat liitettävyysongelmia.

CactusVPN-sovellus

Etkö ole vielä vakuuttunut? Ei hätää – tarjoamme ilmaisen 24 tunnin kokeilun, joten voit tarkistaa, vastaako VPN-palvelumme kaikkia tarpeitasi ennen tilauksen hakemista. Ja vaikka olet valinnut suunnitelman, saat silti 30 päivän rahat takaisin -takuumme.

Bottom Line

Monimutkaisuudestaan ​​huolimatta IPSec: stä on nopeasti tulossa VPN-verkkojen valittu protokolla. Yhdistämällä useita erilaisia ​​tietoturva- ja salausominaisuuksia se pystyy takaamaan korkeimman tason yksityisyyden. Ajan myötä IPSec näyttää entistä varmemmalta, että siitä tulee VPN-tietoturvan alan standardi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map