Mikä on nimettömät selaukset (kuinka olla nimettömiä verkossa) |


Hyvä uutinen on, että jotain sellaista on saavutettavissa, mutta ennen kuin aloitamme keskustelua siitä, kuinka olla nimettömänä verkossa, meidän on tehtävä yksi asia selväksi – ei todellakaan ole sellaista asiaa kuin 100% online-nimettömyys. Voit ehdottomasti ryhtyä varotoimiin yksityisyytesi suojelemiseksi ja vähentää merkittävästi henkilökohtaisten tietojen vuotamisen tai paljastumisen riskiä, ​​mutta mikään lähestymistapa ei ole täysin tyhjäkäytävä, kun otetaan huomioon, kuinka laaja, monipuolinen ja riskialtinen Internet on..

Joten kun käytämme termejä, kuten ”tuntematon selaaminen” tai “tuntematon surffaus”, niin me tarkoitamme sellaista asiaa.

Miksi anonyymi selaus on tärkeää?

Usko tai älä, on yhä vaikeampaa nauttia kaikenlaisesta yksityisyydestä Internetissä. Se, mitä teet verkossa, ei oikeastaan ​​ole vain sinun ja laitteen välillä. Tarkemmin tarkentamiseksi tässä on joitain syitä, miksi tarvitset yksityistä selaamista niin paljon:

1. Se pitää hallituksen valvontaa Bayssä

Hallitukset tietävät, mikä on arvokas tietolähde Internet, ja käsittelevät sitä vastaavasti – yrittämällä naurata mitä tahansa, tietysti.

Ja vaikka saatat ajatella, että hallituksen valvonta tapahtuu vain Yhdysvalloissa, todellisuus on kaukana siitä. Vaikka Yhdysvalloilla on kymmeniä joukkovalvontaprojekteja, se ei ole ainoa maa, joka tekee sen.

Muista myös, että useimmat hallitukset vaativat kansallisia Internet-palveluntarjoajia antamaan käyttäjätiedot viranomaisten saataville ja säilyttämään ne tietyn vuoden ajan.

Nimetön selaaminen auttaisi tässä, sillä se vaikeuttaisi valtion virastoja pitämään välilehtiä verkossa tekemästäsi ja seuraamaan online-liikennettäsi. Silti on syytä huomata, että se ei suojaa sinua 100% valvonnalta. Niin kauan kuin olet Internetissä, se ei vain ole mahdollista.

2. Se suojaa puheoikeuttasi

Vaikka melkein kaikki maailman maat myöntävät kansalaisilleen oikeuden sananvapauteen, alkaa yhä enemmän näyttää teoreettiselta oikeudelta. Todellisuudessa on melko helppoa saada ilmainen puheesi pois – riippumatta siitä, onko se online-alusta, joka sensuroi sinua tai ihmiset, jotka kiusaavat sinua mielipiteesi puolesta.

Joskus edes oikeuslaitoksella ei ole selkääsi. Esimerkiksi Saudi-Arabian kaltaisissa maissa itsesensuuri on normi. Muutoin riski joutua vakaviin oikeudellisiin ongelmiin – vankilasta heittämisestä julkiseen ryntämiseen.

Kuinka voin tulla nimettömäksi Internetissä?

No, nimettömän surffailun hyvä asia on, että se voi antaa sinulle äänen Internetissä – vaikka sinulla ei olisi sitä. Koska ihmiset eivät tiedä kuka olet, voit puhua mielesi vapaasti – keskusteletko sitten sosiaalisista, poliittisista tai taloudellisista kysymyksistä (vain mainitakseni muutaman).

3. Se estää hakukoneita saamasta liian ystävällisiä

Ei kiistä, että hakukoneet ovat tehneet Internetistä paljon käyttäjäystävällisemmän ja mukavamman, mutta oletko tietoinen kustannuksista? Ne automaattisen täydennyksen tulokset, jotka saat kirjoittaessasi kirjaimen tai sanan, jotka vaikuttavat kauhistuttavalta tutulta, eivät ole vain mukava ominaisuus – ne ovat monimutkaisia ​​algoritmeja, jotka käyttävät sinulta saatuja henkilökohtaisia ​​tietoja yksilöllisempien tulosten tuottamiseksi.

Millaista tietoa kysyt? No, hakukoneet, kuten Google, Yahoo! Ja Bing, keräävät seuraavat:

 • Sivustot, joita etsit ja joihin pääset
 • Maantieteellinen sijainti
 • Ikäsi ja sukupuolesi
 • Selaushistoria mistä tahansa kolmannen osapuolen sovelluksesta / verkkosivustosta, joka luottaa hakukoneen palveluihin
 • Kaikki äänikomennot, jotka annat heidän omistamalle Voice Assistantille (kuten Google Assistant)
 • Sähköpostin sisältö (jos hakukoneet tarjoavat sähköpostipalveluita)
 • Laitteen informaatio
 • Kuinka näet (jotkut hakukoneet käyttävät kasvojentunnistusta kuvissaan)
 • Uskonnolliset ja poliittiset vakaumuksesi
 • Kuinka terveellinen olet
 • Kaikkialla missä olet ollut
 • Kuka ystäväsi ovat

Ja se vain raaputtaa pintaa.

Lisäksi kaikki tämä tieto on integroitu myös muiden tietopätkien joukkoon, jotka on kerätty hakukoneiden omistamilla palveluilla (kuten Google, jonka omistaa YouTube)..

Vaikka nimettömät selaukset eivät voi suojata sinua jokaiselta yllä luetellulta yksityisyyden loukkaukselta, se voi auttaa sinua paremmin suojaamaan henkilökohtaisia ​​tietojasi, jotta voit nauttia enemmän yksityisyydestä ja pystyä käyttämään hakukoneita ilman kammottavaa “Tiedän kaiken sinusta” -tunnetta.

4. Se pitää arkaluontoista tietoa mainostajien käsistä

Kuten hakukoneet, myös mainostajat tietävät vähän liian paljon sinusta. Kuinka kysyt? No, voit kiittää siitä hakukoneita ja sosiaalisen median alustoja (muista pienemmistä verkkosivustoista). He jakavat tietosi kolmansien osapuolten mainostajille voittoa varten.

Ja ei, se ei ole suuri salaisuus tai laiton – se mainitaan todennäköisesti hakukoneen tai sosiaalisen median verkkosivuston käyttöehdoissa. Hei, ne ovat yleensä vapaasti käytettäviä alustoja, joten tämä ei ole suuri yllätys.

Mutta he eivät ole ainoita syyllisiä. Internet-palveluntarjoajat voivat joskus myydä käyttäjätietoja myös kolmansien osapuolien mainostajille. Onneksi sitä ei tapahdu kaikissa maissa. Toistaiseksi vain Yhdysvaltojen ihmisten on käsiteltävä tätä (ei kuitenkaan voida taata, että varjoisat, kulissien takana olevat Internet-palveluntarjoajien mainostajien sopimukset eivät tapahdu muissa maissa).

Mitä tämä kaikki tarkoittaa sinulle? Sen lisäksi, että yksityisyyttä myydään voittoa varten, se tarkoittaa, että alat nähdä yhä enemmän yksilöllisempiä mainoksia verkossa. Jos esimerkiksi pidät uunien Facebook-sivulta, älä ihmettele, jos alat nähdä uunimainoksia Facebookissa, Googlessa ja muilla verkkosivustoilla.

Joillekin ihmisille se voi olla kätevää. Suurimmalle osalle meistä se on vain kammottava ja tunkeileva.

Onneksi yksityinen selaaminen voi auttaa tässä rajoittamalla mainostajien saamia tietoja sinusta. Lisäksi on hyvä tarkistaa tietosuoja-asetukset useimmissa käyttöympäristöissä ja hakukoneissa, joilla käytät yksilöllisiä mainoksia (tai mitä tahansa mainoksiin liittyvää, käytännössä)..

5. Se estää ISP: n kaistanleveyden kaatumisen

Internet-palveluntarjoajat voivat todella hidastaa yhteyden nopeutta, jos heidän mielestäsi käytät “liian paljon dataa” tehdäksesi jotain verkossa – olipa kyse sitten suoratoistosta, VoIP-puheluista tai peleistä. He väittävät tekevänsä tämän parantaakseen palveluitaan (mikä on uskottavaa), mutta he tekevät myös niin vakuuttaaksesi sinun kaltaisiasi käyttäjiä maksamaan suuremman, hinnoiteltavan tietosuunnitelman tai hankkimaan kalliimman tilauksen.

Internet-palveluntarjoajat voivat tehdä sen, koska he voivat seurata kaikkea mitä teet Internetissä. Hyvä uutinen on se, että voit taistella takaisin surffailla verkossa nimettömästi varmistaaksesi, että Internet-palveluntarjoajasi ei pysty pitämään välilehtiä millä verkkosivustoilla käyt tai mitä tiedostoja lataat.

6. Se pitää tietosi turvassa suojaamattomissa verkoissa

WiFi-yhteyden käyttäminen, joka ei vaadi salasanaa tien päällä, on erittäin kätevä, mutta se on myös erittäin vaarallinen. Salauksen puuttumisen vuoksi kuka tahansa voi kuunnella yhteyksiäsi ja seurata online-toimintaa ja henkilökohtaisia ​​tietoja (kuten luottokorttinumeroita ja kirjautumistietoja).

Vaikka voisit välttää sen käyttämällä vain salasanalla suojattua verkkoa, onneton totuus on, että myöskään tämän tekeminen ei ole turvallista. Miksi? Koska KRACK-haavoittuvuus voi vaarantaa WPA2-suojatut verkot.

Paras vaihtoehto on vain varmistaa, että nautit tietystä nimettömyydestä, kun muodostat yhteyden WiFi-verkkoon – suojattu tai suojaamaton. Tällä tavoin, vaikka joku valvoisi yhteysasi, he eivät voi oppia mitään arvokasta tai varastaa mitään arkaluontoista tietoa.

7. Sen avulla voit käyttää rajoitettua sisältöä

Vaikka Internet tarjoaa melkein laajan valikoiman sisältöä, et voi todella nauttia siitä kaikesta. Monta kertaa maantieteelliset rajoitukset estävät sinua estämästä sinua tekemästä sitä. Lyhyesti sanottuna, ne ovat tapa estää pääsy sisältöön maantieteellisen sijaintisi perusteella. Sisällöntuottajat käyttävät niitä yleensä laillisista, verkkoon liittyvistä ja tekijänoikeuksiin liittyvistä syistä.

Netflix on melko hyvä esimerkki siitä. Vaikka palvelu on enimmäkseen saatavana maailmanlaajuisesti, Yhdysvaltojen ulkopuolella olevat online-käyttäjät eivät pääse sen Yhdysvaltojen sisältökokoelmaan. Verkkosivusto tarkistaa IP-osoitteesi, kun muodostat yhteyden siihen, ja ohjaa sinut ”sopivaan” kirjastoon.

kuinka katsella netflixiä muista maista

Maantieteelliset rajoitukset eivät kuitenkaan ole ainoa huolenaihe – online-sisältöä voidaan rajoittaa palomuurien avulla. Näin tapahtuu yleensä silloin, kun hallitus haluaa estää tietyt verkkosivut (kuten kuinka Kiina estää Googlea, Facebookia ja Blogspotia) tai kun työpaikka / oppilaitos haluaa varmistaa, että työntekijät / opiskelijat eivät “irtoa” selaamalla verkkosisältöä. (kuten YouTube tai Twitter).

Molemmissa tilanteissa nimettömän selaamisen avulla voit ohittaa palomuurirajoitukset kukaan tietämättä suurimman osan ajasta.

8. Se tekee torrentista turvallisen

Maastasi riippuen, torrentien lataaminen voi olla vaivatonta asiaa, jota teet Internetissä, tai se voi olla laitonta toimintaa, joka voi johtaa siihen, että saat DMCA-ilmoituksia, jolloin sakot maksetaan tuhansia dollareita (jos ei enemmän), ja jopa mahdollisesti laskeutumisen tuomioistuimessa tai vankilassa.

Vaikka jätämmekin oikeudellisen näkökohdan syrjään, torrentit eivät edelleenkään ole kovin turvallisia, koska kaikki muut, jotka lataavat / lähettävät saman torrentin kuin voit nähdä melko paljon todellisen IP-osoitteesi, tarkoittavat, että kaikki IP-osoitteeseesi liittyvät yksityiset tiedot jäävät armoille. muukalaisia.

Onneksi nimettömät selaukset auttavat sinua pääsemään tästä esteestä varmistamalla, että kukaan ei tiedä henkilöllisyyttäsi – sekä suojataksesi sinua mahdollisilta hakkereilta ja tekijänoikeuspetoilta että joutumasta vaikeuksiin lain kanssa.

Koska selkeä vastuuvapauslauseke: Emme tue tahallista tekijänoikeusrikkomusta tai laitonta online-piratismia, mutta ymmärrämme, että jotkut ihmiset voivat käyttää viihde-, työ- tai koulutiedostoja vain P2P: n kautta..

Kuinka olla nimettömänä verkossa – perusteet

Tässä osiossa kerromme helpommista ja yleisimmistä tavoista säilyttää nimettömyys Internetissä ollessasi. Se ei tarkoita, etteivät ne ole tietysti tehokkaita.

1. Käytä VPN: tä (Virtual Private Network)

VPN on palvelu, jolla voit surffata verkossa nimettömästi peittämällä todellisen IP-osoitteesi ja salaa online-liikenteesi varmistaaksesi, että kukaan ei voi valvoa sitä. Koska VPN: n käyttö on helppoa, se on yksi suosituimmista nimettömän selauksen menetelmistä.

edut

 • VPN: n salaus voi estää tietoverkkorikollisia, valtion valvontaelimiä ja Internet-palveluntarjoajia pitämästä välilehtiä verkossa tekemästäsi ja varastamasta sinulta arkaluontoisia tietoja. Periaatteessa, jos he yrittävät tarkkailla liikennettäsi, he näkevät vain ahkeruuden – jopa suojaamattomissa verkoissa.
 • VPN: t helpottavat pääsyä rajoittamattomaan sisältöön peittämällä IP-osoitteesi ja – näin ollen – maantieteellisen sijaintisi. Kumpikaan maantieteellisistä rajoituksista tai palomuureista ei pysty seisomaan tielläsi.
 • VPN-verkot luottavat yleensä jaettuun IP-tekniikkaan (useita ihmisiä, jotka käyttävät samaa IP: tä yhteyden muodostamiseen verkkoon) käyttäjien nimettömyyden suojelemiseksi, mikä tarkoittaa, että kukaan ei voi jäljittää yhteyttä yhdestä käyttäjästä.
 • VPN on yleensä erittäin helppo perustaa, koska on paljon kolmansien osapuolien tarjoajia, jotka tarjoavat VPN-asiakkaita, jotka toimivat lukuisilla alustoilla.

haitat

 • VPN: n salaus ja sinun ja palvelimen välinen etäisyys saattavat joskus häiritä yhteyden nopeutta, mikä tarkoittaa, että saatat kokea hitaampaa nopeutta, vaikka sitä ei tapahdu koko ajan.
 • VPN-asiakkaat eivät toimi laitteilla, joilla ei ole alkuperäistä VPN-tukea – kuten esimerkiksi pelikonsolit.
 • Oikeat VPN-palvelut eivät ole ilmaisia, vaikka kustannukset ovat yleensä melko alhaiset. Vaikka voit käyttää ilmaisia ​​VPN-verkkoja, haitat eivät vain ole sen arvoisia, koska ne vain vaarantavat yksityisyytesi sen sijaan, että suojaavat niitä.

Tarvitsetko luotettavan VPN: n?

Jos haluat nauttia nimettömästä selaamisesta VPN: llä, CactusVPN on saanut selkänsä. Tarjoamme edullisen VPN-palvelun, joka käyttää huippuluokan AES-salausta yksityisten tietojen ja verkkoliikenteen suojaamiseen aina, kun olet Internetissä. Lisäksi meillä on tiukka kirjautumattomuuskäytäntö, mikä tarkoittaa, että emme tallenna arkaluontoisia tietoja käyttäjistämme.

Kaikki yli 28 nopeita palvelimia käyttävät jaettua IP-tekniikkaa, ja niissä on rajaton kaistaleveys. Lisäksi VPN-sovelluksemme ovat erittäin käyttäjäystävällisiä.

Lisäksi, jos olet kiinnostunut pääsystä maantieteellisesti estettyyn sisältöön, pidät ehdottomasti siitä, että VPN-palvelumme voi tulla mukana Smart DNS -palvelussa, joka voi auttaa sinua estämään yli 300 maantieteellisesti rajoitettua verkkosivustoa ympäri maailmaa..

Viimeiseksi sinun pitäisi tietää, että voit testata VPN-palvelumme ilmaiseksi 24 tunnin ajan, jos haluat nähdä kuinka hyvin se toimii ennen tilauksen hakemista. Se ei ole kaikki – kun sinusta tulee CactusVPN-käyttäjä, saat silti 30 päivän rahat takaisin -takuumme, jos jotain menee pieleen (erittäin epätodennäköistä, että tapahtuu).

2. Käytä välityspalvelinta

Välityspalvelin on palvelin, joka toimii välittäjänä pienen paikallisverkon ja Internetin välillä. Monet verkkokäyttäjät luottavat välityspalvelimiin piilottaakseen IP-osoitteensa ja käyttääkseen estettyä sisältöä. Useimmat välityspalvelut ovat yleensä ilmaisia, mutta on myös maksettuja välityspalvelimia.

edut

 • Välityspalvelimen käyttäminen verkkosivustoihin pääsyyn voi olla melko nopeaa, johtuen palvelun välimuistin kyvystä (periaatteessa verkkosivustojen tallentaminen, joita käyttäjät käyvät myöhemmin, myöhemmin)..
 • Välityspalvelimia on helppo käyttää, ja ne piilottavat käyttäjien IP-osoitteet auttaakseen heitä selaamaan verkkoa nimettömästi.
 • Välityspalvelimen järjestelmänvalvojan asetuksista riippuen välityspalvelin voidaan asettaa suodattamaan automaattisesti haitalliset verkkosivustot.

haitat

 • Välimuistiominaisuudesta huolimatta, jos välityspalvelin on täynnä, saatat kokea hitaampaa nopeutta. Tätä tapahtuu yleensä ilmaisilla välityspalvelimilla.
 • Suurin osa välityspalvelimista piilottaa IP-osoitteesi – he eivät käytä salausta Internet-liikenteen suojaamiseen, eli et voi luottaa niihin yksityisyyden suojaamiseen, jos käytät suojaamatonta verkkoa. Vaikka jotkut välityspalvelimet saattavat käyttää SSL-salausta, se ei ole siellä turvallisin – puhumattakaan siitä, että NSA voi väitetysti siepata ja murtaa sen.
 • Salauksen puutteessa, välityspalvelimet eivät todellakaan pysty tarjoamaan täydellistä nimettömyyttä, koska välityspalvelimen omistaja tietää aina, mikä on todellinen IP-osoitteesi, jos käytät HTTP-yhteyksiä.

3. Käytä Tor (sipulireititin)

Tor on lähinnä nimettömyysverkko, jonka avulla käyttäjät voivat käyttää verkkoa yksityisemmällä tavalla. Se toimii siirtämällä tietoja useiden releiden välillä (joita kutsutaan myös ”reitittimiksi” tai “solmuiksi”) keinona salata käyttäjän online-liikenne ja sijainti.

edut

 • Kaikilla Tor-sivustoilla, joita käytät Torilla, ei voi seurata IP-osoitteitasi. Samanaikaisesti kaikkia käymiäsi verkkosivustoja ei voida jäljittää IP-osoitteeseesi.
 • Valtion virastojen on erittäin vaikea sulkea Tor kokonaan, koska se on verkosto, joka on jaettu lukuisiin maihin.
 • Tor on melko helppo asentaa, ja se toimii useilla alustoilla. Se on myös ilmainen käyttää.
 • Koska online-liikenteesi lähetetään useille releille (joiden operaattorit eivät tiedä liikenteen lähdettä), Web-paketteja ei voida liittää tiettyyn online-käyttäjään.

haitat

 • Vaikka Torin releiden lukumäärä näyttää melko korkealta (yli 7000), se ei riitä pysyäkseen käyttäjien määrän kanssa. Torin käyttäminen tarkoittaa siis sitä, että joudut usein käsittelemään hitaampia yhteyksiä.
 • Internet-palveluntarjoaja voi estää Tor-releen, jos se havaitsee sen. Jopa maat voivat tehdä sen, ja Kiina on hyvä esimerkki. Kun näin tapahtuu, sinun, Tor-käyttäjän, on vaikeampaa muodostaa yhteys Internetiin.
 • Vaikka Tor on yleensä melko turvallinen, sillä on silti heikkouksiaan. Yhdessä vaiheessa sen Mac- ja Linux-asiakkaat havaitsivat haavoittuvuuden, joka voi mahdollisesti vuotaa käyttäjän IP-osoitteita. FBI onnistui myös tunkeutumaan lukuisiin Tor-käyttäjiin (hyvästä syystä) käyttämällä ei-julkisesti tunnettua Tor-haavoittuvuutta.
 • Solmuja ylläpitävät vapaaehtoiset, mikä tarkoittaa, että yksityisyytesi on usein inhimillisten virheiden armoilla.
 • Viimeinen Tor-liikenne kulkee läpi ennen määränpäähänsä saapumista, eli lähtörele. Valitettavasti poistumistiedot eivät todellakaan käytä mitään salaus, koska ne ovat vastuussa liikenteen salauksen purkamisesta. Tämä merkitsee melko sitä, että jokainen, joka käyttää poistumistietä, voi helposti valvoa kaikkea sen läpi kulkevaa liikennettä.

4. Käytä selaimesi Incognito / Privacy-tilaa

Suosituimmissa selaimissa on inkognito- / yksityisyystila. Ajatuksena on käyttää sitä, jos et halua tallentaa nykyiseen istuntosi liittyviä tietoja. Teoriassa tämä tarkoittaa sitä, ettei verkkovälimuistia, evästeitä tai verkkohistoriaa käytetä.

Muista kuitenkin, että tätä ominaisuutta käytetään parhaiten VPN: n kaltaisen tietosuojatyökalun rinnalla. Tietosuoja- / inkognito-tilat tarjoavat tietyn määrän nimettömiä selauksia, mutta ne eivät suojaa yhteyttäsi. Lisäksi yksityisyys on vain loppusi.

5. Tyhjennä välimuisti säännöllisesti

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi sinun pitäisi tyhjentää selaimesi välimuisti, on päästä eroon kaikista evästeistä, jotka asetetaan laitteeseesi online-selaamisen aikana. Jos et tunne evästeitä, ne ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka sijoitetaan tietokoneellesi käydessäsi verkkosivustolla (älä huoli – sinua pyydetään usein antamaan suostumus siihen).

Evästeitä käytetään tietojen tallentamiseen selauskäytännöistäsi, jotta verkkosivustot voivat tarjota sinulle yksilöllisemmän ja mukavamman kokemuksen (kuten esimerkiksi sinun ei tarvitse kirjoittaa kirjautumistietojasi uudelleen tai tallentaa ostoskorin kohteita jonkin aikaa, vaikka luopuisitkin cART).

Poista selaustiedot

Yleensä se ei ole suuri huolenaihe. Se, että mainostajat voivat käyttää evästeitä seurataksesi online-liikkeitasi, voi kuitenkin olla melko ärsyttävää – puhumattakaan yksityisyyden loukkaamisesta. Lisäksi Cookie Centralin (suuri Internet-evästeiden resurssi) mukaan häikäilemättömät kolmannet osapuolet voivat tosiasiallisesti käyttää evästeitä tavalla, joka antaa heidän ”rakentaa yksityiskohtainen profiili kiinnostuksestasi, kulutustottumuksistasi ja elämäntyyliistäsi”.

Vaikka et voi päästä eroon evästeistä kokonaan, voit tyhjentää selaimesi välimuistin säännöllisesti, jotta verkkosivustojen on vaikeampaa seurata tapojasi. Jos haluat olla erittäin ahkera, voit tyhjentää välimuistisi jokaisen web-istunnon jälkeen.

Välimuistin tyhjentämisen lisäksi välimuistin tyhjentäminen voi myös parantaa latausnopeutta ja korjata selaimen virheitä.

6. Käytä mainosten estäjiä

Väitetään, että Google näyttää noin 29 miljardia mainosta päivässä verkkokäyttäjille. Ja se on vain Google – emme ota huomioon Facebookin kaltaisia ​​alustoja.

“Hyvä on, joten voin saada roskapostin tonneilla mainoksilla päivittäin, mutta se ei ole niin suuri ongelma.”

Totta, se ei välttämättä näytä ongelmalliselta, mutta ota huomioon tämä – verkkomainokset eivät ole vain yksinkertaisia ​​tekstikenttiä, jotka on tarkoitettu vain näytettäväksi. He todella “kuuntelevat” tekemäsi toimintaa – seuraavat käytännössä napsautuksiasi ja toimiasi seurataksesi sinua Internetissä. Miksi? Joten sinut voidaan tietysti näyttää vielä “yksilöllisemmiltä” mainoksilta.

Ja ei, sitä ei pidetä laittomana.

Lisäksi tietosuojasi hyökkäyksien lisäksi jotkut mainokset voivat sisältää myös haittaohjelmia, tartuttaen laitteen helposti, jos otat yhteyttä niihin.

Siksi sinulla pitäisi aina olla adblocker selaimessa. Tässä on joitain suosituksia:

 • Adblock Plus
 • uBlock Origin
 • uMatrix

Suosittelemme uMatrixia, koska se ei vain estä mainoksia, mutta myös ei-toivottuja skriptejä, iframe-kehyksiä ja muita selaimen pyyntöjä, ja sinulla on täysi hallinta kaikessa.

Laajennukset toimivat useimmissa selaimissa. Joskus heillä voi olla eri nimet, mutta he saavuttavat saman tavoitteen.

Ja kun käsittelemme tätä aihetta, sinun tulisi harkita näiden verkkosivustojen käyttöä kieltäytyäksesi kohdistettujen mainosten vastaanottamisesta:

 • NAI Consumer Opt -out
 • Online-valintasi
 • WebChoices

Mainosten estäjien käytön kanssa näillä verkkosivustoilla pitäisi vähentää huomattavasti altistuneiden mainosten määrää.

7. Estä verkkoaktiivisuuden seuranta

Mainosten seuranta ei ole ainoa asia, josta sinun on huolehdittava. Verkkosivustot keskittyvät myös muiden asioiden seuraamiseen:

 • Verkkoliikenteesi, jotta verkkosivustot tietävät, kuinka paljon aikaa vietät alustalla, mitä laitetta käytät ja millä verkkosivustosivuilla olet mukana.
 • Kuinka online-toimintasi liittyy sosiaalisen median profiiliisi. Facebook-pikseli on hyvä esimerkki siitä, koska se auttaa Facebookia ymmärtämään online-käyttäytymistäsi siten, että se voi näyttää “kohdennetumpia” asioita uutissyötteessäsi (mukaan lukien mainokset).
 • Millainen media nautit. YouTube tekee tämän paljon, jotta alusta tietää, mitä videoita suositellaan.
 • Mikä nykyinen sijaintisi on. Tällainen tieto on tarpeen alustoille, jotka suosittelevat lähellä olevia tapahtumia tai antavat sääennusteita, mutta sitä voidaan myös käyttää vain yleiseen tietojen seurantaan ja analysointiin.

piilossa

Onneksi pysähtyminen on melko yksinkertaista – käytä vain Ghosterya. Se toimii melkein kaikilla selaimilla, ja se on erittäin helppo asentaa.

8. Aseta sosiaalisen median tilisi asetukseksi ”Yksityinen”

Sosiaalisen median profiilisi voivat vuotaa paljon arkaluontoisia henkilökohtaisia ​​tietoja, jos ne asetetaan julkisiksi. Ajattele sitä – muukalaiset voivat helposti oppia paljon asioita elämästäsi vain näkemällä, mitä lähetät. Siksi on parasta tehdä kaikki tilisi yksityisiksi – tässä on itse asiassa joitain hyödyllisiä oppaita:

 • Facebook
 • Viserrys
 • Instagram
 • Snapchat
 • LinkedIn

Ole myöskin erityisen varovainen sellaisen tiedon suhteen, jota jaat sosiaalisessa mediassa. On parasta, jos mikään ei paljasta liikaa yksityiskohtia henkilökohtaisesta elämästäsi (etenkin sijaintisi).

9. Poista sijainnin seuranta käytöstä

Melkein kaikki sosiaalisen median verkkosivustot tai suuret verkkosivustot, kuten Google, seuraavat laitteen sijaintia. Vaikka he tekevätkin henkilökohtaisempien palvelujen tarjoamiseksi, ei voida kieltää, että se tuntuu häiritsevältä ja suorastaan ​​kammolta. Siksi sinun on aina tarkistettava tiliasetukset nähdäksesi, onko paikannuksen seuranta / jakaminen mahdollista poistaa käytöstä.

Sijainnin seuranta

Pidä vain mielessä, että tämän tekeminen ei takaa estävän alustaa ja yritystä seuraamasta sinua koko ajan. Esimerkiksi Google selvitti äskettäin, että vaikka poistat sijainnin seurantapalvelut käytöstä Google-tililläsi, ne saattavat silti edelleen seurata sinua (“saattaa” olla avainsana). Silti se on ylimääräinen askel, jonka kannattaa ottaa.

10. Tarkista mobiilisovelluksen luvat

Melkein jokaisella mobiililaitteellasi olevalla sovelluksella sinun on annettava sille lupa käyttää vähintään yhtä puhelimesi toimintoihin. Vaikka se on järkevää suurimman osan ajasta, siitä voi joskus tulla liian häiritsevää – kuten silloin, kun sovellukset pyytävät pääsyä reaaliaikaiseen sijaintiisi, valokuvia ja yhteystietoja.

Suosittelemme tarkistamaan mobiililaitteesi sovellusasetukset ja peruuttamaan kaikki käyttöoikeudet, jotka vaikuttavat siltä, ​​että ne vaativat liikaa henkilökohtaisia ​​tietoja. Joidenkin sovellusten pitäisi silti voida toimia jopa ilman näitä oikeuksia.

Kuinka olla nimettömänä verkossa – seuraava taso

Tässä osiossa osoitamme sinulle, kuinka pysyä nimettömänä verkossa käyttämällä menetelmiä, jotka saattavat vaikuttaa hieman monimutkaisemmilta (ainakin aluksi). Vaikka kaiken asettaminen tähän saattaa vaatia jonkin aikaa ja vaivaa, se voi varmasti mennä pitkälle kohti Internet-yksityisyyden suojaamista.

1. Käytä signaalia suoraa viestintää varten

Jos et tunne Signalia, se on online-viestintäsovellus, joka toimii iOS / Android-laitteissa ja työpöydällä. Sen pääkohokohta on se, että se käyttää suojattua koodausta koodaamalla tekstiviestejäsi ja VoIP-liikennettä varmistaaksesi, että se, mitä puhut jonkun muun kanssa, pysyy yksityisenä.

Se on tietysti paljon parempi kuin käyttää Facebook Messengeriä tai Twitteriä yksityisiin keskusteluihin, koska viestejäsi ei paljasteta tällä tavalla.

Voisit väittää, että WhatsApp on myös hyvä vaihtoehto, koska se käyttää samantyyppistä salausta kuin Signal. WhatsAppin ongelmana on kuitenkin se, että se säilyttää metatiedot, se todennäköisesti jakaa käyttäjätietoja Facebookin (jonka WhatsApp omistaa nyt) kanssa, ja tapa, jolla se käyttää salausta, ei ole niin tyhjä.

Joten, sinun on parempi käyttää Signalia. Ehkä lisää VPN sekoitukseen nauttiaksesi entistä paremmasta yksityisyydestä.

2. Käytä salattuja sähköpostiratkaisuja

Sähköpostin puuttuminen nykyään ei todellakaan ole vaihtoehto, mutta suosituimpien (Gmail, Yahoo! Mail tai Yandex.Mail) käyttäminen ei ole hyvä idea – ellet halua, että palveluntarjoajilla on pääsy kaikkiin sähköpostisi sisältöihin. , tuo on.

Tutanota on aika hyvä vaihtoehto, koska sen mukana tulee täysin salattu postilaatikko. Tämän lisäksi yritys ei kirjaa henkilökohtaisia ​​tietoja ja tallentaa vain IP-osoitteet salatussa muodossa, johon vain käyttäjät pääsevät käsiksi. Ainoa haittapuoli on, että ilmaisessa paketissa on vain 1 Gt tallennustilaa.

ProtonMail on toinen kunnollinen vaihtoehto. Palvelu tarjoaa salattuja kokonaisvaltaisia ​​sähköpostitilejä, se ei vaadi henkilökohtaisia ​​tietoja tilin perustamiseen, ja yrityksen palvelimet sijaitsevat Sveitsissä, missä niitä suojaavat suotuisat tietosuojalakit. Jälleen kerran, ilmaisella tilillä on rajoitetumpi tallennustila (500 Mt).

Kaiken kaikkiaan salattujen sähköpostipalveluiden käyttö on vain turvallisempaa. Pahimmassa tapauksessa, jos sinun on todella käytettävä suosittua sähköpostipalvelua, varmista, että se on Gmail ja että käytät tätä laajennusta sen kanssa, koska se salaa sähköpostisi.

3. Käytä VM-ohjelmistoa

Yksinkertaisesti sanottuna, virtuaalikone jäljittelee kiintolevyä, joka käyttää käyttöjärjestelmää nykyisen käyttöjärjestelmän päällä. Se kuulostaa monimutkaiselta, mutta sen suorittaminen on melko helppoa – kaikki tapahtuu työpöydällä olevan ohjelmiston ja kuvakkeen avulla.

Mitä tällä on tekemistä nimettömän selaamisen kanssa? No, VM antaa sinulle ylimääräisen suojaustason, kun selaat Internetiä, koska voit muodostaa yhteyden Internetiin VM: n avulla. Kaikki tiedostot, joita käytät tai lataat VM: n kautta, pysyvät siellä – ne eivät näy isäntälaitteessa.

Siten on helpompaa välttää tartunta haitallisilla tiedostoilla tai haittaohjelmilla, jotka voivat varastaa arkaluontoisia tietoja sinulta. On myös erittäin todennäköistä, että voit välttää evästeiden seurannan (ainakin jossain määrin), koska ne asetettiin vain virtuaalikoneellesi isäntälaitteen sijaan.

VM-ohjelmisto on yleensä ilmainen (VirtualBox ja VMWare Player), mutta on myös maksettuja vaihtoehtoja (kuten VMWare Workstation)..

4. Käytä FOSS-ohjelmistoa omistusohjelman sijaan

Ei ole enää salaisuus, että NSA on onnistunut pakottamaan lukuisia teknologiayrityksiä ympäri maailmaa rakentamaan takaovia ohjelmiinsa. He jopa onnistuivat “vakuuttamaan” RSA: n (yritys, joka vastaa maailman yleisimmin käytetystä salausvälineistöstä) sisällyttämään tietoturvavirheitä (joita NSA voi korjata) algoritmeihinsa..

Omistusohjelmistot eivät tietenkään ole enää niin turvallisia – varsinkin kun NSA voi vain kohdistaa laitteita, jos he haluavat. Siellä tulee FOSS (ilmainen avoimen lähdekoodin ohjelmisto) – ohjelmisto, jonka ovat kehittäneet yhdistämättömät henkilöt lähdekoodilla, jonka kuka tahansa voi tutkia.

Tässä on luettelo muutamasta FOSS-esimerkistä saadaksesi käsityksen tarjouksesta.

Tietysti on aina mahdollista, että NSA tunkeutuu FOSS-yhteisöön, joten on aina hyvä idea olla vartijassasi..

5. Yritä tehdä nimettömiä maksuja

Vaikka et voi tehdä nimettömiä maksuja fyysisistä tavaroista (yleensä), saatat pystyä suorittamaan sen online-maksuilla. Yksi yleisimmistä menetelmistä tähän on ennakkomaksukorttien käyttäminen, mutta voit luottaa myös kryptovaluuttaan.

Nyt Bitcoin olisi itsestään selvä valinta – ei siksi, kuinka suosittu se on, vaan koska se on yksi “vakaammista” kryptovaluutoista. Sinun on ensin tehtävä nimettömä sähköpostitili jollain yllä mainituista palveluista ostamaan Bitcoineja, jotta tapahtumiasi ei voida jäljittää sinuun..

Anonyymit maksut

Sinun tulisi kokeilla LocalBitcoins.com-sivustoa, koska se on tuntemattomampaa (voit puhua myyjän kanssa ja järjestää kokouksen) ennen kuin lähdet suurille alustoille, kuten Coinbase tai Binance.

Muista silti, että bitcoinit eivät ole luonnostaan ​​100% nimettömiä. Kun olet ostanut ne, sinun on silti käytettävä Bitcoin-sekoittimia “pesemiseen” (se on periaatteessa prosessi, joka vaihtaa ne useiden muiden käyttäjien Bitcoineihin). Bitcoin-sekoittimet eivät tietenkään ole ilmaisia, ja maksut voivat olla hiukan jyrkkiä.

Jos haluat lisätietoja Bitcoin-tietosuojasta (etenkin Bitcoin Mixers), tutustu ProPrivacy -oppaan.

6. Harkitse Windows 10: n välttämistä

Tämä neuvo voi tuntua hiukan karkealta ottaen huomioon, että Windows 10 on melko suosittu nykyään, mutta tosiasia on, että käyttöjärjestelmä ei ole mitään muuta kuin yksityisyyden painajainen. Yhden osalta on olemassa paljon tiedonkeruuta menossa taustalle siihen pisteeseen, että suuri osa henkilökohtaisista tiedoistasi (mukaan lukien toiminta) jaetaan Microsoftin ja kolmansien osapuolten kanssa.

Toki, voit poistaa tiedonkeruun käytöstä, mutta arvaa mitä? Vaikka tekisitkin, Windows 10 lähettää edelleen telemetriatiedot Microsoftille. Lisäksi kun Microsoft työnsi vuosipäiväpäivityksen takaisin vuonna 2016, he poistivat vaihtoehdon poistaa Cortana, Windows 10: n äänen aktivoima henkilökohtainen avustaja, joka haluaa kerätä sinusta paljon tietoa tarjotaksesi sinulle ”yksilöllisemmän” kokemuksen..

Vieläkin ärsyttävämpää on, että Microsoftin Windows 10 -päivityksillä on taipumus asettaa Windows 10 takaisin tehdasasetuksiinsa, mikä tarkoittaa, että sinun on muokattava käyttöjärjestelmän yksityisyysasetuksia uudestaan ​​ja uudestaan.

Joitakin ilmeisiä vaihtoehtoja Windows 10: lle ovat Windows XP, 7 ja 8 ja Mac OS, vaikka Linux-jakelu on paljon parempi vaihtoehto. Jos sinulla ei ole vaihtoehtoa ja sinun on todella käytettävä Windows 10: ää, harkitse W10Privacy -sovelluksen käyttöä (muista, että se ei ole avoimen lähdekoodin ohjelmisto).

johtopäätös

Kaiken kaikkiaan, tuntematon selaaminen on jotain, johon sinun tulisi pyrkiä, jos todella haluat suojata yksityisyyttäsi ja henkilökohtaisia ​​tietojasi ja ylittää epäreilut sisältörajoitukset. Sinun ei oikeastaan ​​tarvitse noudattaa kaikkia tässä artikkelissa tarjoamiamme neuvoja, mutta sinun tulisi ainakin pitää kiinni aloittelija-osassa mainitsemistamme – erityisesti tyhjentää välimuisti, käyttää mainosten estäjiä, käyttää VPN: ää, ja pitämällä sosiaalisen median tilisi yksityisinä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map