Mikä on online-identiteetti ja kuinka suojaat sitä? |


Mikä on online-identiteetti?

Verkkoidentiteetti voi olla mikä tahansa sosiaalisen median profiilista tai foorumitilistä videopelihahmoon tai jopa ostoskoriin. Pohjimmiltaan se voi olla joko verkkoyhteisöön liittyvä sosiaalinen identiteetti tai yksinkertainen tili tai verkkopalveluihin liittyvä data..

Jos etsit tarkempia ja tarkempia määritelmiä siitä, mikä online-identiteetti on, niin tässä on seuraava: Mikä tahansa bitti tietoa (riippumatta siitä kuinka pieni), jota löytyy yksilöstä Internetissä.

Tämä tarkoittaa, että Internet-identiteetti voi koostua jopa seuraavista asioista:

 • Sisäänkirjautumistiedot
 • Online-tapahtumat
 • Online-haku
 • Lääketieteellinen historia
 • Syntymäaika
 • Selaushistoria

Suojaa online-henkilöllisyytesi tärkeää?

Ehdottomasti. Itse asiassa liian harvat ihmiset ymmärtävät, kuinka välttämätöntä on ottaa Internet-identiteettisi vakavasti, jos haluat suojata yksityisyyttäsi verkossa.

Tarvitaan vain vähän huolimatonta, ja henkilökohtaiset tietosi (nimi, fyysinen osoite, IP-osoite, puhelinnumero ja paljon muuta) joutuvat vääriin käsiin. Ja kyllä, on paljon ihmisiä, yrityksiä ja organisaatioita, jotka ovat kiinnostuneita online-identiteetistäsi.

Kuka on online-identiteettisi jälkeen?

Joitakin henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita henkilökohtaisista tiedoista, henkilöllisyydestä, verkkoliikenteestä, Internetin käytöstä ja muusta arkaluonteisesta tiedosta, ovat:

 • Internet-palveluntarjoajasi
 • hakkerit
 • mainostajat
 • Valtion valvontaelimet
 • Viranomaiset
 • Hakukoneet ja sosiaalisen median alustat
 • Muut vierailemat sivustot
 • Kaikenlaisia ​​yrityksiä

Totta, joillakin näistä yhteisöistä on laillisesti sallittu kerätä tietojasi. Tietyissä tapauksissa itse annat suostumuksenne niin tapahtua. Se on kuitenkin edelleen harmaa alue.

Voit tietysti suostua jakamaan joitain henkilökohtaisia ​​tietoja esimerkiksi Facebookin kanssa, ja et ehkä edes ajattele, että he jakavat niitä mainostajien kanssa, mutta että sinusta ei pommitella “henkilökohtaisia” mainoksia, päädyt tuntemaan liian ärsyttävää, häiritsevää ja vähän kammottava? Lisäksi sinulla on oikeus suojata yksityisyyttäsi ja online-identiteettiäsi loppujen lopuksi.

Kuinka henkilökohtaisia ​​tietojasi käytetään?

Henkilöillä / organisaatioilla, jotka ovat kiinnostuneita henkilökohtaisista tiedoistasi, voi olla eri aikomuksia, eikä yksikään näistä ole oikeastaan ​​sinun eduksesi. Valitettavasti Internetin toimivuuden suhteen ei ole oikeastaan ​​selkeää käsitettä yksityisyydestä ja yksityisyyden suojan oikeuksista.

“Mitä tarkoitat? Entä tietosuojakäytännöt ja tietosuojalakit? ”

Emme sano, että nämä eivät ole asia tai että ne eivät tee mitään, mutta ajattelemme sitä tällä tavalla: verkkosivustot voivat silti nähdä mitä etsit muilla verkkosivustoilla, mainostajat voivat nähdä kuinka reagoit erilaisiin mainoksiin , ja he voivat jopa luoda profiileja verkkotottumustesi perusteella (kyllä, se on laillista), ja Internet-palveluntarjoajat näkevät melko paljon kaiken, mitä teet verkossa.

Suojaa henkilöllisyys

Totta, kaikilla näillä toimilla on tarkoitus (riippumatta siitä, tarjoavatko ne sinulle käteviä palveluita tai yrität myydä sinulle jotain todella tarvitsemasi tuotetta), mutta on yhä vaikeampaa olla tuntematta, että tietosuojaoikeutesi vievät takaosan kaikkiin niihin, eikö olekin?

Ajattele vain mitä eri yksiköt haluavat tehdä henkilötietojesi kanssa ja miten ne keräävät niitä:

 • Internet-palveluntarjoajat voivat tosiasiallisesti myydä tietosi mainostajille voittoa varten (ainakin Yhdysvalloissa), ja sen on jaettava se valtion valvontaelinten tai viranomaisten kanssa. Vaikka oletamme, että he eivät tee niin, he voivat silmäillä online-identiteettiäsi ja tapojasi ja kuristaa kaistanleveyttä aina, kun he haluavat “vakuuttaa” sinut maksamaan hinnoitteluhinnasta tai tietosuunnitelmasta.
 • Hallitukset ja valvontaelimet haluavat seurata kaikkea teet verkossa. He väittävät tekevänsä sen terrorismin ja rikosten torjumiseksi, mutta tapa, jolla he tekevät sitä, on itsessään melko laiton. Edward Snowden osoitti jo meille, että valtion virastot vakoovat omia kansalaisiaan ja rikkovat lukuisia lakeja, joiden tarkoituksena on suojata yksilöiden yksityisyyttä.
 • Hakukoneet laativat luettelot, joissa on paljon tietoja online-identiteetistäsi, mukaan lukien sukupuoli, maantieteellinen sijainti, puhelinnumero (t), poliittiset ja uskonnolliset ideologiat, taloudelliset ja terveysongelmat jne. Lisäksi hakukoneilla ei ole myöskään ongelmia jakaa tällaista tietoa mainostajien kanssa voittoa varten.
 • Mainostajat rakastavat tietää kaiken online-toiminnoista, verkkoliikenne, ostostavat ja henkilökohtaiset mieltymyksesi, jotta he voivat lähettää kohdennettuja mainoksia haluamallasi tavalla. Sanaa ”yksityisyys” ei oikeastaan ​​tunnu olevan olemassa heidän sanakirjastaan.
 • Verkkosivustot käyttävät evästeitä seurataksesi toimintaasi ja verkkoliikenne antaa sinulle ”yksilöllisemmän kokemuksen”. Vaikka se voi olla kätevää, se tarkoittaa myös, että he kirjaavat paljon online-identiteettisi linkitettyjä tietoja – tietoja, jotka voivat päästä mainostajien tai jopa tietoverkkorikollisten käsiin tietovuotojen tai tietosuojarikkomusten yhteydessä.
 • Hakkereista puhuttaessa, he ovat hulluja yksityisistä tietosi koska se voi auttaa heitä pääsemään pankkitileillesi, luottokortteihisi, sosiaalisiin profiileihisi ja käytännössä kaikkeen mitä sinulla on. He voivat jopa saada lainoja nimesi ja pilata luottoluokituksen sekä elämäsi.

Kaiken tämän perusteella on enemmän kuin tarpeeksi syitä oppia suojaamaan online-persoonallisuutta.

Kuinka suojata online-identiteettiä?

Vaikka tilanne saattaa vaikuttaa surkealta, yksityisten tietojen ja online-henkilöllisyyden suojaaminen ei ole niin vaikeaa. Ainoa mitä sinun on tehtävä, on noudattaa näitä vinkkejä, ja voit nauttia ylimääräisestä tietosuoja- ja tietoturvakerroksesta:

1. Käytä vahvoja salasanoja

Käytä numeroita, kirjaimia ja erikoismerkkejä tehdäksesi salasanoista vahvoja ja vaikea arvata. Älä käytä salasanoina selviä asioita, kuten syntymäaikaasi tai koiran nimeä.

Älä luonnollisestikaan jaa salasanaasi kenellekään muulle, äläkä kirjoita salasanoja muistiin. Voit käyttää salattuja ohjelmistoja, kuten KeePass / KeePassXC, Bitwarden, LessPass, useiden salasanojen tallentamiseen..

Katso lisätietoja vahvan salasanan luomista koskevasta oppaasta.

2. Luo toissijainen sähköpostiosoite

On parempi, että et käytä sähköpostiosoitettasi esimerkiksi uutisryhmiin, videopeleihin ja foorumeihin. Sinun tulisi jakaa ensisijainen sähköpostiosoitteesi vain henkilöiden kanssa, jotka tunnet henkilökohtaisesti.

Ihannetapauksessa sinun tulisi pyrkiä käyttämään nimettömyyskeskeistä tai salattua sähköpostipalvelua, kuten ProtonMail tai Tutanota. Jos olet kiinni Gmailissa tai haluat vain käyttää sitä, varmista, että käytät tätä laajennusta sähköpostien ja liitteiden salaamiseen.

3. Älä harjoita roskapostia

Jos saat roskapostia, älä vastaa niihin, napsauta linkkejä tai avaa / lataa liitteet. Sinut voidaan ohjata tietojenkalasteluverkkosivustolle tai olla alttiina haittaohjelmainfektioille.

Älä myöskään napsauta mitään tilauksen purkamispainiketta, koska roskapostittajat tietävät tällä tavalla olevan kelvollinen sähköpostiosoite. Laita nämä sähköpostit vain roskapostikansioon tai poista ne.

Meillä on itse asiassa artikkeli, josta saat lisätietoja roskapostista ja sen lopettamisesta.

4. Käytä VPN (Virtual Private Network) -palveluita

VPN on palvelu, jonka avulla voit suojata paremmin online-identiteettisi suojaamalla henkilökohtaisia ​​tietojasi Internetissä, suojaamalla online-liikennettä ja pitämällä online-valvontaa loitolla. Kaikki tämä saavutetaan käyttämällä vahvaa salausta, joka estää ketään (valtion valvontaelimet, Internet-palveluntarjoajat ja jopa verkkorikolliset) näkemästä mitä teet verkossa. Kyllä, jopa suojaamattomissa WiFi-verkoissa.

Piilota henkilöllisyys

Lisäksi VPN voi peittää myös todellisen IP-osoitteesi ja varmistaa tehokkaasti, että mikään verkkosivusto ei voi seurata todellista maantieteellistä sijaintiasi – puhumattakaan siitä, että kukaan ei voi kirjata arvokkaita tietoja, jotka liittyvät IP-osoitteeseesi.

Mitä tulee VPN: n hankkimiseen, niitä tarjoavat kolmannen osapuolen tarjoajat, joilla on yleensä alustojen välisiä yhteensopivia VPN-sovelluksia.

Tarvitsetko luotettavan VPN: n? CactusVPN on saanut sinut kattamaan!

VPN-palvelumme on enemmän kuin kykenevä suojaamaan online-identiteettiasi. Käytämme alan johtavaa AES-salausta kaiken tietosi ja Internet-liikenteen suojaamiseksi pitämään selailukokemuksesi niin kuin sen pitäisi olla – turvallinen ja yksityinen.

Lisäksi nopea palvelimemme käyttävät jaettua IP-tekniikkaa, eli palvelimien IP-osoitteiden jäljittäminen sinulle ei ole mahdollista.

Ja älä huolestu – emme kirjaa mitään tietojasi. Meillä on tiukat kieltäytymiskäytännöt. Voi, CactusVPN on varustettu myös Killswitchilla varmistaaksesi, että online-identiteettiäsi ei koskaan paljasteta – edes silloin, kun kohtaat liitettävyysongelmia.

CactusVPN-sovellus

Etkö ole vielä vakuuttunut? Ei hätää – tarjoamme ilmaisen 24 tunnin kokeilun, joten voit tarkistaa, vastaako VPN-palvelumme kaikkia tarpeitasi ennen tilauksen hakemista. Ja vaikka olet valinnut suunnitelman, saat silti 30 päivän rahat takaisin -takuumme.

5. Käytä luotettavia virustorjuntaohjelmia

Toinen hyvä tapa suojata Internet-identiteettisi online-uhkilta on käyttää vahvaa virustentorjunta- / viruksentorjuntaohjelmistoa. Muista myös pitää se ajan tasalla ja käyttää sitä VPN: n rinnalla.

Suosittelemme henkilökohtaisesti Malwarebytes ja ESET.

6. Osta vain hyvämaineisista verkkosivustoista

Vähemmän tunnetut verkkosivustot eivät aina ole riskiä, ​​mutta voi olla mahdollisuus, että olet tekemisissä phishing- tai haittaohjelma-tartunnan saaneiden verkkosivustojen kanssa, joten on parempi olla turvassa kuin pahoillani. Joten tee aina alustavaa tutkimusta, tarkista arvostelut ja varmista, että verkkosivuston verkkotunnus alkaa “https” (eli se käyttää salausta) “http”: n sijasta.

ostokset

Muista myös lukea kyseisten verkkosivustojen ja yritysten tietosuojakäytäntö nähdäksesi, millaisia ​​tietoja he keräävät sinulta ja mihin ne käyttävät sitä. Jos sanotaan, että he jakavat sen “kolmansien osapuolten” kanssa, on parempi kokeilla muita vaihtoehtoja, koska se voi tarkoittaa, että tietosi jaetaan mainostajien kanssa.

7. Älä jaa liikaa tietoa sosiaalisessa mediassa

Vaikka sosiaalisen median verkkosivustot voivat olla hauskoja ja informatiivisia, sinun tulee olla varovainen käyttäessäsi niitä. Tietoverkkorikolliset voivat oppia paljon lähettämästäsi, ja he voivat käyttää näitä tietoja vakoilla sinua, ryöstää talosi ja jopa perustaa jäljitteleviä tilejä.

Sinun on aina tarkistettava profiiliesi tietosuoja-asetukset varmistaaksesi, että vain tuntemasi ihmiset näkevät henkilökohtaiset asiat, joita voit lähettää tai jakaa. Suosittelemme kuitenkin, että et julkaise henkilökohtaisia ​​tietoja sosiaaliseen mediaan kokonaan.

8. Käytä salattua viestintää

Olitpa keskustelet yksityisesti ystävien tai rakastajan kanssa, lähetät arkaluonteisia yritystietoja asiakkaille tai puhut jopa informaattorin kanssa, viimeinen asia, jonka haluat, että joku voi torkkua viestisi sisältöä.

Valitettavasti niin voi tapahtua, jos käytät viestintäsovelluksia, jotka eivät käytä päästä päähän -salausta, minkä vuoksi suosittelemme käyttämään Signalia – ilmaista, helppokäyttöistä, täysin salattua viestisovellusta..

Mitä tehdä, jos online-henkilöllisyytesi varastetaan

Vaikka online-henkilöllisyytesi pitäisi olla turvallinen, jos noudatat yllä olevia ohjeita, on aina olemassa pieni mahdollisuus, että jokin saattaa mennä pieleen, joten on aina parempi olla valmistautunut ja tietää mitä tehdä.

Ota ensin yhteyttä paikallisten viranomaisten ASAP: iin. Jos sinulla on todisteita siitä, että joku käyttää henkilökohtaisia ​​tietojasi, älä epäröi käyttää niitä. Ota myös yhteyttä finanssilaitokseesi varmistaaksesi, että pankkitilisi ja luottokorttisi ovat turvassa.

Jälkeenpäin vaihda kaikkien tilien salasanat ja ota yhteyttä verkkosivustoihin, jotka liittyvät tiliin, joka on vaarantunut.

Henkilöllisyysvarkauksia ei tulisi koskaan ottaa kevyesti. Se voi johtaa taloudellisiin menetyksiin, luottotappioihin, tunnevammoihin ja jopa siihen, että henkilökohtaiset tietosi myydään huijareille syvässä verkossa.

johtopäätös

Kaiken kaikkiaan online-identiteettisi on muutakin kuin vain Internetissä käyttämääsi salanimeä tai alter-egoa – se on todellinen henkilökohtaisten tietojen kokoelma, eikä sen turvallisuuden vakavasti ottamisella voi olla tuhoisia seurauksia.

Joten varmista, että noudatat tässä artikkelissa kuvattuja neuvoja ja että käytät VPN-palvelua suojaamaan online-identiteettiasi missä tahansa Webissä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map