Mikä on PFS (täydellinen eteenpäin salaisuus)? |


Mikä on PFS?

PFS tarkoittaa täydellistä eteenpäin suuntautuvaa salaisuutta, ja sitä kutsutaan myös yksinkertaisesti eteenpäin suuntautuvaksi salaisuudeksi (FS). Se on salaustyyli, joka kiertää väliaikaisen yksityisen avaimen (avain, jota käytetään salatun tiedon salaukseen) ympärille, joka tuotetaan VPN-asiakas- ja VPN-palvelinviestinnässä jokaiselle istunnolle.

Kuinka PFS toimii?

Periaatteessa PFS-salaus toimii luomalla yksilöllinen istuntoavain jokaiselle käyttäjän aloittamalle viestintäistunnolle asiakkaan ja palvelimen välillä. Jos jostain syystä istunnon avain on vaarantunut, muiden viestintäistuntojen tiedot ovat turvallisia. Kun luotu yksityinen avain on käytetty, se katoaa, joten sitä ei voida enää vaarantaa.

Lisäksi PFS-salausavaimet voidaan päivittää jopa yhdessä viestintäistunnossa, rajoittaen edelleen tietojen määrää, jonka kyberrikollinen voi varastaa, jos väliaikainen yksityinen avain vaarantuu.

Verrattuna täydelliseen eteenpäin suuntautuvaan salaisuuteen, säännöllisessä salauksessa asiakas yleensä käyttää vain samaa yksityistä avainta kaikissa asiakas-palvelin-istunnoissa. Pohjimmiltaan tämä tarkoittaa, että on olemassa “Master Key”, jota voidaan käyttää purkamaan kaiken liikenteen. Jos tämä avain vaarantuu, kaikki tiedot, jotka löytyvät kaikista asiakkaan ja palvelimen välisistä viestintäistunnoista, vaarantuvat..

Täydellisen eteenpäin salaisuuden avulla ei ole sellaista ”pääavainta”.

Yleensä PFS-salaus voi käyttää seuraavia avainsopimusprotokollia:

 • DHE-RSA
 • DHE-DSA
 • ECDHE-RSA
 • ECDHE-ECDSA
 • ECDH

Mikä on PFS VPN-tekniikassa?

“Entä PFS VPN-asiakas-palvelin -viestinnässä? Miten tuo toimii?”

No, se toimii melko paljon kuten tavallinen PFS-salaus. Tärkein mainitsemisen arvoinen asia on kuitenkin se, että sekä VPN-asiakkaalla että VPN-palvelimella on oltava PFS-yhteensopivat rajapinnat. Muutoin täydellinen eteenpäin suuntautuva salaisuus ei toimi.

Myös VPN-tasolla PFS tapahtuu “kädenpuristus” -vaiheessa (kun palvelin ja asiakas todennetaan ja vaihdeavaimet) ja tunnelointiprosessissa (pohjimmiltaan VPN-yhteys).

Lisäksi on huomattava, että PFS: ää käytetään yleensä tiettyjen erityisten VPN-protokollien kanssa, kuten:

 • OpenVPN
 • SoftEther
 • L2TP / IPSec
 • IKEv2 / IPSec
 • SSTP
 • Wireguard

Muista, että PFS ei ole yleensä oletusarvoisesti käytössä. Joten, jos etsit täydellistä eteenpäin suunnattua salassapidettua VPN: tä, on parasta valita palveluntarjoaja, joka tekee selväksi, että heidän palvelunsa käyttää oletuksena PFS-salausta tietyissä protokolloissa.

Kuinka tärkeää on täydellinen eteenpäin suuntautuva salaisuus?

PFS-tietoturva on melko arvokasta, koska se lisää ylimääräisen suojan, mikä varmistaa, että henkilötietosi ovat entistä turvallisempia Internetissä. Tämä ei tarkoita sitä, että säännöllinen salaus ei voi suojata tietojasi hyvin (edellyttäen, että käytetään vahvoja salaus- ja VPN-protokollia), mutta se ei koskaan vaaranna ylimääräisten suojaustoimenpiteiden toteuttamista.

Salausalgoritmit

Lisäksi harkitse tätä – yhden yksityisen avaimen toimiminen “pääavaimena” kaikelle online-liikenteellesi on jotain, jota voidaan todella hyödyntää. Ja se ei ole spekulointia, koska NSA on käyttänyt tätä heikkoutta arvokkaan tiedon keräämiseen aiemmin.

Lisäksi siellä on myös Heartbleed-haavoittuvuus, joka on otettava huomioon. Se oli lähinnä OpenSSL: stä (SSL- ja TLS-protokollien avoimen lähdekoodin toteutus) jo vuonna 2012 löydetty virhe, joka voi mahdollisesti aiheuttaa jopa 64 kilotavun tiedon vuotamisen. No, täydellinen eteenpäin suuntautuva salaisuus on paras tapa suojata tietosi sydämenpuhdistukselta.

Kaiken tämän perusteella on selvää, että PFS varmistaa, että saat nauttia paljon turvallisemmasta VPN-yhteydestä. Lisäksi PFS-salaus saa todennäköisesti myös verkkorikolliset kohdistamaan VPN-palvelimen tai asiakkaan pelkästään siksi, että kaikki siihen tarvittavat ponnistelut eivät ole sen arvoisia, koska he saavat vain rajoitetun tiedon käytön.

Onko PFS: n käyttämisessä VPN-tekniikassa haittoja??

No, on syytä mainita, että Perfect Forward Secrecy saattaa tarvita enemmän prosessointitehoa, mikä tarkoittaa, että VPN-yhteyden luominen voi viedä vähän kauemmin. Tätä ei tietenkään voida taata jatkuvasti, ja jos laitteellasi on enemmän kuin tarpeeksi prosessointitehoa, et ehkä edes huomaa viivytystä.

PFS VPN: n käytön erittäin turvallisiin etuihin verrattuna on kuitenkin melko selvää, että mahdollinen viive VPN-yhteysprosessissa ei ole niin paha kompromissista..

Tarvitset PFS-VPN: n turvallisempaa, parempaa online-selaamista varten?

Turvallisuutesi ja yksityisyytesi ovat aina etusijalla CactusVPN: lle, minkä vuoksi käytämme oletuksena Perfect Forward Secrecy -sovellusta OpenVPN- ja SoftEther VPN -protokolleissamme (jotka ovat muuten erittäin turvallisia salausprotokollia).

Lisäksi noudatamme tiukkaa kirjautumattomuutta koskevaa käytäntöä, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että pidämme välilehtiä Internetissä tekemästäsi..

Tarjoamme PFS-tietoturva- ja erityisen turvalliset VPN-protokollat ​​ovat erittäin hyviä VPN-salausten rinnalla. Ensinnäkin käytämme erittäin turvallisia salauksia, kuten AES-256 ja RSA-2048 kädenpuristus.

Lisäksi meidän on mainittava, että palvelumme käyttää ECDH-avaintenvaihtoprotokollaa ja luotettavaa todennussalausa (SHA-256, SHA-384 ja SHA-512).

Koe-aja palvelumme ilmaiseksi

Haluatko varmistaa, että palvelumme voi vastata kaikkiin tarpeisiisi ennen sitoutumista? Ei hätää – voit kokeilla CactusVPN: tä ilmaiseksi 24 tunnin ajan ennen tilaustarjouksen valitsemista.

Ja vaikka olet valinnut yhden, saat silti 30 päivän rahat takaisin -takuumme, jos jokin menee pieleen.

Pohjaviiva

Joten mikä on PFS? Hyvin yksinkertaisesti sanottuna se on salausominaisuus, joka varmistaa, että jokaiselle aloittamallesi VPN-asiakas-VPN-palvelinistunnolle luodaan uusi yksilöllinen yksityinen avain (salausavain), toisin kuin tavallisesti yhdellä yksityisellä avaimella kaikki istunnot.

Tällä tavalla henkilötietosi ja verkkoliikenteesi ovat paremmin turvattuja, koska tietoverkkorikollisuus ei voi millään tavoin käyttää kaikkia tietojasi, jos he jollakin tavoin vaarantavat yksityisen avaimen. PFS: llä he pystyisivät salaamaan vain pienen osan tietoja koko liikenteen vastakohtaisesti, ja sanotut tiedot olisivat yleensä heille hyödytöntä..

Useimmat VPN-palveluntarjoajat tarjoavat PFS-salauksen, mutta on parasta valita palveluntarjoaja, joka tekee selväksi, että he käyttävät PFS: ää oletuksena VPN-protokolloissaan..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me