Mikä on PPTP? (Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää)


Mikä on PPTP?

PPTP tarkoittaa point-to-point tunnelointiprotokollaa, ja se on VPN-protokolla, joka otettiin käyttöön jo vuonna 1995, vaikka se oli kehitteillä kymmenen vuotta ennen kyseistä päivämäärää. PPTP parani edelliseen PPP-standardiin verrattuna, josta puuttui tunnelointiominaisuus. Siitä, mikä Windows-järjestelmissä alkoi protokollapalveluna, tuli nopeasti laajalle levinnyt VPN-protokolla, joka oli saatavana lukuisilla alustoilla.

Koska VPTP-protokolla on PPTP, se on joukko sääntöjä, joiden tehtävänä on varmistaa VPN-asiakas -> VPN-palvelimen viestintäprosessia hoidetaan oikein.

Tässä on miten PPTP toimii

Pohjimmiltaan PPTP-asiakas muodostaa yhteyden (kutsutaan myös “tunneliksi”) PPTP-palvelimeen sen kautta, joka kuljettaa kaikki online-tietosi ja liikenteesi suojaamalla sen salaus samalla.

Se on yksinkertaisempi selitys. Jos haluat monimutkaisemman määritelmän, sinun pitäisi tietää, että PPTP kapseloi verkkotiedot ja asettaa IP-kirjekuoreen. Siitä lähtien joka kerta, kun reititin tai muu laite kohtaa kyseiset tiedot, se käsittelee sitä IP-paketina. Kun PPTP-palvelin on vastaanottanut tiedot, se välitetään edelleen verkkoon tai kohdelaitteeseen.

PPTP-tunneli muodostetaan kommunikoimalla vertaisyhteyden kanssa TCP-portissa 1723. Tätä yhteyttä käytetään sitten perustamaan ja hallitsemaan kapselointitunneli samalle vertaiskäyttäjälle. Lisäksi protokolla todentaa PPTP-salaustunnelin molemmissa päissä siirrettävät datapaketit.

Yleiset tekniset tiedot PPTP: stä

 • Yhteyden muodostamiseksi palvelimeen PPTP tarvitsee vain palvelimen osoitteen ja käyttäjänimen salasanan lisäksi.
 • PPTP-yhteys on hyvin yhteensopiva eri käyttöympäristöjen kanssa. Protokolla toimii Windows, Linux, macOS, iOS, Android, Tomato, DD-WRT ja muissa käyttöjärjestelmissä ja laitteissa.
 • PPTP käyttää GRE: tä (General Routing Encapsulation), TCP-porttia 1723 ja IP-porttia 47.
 • PPTP tukee 128-bittisiä salausavaimia, ja se käyttää MPPE: tä (Microsoft point-to-point Encryption).

PPTP: n tukemat tunnelityypit

 • Vapaaehtoinen tunnelointi – Asiakas aloittaa tämän tyyppisen tunneloinnin, joten Internet-palveluntarjoajaa tai siltatukea ei tarvita.
 • Pakollinen tunnelointi – Koska PPTP-palvelin aloittaa tämän tyyppisen tunneloinnin, reitittimen ja verkon käyttöpalvelimen tuki on välttämätöntä.

Mikä on PPTP-passthrough?

Meillä on jo artikkeli siitä, mikä on VPN Passthrough, jos haluat lisätietoja tästä aiheesta, mutta tässä on lyhyempi versio, jotta ymmärrät nopeasti PPTP Passthrough:

VPN-läpivienti

Periaatteessa melkein kaikki laitteet muodostavat yhteyden verkkoon NAT-laitteen (yleensä reitittimen) kautta. No, ongelma on, että PPTP: tä ei tueta natiivisti NAT: ssä, mikä tarkoittaa, että PPTP-yhteyttä ei voida muodostaa. PPTP Passthrough on reitittimen ominaisuus, joka ratkaisee ongelman ja sallii PPTP VPN -yhteyksien kulkea NAT.

Kuinka PPTP-passthrough toimii?

VPN Passthrough on kyse reitittimen hankkimisesta, jotta VPN-asiakkaalta peräisin olevat datapaketit voivat kulkea NAT: n kautta VPN-palvelimeen pääsemiseksi..

Kun kyse on PPTP Passthroughista, tässä on tärkein asia, joka sinun on tiedettävä:

 • PPTP: n sanotaan käyttävän GRE: tä, mutta – tarkemmin sanottuna – se käytti todella Enhanced GRE: tä.
 • Parannetussa GRE: ssä on ominaisuus, joka tunnetaan nimellä “Call ID”. Ainutlaatuinen puhelutunnus luodaan joka kerta, kun PPTP-yhteys muodostetaan, joka lisätään sitten datapaketin muokattuun otsikkoon.
 • Ainutlaatuista puhelutunnusta voidaan käyttää eräänlaisena korvauksena NAT: n portteille, koska sitä voidaan käyttää tunnistamaan NAT: n takana olevat PPTP VPN -asiakkaat. On syytä huomata, että Call ID -ominaisuutta käytetään korvaamaan portteja vain PPTP-liikenteelle.
 • Reitittimien on “tiedettävä” kuinka vaihtaa porttien ja puhelutunnusten välillä, kun ne käsittelevät PPTP-liikennettä. Kyky tehdä juuri tämä PPTP-liikenteen päästämiseksi on tarkalleen mitä PPTP Passthrough on.

Onko PPTP suojattu?

PPTP oli tapana olla turvallinen, mutta niin ei enää ole. Yksinkertaisesti sanottuna PPTP-tietoturva on nykypäivän standardien mukaan erittäin vanhentunut, ja tämän protokollan käyttäminen online-tietojen suojaamiseksi on erittäin riskialtista.

Tässä on nopea kuvaus kaikista PPTP: n turvallisuuskysymyksistä:

 • On dokumentoitu näyttö siitä, että NSA on todella onnistunut murtamaan PPTP-liikenteen.
 • PPTP voi käyttää MS-CHAP-v1: tä todennukseen. MS-CHAP-v1: n ongelma ei ole turvallinen, koska on työkaluja, jotka antavat kyberrikollisille mahdollisuuden poimia NT-salasanan tiivisteitä vaihdosta.
 • Vaikka PPTP voi käyttää MS-CHAP-v2: ta myös todennukseen, se ei ole myöskään turvallinen vaihtoehto. Ilmeisesti MS-CHAP-v2 on haavoittuvainen sanakirjahyökkäyksille ja MS-CHAP-v2 D4-salasana voidaan tosiasiallisesti murtaa noin 23 tunnissa..
 • Koska MPPE (PPTP: n käyttämä salaus) käyttää RC4-stream-salausta, hakkeri voisi käyttää bittiäsi-hyökkäystä hyödyntääksesi sitä, että salattu teksti on haavoittuvainen, koska salatekstin virtaa ei ole todennettu.
 • Kaikki yllä mainitut turvallisuuskysymykset ovat jo melko yleisesti tunnettuja, ja se tekee PPTP-liikenteestä erittäin todennäköisen kohteen hakkereille, koska se on niin alttiita haitallisille hyökkäyksille..

Onko PPTP nopea?

Kyllä, alhaisen salausasteensa vuoksi PPTP pystyy tarjoamaan nopeita yhteysnopeuksia. Yleensä VPN-salaus voi hidastaa online-nopeutta, mutta – tässä tapauksessa sen ei pitäisi olla suuri ongelma.

Älykäs DNS-nopeus

Kuinka yksinkertainen on PPTP-asennusprosessi?

Asennuksen yhteydessä PPTP-yhteydet ovat melko suosittuja useimpien VPN-käyttäjien kannalta, koska tämä protokolla on erittäin helppo asentaa ja määrittää. Tämä johtuu lähinnä siitä, että PPTP on integroitu useimpiin käyttöjärjestelmiin ja laitteisiin. Jopa Linux-käyttäjät voivat helposti luoda PPTP-yhteyden.

Yleensä riittää, kun säädetään muutama asetus ja kirjoitetaan palvelimeen liittyviä tietoja käyttöjärjestelmän verkkoasetusalueelle, ja olet määrittänyt PPTP-yhteyden..

Mikä on PPTP VPN -tuki?

PPTP VPN -tuki tarkoittaa VPN-palveluntarjoajaa, joka tarjoaa käyttäjilleen pääsyn PPTP-yhteyteen, kun he käyttävät palveluitaan. Yleensä voit valita, minkä tyyppistä yhteyttä haluat käyttää (tässä tapauksessa PPTP) ennen yhteyden muodostamista VPN-palveluntarjoajan palvelimiin.

Ole varovainen niiden VPN-palveluntarjoajien kanssa, jotka tarjoavat vain PPTP-yhteyksiä. Kuten jo keskustelimme, tämä VPN-protokolla ei ole enää luotettava ja turvallinen, joten on parempi, että PPTP: n rinnalla on valittavana muita VPN-protokollia, kun käytetään VPN: ää Internetissä.

Tarvitsetko luotettavan PPTP-VPN: n, joka tarjoaa myös enemmän protokollia?

Jos etsit kunnollista VPN-verkkoa, joka auttaa sinua ohittamaan nopeasti ärsyttävät geoblokit, olemme saaneet sinut kattamaan. CactusVPN tarjoaa PPTP-yhteyksiä ja yli 28 nopeaa palvelinta. Lisäksi jokainen palvelimemme on varustettu rajattomalla kaistanleveydellä.

Se ei ole kaikki – PPTP: n lisäksi voit valita viiden muun VPN-protokollan joukosta, kun käytät verkkoa: OpenVPN, SoftEther, IKEv2 / IPSec, SSTP ja L2TP / IPSec.

Nauti useiden laitteiden VPN-yhteyksistä

PPTP-yhteyden muodostaminen ja vaihtaminen VPN-protokollien välillä on erittäin helppoa käyttäjäystävällisten VPN-sovellusten ansiosta, jotka toimivat monilla laitteilla ja käyttöjärjestelmillä Windows, macOS, Android, Android TV, iOS ja Fire TV.

Kokeile ensin ilmaiseksi PPTP-VPN-verkkoa

Ennen kuin valitset sopivan tilaustarjouksen, voit itse testata VPN-palvelumme ilmaiseksi 24 tunnin ajan – luottokorttitietoja ei tarvita.

Ja kun sinusta tulee CactusVPN-käyttäjä, saamme silti takaisin 30 päivän rahat takaisin -takuumme, jos palvelumme on ongelmia.

PPTP: n edut ja haitat

edut

 • PPTP on erittäin nopea VPN-protokolla.
 • PPTP on todella helppo asentaa ja määrittää useimpiin käyttöjärjestelmiin ja laitteisiin.
 • Protokollan korkean käyttöympäristöjen välisen yhteensopivuuden vuoksi PPTP-yhteys voidaan muodostaa tonneille alustoja.

haitat

 • PPTP-salaus on osa-par ja ei sovellu verkkotiedon ja -liikenteen turvaamiseen. NSA on tosiasiallisesti murtanut PPTP-liikennettä.
 • Tietoverkkorikolliset voivat käyttää PPTP-yhteyttä haitallisilla hyökkäyksillä.
 • Reititin, jolla on PPTP-passsthrough, vaaditaan yleensä, koska PPTP ei toimi alkuperäisesti NAT: n kanssa.
 • Palomuurit voivat estää PPTP-yhteyden melko helposti.

Kuinka PPTP-protokollaa verrataan muihin VPN-protokolliin?

Tässä on yleiskatsaus siitä, kuinka PPTP-hinnat muihin protokolliin verrattuna useimmat VPN-palveluntarjoajat yleensä tarjoavat pääsyn:

1. PPTP vs. L2TP / IPSec

Jos etsit suojattua verkkokokemusta, sinun on parempi käyttää L2TP / IPSec-sovellusta PPTP: n sijaan. Yhdessä L2TP / IPSec voi käyttää 256-bittisiä salausavaimia, ja se voi käyttää myös erittäin turvallista AES-salausta. Lisäksi L2TP / IPSec voidaan määrittää varmistamaan, että NAT-palomuurit eivät voi estää sitä. Toisaalta PPTP voidaan estää palomuureilla – joskus melko helposti jopa.

Aivan ainoa tapa, jolla PPTP on parempi kuin L2TP / IPSec, on sen tarjoama online-nopeus. Pienen salauksensa takia PPTP pystyy olemaan erittäin nopea, joten se saattaa olla ihanteellisin vaihtoehto niille, jotka tarvitsevat nopean pääsyn geosuojattuun sisältöön, esimerkiksi.

Tutustu tähän artikkeliin, jos haluat lisätietoja L2TP: stä.

2. PPTP vs. IKEv2 / IPSec

Alkuvaiheessa IKEv2 / IPSec on huomattavasti turvallisempi käyttää kuin PPTP, koska se voi käyttää AES-256-salausta. IKEv2 / IPSec on kuitenkin vaikeampi asentaa kuin PPTP.

Sekä IKEv2 / IPSec että PPTP ovat erittäin vakaita – IKEv2 / IPSec on vieläkin tärkeämpää, koska se voi vastustaa verkon muutoksia, joten se on täydellinen valinta matkapuhelimen käyttäjille. Meidän on kuitenkin mainittava, että PPTP on vähemmän luotettava, koska se on helpompi estää palomuureilla.

Viimeiseksi, nopeuden suhteen molemmat VPN-protokollat ​​ovat melko sidottuja. PPTP voi olla erittäin nopea, ja IKEv2 / IPSec voi olla yhtä nopea – mutta ylimääräisellä suojaustasolla päällä.

Jos haluat lukea lisää IKEv2 / IPSec -sovelluksesta, seuraa tätä linkkiä.

3. PPTP vs. IPSec

PPTP ja IPSec käyttävät kumpikin kapselointitekniikkaa, mutta IPSec on huomattavasti turvallisempi kuin PPTP. IPSec ei myöskään ole yhtä vakaa kuin PPTP, mutta se on paljon vaikeampi estää palomuurilla, koska se voi salata liikenteen ilman, että loppusovellus on tietoinen siitä.

Toisaalta PPTP on nopeampi kuin IPSec, ja se on paljon helpompi määrittää VPN-palveluntarjoajan lopussa.

Haluatko tietää enemmän IPSecistä? Olemme jo kirjoittaneet artikkelin siitä.

4. PPTP vs. OpenVPN

Verrattuna PPTP: hen, OpenVPN: ssä on paljon turvallisempia yhteyksiä. Protokolla voi käyttää AES-256-salausa, voi käyttää mitä tahansa porttia, ja on myös tosiasia, että OpenVPN on avoimen lähdekoodin, mikä tekee siitä luotettavamman kuin Microsoftin kehittämä PPTP – yritys, jonka tiedetään tekevän yhteistyötä NSA: n kanssa..

Tämän lisäksi OpenVPN: ää ei voida oikeastaan ​​estää ollenkaan, kun otetaan huomioon, että OpenVPN-liikennettä on erittäin vaikea erottaa SSL- tai HTTPS-liikenteen lisäksi.

PPTP ylittää kuitenkin OpenVPN: n nopeuden suhteen. Vaikka on totta, että voit käyttää OpenVPN: tä UDP: ssä parempaan nopeuteen, se ei todellakaan ole lähellä PPTP: n yhteyksien nopeutta. Lisäksi PPTP: tä on huomattavasti helpompi määrittää kuin OpenVPN (joka voi viedä muutamasta tunnista muutamaan päivään kokemustasosta riippuen).

Tutustu tähän artikkeliin, jos olet kiinnostunut lukemaan lisätietoja OpenVPN: stä.

5. PPTP vs. SoftEther

Vaikka se on suhteellisen uusi VPN-protokolla, SoftEther on paljon vakaampi kuin PPTP, on sitä neljä kertaa nopeampi ja huomattavasti turvallisempi kuin PPTP, koska SoftEther käyttää SSL 3.0: ta turvallisiin yhteyksiin ja voi käyttää 256-bittistä salausta. Lisäksi, jos määrität SoftEther VPN -palvelimen, voit nauttia useiden VPN-protokollien (kuten SSTP, OpenVPN, IPSec, L2TP / IPSec ja SoftEther) tuesta, jotain PPTP VPN -palvelin ei voi tarjota sinulle.

PPTP loistaa verrattuna SoftEtheriin, kun kyse on alustojen välisestä yhteensopivuudesta, helppo asennuksesta ja saatavuudesta. Nykyisessä muodossaan SoftEtherillä ei ole alkuperäistä tukea missään käyttöjärjestelmässä, ja se on ohjelmistopohjainen ratkaisu, mikä tarkoittaa, että sinun on asennettava lisäohjelmisto, jos haluat käyttää sitä – vaikka VPN-palveluntarjoaja tarjoaa pääsyn siihen. Mistä puhutaan, tällä hetkellä ei ole paljon VPN-palveluntarjoajia, jotka tarjoavat SoftEther-tukea.

Haluatko tietää enemmän aiheesta SoftEther? Tässä on artikkeli, jonka kirjoitimme siitä.

6. PPTP vs. SSTP

SSTP (Secure Socket Tunneling Protocol) on myös kehittänyt Microsoft, ja se otettiin ensimmäisen kerran käyttöön Windows Vistassa. Turvallisuuden kannalta SSTP on paljon turvallisempaa kuin PPTP, koska se voi käyttää 256-bittistä salausta ja käyttää SSL 3.0: ta kuten OpenVPN. Tämä tarkoittaa myös, että se voi helposti ohittaa palomuurin estämisen, koska se käyttää porttia 443 – samaa porttia käyttää HTTPS-liikenne.

SSTP on kuitenkin rajoitetumpi nopeuden suhteen (tosin ei paljon). SSTP on myös sisäänrakennettu vain Windows-käyttöjärjestelmiin, ja se on määritettävissä reitittimissä, Linuxissa ja Androidissa, joten sitä ei ole saatavana niin monella alustalla kuin PPTP on.

Jos haluat lukea lisää SSTP: stä, saatat olla kiinnostunut sitä koskevasta oppaasta.

7. PPTP vs. johtosuoja

Wireguard on hyvin uusi VPN-protokolla, ja se tarjoaa korkeamman suojauksen kuin PPTP. Lisäksi se on myös avoimen lähdekoodin ja väitetysti kevyempi ja nopeampi kuin useimmat VPN-protokollat.

Mutta – ainakin ainakin – PPTP: llä on edelleen hallussapito, koska se on nopeampi ja paljon vakaampi kuin Wireguard. Ei vain, mutta Wireguard toimii tällä hetkellä vain Linuxissa, ja se on edelleen kokeiluvaiheessa, joten sitä tulisi käyttää vain testaamiseen, ei säännöllistä online-selaamista.

Jos haluat lukea lisää Wireguardista, tässä artikkeli, jonka kirjoitimme siitä.

Joten onko PPTP-yhteys edelleen sen arvoinen?

No, huolimatta kaikista tietoturvavirheistään, PPTP on hyvä VPN-protokolla käytettäväksi. Suosittelemme sen käyttöä vain, jos etsit nopeaa tapaa poistaa esto ja / tai suoratoistaa maantieteellisesti rajoitettua sisältöä. Sinun ei tulisi missään olosuhteissa käyttää PPTP: tä, kun käytät arkaluontoisia verkkotietoja (kuten esimerkiksi sähköpostiosoitteesi tai pankkitilisi).

Muista silti, että ajan myötä uudemmat käyttöjärjestelmät ja laitteet eivät ehkä tue PPTP: tä enää sen vanhentuneiden turvastandardien takia. Esimerkiksi PPTP: tä ei enää tueta MacOS Sierra- ja iOS 10 -käyttöjärjestelmissä tai uudemmissa versioissa.

Mikä on PPTP? Pohjaviiva

PPTP (point-to-point tunneling Protocol) on VPN-protokolla, jota käytetään varmistamaan asianmukainen viestintä VPN-asiakkaan ja VPN-palvelimen välillä. Se sai alkunsa vuonna 1995 Windows-alustoilla, mutta on nyt saatavana myös monissa muissa käyttöjärjestelmissä ja -laitteissa.

Useimmat VPN-palveluntarjoajat tarjoavat PPTP: tä, mutta sinun pitäisi käyttää sitä vain pääsyn tai suoratoiston geo-estettyyn sisältöön. Vaikka se on erittäin nopea, se ei ole ollenkaan turvallinen. Itse asiassa PPTP: n käyttö arkaluontoisten tietojen (kuten pankkitilisi tai luottokorttitietojesi) saamiseen on varma tapa saada se varastettuksi..

Jos etsit VPN-palveluntarjoajaa, suosittelemme valitsemaan sellainen, joka tarjoaa pääsyn useisiin VPN-protokolliin. Rajoittaminen vain PPTP: hen ei ole ihanteellista, ja oikeastaan ​​melko vaarallista.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map