Mikä on SoftEther? (Täydellinen opas) |


Mutta mikä on SoftEther? Ja mikä tekee siitä niin erityisen verrattuna muihin pöytäkirjoihin?

Tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää:

Mikä on SoftEther?

SoftEther on ilmainen avoimen lähdekoodin VPN-ohjelmisto, joka kehitettiin osana tutkielman tutkimusta Tsukuban yliopistossa. SoftEther julkaistiin kokonaan vuonna 2014, joten se oli yksi uusimmista protokollista.

Kun puhutaan SoftEtheristä, on tärkeää tehdä ero SoftEther-protokollan ja SoftEther VPN -palvelimen välillä:

 • SoftEther VPN -protokolla – Protokollaa käytetään turvalliseen asiakkaan ja palvelimen väliseen viestintään. Se on suhteellisen nopea ja turvallinen.
 • SoftEther VPN -palvelin – Palvelinohjelmisto tukee useiden VPN-protokollien, kuten SoftEther, OpenVPN, IPSec, L2TP / IPSec ja SSTP, käyttöä..

Kuinka SoftEther VPN -protokolla toimii?

SoftEther VPN -protokolla vastaa VPN-asiakkaan ja VPN-palvelimen välisen tiedonsiirron turvaamisesta. Periaatteessa se perustaa salatun tunnelin näiden kahden väliin varmistaen, että kukaan ei voi seurata mitään mainitun tunnelin läpi kulkevaa tietoa..

Yleiset tekniset tiedot SoftEtheristä

 • SoftEther tukee sekä asiakkaan ja palvelimen että palvelimen välistä viestintää (SoftEther-sillan kautta).
 • SoftEther tukee syvän tarkastuksen pakettien kirjaustoimintoa.
 • Protokolla käyttää SSL-VPN-tunnelointia HTTPS: n kautta palomuurien ohittamiseen.
 • SoftEther ei vaadi staattista tai kiinteää IP-osoitetta, koska siinä on upotettu dynaaminen DNS- ja NAT-liikennöintitoiminto.
 • SoftEther tukee tehokasta salausta, kuten AES-256 ja RSA-4096.
 • SoftEther VPN -protokollan suorituskyky mitataan noin 1 Gbps-luokan nopeudella.
 • SoftEther voi myös tukea vanhoja OpenVPN-asiakkaita OpenVPN-kloonitoiminnonsa ansiosta.
 • Kaikki asetukset voidaan määrittää käyttöliittymän kautta.
 • SoftEther tukee RSA-varmenteen todennusta ja IPv4 / IPv6-pinoamista.

Kuinka käyttää SoftEtheriä

SoftEther VPN -protokollaa on melko helppo käyttää, mutta koska se on ohjelmistopohjainen ratkaisu, sinun on ensin asennettava SoftEther VPN -asiakas laitteellesi. Näin on yleensä, vaikka sinulla olisi jo VPN-palvelutilaus.

Aiomme tarkastella, kuinka SoftEtheriä käytetään Windowsissa, mutta asennusprosessi on melko samanlainen myös muilla alustoilla.

Joten tässä on tärkeimmät asiat, jotka sinun on tiedettävä SoftEtherin käytöstä:

Asenna ensin asiakas

Saadaksesi SoftEther VPN -asiakasohjelma, siirry vain SoftEther-sivuston Lataukset-sivulle. Kun asennusohjelma on ladattu, suorita se vain ja noudata näytön ohjeita.

Kun ensimmäistä vaihtoehtoa pyydetään valitsemaan ”SoftEther VPN Client” tai ”SoftEther VPN Client Manager (vain hallintatyökalut)”. Sinun pitäisi myös tietää, että ”SoftEther VPN Client” -nimi on ”SoftEther VPN Client Manager”.

Voit valita toisen asennushakemiston, kun sinua kehotetaan tekemään niin, tai voit vain käyttää oletushakemistoa. Kun ohjelma on asennettu, voit käynnistää SoftEther VPN Client Manager -sovelluksen.

Seuraavaksi määrität yhteyden

Napsauta sitten ”Lisää VPN-yhteys” SoftEther VPN Client Manager -ohjelmassa. Huomaat, että sinulta kysytään, haluatko virtuaalisen verkkosovittimen määrittävän. Sovitin on välttämätön VPN-yhteydelle, joten napsauta “Kyllä” jatkaaksesi prosessia.

Kun sovitin on paikoillaan, napsauta uudelleen ”Lisää VPN-yhteys”. Tässä vaiheessa sinua odottaa taulukko ominaisuuksista, jotka sinun on täytettävä VPN-palveluntarjoajan toimittamilla tiedoilla:

 • Isäntänimi – Sen palvelimen IP-osoite, johon haluat muodostaa yhteyden.
 • Porttinumero – Portti, jota käytät. SoftEtherille se on yleensä 443, mutta VPN-palveluntarjoajasi saattaa tarjota sinulle myös muita vaihtoehtoja.
 • Virtuaalikeskuksen nimi – Se on yleensä VPN-palveluntarjoajan palvelun nimi tai niin, mutta kenttä ei ole aina pakollinen.
 • Auth-tyyppi – Yhteyteen käytetty todennustyyppi. Palveluntarjoajasi yleensä suosittelee mitä vaihtoehtoa valita.
 • Käyttäjätunnus – VPN-tiliisi käyttämäsi käyttäjänimi.
 • Salasana – VPN-tiliisi käyttämäsi salasana.

Mitä “Setting Name” -kenttään tulee, se on pohjimmiltaan VPN-yhteyden nimi. Kirjoita vapaasti mitä haluat. Välityspalvelintyyppi -vaihtoehdon kannalta on parasta mennä vain oletusasetukseen – suora TCP / IP-yhteys (ei välityspalvelinta). Lisäasetuksista on keskusteltava melko paljon, ja se on helpompaa, jos tarkistat vain virallisella SoftEther-sivustolla näitä vaihtoehtoja koskevat tiedot.

Kun kaikki on valmis, napsauta vain “OK” ja uusi VPN-yhteys lisätään SoftEther VPN Client Manager -luetteloon. Suorita se napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella yhteyttä ja valitsemalla Yhdistä. Kun haluat katkaista yhteyden, tee sama ja napsauta “Katkaise yhteys”.

Lisätoiminnot, joita voit käyttää

SoftEther VPN Client Manager -sovelluksella on melko paljon toimintoja, joita voit käyttää kokemuksen mukauttamiseen:

 • Yksinkertainen tila / normaali tila – SoftEther VPN Client Manager toimii normaalitilassa oletuksena, mutta voit siirtyä yksinkertaiseen tilaan, jos olet kaikkeen kaikessa tai haluat vain, että käyttöliittymää yksinkertaistetaan vielä enemmän.
 • Läpikuultava ikkunatoiminto – Tämän vaihtoehdon avulla voit valita haluamasi läpinäkyvyysasteen VPN-asiakasikkunoissa. Muista kuitenkin, että läpinäkyvyystasoa ei voida asettaa alle 20%.
 • Internet-yhteyden ylläpitotoiminto – Tämä on hyödyllinen toiminto, jos haluat, että SoftEther-asiakas ylläpitää VPN-yhteyttä, joka on samanlainen kuin SoftEther VPN -palvelinyhteys..
 • Ääniopastoiminto – Upea pieni työkalu, joka voi joko selittää prosessin ääniopasteella tai lukea viestin. Ota se käyttöön valitsemalla “Normal Voice Guide”, kun avaat “Voice” asiakashallinnassa.

Yhteyskapasiteetin testaaminen

SoftEtherillä on verkkoliikenteen nopeuden testaustyökalu, jonka avulla voit tarkkailla kuinka hyvin VPN-yhteys toimii. Jos haluat käyttää sitä SoftEther VPN Client Manager -ohjelmassa, napsauta asiakkaan ”Työkalu” -valikkoa ja valitse sitten ”Verkon liikenteen nopeuden testaustyökalu”.

Jos haluat lisätietoja VPN-yhteyden testaamisesta, tutustu aiheeseen liittyvään oppaaseemme. Ja jos haluat tietää enemmän SoftEther-nopeustestaustyökalusta (muut kokoonpanot ja varotoimet), seuraa tätä linkkiä.

Muut hyödylliset tiedot

Jos haluat lisätietoja SoftEther VPN -sovelluksesta ja yhteyden toiminnasta, tarkista tämä linkki. Saatavana on myös käyttöohje, jos haluat oppia vielä enemmän SoftEther VPN -protokollasta.

Onko SoftEther VPN turvallista käyttää?

Lyhyt vastaus – kyllä, ehdottomasti.

SoftEther-salaus ja tietoturva ovat erittäin luotettavia, ja se on erinomainen protokolla, jota voidaan käyttää aina, kun tarvitset suojata online-tiedot ja liikenne.

Tässä on vain joitain asioita, jotka tekevät SoftEtheristä niin turvallisen VPN-protokollan:

 • Protokolla on ohjelmoitu siten, että se voi estää ihmisten keskellä -hyökkäyksiä.
 • SoftEther VPN: n salaus-, salauksenpurku- ja todennusprosessit perustuvat OpenSSL: ään – tunnettuun avoimen lähdekoodin ohjelmistokirjastoon.
 • SoftEther tarjoaa tukea useille salaussalauksille, kuten AES, RC4, DES, Triple-DES, SHA ja MDS.
 • SoftEther tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja käyttäjän todennukselle ylimääräisenä suojauskerroksena.
 • SoftEther VPN -protokolla tarjoaa käyttäjille pääsyn pakettisuodatukseen ja suojauskäytäntövaihtoehtoihin, jotta vahingolliset paketit pysyvät loitolla.

Meidän pitäisi silti kertoa sinulle, että vuoden 2018 alussa SoftEther suoritti 80 tunnin turvallisuustarkastuksen, jonka mukaan protokolla kärsi 11 turvallisuushaavoittuvuudesta. Tiedot eivät kuitenkaan ole kovin perusteellisia ja selkeitä siitä, mitä tietoturvaongelmia käyttäjillä voi olla, ja on melko turvallista olettaa, että nämä ongelmat ovat olleet jo kauan sitten korjattuna. Tässä on linkki, jos haluat katsoa.

Onko SoftEther VPN Protocol nopea?

Kyllä, SoftEther tarjoaa nopeita online-nopeuksia. Protokollan takana olevien ihmisten mukaan se oli ohjelmoitu korkean suorituskyvyn ja läpäisevyyden mielessä. Näiden tulosten mukaan SoftEther on nopeampi kuin sekä OpenVPN että PPTP, ja pystyy läpäisemään jopa 900 Mbps.

Vaikuttaa siltä, ​​että myös SoftEtherin nopea nopeus saavutettiin, koska kehittäjät keskittyivät vähentämään muistikopioiden lukumäärää jokaisessa VPN-pakettien käsittelyjaksossa (koska suuri määrä voi vähentää nopeutta).

Lisäksi SoftEther käyttää virtaustunnelointimekanismia välttämään MTU (Maximum Transmission Unit) -ongelman käsittelyä, josta voit lukea lisää sivulta, jonka linkimme yllä.

SoftEther VPN: n edut ja haitat

edut

 • SoftEther-yhteydet ovat erittäin turvallisia.
 • SoftEther toimii useilla alustoilla, ja on melko helppo asentaa.
 • Huolimatta korkeasta SoftEther-tietoturvasta protokolla on yllättävän nopea.
 • SoftEther on avoimen lähdekoodin (mikä tekee siitä erittäin luotettavan) ja myös vapaan käytön.
 • Koska SoftEther käyttää porttia 443, sitä ei voida helposti estää palomuurilla.

haitat

 • Vain monet VPN-palveluntarjoajat tarjoavat pääsyä tähän protokollaan.
 • Vaikka se ilmestyi jo vuonna 2014, sitä pidetään edelleen suhteellisen uudena protokollana.
 • SoftEtheriä ei tueta natiivisti käyttöjärjestelmissä ja laitteissa. Saatat joutua asentamaan ylimääräisiä ohjelmistoja edes käyttäessäsi VPN-palveluntarjoajan protokollaa.

Mikä on SoftEther VPN?

SoftEther VPN on palvelu, jota tarjoavat kolmansien osapuolien VPN-palveluntarjoajat. Pohjimmiltaan se on VPN-palvelu, joka käyttää SoftEther-protokollaa. Joidenkin palveluntarjoajien kanssa sinun on asennettava lisäohjelmisto SoftEtheriltä, ​​kun taas toiset tarjoajat integroivat protokollan asiakkaisiinsa, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta.

Tällä hetkellä ei ole paljon VPN-palveluntarjoajia, jotka tarjoavat pääsyn SoftEther VPN -protokollaan. Jos olet kiinnostunut tällaisesta palveluntarjoajasta, meidän on kuitenkin mainittava, että SoftEther on saatavana VPN-palvelimillamme – myös monien muiden protokollien rinnalla.

Etsitään SoftEther VPN-verkkoa yhteyksien suojaamiseksi?

Olemme saaneet selkänsä – CactusVPN tarjoaa helpon ja turvallisen pääsyn SoftEther-yhteyksiin. Ja voit nauttia suurimmasta yksityisyydestä ja turvallisuudesta, koska emme kirjaa mitään tietojasi ja yhteytemme käyttävät armeijan luokan salauksia.

Lisäksi et ole rajoittunut vain SoftEtheriin. Vaikka se on erinomainen VPN-protokolla, ymmärrämme, että haluat ehkä kokeilla myös muita vaihtoehtoja. Siksi tarjoamme pääsyn myös: OpenVPN (sekä TCP että UDP), SSTP, L2TP / IPSec, IKEv2 / IPSec, PPTP

Sinulla on ilo tietää, että VPN-sovelluksemme on erittäin helppo asentaa ja ne toimivat monilla alustoilla: Windows, macOS, iOS, Android, Android TV ja Amazon Fire TV.

Test-Drive CactusVPN ilmaiseksi

Sinun ei tarvitse valita tilausta heti. Voit ensin kokeilla VPN-palveluitamme ilmaiseksi 24 tunnin ajan nähdäksesi, vastaavatko ne kaikkia tarpeitasi. Älä huoli – sinun ei tarvitse antaa luottokorttitietoja.

Ja tässä on parasta – kun sinusta tulee CactusVPN-käyttäjä, meillä on silti 30 päivän rahat takaisin -takuumme, jos ilmenee ongelmia.

SoftEther VPN -protokolla verrattuna muihin VPN-protokollia

Haluatko tietää, kuinka SoftEther vertaa muihin online-käyttäjien saatavilla oleviin VPN-protokolliin? Tässä on yleiskatsaus kaikesta mitä sinun tarvitsee tietää:

SoftEther vs. OpenVPN

SoftEtheriä verrataan usein OpenVPN: ään turvallisuuden kannalta – ja syystä. Protokolla pystyy tarjoamaan käyttäjille samantasoista salausta ja tietosuojaa, jota OpenVPN voi tarjota (256-bittinen suojaus, AES-salaus, OpenSSL, SSL 3.0). Lisäksi OpenVPN on avoimen lähdekoodin tapaan kuin SoftEther, joten molemmat ovat erittäin luotettavia. Ainoa tapa, jolla OpenVPN on parempi tässä suhteessa, on se, että se on vanhempi kuin SoftEther, joten sillä on niin sanotusti enemmän kokemusta vyönsä alla..

Nopeuden suhteen SoftEtherillä on kuitenkin eturinta. SoftEtherin takana olevien ihmisten mukaan protokolla on 13 kertaa nopeampi kuin OpenVPN. SoftEtherin suorituskyky on jopa 900 Mbit / s, kun taas OpenVPN: n suorituskyky on noin 100 Mbit / s. Lisäksi SoftEther tarjoaa ominaisuuksia, joita ei löydy OpenVPN: stä, kuten:

 • Pakettien suodatus
 • Virtuaalinen DHCP-toiminto
 • Useiden vuokralaisten tuki
 • NAT-läpimenotoiminto
 • Määritä tiedoston käsiala
 • Tuki älykorteille ja USB-tunnuksille

On myös syytä mainita, että vaikka sekä SoftEther että OpenVPN sallivat käyttäjien ajaa omia palvelimia, vain SoftEther VPN -palvelin tukee useita protokollia, kuten SoftEther, SSTP, L2TP / IPSec, IPSec ja itse OpenVPN. Toisaalta OpenVPN-palvelin voi ajaa vain mukautettua OpenVPN-protokollaa.

Alustojen välisen yhteensopivuuden suhteen sekä SoftEther että OpenVPN voidaan konfiguroida samoille alustoille yleensä. SoftEther kuitenkin vaatii usein lisäohjelmien asentamista – jopa käytettäessä niitä VPN-palveluntarjoajan palvelimilla. Mutta SoftEther on myös suhteellisen helppo asentaa kuin OpenVPN. Ja vaikka olemmekin aiheesta, harvat VPN-palveluntarjoajat eivät tarjoa SoftEther VPN -protokollaa (todennäköisesti johtuen siitä, kuinka ”nuori” se on), kun taas voit helposti löytää tonnia palveluntarjoajia, jotka tarjoavat pääsyn OpenVPN-yhteyksiin.

Kaiken kaikkiaan molemmat VPN-protokollat ​​ovat erittäin kunnollisia, mutta jos haluat nauttia kaikesta OpenVPN: n tarjoamasta tietoturvasta (ja enemmän) nopeiden nopeuksien lisäksi, suosittelemme valitsemaan SoftEther. Seuraa tätä linkkiä, jos haluat lisätietoja OpenVPN-protokollasta.

SoftEther vs. PPTP

Suojauksen kannalta SoftEther on selvä voittaja. Se ei tue vain 256-bittistä salausta ja useita salauksia, mutta myös PPTP: n oma salaus (MPPE) ei ole lainkaan luotettava, koska se on herkkä monille hyväksikäytöille..

Lisäksi PPTP voidaan helposti estää palomuurilla (etenkin NAT-palomuurilla). Toisaalta SoftEther käyttää porttia 443 (HTTPS-liikenneportti), mikä tekee siitä lähes mahdotonta estää. Lisäksi SoftEther pystyy kuljettamaan kaikenlaisia ​​paketteja, kun taas PPTP on rajoitettu vain IPv4-paketteihin. Ja siellä on myös ongelma, että PPTP on suljetun lähdekoodin ja NSA on ilmeisesti murtanut sen.

Nyt yksi tärkeimmistä asioista, joka tekee PPTP: stä niin suositun tietoturvavirheistä huolimatta, on kuinka nopea protokolla on. No, yllättävän kyllä, SoftEther on oikeastaan ​​nopeampi kuin PPTP (neljä kertaa nopeampi, olla tarkka), vaikka se tarjoaa niin vahvat salausasteet.

Ainoa tapa, jolla PPTP on parempi kuin SoftEther, on asennusprosessin ja alustojen välisen saatavuuden suhteen. Tämä ei tarkoita, että SoftEther ei toimi niin monilla alustoilla kuin PPTP, mutta protokollaa ei ole luontaisesti rakennettu niihin. Voit esimerkiksi määrittää PPTP-yhteyden helposti Windows 7: ssä muutamalla napsautuksella, kun taas SoftEther-yhteyden määrittäminen vaatii hieman enemmän työtä.

Sinun tulisi kuitenkin tietää, että uudemmat käyttöjärjestelmät ja laitteet eivät ehkä enää tue PPTP: tä natiivisti. macOS ja iOS ovat jo menettäneet natiivin tuen PPTP: lle, koska macOS Sierra ja iOS 10 (todennäköisesti johtuen sen puutteesta tietoturvasta), ja jotain sellaista voi tapahtua myös muilla alustoilla.

Haluatko tietää enemmän PPTP: stä? Katso perusteellinen artikkeli siitä.

SoftEther vs. L2TP / IPSec

Ensinnäkin molemmat protokollat ​​tarjoavat tukea 256-bittiselle salaukselle ja tehokkaille salauksille, mutta SoftEther-tietoturva on paljon parempi, koska se käyttää myös SSL 3.0: ta ja avoimen lähdekoodin muotoa, mikä tekee siitä luotettavamman protokollan. Sinun pitäisi myös tietää, että Edward Snowden on aikaisemmin väittänyt, että NSA on heikentänyt tarkoituksella L2TP / IPSeciä, mutta ei ole selkeitä todisteita, jotka osoittaisivat, kuinka nämä väitteet ovat vielä.

Vakauden suhteen SoftEther maksaa paremmin, koska se voi käyttää porttia 443. Koska L2TP on muodostettu pariksi IPSecin kanssa, se voi tukkeutua, jos portti 500 ja IP-protokollat ​​50 ja 51 estetään. L2TP voi myös kohdata NAT-ongelmia, jos L2TP Passthrough ei ole käytössä reitittimessä.

SoftEther VPN -protokolla tarjoaa myös parempia yhteysnopeuksia, koska L2TP / IPSec vie yleensä kauemmin neuvotella VPN-tunnelista – puhumattakaan kaksinkertaisesta kotelointitoiminnosta voi myös vähentää nopeutta.

Saatavuuden suhteen L2TP / IPSec on kuitenkin parempi valinta, koska se on luontaisesti rakennettu monille alustoille. Joten, yhteyden muodostaminen on erittäin helppoa. Lisäksi on enemmän VPN-palveluntarjoajia, jotka tarjoavat L2TP / IPSec-yhteyksiä, kuin tarjoajia, jotka tarjoavat SoftEther-yhteyksiä.

Ja kuten edellä käsitellyt protokollat, myös SoftEther VPN -palvelin tarjoaa tukea L2TP / IPSec: lle.

Seuraa tätä linkkiä, jos haluat lisätietoja L2TP / IPSec: stä.

SoftEther vs. IPSec

Useimmat VPN-palveluntarjoajat yhdistävät IPSecin L2TP: n ja IKEv2: n kanssa, mutta saatat silti löytää joitain palveluita, jotka tarjoavat pääsyn IPSeciin yksinään. Yleensä se on melko turvallinen VPN-protokolla, mutta jos sitä ei ole määritetty ja määritetty oikein, sen tarjoama suojaus voi olla puutteellinen.

Vakauden suhteen IPSec on paljon helpompi estää palomuurilla kuin SoftEther johtuen rajoitettujen ja helppo estää porttien käytöstä. SoftEther on myös nopeampi kuin IPSec, ja SoftEther VPN -palvelin todella tukee IPSec-protokollaa.

IPSec toimii lukuisilla alustoilla – melkein samat, joissa SoftEther toimii. IPSec on kuitenkin helpompi määrittää, koska sinun ei yleensä tarvitse ladata ylimääräisiä ohjelmistoja.

Viimeiseksi, SoftEther tukee enemmän paketteja kuin IPSec, joka on yleensä rajoitettu IPv4-paketteihin. Nopea esimerkki, SoftEther voi myös lähettää IPv6, PPPoE, STP, VLAN ja RIP.

Kaiken kaikkiaan IPSec on kunnollinen protokolla, mutta SoftEther on yksinkertaisesti paljon parempi valinta. Jos haluat lisätietoja IPSecistä, tässä on artikkeli siitä.

SoftEther vs. SSTP

SSTP tarjoaa melkein saman tietoturvatason kuin SoftEther. Ainoa syy siitä, ettei se ole tässä suhteessa parempi kuin SoftEther, johtuu siitä, että se ei ole avoimen lähdekoodin omaisuus, ja koska se on yksinomaan Microsoftin omistama – yritys, jonka on tiedetty antavan NSA: lle pääsy salattuihin viesteihin ja tekevän yhteistyötä sekä NSA: n että FBI. Jos se jotenkin ei häiritse sinua, on turvallista sanoa, että SSTP on yhtä turvallista käyttää kuin SoftEther.

Sinun tulisi kuitenkin tietää, että vaikka SSTP voi käyttää porttia 443, se käyttää vain TCP-lähetysprotokollaa. Tästä syystä protokolla voi olla alttiina “TCP Meltdown” -ongelmalle, mikä voi aiheuttaa yhteysongelmia. SSTP ei myöskään tue todennettuja web-välityspalvelimia. Valitettavasti, jos se käyttää ei-todennettuja web-välityspalvelimia, on mahdollista, että verkon järjestelmänvalvoja voi havaita SSTP-otsikot ja katkaista yhteyden, jos he haluavat.

Nopeuksien suhteen on turvallista olettaa, että SoftEther on paljon nopeampi kuin SSTP. Miksi? Koska SSTP: n online-nopeuksia verrataan usein OpenVPN: n tarjoamiin yhteysnopeuksiin, ja olemme jo nähneet, että SoftEther on nopeampi kuin OpenVPN.

SoftEther VPN -protokolla tarjoaa myös paremman käyttöympäristöjen välisen yhteensopivuuden, koska SSTP on saatavana vain Windowsin (Vista tai uudempi) alkuperäisversiona. Lisäksi protokolla voidaan määrittää myös reitittimiin, Linuxiin ja Androidiin. SoftEther puolestaan ​​toimii kaikilla näillä alustoilla (mukaan lukien Windows XP ja Windows 98), ja myös monissa muissa käyttöjärjestelmissä ja laitteissa:

 • Mac käyttöjärjestelmä
 • iOS
 • Solaris
 • FreeBSD

Ja kuten useimmissa tähän mennessä käsitellyissä VPN-protokolloissa, SoftEther VPN -palvelin voi suorittaa SSTP: tä, kun taas SSTP-palvelin ei voi suorittaa SoftEther-protokollaa..

Jos haluat lisätietoja SSTP: stä, tässä on ohje, jonka kirjoitimme tästä aiheesta.

SoftEther vs. IKEv2 / IPSec

Sekä SoftEther että IKEv2 / IPSec ovat todella turvallisia ja tarjoavat kohtuullisen nopeuden, mutta on olemassa mahdollisuus, että SoftEther saattaa olla nopeampi yksinkertaisesti ohjelmointitavansa takia. IKEv2 / IPSec on kuitenkin helpompi estää, koska se käyttää vain UDP-porttia 500. IKEv2 / IPSec on yleensä suljetun lähdekoodin (kehittää Microsoft yhdessä Ciscon kanssa), mutta IKEv2 on avoimen lähdekoodin toteutuksia..

Vakauden suhteen IKEv2 / IPSec voi kuitenkin olla parempi kuin mobiililaitteissa käytettävä SoftEther. Miksi? Koska protokolla on rakennettu vastustamaan verkon muutoksia, mikä tarkoittaa, että voit helposti siirtyä WiFi-verkosta tietosuunnitelmaan tien päällä tarvitsematta huolehtia VPN-yhteytesi menemästä. Vaikka SoftEther on ehdottomasti luotettava ja sen nopea automaattinen yhdistäminen on aina plus, se ei todellakaan voi kilpailla IKEv2: n ominaisuuden kanssa.

Ja kun kyse on saatavuudesta, molemmat protokollat ​​ovat melko sidottuja. Silti IKEv2 / IPSec: llä voi olla etu, koska se toimii myös BlackBerry-laitteissa, mikä tekee siitä paremman valinnan mobiilikäyttäjille.

Loppujen lopuksi suosittelemme IKEv2 / IPSecin käyttöä vain, jos olet huolissasi siitä, että SoftEther katkaisee yhteyden vaihtaessaan verkkoja. Jos haluat lisätietoja IKEv2 / IPSec -sovelluksesta, seuraa tätä linkkiä.

SoftEther vs. johtosuoja

Kuten SoftEther, myös Wireguard on avoimen lähdekoodin protokolla. Sen on väitetty olevan yhtä turvallinen kuin SoftEther, ja sen rakenne on erittäin kevyt, mikä tarkoittaa, että se pystyy saavuttamaan kohtuullisen nopeuden verkossa.

Itse asiassa Wireguard-verkkosivuston vertailuarvojen mukaan protokolla on huomattavasti nopeampi kuin OpenVPN. Wireguard voi olla mahdollisesti nopeampi kuin SoftEtherkin, kun sen läpimeno nousee noin 1000 Mbps: iin, kun taas SoftEtherin läpimeno nousee noin 900 Mbps: iin.

Silti Wireguard on toistaiseksi vain kokeiluvaiheessa. Se on lähinnä meneillään olevaa työtä, joten se ei ole tällä hetkellä hyvä korvaus SoftEtherille, koska se ei ole vakaa. Lisäksi se toimii vain Linuxissa. Tulevaisuudessa Wireguard saattaa mahdollisesti ohittaa SoftEtherin, tai – kuka tietää – protokolla saattaa saada tukea SoftEther VPN -palvelimella.

Haluatko tietää enemmän Wireguardista? Tutustu protokollan oppaaseen.

Joten, onko SoftEther paras vaihtoehto?

Kun asiat ovat tällä hetkellä, sanoisimme, että kyllä. SoftEther on erittäin turvallinen, se toimii monilla alustoilla ja tarjoaa myös nopeita online-nopeuksia ja suurta vakautta. SoftEther on loistava valinta riippumatta siitä, haluatko käyttää maantieteellisesti estettyä sisältöä, suojata online-tietojasi julkisessa WiFi-tilassa tai suojata vain Internet-yksityisyyttäsi online-valvonnalta..

Mikä on SoftEther? Pääidea

SoftEther on vapaasti käytettävä avoimen lähdekoodin VPN-ohjelmisto, joka tarjoaa sekä suojatun VPN-protokollan että monipuolisen VPN-palvelimen, joka pystyy suorittamaan useita protokollia (SoftEther, OpenVPN, L2TP / IPSec, IPSec ja SSTP). Vaikka SoftEther VPN -protokolla on suhteellisen uusi, se on melko suosittu, koska se tarjoaa vahvan salauksen ja tarjoaa samalla nopeita nopeuksia. Se on myös hyvin yhteensopiva eri käyttöympäristöjen kanssa.

SoftEther on itse asiassa niin hyvin ohjelmoitu, että se on parempi valinta kuin useimmat VPN-protokollat. Ainoa, joka on tällä hetkellä lähellä sitä, on OpenVPN, mutta se on huomattavasti hitaampi kuin SoftEther. Valitettavasti SoftEther-yhteyksiä tarjoavan VPN-palveluntarjoajan löytäminen on vähän vaikeaa. Jos etsit sellaista, tutustu palveluumme.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map