Mikä on SSTP? (Opas SSTP VPN – protokollaan)


Mikä on SSTP?

SSTP (Secure Socket Tunneling Protocol) on VPN-yhteyskäytäntö, jonka Microsoft on kehittänyt ja ottanut käyttöön Windows Vista -käyttöjärjestelmässä. Siitä lähtien uudemmat Windows-versiot ovat tarjonneet alkuperäistä tukea SSTP VPN -protokollalle.

Protokolla on suunniteltu suojaamaan online-tietoja ja liikennettä, ja sitä pidetään Windows-käyttäjille paljon turvallisempana vaihtoehtona kuin PPTP tai L2TP / IPSec.

Kuinka SSTP-protokolla toimii?

SSTP toimii luomalla suojatun yhteyden VPN-asiakkaan ja VPN-palvelimen välille. Periaatteessa protokolla luo turvallisen “tunnelin” asiakkaan ja palvelimen välille, ja kaikki tunnelin läpi kulkeva data ja liikenne on salattu.

Kuten PPTP (point-to-point tunnelointiprotokolla), SSTP kuljettaa PPP (point-to-point Protocol) -liikennettä, mutta – toisin kuin PPTP -, se tekee sen SSL / TLS-kanavan kautta. Siksi SSTP tarjoaa huomattavasti enemmän turvallisuutta kuin PPTP, koska SSL / TLS tarjoaa liikenteen eheyden tarkistamisen, suojatun avainneuvottelun ja salauksen.

SSL / TLS: n käytöstä johtuen SSTP-palvelimet on todennettava, kun yhteys muodostetaan. SSTP-asiakkaat voidaan myös valinnaisesti todentaa.

Yleiset tekniset tiedot SSTP VPN -protokollasta

 • SSTP käyttää TCP-porttia 443 – samaa porttia, jota HTTPS-liikenne käyttää.
 • SSTP: tä verrataan usein OpenVPN: ään sen tarjoaman korkean tietoturvan ja sen takia, että se voi ohittaa NAT-palomuurit.
 • SSTP ei yleensä tue VPN-tunneleita sivustojen välillä. Sen sijaan se tukee verkkovierailua, koska se käyttää SSL-lähetyksiä.
 • SSTP tukee vain käyttäjän todennusta. Protokolla ei tue laitteen tai tietokoneen todennusta.

Mikä on turvallinen Socket Tunneling Protocol -palvelu?

”Secure Socket Tunneling Protocol Service” on ominaisuus, joka otettiin käyttöön Windows Vistan kanssa, ja se on läsnä myös Windows 7: ssä, Windows 8: ssa ja Windows 10: ssä. Pohjimmiltaan se tarjoaa palvelua, joka tukee SSTP VPN -protokollaa ja sallii sen yhdistä etälaitteisiin VPN-yhteyksien kautta. Jos palvelu on poistettu käytöstä, et voi käyttää etäpalvelimia SSTP-protokollan avulla.

Saatat myös nähdä, että “Secure Socket Tunneling Protocol Service” liittyy “SstpSvc.dll” -tiedostoon. Sinun tulisi välttää sekoittamasta tiedostoa tai poistamasta sitä, koska se tarjoaa SSTP-palvelutoiminnot Windows-käyttöjärjestelmässä.

Kuinka turvallinen on SSTP-protokolla?

Yleensä SSTP-salausta pidetään suhteellisen turvallisena käyttää, kun selaat verkkoa. Monet jopa vertailevat sen tietoturvaa OpenVPN: n tarjoamaan tietoturvaan – todennäköisimmin siksi, että se käyttää SSL: ää ja kapseloi datapaketit HTTPS: n kautta. Lisäksi se voi käyttää myös AES-salausta, mikä tekee siitä entistä turvallisemman.

On kuitenkin syytä mainita, että SSTP: llä on kaksi asiaa:

1. Se on herkkä TCP: n sulamisongelmaan

Ilman liian teknistä, tämä on ongelma, joka voi ilmetä VPN-tunneliin luodun TCP-yhteyden kanssa, joka tapahtuu TCP-lähetysprotokollan yli. Pohjimmiltaan TCP-yhteyden sisältämä TCP-yhteys (VPN-yhteys) voi johtaa kahden yhteyden väliseen ristiriitaan, joka huipentuu yhteysongelmiin..

Yksin “TCP Meltdown” -ongelma ei todellakaan ole valtava SSTP: n tietoturvavirhe, mutta jos tarvitset ympärivuorokautista online-suojausta tai VPN-salausta kriittisissä hetkissä (kuten esimerkiksi lataamalla torrentteja) , se voi olla ärsyttävä aihe.

2. SSTP on Microsoftin omistama

Toinen ongelma, joka joillakin ihmisillä on SSTP VPN -protokollassa, on se, että se on suljetun lähdekoodin ja yksinomaan Microsoftin omistama. Vaikka ei ole näyttöä siitä, että SSTP olisi tahallisesti heikentynyt tai jopa säröillä, ei ole mikään salaisuus, että Microsoft on aiemmin tehnyt tiivistä yhteistyötä NSA: n kanssa – edes tarjoamalla heille pääsy salattuihin viesteihin.

Lisäksi Microsoft kuuluu PRISM-valvontaohjelmaan ja oli jopa ohjelman ensimmäinen kumppani. Jos et ole perehtynyt PRISM: ään, se on NSA: n ylläpitämä valvontaohjelma, joka tarjoaa heille pääsyn sähköposteihin, asiakirjoihin ja muihin suurten yritysten tallentamiin käyttäjätietoihin. Joten, ei ole kaukaa ajatellut ajatella, että NSA olisi vaarantanut SSTP-protokollaa (mahdollisen painotuksen) kehittämisen aikana tai sen jälkeen.

Kaiken kaikkiaan SSTP VPN -protokollan turvallisuus riippuu yksinomaan siitä, kuinka paljon luotat Microsoftiin.

SSTP VPN -nopeus – mitä sinun pitäisi tietää?

SSTP tarjoaa suurimman osan ajasta kohtuullisia online-nopeuksia, vaikka saatat kohdata jonkin verran hidastumisia, jos sinulla ei ole tarpeeksi kaistanleveyttä tai suhteellisen vahvaa prosessoria. Älä unohda – SSTP käyttää melko vahvaa salausta, ja se voi hidastaa online-nopeuttasi, varsinkin jos käytetään myös tehokasta salausta.

Sinun tulee myös ottaa huomioon se, että on paljon muita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa online-nopeuksiin, joita saat SSTP VPN -yhteyttä käytettäessä.

SSTP: n edut ja haitat

edut

 • SSTP-salaus tarjoaa kohtuullisen suojaustason, melkein samalla tasolla kuin OpenVPN (SSL 3.0 + 256-bittinen salaus).
 • SSTP on helppo määrittää alustoille, joihin se on rakennettu.
 • SSTP VPN -protokollaa on erittäin vaikea estää, koska se käyttää TCP-porttia 443 (samaa HTTPS käyttää).
 • SSTP tarjoaa hyvät nopeudet, jos sinulla on riittävästi kaistanleveyttä.

haitat

 • SSTP on suljetun lähdekoodin ja sen omistaa yksinomaan Microsoft, yritys, jonka tiedetään tekevän yhteistyötä NSA: n kanssa.
 • SSTP-protokolla on saatavana rajoitetulla määrällä alustoja – Windows, Linux, Android ja reitittimet.
 • SSTP-yhteydet voidaan katkaista, jos verkonvalvoja havaitsee SSTP-otsikon (mikä on mahdollista tehdä, koska protokolla ei tue todennettuja web-välityspalvelimia).
 • Koska SSTP toimii vain TCP: ssä, se on alttiina “TCP Meltdown” -ongelmalle.

Mikä on SSTP VPN?

SSTP VPN on VPN-palveluntarjoajan tarjoama palvelu, joka antaa sinulle pääsyn valmiina olevaan SSTP VPN -yhteyteen. Yleensä sinun tarvitsee vain ladata ja asentaa VPN-asiakasohjelma, muodostaa yhteys VPN-palvelimeen ja sinulla on hyvä mennä

Ihannetapauksessa sinun ei pitäisi pysyä kiinni VPN-palveluntarjoajassa, joka tarjoaa sinulle pääsyn vain SSTP VPN -protokollaan. On parasta valita palveluntarjoaja, joka voi tarjota sinulle erilaisia ​​valinnassa käytettävän VPN-protokollan valinnassa.

Etsitään luotettavaa SSTP VPN-palveluntarjoajaa?

CactusVPN on täsmälleen palvelu, jota tarvitset silloin. Tarjoamme erittäin turvattuja SSTP VPN -yhteyksiä – käytämme AES-armeijan luokan salausta, RSA-2048-kädenpuristusalausta ja ECDHE-avainsopimusprotokollaa tietojen suojaamiseksi. Lisäksi emme säilytä mitään lokia, joten saat nauttia 100-prosenttisesta yksityisyydestä palvelumme kanssa

SSTP ei myöskään ole ainoa VPN-yhteyskäytäntö, jota voit käyttää verkkoon pääsyä varten. Tarjoamme pääsyn myös viiteen muuhun protokollaan: OpenVPN, SoftEther, IKEv2 / IPSec, L2TP / IPSec ja PPTP.

Nauti useiden laitteiden VPN-yhteyksistä

Riippumatta siitä, mitä VPN-protokollaa haluat käyttää, käyttöympäristöjen välisten yhteensopivien VPN-sovellusten avulla olemme suojattu. Lisäksi suunnittelimme ne myös erittäin käyttäjäystävällisiksi.

CactusVPN-sovellus

Kokeile ensin ilmaista kokeilumme

Emme halua sinun tuntevan mitään painostusta, joten olemme tyytyväisiä siihen, että kokeilet VPN-palveluitamme ilmaiseksi 24 tunnin ajan ennen sitoutumista. Älä huoli – sinun ei tarvitse antaa luottokorttitietoja

Lisäksi, kun sinusta tulee CactusVPN-käyttäjä, saamme sinulle takaisin 30 päivän rahat takaisin -takuun, jos palvelu ei toimi niin kuin pitäisi.

SSTP verrattuna muihin VPN-protokolliin

Tässä on yksityiskohtainen yleiskatsaus, joka osoittaa, kuinka hyviä tai huonoja SSTP VPN -protokollia verrataan muihin käyttämiisi VPN-protokollia:

SSTP vs. OpenVPN

Turvallisuuden kannalta molemmat VPN-protokollat ​​ovat kunnollisia vaihtoehtoja, koska ne voivat käyttää vahvoja salausavaimia ja salauslaitteita sekä käyttää myös SSL 3.0: ta. Mutta toisin kuin SSTP, OpenVPN on avoimen lähdekoodin eikä Microsoftin yksinomainen omistama. Tämän avulla online-käyttäjien on helpompaa luottaa siihen, että protokolla tarjoaa luotettavan suojauksen ilman mahdollisia porsaanreikiä.

Lisäksi OpenVPN voi käyttää UDP-lähetysprotokollaa SSTP: n käyttämän TCP: n rinnalla. Seurauksena on, että saat todennäköisesti parempia online-nopeuksia OpenVPN: llä kuin TCP: llä. OpenVPN ei myöskään ole alttiina yllä mainitulle TCP Meltdown -ongelmalle.

Ja vaikka palomuurit eivät todellakaan voi estää SSTP: tä, koska se käyttää porttia 443 aivan kuten OpenVPN (HTTPS-portti), sillä on yksi heikkous – tosiasia, että se ei tue todennettuja web-välityspalvelimia. Miksi se on ongelma? No, jos SSTP käyttää ei-todennettua web-välityspalvelinta, verkon järjestelmänvalvoja voisi mahdollisesti tunnistaa SSTP-otsikot. Tässä tilanteessa he voivat katkaista yhteyden halutessaan.

OpenVPN on saatavana myös useammalle alustalle kuin SSTP. Vaikka on kätevää, että SSTP on luontaisesti integroitu Windows-käyttöjärjestelmiin ja että se voidaan siten helposti asentaa, se voidaan määrittää vain reitittimiin, Androidiin ja Linuxiin. Toisaalta OpenVPN voidaan asettaa kaikille noille alustoille, myös monille muille (kuten Windows XP, macOS, iOS, FreeBSD, OpenBSD, Solaris ja NetBSD).

Voi, ja OpenVPN voi olla mahdollisesti vakaampi kuin SSTP verkon muutosten yhteydessä. Tämä johtuu siitä, että OpenVPN: ssä on “kellua” -komento, joka voi varmistaa, että OpenVPN-yhteydet eivät pudota, kun vaihdat verkkoja.

Haluatko lukea lisää OpenVPN: stä? Katso perusteellinen artikkeli siitä.

SSTP vs. IPSec

Molemmat protokollat ​​tarjoavat melko hyvän tietoturvatason, vaikka sinun on ehkä oltava hieman varovaisempaa määrittäessäsi IPSec-protokollaa, koska tarjoaman suojauksen on helpompi sekoittaa, jos sitä ei ole määritetty oikein. Plussapuolena on, että IPSec toimii useammalla alustalla kuin SSTP, kuten macOS, Windows 2000, Solaris, FreeBSD, OpenBSD ja NetBSD.

IPSec on myös paljon helpompi estää palomuurilla kuin SSTP. Koska SSTP käyttää TCP-porttia 443 (samaa porttia käyttää HTTPS), verkon järjestelmänvalvoja tai Internet-palveluntarjoaja ei oikeastaan ​​voi estää sitä estämättä myös kaikkia muita online-toimintoja. IPSec-liikenne voidaan toisaalta estää, jos verkon ylläpitäjä tai Internet-palveluntarjoaja estää IP-protokollia 50 (joka pysäyttää IPSecin tarjoaman kapseloivan tietoturvan hyötykuorman) ja 51 (joka lopettaa IPSecin käyttämän todennusotsikon). Sama voi tapahtua, jos portti 500 on estetty, koska sitä käytetään IPSecin Internet Security Association- ja Key Management Protocol (ISAKMP) -porttina..

Nopeuden suhteen on olemassa mahdollisuus, että SSTP saattaa olla nopeampi kuin IPSec, koska se voi viedä IPSecin kauemmin neuvottelemaan VPN-tunnelin. Monet verkkokäyttäjät ovat myös valittaneet, sanoen, että IPSec pyrkii syömään paljon resursseja – jotain, joka voi edelleen hidastaa online-nopeutta.

IPSec on yleensä pariliitos L2TP: n tai IKEv2: n kanssa, mutta saatat nähdä VPN-palveluntarjoajia, jotka tarjoavat IPSec-protokollaa yksinään. Kaiken kaikkiaan suosittelemme SSTP: n käyttöä IPSecin kautta, jos mahdollista. Seuraa tätä linkkiä, jos haluat lisätietoja IPSec: stä.

SSTP vs. IKEv2 / IPSec

Jos olet kiinnostunut enimmäkseen turvallisuudesta, sinun pitäisi tietää, että sekä SSTP että IKEv2 / IPSec tarjoavat samanlaisen suojan. IKEv2 / IPSec saattaa olla hiukan luotettavampi kuin SSTP, koska se ei ole yksinomaan Microsoftin omistuksessa. Sen sijaan Microsoft on kehittänyt sen yhdessä Ciscon kanssa. Lisäksi verkossa on saatavana avoimen lähdekoodin IKEv2-toteutuksia.

Alustaaltojen välisen yhteensopivuuden suhteen IKEv2 / IPSec: llä on rajoitettu tuki kuten SSTP: llä, mutta sillä on silti etuna, koska se toimii myös iOS-, MacOS- ja BlackBerry-alustoilla.

Mitä nopeuteen ja vakauteen tulee, IKEv2 saattaa olla mahdollisesti vähän nopeampi kuin SSTP, koska se käyttää UDP: tä, mutta valitettavasti se on myös helpompi estää kuin SSTP, koska se käyttää vain UDP-porttia 500. Jos verkon järjestelmänvalvoja estää sen, IKEv2 / IPSec-liikenne on estetty. yhteensä. SSTP kuitenkin käyttää TCP-porttia 443, jota on paljon vaikeampi estää. IKEv2: llä on silti erittäin mukava vakaus vakauden suhteen – MOBIKE (IKEv2 Mobility and Multihoming), ominaisuus, jonka avulla protokolla voi vastustaa saumattomasti verkon muutoksia ilman, että yhteys katkeaa..

Loppujen lopuksi IKEv2 / IPSec on vain parempi vaihtoehto kuin SSTP, jos käytät paljon mobiililaitettasi ja matkustat usein tai jos haluat mieluummin avoimen lähdekoodin vaihtoehdon SSTP: lle, joka on helppo asentaa Windows-alustoille ja BlackBerry-laitteille..

Jos haluat lukea lisää IKEv2 / IPSec-ohjelmasta, tutustu tähän artikkeliin.

SSTP vs. L2TP / IPSec

Yleensä SSTP on paljon turvallisempi vaihtoehto kuin L2TP / IPSec, vaikkakin on syytä mainita, että joillakin verkkokäyttäjillä on helpompi luottaa L2TP / IPSeciin, koska se ei ole yksinomaan Microsoftin kehittämä. L2TP / IPSec on kuitenkin helpompi estää palomuurilla kuin SSTP, mikä tekee siitä yleensä vähemmän luotettavan.

Yhteysnopeuksien suhteen L2TP / IPSec on huonompi kuin SSTP, koska se käyttää kaksinkertaista kapselointia – eli se salaa verkkoliikenteen kahdesti. On myös mahdollista, että L2TP / IPSec on resurssiintensiivisempi kuin SSTP.

Toisaalta L2TP / IPSec on saatavana useammalla alustalla kuin SSTP. Lisäksi L2TP on rakennettu jopa useampaan laitteeseen ja käyttöjärjestelmään kuin SSTP, joka on vain Windows Vistaan ​​ja uudempiin.

Jos valitsisit SSTP: n tai L2TP / IPSec: n välillä, sanoisimme, että sinun tulisi olla parempi SSTP: n kanssa. Seuraa tätä linkkiä, jos haluat lisätietoja L2TP: stä.

SSTP vs. PPTP

Sekä SSTP: n että PPTP: n on kehittänyt Microsoft, vaikka PPTP: n on kehittänyt Microsoft yhdessä muiden yritysten kanssa. Suojauksessa SSTP ylittää PPTP: n, koska se tarjoaa paremman suojauksen – etenkin koska sillä on tuki 256-bittisille salausavaimille, kun taas PPTP: llä voi olla tuki vain 128-bittisille avaimille..

Yleensä se ei olisi valtava ongelma PPTP-käyttäjille, mutta pääongelma on PPTP: n omaan salaukseen – MPPE -, joka on erittäin puutteellinen. Lisäksi on osoitettu, että NSA voi halkeilla PPTP-liikennettä.

Ainoa tapa, jolla PPTP on parempi kuin SSTP, on nopeuden ja saatavuuden suhteen. Huonojen salaustensa takia PPTP tarjoaa erittäin nopeat yhteydet. PPTP on myös luontaisesti rakennettu monille alustoille, vaikkakin on syytä mainita, että protokollan heikon tietoturvan takia sitä ei ehkä jatkossa ole luontaisesti sisällytetty tulevaisuuden käyttöjärjestelmiin ja laitteisiin. Esimerkiksi, PPTP ei ole enää natiivisti saatavana MacOS Sierra ja iOS 10 (ja uudemmat versiot).

Haluatko tietää enemmän PPTP: stä ja sen turvallisuuskysymyksistä? Tutustu sitä käsittelevään artikkeliimme saadaksesi lisätietoja

SSTP vs. SoftEther

SSTP ja SoftEther näyttävät molemmilta tarjoavan kunnollisen tietoturvatason korkean salauksen ja tuettujen salausten suhteen, mutta SoftEther on yksinkertaisesti luotettavampi, koska se on avoimen lähdekoodin ja koska se ei kuulu yritykselle, jonka on tiedetty tekevän yhteistyötä NSA. Lisäksi SoftEtherillä on laaja valikoima suojausominaisuuksia, jotka tekevät siitä entistä vahvemman.

Nopeasti, on mahdollista, että SoftEther on nopeampi kuin SSTP, koska se on ohjelmoitu nopeaa suorituskykyä ajatellen. Lisäksi SoftEtherin väitetään olevan 13 kertaa nopeampi kuin OpenVPN, ja SSTP-nopeuksien katsotaan usein olevan samalla tasolla kuin OpenVPN-yhteysnopeudet..

Nyt on totta, että SoftEtherin määrittäminen voi olla vaikeampaa tai hankalampaa asentaa kuin SSTP: tä. Loppujen lopuksi SSTP on luonnollisesti sisäänrakennettu Windows-käyttöympäristöihin, joten se voidaan helposti määrittää muutamalla napsautuksella. Lisäksi jos käytät kolmannen osapuolen VPN-palvelua, joka tarjoaa SoftEther-yhteyksiä, sinun on silti ladattava ja asennettava SoftEther-ohjelmisto laitteellesi.

Toisaalta, SoftEther toimii useammalla alustalla kuin SSTP, joka on saatavana vain alkuperäisessä muodossa Windows-käyttöjärjestelmissä ja joka voidaan määrittää manuaalisesti reitittimissä, Androidissa ja Linuxissa. SoftEther toimii kaikilla näillä alustoilla ja muissa käyttöjärjestelmissä ja laitteissa, kuten iOS, FreeBSD, Solaris ja macOS.

Toinen mainitsemisen arvoinen ero on se, että SoftEther VPN -palvelin todella tukee SSTP VPN -protokollaa – monien muiden VPN-protokollien, kuten OpenVPN, L2TP / IPSec, IPSec ja SoftEther, rinnalla. SSTP VPN -palvelin ei tarjoa tällaista joustavuutta.

Kaiken kaikkiaan SoftEther on paljon parempi vaihtoehto kuin SSTP – varsinkin jos etsit avoimen lähdekoodin vaihtoehtoa. Jos haluat lisätietoja SoftEther-protokollasta, seuraa tätä linkkiä.

SSTP vs. johtosuoja

Tämän artikkelin kirjoittamishetkellä Wireguard on hyvin nuori VPN-protokolla, joten monet ihmiset eivät luota siihen yhtä paljon kuin he luottavat SSTP: hen – etenkin koska se on vain kokeellisessa vaiheessa. Silti protokolla on avoimen lähdekoodin palvelu, ja se saattaa lopulta tarjota paremman suojauksen kuin SSTP, koska siinä käytetään huipputekniikkaa..

Wireguard on myös todennäköisesti nopeampi kuin SSTP, jos uskotaan protokollan verkkosivuston vertailuarvoja, jotka osoittavat, kuinka sen protokolla on parempi läpäisykyky ja vähemmän ping-aikoja kuin OpenVPN (protokollan SSTP: tä verrataan usein nopeuden kannalta).

Tällä hetkellä SSTP on paljon käyttöympäristöyhteensopivampi kuin Wireguard, koska se on saatavana Linuxissa (ainoa Wireguard toimii tällä hetkellä) ja Windowsissa, Androidissa ja reitittimissä. Puhumattakaan SSTP: stä on myös paljon helpompi asentaa.

Nykyisessä tilanteessa Wireguard ei ole parempi valinta kuin SSTP, koska se ei ole vakaa eikä myöskään täysin turvallinen. Tietenkin, jos haluat vain testata sen, protokolla on hyvä vaihtoehto. Tulevaisuudessa Wireguard saattaa kuitenkin ylittää SSTP: n.

Haluatko tietää enemmän Wireguardista? Katso tämä artikkeli.

Onko kaikki SSTP VPN -protokolla hyvä valinta??

No, jos olet Windows-käyttäjä etkä voi käyttää OpenVPN: ää tai SoftEtheriä useista syistä, SSTP on seuraavaksi paras VPN-protokolla turvallisuuden ja luotettavuuden kannalta. Tietenkin, se riippuu siitä, kuinka paljon luotat Microsoft-yritykseen. Jos et kuitenkaan ole erityisen huolissasi tästä näkökulmasta, SSTP voi sitten olla hyvä valinta.

Mikä on SSTP? Pääidea

SSTP on VPN-protokolla, joka salaa verkkoviestinnän VPN-asiakkaan ja VPN-palvelimen välillä. Sitä pidetään yleensä yhtä turvallisena kuin OpenVPN, mutta monet online-käyttäjät eivät luota siihen täysin, koska se on yksinomaan Microsoftin omistama. Lisäksi protokollalla on rajoitettu käyttöympäristöjen välinen yhteensopivuus, koska se on saatavana vain Windowsissa ja tukee kokoonpanoja Androidissa, Linuxissa ja reitittimissä..

Kaiken kaikkiaan SSTP on hyvä valinta, jos et pidä mielessä sitä, että se on Microsoftin omistama ja että se ei ole avoimen lähdekoodin. Suosittelemme sen käyttöä vain, kun OpenVPN tai SoftEther eivät ole kelvollisia vaihtoehtoja.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me