Mikä on syvä pakettivalvonta? |


“Mutta mikä on syvä Packet Inspection?”, Saatat kysyä. Pyrimme tarjoamaan kattava, mutta suoraviivainen vastaus kysymykseen tässä artikkelissa, samoin kuin osoittamaan, kuinka torjua sitä.

Mikä on syvä pakettivalvonta?

Deep Packet Inspection on verkkopakettien suodatusmenetelmä, joka analysoi sekä paketin otsikon että dataosan (pieni joukko dataa, joka liittyy kaikkeen, mitä teet, lähetät ja vastaanotat verkossa). Internet-palveluntarjoajan tapauksessa DPI tarkoittaa, että se analysoi käyttäjän koko yhteyden ja verkkoliikenteen, ei vain joitain yhteydetietoja, kuten porttinumeroita, käytettyjä IP-osoitteita ja protokollia.

Internet-palveluntarjoajat yleensä käyttävät DPI: tä käytettävissä olevien resurssien allokoimiseksi liikenteen sujuvuuden parantamiseksi ja palvelimiensa optimoimiseksi hakkereiden havaitsemiseksi, haittaohjelmien torjumiseksi ja käyttäjien käyttäytymistietojen keräämiseksi.

Vaikka DPI saattaa vaikuttaa vaarattomalta, sillä voi todella olla erittäin kielteinen vaikutus online-tietosuojaan.

Kuinka syvä pakettivalvonta toimii??

DPI suoritetaan yleensä palomuuritasolla, erityisesti avoimien järjestelmien yhteenliittämisen 7. kerroksessa – sovelluskerroksessa. Menetelmä arvioi kaikkien tarkistuspisteen läpi kulkevien datapakettien sisällön.

Tapa, jolla DPI arvioi datapakettien sisältöä, perustuu verkonvalvojan laatimiin sääntöihin. DPI suorittaa arvioinnin reaaliajassa, ja se voi kertoa mistä (tarkemmin sanottuna sovellus tai palvelu) datapaketit tulivat. Suodattimet voidaan myös perustaa saamaan DPI-uudelleenliikennettä verkkopalveluista (kuten esimerkiksi Facebook).

DPI eri maissa

Internet-palveluntarjoajat ovat jo pitkään pystyneet seuraamaan ja tallentamaan jokaisen liikkeesi verkossa. Lisäksi ne voivat estää ja estää käyttäjiä pääsemästä tietyille sivustoille. Tätä käytäntöä käytetään yleisesti joissakin maissa, jotka ovat kieltäneet Internet-sisällön. Yhdysvallat, Venäjä, Pohjois-Korea, Kiina, Iran ja muut maat käyttävät DPI: tä estämään pääsy verkkosivustoille sensuuria varten ja seuraamaan kansalaisiaan.

dpi

Esimerkiksi Kiinan hallitus käyttää syväpaketitarkastusta sensuroidakseen sisältöä, jota pidetään haitallisena Kiinan kansalaisille ja valtion etuille. Tätä tarkoitusta varten kiinalaiset Internet-palveluntarjoajat käyttävät DPI: tä seuratakseen tiettyjä verkkojensa kautta kulkevia avainsanoja, rajoittaen yhteyksiä, jos sellaisia ​​tietoja löytyy.

Toinen esimerkki on Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusvirasto, joka käyttää DPI: tä Internet-liikenteen seurantaan. Myös Iranin hallituksen väitetään käyttävän DPI: tä kerätäkseen tietoja yksilöistä ja estääkseen viestintää.

Kuinka Internet-palveluntarjoajat käyttävät syvää pakettivalvontaa?

Yksi tärkeimmistä tavoista, joilla Internet-palveluntarjoajat käyttävät DPI: tä, on etsiä P2P-sisältöä – etenkin maissa, joissa torrentit eivät ole aivan laillisia. Kun he löytävät P2P-sisällön, he joko hidastavat käyttäjän latausnopeutta (paras tapaus) tai toimittavat käyttäjän tiedot viranomaisille ja tekijänoikeusjärjestöille (johtaen DMCA-ilmoituksiin, suuriin sakkoihin tai jopa vankilaan käyttäjä).

Lisäksi Internet-palveluntarjoajat voivat luottaa DPI: hen, jos heidän on estettävä pääsy tietyille verkkosivustoille. Yleensä he tekevät tämän noudattaakseen sisältöä koskevia valtion ja mahdollisesti tekijänoikeuksia koskevia määräyksiä.

Internet-palveluntarjoajat voivat käyttää DPI: tä myös käyttäjien yhteyksien etsimiseen ja koota kattavia profiileja verkkotoimintojensa ja mieltymyksiensä perusteella, joita ne voivat sitten myydä kolmansien osapuolien mainostajille. Se on sellainen asia, jota voi tapahtua laillisesti Yhdysvalloissa ja kulissien takana muissa maissa.

Viimeisenä, Internet-palveluntarjoajasi voi myös käyttää DPI: tä kaistanleveyden katkaisemiseen. Koska DPI antaa heille niin paljon tietoa siitä, mitä teet verkossa ja mitä lataat, he voivat mahdollisesti hidastaa nopeuttasi, jos he katsovat käyttävänsi “liikaa tietoa” tiettyyn toimintaan – kuten verkkopeleihin, suoratoistoon tai tiedostojen lataamiseen ( kuten mainitsimme aiemmin puhuttaessa torrentiasta).

Kuinka DPI vaikuttaa sinuun?

Koska kaikki verkossa lähettämäsi ja vastaanottamasi tiedot on koottu pieniin tietopaketteihin, jotka Internet-palveluntarjoajasi skannaa ja analysoi, on melko selvää, että DPI on valtava yksityisyyden rikkomus..

Periaatteessa, jos DPI: tä ei valvota ja päätät jättää sen huomiotta, tapahtuu seuraavaa:

 • Saatat alkaa saada paljon räätälöityjä, häiritseviä mainoksia, jos Internet-palveluntarjoajasi on jakanut DPI-tietoja mainostajien kanssa.
 • Saatat joutua juridisiin vaikeuksiin torrentien lataamisessa, jos asut maassa, jossa se on laillinen ongelma.
 • Yhteysnopeuttasi saatetaan tarkoituksella hidastaa tapana “vakuuttaa” sinua maksamaan hinnoittelu- tai kalliimmasta datasuunnitelmasta.
 • Sinun täytyy elää loppuelämäsi tietäen, että kaikki online-tekemäsi ei ole koskaan yksityistä – selaustapojasi ja keskusteluitasi aina joku snooppaa.
 • Et ehkä pääse tiettyihin verkkosivustoihin, jos Internet-palveluntarjoajasi pakotetaan käyttämään DPI: tä estämään ne.

Kuinka estää syvä pakettivalvonta?

Vaikka tilanne näyttää olevan synkkä, voit tehdä jotain taistellaksesi – etenkin ISP DPI: tä vastaan. Periaatteessa sinun täytyy salata verkkoyhteydet varmistaaksesi, ettei kukaan – edes palveluntarjoajasi – pysty lukemaan niitä.

Mikä on salaus?

Salaus tarkoittaa datan muuntamista salaamattomaksi gibberiksi, kun se on siirretty toiseen laitteeseen tai verkon kautta tai kun se on tallennettu pilveen tai kiintolevylle. Salauksen päätavoite on estää luvaton pääsy tietoihisi. Jos haluat lisätietoja siitä, tutustu tähän artikkeliin.

“Kuinka salaan verkkoyhteyteni?”

Sinulla on käytännössä 2 vaihtoehtoa:

 1. Käytä Tor
 2. Käytä VPN: tä

Tor (sipulireititin) on nimettömyysverkko, joka ohjaa online-liikenteesi suuren välitysverkon kautta pyrkiessäsi parantamaan sen yksityisyyttä. Vaikka Tor voi olla melko hyödyllinen, on yksi iso ongelma – se ei salata yhteyksiäsi 100%. Salausta ei käytetä, kun yhteys kulkee poistumistiedotteen kautta (viimeinen rele ennen yhteyden saavuttamista määränpäähän), joten kuka tahansa poistumistietä suorittava henkilö näkee liikenteesi ja tietosi.

VPN (Virtual Private Network), toisaalta, on paljon parempi vaihtoehto, koska se käyttää tehokasta salausta laitteen ja VPN-palvelimen välisen yhteyden turvaamiseen. Jos palveluntarjoajasi käyttää DPI: tä, he eivät voi nähdä, mitä teet verkossa. Enimmäkseen he saattavat nähdä VPN-palvelimen IP: n tai että liikenteesi on salattu, mutta siinä on melko paljon.

dpi2

Lisäksi, jos VPN-palveluntarjoaja sallii sen, saatat joutua käyttämään OpenVPN-protokollaa, jonka DPI: llä on vaikeampi havaita – puhumattakaan siitä, että se voi käyttää porttia 443, jota Internet-palveluntarjoajasi ei oikeastaan ​​voi estää, koska se on sama, jota käyttää HTTPS, mikä tarkoittaa, että se on välttämätöntä esimerkiksi verkkokaupoissa ja pankkitoiminnassa.

Tietysti sinun on varmistettava, että valitset luotettavan VPN-palveluntarjoajan – mieluiten sellaisen, joka ei kirjaa tietojasi. Tämä ei ole tärkeää vain henkilökohtaisten tietojen suojaamiseksi – kirjautumattomuuskäytäntö tarkoittaa myös sitä, että VPN-palveluntarjoaja ei käytä DPI: tä käyttäjään.

Ja vaikka ilmaiset VPN: t saattavat kuulostaa houkuttelevalta, tosiasia on, että ne ovat erittäin vaarallisia.

CactusVPN – paras tapa torjua DPI: tä

Palvelumme tarjoaa huippuluokan AES-salausta, joka varmistaa, että Internet-palveluntarjoajasi ei pysty valvomaan online-toimintaa – DPI vai ei. Voit myös muodostaa yhteyden verkkoon erittäin turvallisella OpenVPN-protokollalla, ja tiedät mielelläni, että palvelimemme käyttävät jaettua IP-tekniikkaa, mikä tarkoittaa, että online-selailu on lähes mahdotonta liittää IP-osoitteeseesi.

Ja käyttäjäystävälliset, eri alustoille yhteensopivat sovelluksemme tekevät porttien vaihtamisesta yhdellä napsautuksella erittäin helppoa. Joten voit selata verkkoa ilman huolenaiheita, kun olet yhteydessä porttiin 443.

Lisäksi meidän on mainittava, että noudatamme tiukkaa kirjautumattomuuskäytäntöä, joten meidän ei tarvitse huolehtia mistään DPI: stä.

Mikä parasta – palvelumme mukana on erittäin edulliset suunnitelmat, ilmainen 24 tunnin kokeilu ja 30 päivän rahat takaisin -takuu. Kaikki tämä auttaa sinua tuntemaan olosi riittävän mukavaksi luottaaksesi VPN-palveluomme.

johtopäätös

Vaikka syvällä pakettivalvonnalla voi olla ymmärrettäviä tietoturvakäyttöä (etenkin toimistoympäristössä), se voi olla erittäin haitallista kaikkien verkkokäyttäjien Internet-yksityisyydelle, kun Internet-palveluntarjoajat panevat sen täytäntöön..

Periaatteessa DPI antaa Internet-palveluntarjoajalle tietää kaiken, mitä teet verkossa – mitä verkkosivustoja vierailet, mitä tiedostoja lataat, kenen kanssa puhut jne. Yksityisyyden suojaamiseksi sinun on salattava verkkoliikenne. Ja paras tapa tehdä tämä on käyttää VPN: ää (ehkä Torin rinnalla ylimääräinen suojaustaso).

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map