Mikä on verkkosivuston suojaussertifikaatti? |


No, tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää siitä:

Mikä on verkkosivuston suojaussertifikaatti?

Verkkosivustojen suojaussertifikaatti on työkalu, jota käytetään online-validointi- ja salausprosessissa. Pohjimmiltaan se on vastuussa verkkosivun palvelimen ja asiakkaan selaimen välillä jaettavien tietojen salaamisesta. Varmenne on osa HTTPS-protokollaa, ja sitä kutsutaan usein myös SSL- tai TLS-varmenteeksi.

Verkkosivustoturvallisuussertifikaatit myöntää tunnettu sertifiointiviranomainen (CA), kuten Comodo, RapidSSL, Symantec tai GeoTrust. Tarjoamalla verkkosivustolle varmenteen CA varmistaa olennaisesti omistajan henkilöllisyyden ja vakuuttaa verkkosivustojen kävijöille, että heidän yhteytensä ovat turvallisia.

Mikä on HTTPS?

HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) on viestintäprotokolla, joka vastaa web-palvelimen isännöimän verkkosivuston koodin lähettämisestä sen käyttäjän laitteelle, joka lähettää siihen yhteyspyynnöt. Turvallisuuden vuoksi HTTPS käyttää epäsymmetristä salausta julkisten ja yksityisten salausavaimien kanssa.

HTTPS: n pääkohokohta on, että se tarjoaa suojatun todennuksen verkkosivustolle ja sen web-palvelimelle varmistaen, että verkkosivustojen kävijät eivät voi altistua:

 • MITM (mies-keskellä) -hyökkäykset
 • Tietokalasteluyritykset
 • DNS-manipulointi

Jos haluat lisätietoja HTTPS: stä, seuraa tätä linkkiä. Pääaihe on siitä, miten HTTPS eroaa VPN-verkoista, mutta artikkelissa on edelleen paljon hyödyllistä tietoa.

Mikä on TLS / SSL?

TLS tarkoittaa lyhennettä Transport Layer Security ja SSL tarkoittaa Secure Sockets Layer. Molemmat ovat protokollia, jotka tarjoavat suojattuja yhteyksiä verkon kautta tai yksinkertaisen linkin. TLS: ää käytetään kuitenkin enimmäkseen nykyään, koska se on parannus SSL: ään verrattuna. Siitä huolimatta SSL: ää ja TLS: tä pidetään edelleen vaihdettavina termeinä.

SSL: tä ei silti tarjota enää, joten verkkosivusto saa TLS-yhteyksiä, vaikka se ostaisi SSL-varmenteita. Koska TLS / SSL on yleisin verkkoselailussa käytetty protokolla, kuulet usein ihmisiä viittaamassa verkkosivustojen turvallisuussertifikaateihin kutsumalla heitä TLS- tai SSL-varmenteiksi.

Kuinka verkkosivustoturvallisuussertifiointi toimii?

Periaatteessa varmennetta käytetään asiakas-web-palvelimen viestintäprosessissa. Kun käyttäjän selain yrittää muodostaa yhteyden suojattuun verkkosivustoon, selain pyytää web-palvelinta tunnistamaan itsensä. Kun se tapahtuu:

 • Palvelin lähettää selaimelle kopion suojausvarmenteesta.
 • Jos selain vahvistaa varmenteen olevan kunnossa, se lähettää viestin palvelimelle.
 • Palvelin puolestaan ​​lähettää takaisin digitaalisesti allekirjoitetun kuittauksen ja aloittaa salatun viestintäistunnon selaimen kanssa.
 • Kun tämä on tehty, tiedot voidaan jakaa turvallisesti verkkopalvelimen ja käyttäjän selaimen välillä.

Ytimessä verkkosivustoturvallisuussertifikaatit ovat tapa varmistaa verkkosivuston omistajan henkilöllisyys ja saada heidät vastuuseen kaikkien heidän verkkosivustollaan olevien yksityisyydestä ja turvallisuudesta..

Kaikkien verkkosivustojen on käytettävä suojaustodistuksia?

No, ei tarkalleen – maailmanlaajuisesti ei ole erityistä lakivaatimusta, joka pakottaisi verkkosivustojen omistajat saamaan sertifikaatin. Yksi on kuitenkin syytä, ja keskustelemme siitä seuraavassa osassa.

Mutta ennen kuin pääsemme siihen, haluamme puuttua yleiseen väärinkäsitykseen – nimittäin, että vain verkkokaupan (tai minkä tahansa maksuja käsittelevän verkkosivuston) verkkosivustoilla tulisi olla suojaustodistukset. Se ei vain ole totta. Jopa yksinkertaisen blogin pitäisi saada suojaussertifikaatti, koska se käsittelee arkaluonteisia verkkosivustojen vierailijoiden tietoja, kuten käyttäjän sähköpostiosoitteita, IP-osoitteita ja sijaintitietoja..

Miksi sinun pitäisi välittää verkkosivustojen suojaustodistuksista?

Verkkosivustoturvasertifikaattien puuttuminen vaikuttaa pääosin negatiivisesti verkkosivustojen omistajiin, koska ne menettävät uskottavuutensa, ja suositut selaimet (kuten Google Chrome) merkitsevät käyttöympäristönsä Internet-käyttäjille vaarallisiksi.

Sinulla verkkokäyttäjänä on kuitenkin myös paljon menetettävää, jos selaat suojaamattomia verkkosivustoja. Jaathan loppujen lopuksi henkilökohtaisia ​​tai taloudellisia tietoja alustan kanssa, joka ei käytä salausta, joten verkkorikolliset voivat helposti varastaa sen MITM-hyökkäysten, tietojenkalastelun ja tietovuotojen kautta.

Lisäksi et voi koskaan tietää, onko hakkeri todella suojaamattomia verkkosivustoja, koska omistajan henkilöllisyyttä ei ole varmennettu. Jos se on yhden omistama, hän voi kirjata kaikki heidän kanssaan jakamansa tiedot – luottokorttinumerot, pankkitilin tiedot, sähköpostiosoite, fyysinen osoite, matkapuhelinnumero jne..

Se, ja suojaamaton alusta voisi myös ylläpitää virheellisesti infektoituja mainoksia, linkkejä ja tiedostoja. Minkä tahansa näiden kanssa tekeminen tarkoittaa, että laitteesi tarttuu haittaohjelmiin, kuten:

 • keyloggers
 • adware
 • Vakoiluohjelma
 • virukset
 • troijalaiset
 • ransomware
 • Matoja

Kaiken kaikkiaan suojaamattoman verkkosivuston käyttö vaatii vain ongelmia. Taloudelliset tietosi varastetaan ja käytetään todennäköisesti pankkitiliesi ja luottokorttisi puhdistamiseen, ja henkilökohtaiset tietosi voivat päätyä myyntiin syvässä verkossa, vain myöhemmin käytettäväksi muissa huijauksissa..

Kuinka tietää, jos verkkosivustolla on verkkosivustoturvasertifikaatti

 • Tarkista, alkaa URL-osoitteen merkinnällä “https” vai “http”. Sivustojen tietoturvavarmenteita käyttävien alustojen osoitteen tulisi alkaa merkinnällä “https”, joka osoittaa, että se käyttää HTTPS-protokollaa.
 • Jotkin selaimet voivat kuitenkin ohittaa URL-osoitteen https-osan. Tarkista tällöin, onko koko URL-osoitteen edessä tai sen jälkeen vihreä riippulukon kuvake. Jos sellainen on, se on merkki siitä, että verkkosivustolla on suojaussertifikaatti.
 • Yrityksen nimi näkyy ennen vihreää riippulukkokuvaketta. Tällöin verkkosivustolla on laajennettu validointitodistus.
 • Koska jotkut verkkorikolliset saattavat hakkeroida verkkosivustoa näyttämään väärennetyn lukon kuvakkeen, napsauta sitä aina nähdäksesi, onko se käyttökelpoinen. Tavallisesti sinun pitäisi voida napsauttaa sitä saadaksesi lisätietoja verkkosivuston suojaustodistuksesta, kuten:
  • Kuka varmenteen myöntänyt CA on.
  • Mikä TLS / SSL-versio verkkosivustolla on.
  • Mitä salausta käytetään?.
  • Mitä julkisen avaimen salausta käytetään.
  • Mistä päivästä alkaen sertifikaatti alkoi olla voimassa ja milloin se on uusittava.

Kuinka käyttää turvallisesti alustaa, jolla ei ole verkkosivustoturvallisuussertifikaattia

1. Varmista, että olet saanut päivitetyn virustorjunta- ja haittaohjelmien torjunnan

Koska suojaamattomilla verkkosivustoilla on todennäköisesti haittaohjelmia linkkissään, mainoksissa, painikkeissa ja tiedostoissa, on tärkeää varmistaa, että sinulla on tapa suojautua tällaisilta uhilta. Virustentorjunta- / haittaohjelmien torjuntaohjelmat ovat paras tapa tehdä se.

Valittavana on runsaasti viruksentorjunta- tai haittaohjelmien torjuntaohjelmien tarjoajia, mutta suosituksemme ovat Malwarebytes ja ESET.

Tällä tavoin, jopa jos satut vahingossa aiheuttamaan haittaohjelma-suojauksen suojaamattomalla verkkosivustolla, sinulla on ainakin tapa estää heitä tekemästä vaurioita.

Voi, ja varmista, että pidät turvaohjelmasi aina ajan tasalla. Jos et, niin se ei ehkä pysty suojaamaan laitettasi viimeisimmiltä haittaohjelmahyökkäyksiltä.

2. Käytä VPN: tä (Virtual Private Network)

VPN on online-palvelu, joka voi salata verkkoliikenteesi ja piilottaa IP-osoitteesi. Sen käyttäminen suojaamattomalle verkkosivustolle pääsyssä on ensiarvoisen tärkeää, koska se varmistaa, että tietosi ovat turvassa, kun selaat sitä. Sivusto ja sen omistajat eivät myöskään tiedä, mikä on maantieteellinen sijainti, joten he eivät voi käyttää näitä tietoja seurataksesi online-liikkeitäsi.

Tietysti sinun tulisi silti käyttää virustentorjunta- / viruksentorjuntaratkaisua ja noudattaa muita tässä osiossa tarjoamiamme vinkkejä saadaksesi parhaat tulokset.

“Pitäisikö minun käyttää VPN: tä myös HTTPS-verkkosivustoilla?”

Kyllä, oikeasti sinun pitäisi. Vaikka HTTPS-verkkosivustot, joilla on TLS / SSL-varmenteet, ovat yleensä turvallisia, turvallisuustaso riippuu siitä, kuinka hyvin ne on toteutettu alustalla. Jos verkkosivuston omistajan puolella tehdään virheitä, alusta ei ehkä ole niin turvallinen kuin luulet sen olevan.

Lisäksi on myös se, että vähemmän hyvämaineiset SSL-sertifikaatit voidaan hankkia ilmaiseksi muutamassa minuutissa, jos tarkastellaan oikeissa paikoissa Internetissä. Joten verkkorikolliset tai verkkosivustojen omistajat, jotka eivät välitä käyttäjien turvallisuudesta ja yksityisyydestä, saattavat käyttää heitä yrittääkseen houkutella verkkosivustojen kävijöitä väärään turvatunteeseen.

Lisäksi kyse ei ole vain tuntemattomista, varjoisista verkkosivustoista, jotka eivät käytä HTTPS: ää. Tietojen mukaan noin 20% maailman 502 suurimmasta verkkosivustosta ei käytä HTTPS: tä. Joten on parasta käyttää VPN: ää aina kun selaat Internetiä varmistaaksesi, ettet lopulta vahingossa paljasta arkaluontoisia tietoja suojaamattomilla alustoilla – riippumatta siitä, kuinka hyvät ne ovat.

Lisäksi vaikka HTTPS-verkkosivusto olisi kunnossa, käyttötapa ei välttämättä ole. Riippuen käyttämäsi julkisen WiFi-verkon tai kotiverkon turvallisuudesta, saatat joutua alttiiksi tietouhkille. Joten on parempi käyttää vain VPN: ää molemmissa tilanteissa varmistaaksesi, että sinulla on ylimääräinen salauskerros, joka suojaa online-toimintaa.

Etsitkö suojattua VPN-verkkoa online-liikenteen ja tietojen suojaamiseksi?

Meillä on vain tarvitsemasi ratkaisu. CactusVPN tarjoaa armeijan luokan salauksen, joka varmistaa, että olet aina turvassa Internetissä – olitpa sitten käyttämättömät turvajärjestelmät, HTTPS-sivustot vai julkinen WiFi. Lisäksi voit valita yhden monista erittäin turvallisista VPN-protokollistamme (SoftEther, IKEv2, SSTP, OpenVPN) parantaaksesi online-turvallisuuttasi entistä enemmän.

Tämän lisäksi meidän on mainittava myös, että palvelumme on varustettu tappavalla kytkimellä. Varmista, että olet suojattu, vaikka VPN-yhteytesi sattuisi kaatumaan. Se, emmekä kirjaa mitään tietojasi yksityisyytesi säilyttämiseksi, ja VPN-palvelumme tarjoaa myös DNS-vuodonsuojauksen.

Otat myös mielelläni, että tarjoamme 30 päivän rahat takaisin -takuun heti, kun kirjaudut sisään.

3. Pidä palomuuri käytössä

Palomuurit eivät ole kovin suosittuja verkkokäyttäjien keskuudessa, koska niillä on taipumus häiritä heidän toimintaaan paljon. Jos kuitenkin satut selaamaan suojaamattomia verkkosivustoja, palomuuri saattaa osoittautua korvaamattomaksi. Miksi? Koska se voi estää alustaa käyttäviä hakkereita pääsemästä luvattomasti laitteeseesi tai verkkoosi. Lisäksi palomuuri voi auttaa suojaamaan laitteitasi tietyn tyyppisiltä tietopohjaisilta haittaohjelmahyökkäyksiltä.

Muista vain, että palomuuri yksinään ei tee online-selailustasi hakkeroita. Sinun on käytettävä myös viruksentorjunta- / virustorjuntaohjelmia, tervettä järkeä, yksityisyyden suojaan tarkoitettuja laajennuksia ja VPN: ää.

4. Älä ole tekemisissä varjoisien linkkien tai mainosten kanssa

Jos selaat suojaamattomia verkkosivustoja, sinut todennäköisesti kohdistetaan tietokalastelu-, haittaohjelma- ja muihin tietoverkkohyökkäyksiin – yleensä ponnahdusikkunoiden, ponnahdusmainosten tai varjoisien, lyhennettyjen ja häiritsevien linkkien muodossa. Jotkut viestit ja linkit saattavat olla houkuttelevia napsauttamaan tai napauttamaan, koska ne sisältävät todennäköisesti napsautusbaitin otsikot ja sanat.

Niiden kanssa tekeminen vuorovaikutuksessa johtaa todennäköisesti haittaohjelmistoinfektioon – yleensä vakoiluohjelmiin, mainosohjelmiin, lunastusohjelmiin, viruksiin tai näppäimistölokeroihin. Joten, varmista, että jätät aina huomiotta näyttämättömät CTA: t, painikkeet ja viestit suojaamattomilla verkkosivustoilla. Vältä mainoksia – itse asiassa aina on asennettuna mainosten esto, kun käytät HTTP-alustoja.

Ja älä edes ajattele X-painikkeen painamista ponnahdusikkunoissa ja mainoksissa! Jos teet niin, on erittäin suuri mahdollisuus, että laitteesi tai selaimesi tarttuu suoraan haittaohjelmiin.

5. Käytä selaimesi suojauslaajennuksia

Koska suojaamattomat verkkosivustot (ja joskus jopa suojatut) voivat sisältää haitallisia mainoksia, linkkejä, painikkeita ja komentosarjoja, sinun on tavattava estää niitä käynnistymästä tai toimimasta, jos haluat olla verkossa turvallinen.

Yksi hyvä tapa tehdä tämä on asentaa komentosarjojen estäjät selaimeesi, kuten uMatrix ja uBlock Origin. Ne voivat estää ei-toivottujen komentosarjojen käynnistymisen millä tahansa verkkosivustolla, kuten salaustekniikan skriptit, haitalliset mainoskomentosarjat ja ei-toivotut videoskriptit.

Tämän lisäksi sinun tulee harkita myös Stanfordin tietojenkalastelun torjuntalaajennusten käyttöä. Ne varoittavat sinua, jos joudut koskaan laskeutumaan tietojenkalasteluverkkosivustolle, ja suojaavat sinua asiayhteyteen liittyviltä tietojenkalasteluhyökkäyksiltä.

Toinen laajennus, jota suosittelemme erittäin hyvin, on Irrota – hieno työkalu, joka estää kolmannen osapuolen seurantakoodin, joka voi vahingoittaa yksityisyyttäsi ja tietojasi. Privacy Badger on myös hyvä tapa lisätä ylimääräinen suojaustaso yksityisyyttäsi varten. Jos haluat mieluummin samanlaisen laajennuksen, mutta jossa on paljon parempi käyttöliittymä, voit käyttää Ghosterya

Viimeiseksi sinun tulisi asentaa HTTPS kaikkialle kaikkiin selaimiin, koska se voi kirjoittaa pyyntöjä joillekin suojaamattomille verkkosivustoille HTTPS: n käyttämiseksi.

Mikä on verkkosivuston suojaussertifikaatti? Pohjaviiva

Verkkosivustoturvasertifikaatti on työkalu, joka on osa verkkosivuston validointi- ja salausprosessia. Pohjimmiltaan se varmistaa verkkosivuston laillisuuden, omistajan henkilöllisyyden todentamisen ja salatun viestintäkanavan luomisen käyttäjän selaimen ja verkkosivuston verkkopalvelimen välillä.

Varmista, että käytät verkkosivustoa, jolla on suojaussertifikaatti, on erittäin tärkeää, koska verkkorikolliset voivat johtaa turvattomia verkkosivustoja käyttäjän tietojen varastamiseen tai ne voivat tahallisesti tai tahattomasti altistaa kävijät haitallisille tiedostoille, linkille ja mainoksille.

Mistä tiedät, onko verkkosivustolla suojaustodistus? Melko yksinkertainen – jos URL-osoite alkaa ”https” ja ennen URL-osoitetta tai sen jälkeen on vihreä riippulukon kuvake, jonka kanssa voit toimia lisätietoja varmenteesta, se on hyvä merkki.

Jos kuitenkin satut selaamaan suojaamattomia alustoja, sinun on kuitenkin ryhdyttävä joihinkin varotoimenpiteisiin:

 • Varmista, että laitteeseesi on asennettu virustentorjuntaohjelma.
 • Varusta selaimesi tietoturva- ja tietosuojakeskeisillä laajennuksilla.
 • Käytä aina VPN-salausta liikenteen salaamiseen ja maantieteellisen sijainnin piilottamiseen. On jopa hyvä idea käyttää sitä, kun selaat myös HTTPS-verkkosivustoja.
 • Ohita kaikki varjoisat painikkeet, mainokset, linkit tai ponnahdusviestit.
 • Varmista, että laitteen palomuuri on käytössä.
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me