Mikä on verkkoturva? (Internet-turvallisuuden opas) |


No, tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää siitä:

Mikä on online-tietoturva?

Verkkoturvallisuuden standardimääritelmä kutsuu sitä sekoitettaviksi sekoitettuihin sääntöihin ja toimiin, joilla varmistetaan, että verkkorikolliset eivät vaaranna online-käyttäjätietoja ja yksityisyyttä..

Verkkoturva voi olla jotain yhtä monimutkaista kuin järjestelmä, joka on suunniteltu estämään luottokorttivarkaudet, tai jotain yhtä yksinkertaista kuin se, että käytät virustentorjuntaohjelmaa laitteen suojaamiseksi haittaohjelmilta ja viruksilta.

Mikä on online-turvallisuus?

Verkkoturvallisuus edustaa prosessia, jolla pysyt turvassa Internetissä – varmistamalla periaatteessa, että online-tietoturvauhat eivät vaaranna henkilökohtaisia ​​tietojasi tai käyttämäsi laitteen eheyttä.

Verkkoturvallisuus on helppo sekoittaa verkkoturvallisuuteen, mutta paras tapa erottaa heidät toisistaan ​​on harkita tätä: Verkkoturvallisuus tarjoaa sinulle online-turvallisuuden.

Online-tietoturvasi 11 suurinta uhkaa

Internetissä on kymmeniä verkkoturvallisuusuhkia, joten päätimme keskittyä vaarallisimpiin ja yleisimpiin. Jos ajattelet online-uhkaa, jonka pitäisi olla luettelossamme, ota rohkeasti yhteyttä ja kerro meille.

Aloittakaamme näin:

1. Haittaohjelmat

Haittaohjelma on haittaohjelma, joka on ohjelmoitu tartuttamaan kaikki laitteet, joiden kanssa se on kosketuksissa. Haittaohjelmien kokonaismäärä on kasvanut huomattavasti viime vuosina, joten haittaohjelmat ovat tällä hetkellä yksi suurimmista tietoturvauhista verkossa.

Tavallisia haittaohjelmatyyppejä, joita nykyään käytetään, ovat:

 • virukset – Tyyppi itsetoistuvat haittaohjelmat.
 • adware – Altistaa sinut tonneille ei-toivottuja mainoksia.
 • Vakoiluohjelma – Lokittaa henkilökohtaiset tietosi avainlokkijoiden kautta.
 • ransomware – Salaa arkaluontoiset tiedot tai estää sinua pääsemästä laitteeseesi, kunnes lunastus maksetaan.
 • Troijan hevoset – Haittaohjelmat, jotka on rakennettu (yleensä ilman, että valmistaja / ohjelmoija tietävät) laillisiksi sovelluksiksi.
 • Tietokonematoja – haittaohjelma, jota ei tarvitse liittää muihin tiedostoihin tai ohjelmiin, joka sijaitsee tietokoneen muistissa ja tartuttaa muita saman verkon laitteita.

Haittaohjelmia käytetään yleensä arkaluontoisten tietojen (luottokorttitiedot, kirjautumistiedot, henkilökohtaiset tunnistetiedot jne.) Varastamiseen varastamaan rahaa uhrilta tai tapaa ansaita voittoa myymällä tietoja syväverkossa.

Haittaohjelmia voidaan käyttää myös varastamaan jonkun henkilöllisyys, pitämään tärkeitä tietoja panttivankeina lunnaita varten tai yksinkertaisesti vahingoittamaan jonkun kiintolevyä ja / tai laitetta.

2. Tietokalastelu

Tietokalastelu sisältää yleensä tietoverkkorikollisten, jotka yrittävät pettää sinut paljastamaan henkilökohtaisia ​​ja taloudellisia tietojasi joko teeskentelemällä laillista liiketoimintaa tai yrittämällä uhata sinulle oikeudellisia vaikutuksia, jos et noudata niitä.

Tietokalastelijayritykset, jotka suorittavat tietojenkalasteluhyökkäyksiä, käyttävät erilaisia ​​tapoja huijata verkkokäyttäjiä:

 • Vääriä sähköposteja ja tekstiviestejä
 • Vääriä verkkosivustoja
 • Verkkosivun väärentäminen (erilainen kuin vääriä verkkosivustoja, koska niihin sisältyy JavaScript-komentoja, jotka muuttavat osoitepalkin)
 • Linkki manipulointi
 • Sosiaalinen tekniikka
 • Phlashing (salamakalastelumenetelmä, joka perustuu Flashiin)
 • Piilotetut uudelleenohjaukset (periaatteessa lailliset verkkosivustot, jotka hakkeroidaan ohjaamaan kävijöitä vääreille verkkosivustoille)

Tietokalasteluhyökkäykset ovat vakava uhka. Vuodesta 2017 he ovat nousseet 65%. Lisäksi Internetissä on ilmoitettu olevan noin 1,5 miljoonaa tietokalastelusivustoa.

3. Pharming

Pharming on menetelmä, jota verkkorikolliset voivat käyttää parantaakseen mahdollisuuksiaan huijata verkkokäyttäjiä tietojenkalastelusivustoilla. Toisin kuin tietojenkalastelu, pharming ei luota niin paljon vääriin viesteihin. Sen sijaan verkkorikolliset yrittävät ohjata käyttäjän yhteyspyynnöt suoraan haitallisille verkkosivustoille.

Yleensä DNS-välimuistimyrkytystä käytetään hallitsemaan selaimesi URL-osoitepalkkia. Vaikka kirjoitat oikean verkkosivun sähköpostiosoitteen tai IP-osoitteen, jota haluat käyttää, sinut ohjataan edelleen tietojenkalasteluverkkosivustolle.

4. Sovelluksen haavoittuvuudet

Sovellusten haavoittuvuudet ovat yleensä virheitä ja virheitä, jotka löytyvät tietyn ohjelman koodista, jota verkkorikolliset voivat käyttää hyväkseen pääsyyn ja varastamiseen käyttäjän tietoihin. Nämä ongelmat ratkaistaan ​​yleensä päivityksellä.

Facebookin haavoittuvuus, joka salli hakkereiden ottaa haltuunsa käyttäjätilit (uhkaa jopa 50 miljoonaa tiliä), on hyvä esimerkki tästä.

5. DoS- ja DDoS-hyökkäykset

DoS (Service Denial of Service) ja DDoS (Distributed Denial of Service) hyökkäyksiä käytetään verkon palvelimien ylikuormittamiseen yrittäessään viedä verkkosivusto tai verkkopalvelu alas – joko muutaman minuutin, tunnin tai jopa päivän. DoS-hyökkäykset ovat peräisin yhdestä tietokoneesta, kun taas DDoS-hyökkäykset ovat peräisin kokonaisesta tartunnan saaneiden tietokoneiden verkosta (nimeltään bottiverkko)..

Tällaisia ​​hyökkäyksiä voivat käyttää kokeneet hakkerit, mutta myös kuka tahansa, jolla on rahaa maksaa DoS-hyökkäyksistä tai vuokrata robottiverkkoja..

DoS- ja DDoS-hyökkäykset eivät ole erityisen vaarallisia online-tietoturvallesi yksittäisenä Internet-käyttäjänä. Ne aiheuttavat enemmän häirintää, ja niistä tulee yleensä vakava uhka, jos hoidet verkkoyritystä tai verkkosivustoa. Miksi? Koska DoS- ja DDoS-hyökkäykset voivat aiheuttaa tarpeettomia seisokkeja ja maksaa asiakkaiden luottamusta.

Tietysti on aina mahdollista, että verkkorikolliset voivat käyttää DoS- ja DDoS-hyökkäyksiä savunäytönä, jotta suojaryhmät eivät huomaa, että he yrittävät rikkoa käyttäjätietoja. Tällöin DoS- ja DDoS-hyökkäyksistä tulee kaikkien huolenaihe.

6. Huijaukset

Huijarit ovat salanneet ihmisiä ennen kuin Internet oli asia. Nyt he ovat aktiivisempia ja menestyneempiä kuin koskaan, koska ihmisten huijaaminen rahansa ja henkilökohtaisten tietojen perusteella on paljon helpompaa.

Yleensä huijarit käyttävät kaikenlaisia ​​taktiikoita huijatakseen verkkokäyttäjiä ja huijatakseen heitä paljastamaan arkaluontoisia tietoja (kuten heidän sosiaaliturvatunnuksensa, luottokorttitiedot, pankkitilitiedot, sähköpostin kirjautumistiedot jne.), Jotta he voivat joko varastaa rahansa. tai heidän identiteettinsä.

Verkkohuijauksiin liittyy yleensä tietojenkalasteluyrityksiä, mutta niihin voi liittyä myös muita menetelmiä:

 • Luokitellut ilmoitukset
 • Työllisyyshuijaukset
 • Ponzi-järjestelmät
 • Pyramidi
 • Ennakkomaksuhuijaukset
 • Vedonlyöntihuijaukset
 • catfishing

7. Juurikomplektit

Juurikomplekti on kokoelma ohjelmia tai työkaluja, jotka antavat verkkorikollisille täydellisen hallinnan tietokoneen tai Internet-yhteyteen kytkettyjen laitteiden verkon yli. Jotkut juurikomplektit jopa asentavat avainlokit ja poistavat virustorjuntaohjelmat, kun he ovat joutuneet tietokoneeseen.

Hakkerit eivät kuitenkaan pysty asentamaan juurikomplekteja suoraan laitteeseen (ellei heillä jollakin tavoin ole pääsyä siihen). Sen sijaan he luottavat tietojenkalastelutaktiikkaan, vääriin linkkeihin, vääriin ohjelmistoihin ja haitallisiin verkkosivustoihin saadakseen työnsä aikaan..

On melko itsestään selvää, miksi juurikoodit ovat vaarallisia – niitä voidaan käyttää varastamaan rahaa ja arkaluontoisia tietoja sekä yksittäisiltä verkkokäyttäjiltä että suurilta yrityksiltä.

8. SQL-injektiohyökkäykset

Pohjimmiltaan palvelimet käyttävät SQL: tä (Structured Query Language) verkkosivustojen tietojen tallentamiseen. Joten, SQL-injektiohyökkäys on jotain, joka voi vaarantaa kaikki verkkosivuston käyttäjätiedot.

Näiden hyökkäysten toiminnan kannalta SQL-injektiot käyttävät haitallista koodia hyödyntääksesi verkkosovellusten tietoturva-aukkoja. Tällaiset hyökkäykset voivat johtaa verkkosivustojen tietojen varastamiseen, poistamiseen ja jopa mitätöidä verkkosivustojen transaktiot.

Valitettavasti keskimääräinen online-käyttäjä ei voi tehdä paljon SQL-injektiohyökkäyksiä vastaan. Paras tapa, mitä he voivat tehdä, on pysyä palveluntarjoajan kanssa, jonka tiedetään käyttävän luotettavia ja suojattuja palvelimia ja joka ei vaadi liikaa henkilökohtaisia ​​tietoja.

9. Hyökkäykset keskellä

Miesten keskellä (MITM) hyökkäyksiin liittyy tietoverkkorikollisuus sieppaamalla tai muuttamalla viestintää kahden osapuolen välillä.

Hyvä esimerkki tästä on hakkeri, joka katkaisee laitteen ja verkkosivuston välisen viestinnän. Kyberrikollinen voi siepata yhteyspyyntösi, muuttaa sitä heidän tarpeidensa mukaan, välittää sen verkkosivustolle ja siepata sitten vastauksen. Tällä tavoin he voivat varastaa sinulta arvokkaita tietoja, kuten kirjautumistietojasi, luottokorttitietojasi tai pankkitilisi valtuustietoja.

MITM-hyökkäykset voivat menestyä luottaa haittaohjelmiin, mutta MITM-hyökkäyksiä voi tapahtua myös monilla muilla tavoilla. Nämä ovat yleisimmät menetelmät:

 • DNS-väärentäminen
 • HTTPS-huijaus
 • Wi-Fi-hakkerointi
 • IP-väärentäminen
 • SSL-kaappaus

10. Roskapostitus

Roskapostit voidaan määritellä ei-toivottujen viestien massanjakeluksi Internetissä. Viestit voivat sisältää mitä tahansa yksinkertaisista mainoksista pornografiaan. Viestit voidaan lähettää sähköpostitse, sosiaalisessa mediassa, blogin kommentteissa tai viestisovelluksissa.

Roskapostit ovat yleensä vain ärsyttäviä, mutta ne voivat myös olla haitallisia online-tietoturvallesi, jos vastaanottamasi viestit ovat tietojenkalasteluyrityksiä, sisältävät haitallisia linkkejä tai sisältävät haittaohjelmien saastuttamia liitteitä.

11. WiFi-salakuuntelu

WiFi-salakuuntelu tapahtuu yleensä suojaamattomissa WiFi-verkoissa (yleensä ilmaisissa, jotka näet julkisesti), ja tietoverkkorikolliset hyödyntävät salauksen puutetta vakoillaksesi verkkoyhteyksiäsi ja viestintääsi. He näkivät, mihin verkkosivustoihin pääset, mitä sähköpostiviestejä lähetät tai mitä kirjoitat viestisovellukseen.

Wi-Fi-salakuuntelu voi tapahtua myös suojatuissa verkoissa, jos WPA2-salaus on murtunut – jotain, joka on ilmeisesti suoritettavissa, mutta ei erityisen yksinkertainen. Kun suurin osa verkkolaitteista varustetaan WPA3: lla, kyseinen haavoittuvuus ei ehkä enää ole huolenaihe, mutta saattaa kulua hetken, kunnes uusi versio tulee, valitettavasti.

10 tapaa parantaa online-tietoturvaa

Tässä on joitain asioita, joita voit tehdä suojellaksesi paremmin online-henkilöllisyyttäsi ja taloudellisia tietojasi selatessasi verkkoa.

1. Älä käytä suojaamattomia WiFi-verkkoja

Paikalla oleva ilmainen WiFi on houkutteleva ja erittäin hyödyllinen, annamme sinulle sen, mutta se on myös erittäin vaarallinen. Koska salausta ei käytetä, se tarkoittaa, että kuka tahansa voi salakuuntelu yhteytesi varastamiseksi arkaluontoisia tietoja.

On parasta välttää sellaista WiFi-verkkoa, joka ei pyydä sinulta salasanaa, ja käytä sen sijaan omaa mobiilitietosuunnitelmaa – varsinkin jos sinun on tarkistettava pankkitilisi, sosiaalisen median tili tai sähköposti todella nopeasti.

Lisäksi suosittelemme, että asetat kaikki laitteet “unohda” kaikki käyttämäsi julkiset WiFi-verkot (vaikka ne olisivat suojattuja). Miksi? Koska on olemassa laitteita (kuten WiFi Pineapple), joiden avulla verkkorikolliset voivat organisoida MITM-hyökkäyksiä asettamalla vääriä WiFi-yhteyspisteitä, jotka yrittävät toimia laillisina verkoina. Koska laitteesi on asetettu muodostamaan yhteys uudelleen aikaisemmin käyttämäänsä WiFi-verkkoon, sillä ei ole mitään ongelmia muodostaa yhteys väärennettyyn verkkoon, jos se lähettää samanlaisen SSID: n (WiFi-verkon nimi).

Tässä on nopea luettelo opetusohjelmista, jotka osoittavat, kuinka kytkeä ominaisuus pois päältä useimmissa käyttöympäristöissä:

 • Windows 7
 • Windows 8 + Windows 8.1
 • Windows 10
 • Mac käyttöjärjestelmä
 • Linux (video myös Ubuntulle)
 • iOS
 • Android

2. Käytä tehokkaita virustorjuntaohjelmia

Virustentorjuntaohjelmisto on paras tapa pitää laitteesi turvassa haittaohjelmainfektioilta. Älä anna nimen sekoittaa sinua – virustentorjuntaohjelma taistelee viruksia vastaan, mutta se kohdistuu enimmäkseen haittaohjelmiin (virus on eräänlainen haittaohjelma). Varmista, että pidät ohjelman ajan tasalla ja että suoritat usein skannauksia – varsinkin kun olet ladannut uusia tiedostoja. On parasta, että et itse avaa heitä tarkistamatta niitä ensin.

Varmista vain, että valitset luotettavan virustentorjuntayrityksen. Ihannetapauksessa sinun tulisi olla poissa ilmaisista ratkaisuista ja valita maksullinen palveluntarjoaja, joka saattaa tarjota ilmaisen kokeilujakson.

Valittavana on runsaasti viruksentorjunta- tai haittaohjelmien torjuntaohjelmien tarjoajia, mutta suosituksemme ovat Malwarebytes ja ESET.

3. Käytä aina VPN Online -verkkoa

VPN (Virtual Private Network) on online-palvelu, jonka avulla voit piilottaa todellisen IP-osoitteesi ja salata online-viestinnän. Se on yksi parhaista tavoista parantaa online-tietoturvaa ja piilottaa digitaaliset jalanjälkit. Niin kauan kuin oikeita salausmenetelmiä käytetään, kukaan ei voi seurata verkkoliikennettäsi nähdäksesi mitä teet Internetissä

Tämä merkitsee melko paljon sitä, että sinun ei tarvitse murehtia verkkorikollisten (tai asiasta vastaavien valtion virastojen tai Internet-palveluntarjoajan) salakuuntelua yhteyksissäsi – jopa silloin, kun käytät suojaamattomia julkisia WiFi-verkkoja.

Ihannetapauksessa sinun tulisi käyttää VPN: ää luotettavan virustorjuntaohjelman rinnalla. Vaikka VPN voi tarjota sinulle turvallisen verkkokokemuksen, se ei voi suojata laitettasi haittaohjelmilta, joten on parempi olla turvassa kuin pahoillani. Ja kuten virustentorjuntaohjelman, sinun tulisi välttää ilmaisia ​​VPN: itä ja pysyä sen sijaan maksettujen VPN-palveluntarjoajien kanssa.

Kiinnostaa tehokas VPN, joka voi tarjota huippuluokan online-tietoturvan?

Jos noudatat kaikkia mainittuja vinkkejä ja käytät VPN: ää niiden rinnalla, sinun pitäisi olla melko turvallinen Internetissä. Ja jos etsit luotettavaa VPN-palvelua, olemme saaneet sinut suojaamaan – CactusVPN tarjoaa pääsyn yli 28 nopealle palvelimelle, rajoittamaton kaistaleveys ja armeijan luokan salaus.

Lisäksi voit käyttää erittäin turvallisia OpenVPN- ja SoftEther VPN -protokollia ja nauttia myös mielenrauhasta tietäen, että emme kirjaa mitään tietojasi tai liikennettäsi. Voi, ja palvelumme sisältää myös DNS-vuodonsuojauksen ja tappavan kytkimen, joka varmistaa, ettet koskaan altista, vaikka yhteys katkeaa.

Kehitimme käyttäjäystävälliset sovellukset suosituimpiin alustoihin (Windows, macOS, Android, Android TV, iOS ja Amazon Fire TV), joten voit suojata online-viestintääsi useilla alustoilla.

Lisäksi tarjoamme jopa 30 päivän rahojen palautustakuun, jos palvelu ei toimi niin kuin pitäisi, kun sinusta tulee CactusVPN-käyttäjä.

4. Vältä tietojenkalasteluyrityksiä

Koska tietojenkalastelu voi tapahtua niin monissa muodoissa, päätimme, että on parasta koota useimmat vinkit, joita sinun tulee seurata tähän lyhyeen luetteloon:

 • Jos saat sähköposteja tai viestejä, jotka väittävät olevan läheltäsi, pankistasi tai poliisilta, joka kehottaa sinua lataamaan varjoisat liitteet, käyttämään lyhennettyjä linkkejä tai jakamaan arkaluontoisia tietoja, sivuuta ne. Ota sen sijaan yhteyttä väitetyn lähettäjän kanssa selvittääksesi totuus.
 • Kokeile googgella vastaanotetun viestin osia lainausten välillä. Jos kyse on tietojenkalasteluhuijauksesta, saatat saada tuloksia muiden ihmisten puhuessa saman viestin vastaanottamisesta.
 • Ohita viestit, jotka väittävät olevan peräisin hyvämaineisilta laitoksilta, mutta joilla ei ole laillisia yhteystietoja tai allekirjoituksia.
 • Jos käytät verkkosivustoa, varmista, että URL-osoite alkaa “https” eikä “http”.
 • Jos saat satunnaisia ​​ponnahdusikkunoita tuntemissasi laillisissa verkkosivustoissa, älä ole vuorovaikutuksessa heidän kanssaan.
 • Harkitse Stanfordin tietokalastelun torjunta-selainlaajennusten käyttöä.
 • Jos pääset jollakin tavalla tietojenkalasteluverkkosivustolle, jossa sinulta kysytään kirjautumistietoja tai taloudellisia tietoja, etkä voi poistua, kirjoita vain hiukan tai vääriä salasanoja ja tietoja.

5. Älä pidä Bluetoothia päällä

Vaikka Bluetoothilla on käyttötarkoituksiaan, sen pitäminen päällä jatkuvasti on melko uhkapeliä. Vuonna 2017 havaittiin, että Bluetoothilla oli haavoittuvuus, jonka avulla verkkorikolliset voivat hakkeroida laitteesi hiljaa. Vuonna 2018 havaittiin uusi Bluetooth-hakkerointimenetelmä, joka vaikutti miljooniin laitteisiin sallimalla hakkereiden käyttää MITM-hyökkäyksiä laitteen salaustekniikan hankkimiseksi..

Kaiken kaikkiaan on parempi olla turvallisella puolella ja kytkeä Bluetooth pois päältä, kun et käytä sitä pitämään online-tietoturvasi ehjänä.

6. Sammuta sijaintipalvelut mobiililaitteissa

Maantieteelliset sijaintipalvelut voivat olla todella hyödyllisiä, mutta ne voivat olla myös erittäin riskialttiita. Jos jätetään tosiasia, että Googlen kaltainen sovellus tai markkinoiden jättiläinen tietää jatkuvasti tarkalleen missä olet, on myös tosiasia, että jotkut sovellukset voivat vuotaa maantieteellisen sijaintisi.

Jos näin tapahtuu, se ei tarkoita, että olet välittömässä vaarassa. Silti verkkoturvallisuus vie osuman, etkä koskaan tiedä mitä voi tapahtua vuotaneelle tiedolle, jos väärä henkilö saa kätensä siihen (vihje – se voitaisiin myydä pimeässä verkossa).

7. Käytä selaimesi komentosarjojen estäjiä

Komentosuojat ovat selainlaajennuksia, joiden avulla voit varmistaa, että käyttämissasi verkkosivustoissa ei ole taustalla luvattomia varjoisia Java-, JavaScript- tai Flash-skriptejä ja -laajennuksia, jotka voivat vaarantaa Internet-turvallisuutesi. Älä unohda – jotkut komentosarjat voivat olla niin vaarallisia, että ne voivat ottaa halutessasi selaimesi, kun taas toiset voivat suorittaa tietojenkalastelu-uudelleenohjauksia tai -mainoksia tai jopa käyttää salauksen valuuttoja CPU: n avulla.

Suosittelemme uMatrixin käyttöä uBlock Origin -sovelluksen rinnalla.

8. Pidä käyttöjärjestelmäsi ajan tasalla

Uusimpien päivitysten asentamatta jättäminen käyttöjärjestelmällesi voi vahingoittaa vakavasti online-tietoturvaa. Miksi? Koska hakkerit voivat käyttää mahdollisia haavoittuvuuksia hyväkseen – haavoittuvuuksia, jotka on ehkä korjattu viimeisimmällä päivityksellä.

EternalBlue-hyväksikäyttö on melko hyvä esimerkki siitä. Se oli NSA: n kehittämä hyväksikäyttö, joka koski Windows-laitteita, ja se oli myös osa WannaCry-lunastusohjelmien hyökkäyksiä. Onneksi Microsoft julkaisi hyödyntämiskorjauksen melko nopeasti. Ihmiset, jotka eivät asentaneet päivitystä, olivat edelleen alttiita päivityksille.

9. Harkitse salattujen viestisovellusten ja sähköpostien käyttöä

Jos haluat todella varmistaa, että online-viestintä on turvallista, voit kokeilla Signal-sovellusta viestintään. Siinä on todella tehokas salaus, ja Snowden itse sanoi käyttävänsä sitä joka päivä. WhatsApp voi olla myös hyvä vaihtoehto, koska siinä on ilmeisesti myös voimakas tietoturva.

Mitä sähköposteihin tulee, ProtonMail on melko luotettava palvelu. Sitä voi käyttää (tietyssä määrin) ilmaiseksi, ja kaikki sen läpi kulkevat viestit ovat täysin salattuja. Lisäksi palvelu perustuu Sveitsiin, maahan, joka tunnetaan erittäin ankarasta lainsäädännöstään, joka suojaa käyttäjien yksityisyyttä.

10. Käytä vahvoja salasanoja

Vahvojen salasanojen käyttö tililläsi on erittäin tärkeää, mutta todella hyvän keksiminen on helpommin sanottavaa kuin tehty.

Meillä on jo artikkeli aiheesta, jos tarvitset apua, mutta tässä on tärkeimmät ideat:

 • Käyttää välilyöntejä, jos se on sallittua.
 • Käytä vain pitkiä salasanoja. Ihannetapauksessa älä pidä kiinni vain yhdessä sanassa.
 • Älä käytä sanakirjasanoja salasanasi.
 • Käytä sekä isoja että pieniä kirjaimia ja sekoita ne satunnaisesti.
 • Käytä salasanasi symboleja (kuten $,% tai *).
 • Lisää numerot salasanasi.
 • Kokeile tehdä salasanasi kokonainen lause.
 • Kääntäkää joitain salasanassa käyttämiäsi sanoja (sanan “tuoli” sijaan käytä “riahc”).

Yritä myöskään olla käyttämättä samaa salasanaa kaikissa tilissäsi. On parempi käyttää erilaisia ​​salasanoja tai ainakin pääsalasanan muunnelmia.

Salasanojen tallentamisessa on parasta käyttää salasananhallintaa (kuten KeePassXC tai Bitwarden), mutta on myös hyvä idea kirjoittaa ne muistiin.

Mikä on verkkoturva? Pohjaviiva

Verkkoturva edustaa noudatamiasi sääntöjä, tekemiäsi toimia ja prosesseja, jotka tapahtuvat varmistaaksesi Internetin turvallisuuden. Tietoturvauhkien (haittaohjelmien, huijausten, tietojen kalastelun, hakkeroinnin jne.) Yleistyessä nykyään online-tietoturvasta on tullut tärkeämpi kuin koskaan.

Tavallisesti paras tapa varmistaa turvallisuus verkossa on käyttää vahvaa virustentorjuntaohjelmaa, luotettavaa VPN: ää, tehokkaita salasanoja ja komentosarjojen estäjiä (muun muassa).

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me