Mikä on VPN-asiakasohjelmisto (kuinka VPN-asiakasohjelma toimii)


Ja vaikka et käytä VPN-verkkoja ja haluat vain oppia niistä, tämä on hyvä lähtökohta kaikille. Hylkäämme jopa nopean VPN-määritelmän ennen kuin aloitamme myös.

Mikä on VPN?

VPN (Virtual Private Network) on palvelu, jonka avulla voit ohittaa maantieteelliset lohkot ja valtion sensuurin piilottamalla todellisen IP-osoitteesi Internetissä. Lisäksi VPN voi salata Internet-tietosi ja liikenteesi pitääksesi sen valvonnan ulkopuolella ja suojattuna hakkereilta.

Mikä on VPN-asiakasohjelmisto?

VPN-asiakas on virtuaalinen yksityinen verkko-ohjelmisto, joka on asennettu laitteeseesi yhteyden muodostamiseksi laitteen ja VPN-palvelimen välille ja tarjoamaan pääsy VPN-palveluihin.

Suurimmassa osassa suosittuja alustoja, kuten Windows, macOS, iOS ja Android, on esiasennettu VPN-asiakasohjelmisto, mutta voit myös asentaa kolmansien osapuolien asiakkaita nauttimaan paremmasta käyttöliittymästä ja lisää ominaisuuksista.

VPN-asiakkaiden tyypit

Yleensä VPN-asiakkaita on kahta tyyppiä:

Alkuperäiset tai sisäänrakennetut VPN-asiakkaat

Nämä ovat esiasennettuja tai esiasetettuja VPN-asiakkaita, joita on saatavana joissain käyttöjärjestelmissä, kuten Windows, macOS, iOS, Android ja Linux-distrossa, kuten Ubuntu.

Kolmannen osapuolen VPN-asiakkaat

Ne voitaisiin edelleen jakaa kahteen luokkaan:

 1. VPN-protokollat ​​kehittäjät ovat kehittäneet VPN-asiakkaita. Joitakin esimerkkejä ovat OpenVPN- ja SoftEther-asiakkaat.
 2. VPN-palveluntarjoajien kehittämät VPN-asiakkaat. VPN-palveluntarjoajien kehittämissä VPN-sovelluksissa on lisäominaisuuksia, joita protokollan kehittäjien kehittämät VPN-perusasiakkaat yleensä eivät tarjoa, kuten sovellukset. Killer, Killswitch, mahdollisuus ryhmitellä palvelimia maittain, valita VPN-protokollan, automaattisen yhteyden muodostamisen yhteydessä käynnistyksen yhteydessä ja paljon muuta.

Miksi tarvitset VPN-asiakasohjelmistoa?

Se on melko yksinkertaista – voidaksesi luoda VPN-yhteyden VPN-palvelimeen ja varmistaa myös, että salattu VPN-tunneli on määritetty sinun ja palvelimen välillä, laite tarvitsee VPN-asiakkaan, koska se on vastuussa kaiken tämän.

Kuinka VPN-asiakkaat toimivat?

Ennen kuin VPN-asiakas ja palvelin voivat edes kommunikoida, he autentikoivat toisiaan datapakettien avulla. Tämä keskinäinen todennusprosessi on ratkaisevan tärkeä, koska se varmistaa, että asiakas kommunikoi oikean palvelimen kanssa ja päinvastoin.

Myöhemmin VPN-ohjelmisto salaa tietosi ennen lähettämistä VPN-palvelimelle. Kun palvelin on vastaanottanut tiedot, se purkaa sen ja purkaa liikenteen edelleen verkkoon. Kun VPN-palvelin vastaanottaa pyytämäsi Internet-tiedot (esimerkiksi verkkosivustoille pääsy), se salaa ne ja lähettää ne takaisin laitteen VPN-asiakkaalle, joka sitten purkaa tiedot sinulle.

Salausprosessin ansiosta palveluntarjoajasi (tai mikä tahansa valtion valvontaelin tai hakkeri) ei pysty pitämään välilehtiä yhteyspyynnöissäsi ja online-liikenteessäsi nähdäksesi mitä teet verkossa. Vain VPN-asiakas ja VPN-palvelin voivat salata ja purkaa tietoja.

Millaisilla alustoilla VPN-asiakkaat toimivat?

Sekä sisäänrakennetut että kolmansien osapuolien VPN-asiakkaat ovat saatavilla suosituimmissa käyttöjärjestelmissä ja -laitteissa. VPN-asiakasohjelmisto toimii pääsääntöisesti:

 • Windows (mukaan lukien Windows XP)
 • macOS X (ulkopuoliset asiakkaat eivät ehkä toimi vanhemmassa versiossa)
 • Linux (jotkut levitykset voivat käsitellä vain manuaalisia VPN-kokoonpanoja)
 • iOS
 • Android
 • eReaders (kuten Kindle Fire)
 • Amazon Fire TV (ja todennäköisesti muut Fire Fire -käyttöjärjestelmää käyttävät laitteet)

Kaikilla käyttöjärjestelmillä ja laitteilla ei kuitenkaan ole VPN-asiakkaille ominaista tukea. Esimerkiksi älytelevisioissa, joissa ei ole Android- tai Fire-käyttöjärjestelmää, ei voida asentaa VPN-sovelluksia. Sama pätee pelikonsoliin, kuten Xbox tai PlayStation, tai matkapuhelimiin, kuten BlackBerry, jotka käyttävät BlackBerry 10 -käyttöjärjestelmää..

Tällaisissa tilanteissa manuaaliset VPN-yhteydet voidaan silti luoda joillekin laitteille hyödyntämällä VPN-protokollapalvelua ja käyttämällä VPN-palveluntarjoajien tarjoamia määritystiedostoja.

Jos mikään näistä ei ole mahdollista, ainoa vaihtoehto on joko jakaa tietokoneesi tai kannettavan tietokoneen verkkoyhteys kyseisen laitteen kanssa (mikä voi olla melko hankalaa) tai määritä VPN-asema reitittimellesi..

Reititinvaihtoehto on yleensä paras, koska jos teet niin, kaikki laitteet, jotka käyttävät verkkoa reitittimen kautta, käyttävät VPN-yhteyttä – kyllä, jopa Internet-laitteet, kuten älykkäät termostaatit tai älylukot.

Kuinka kertoa kolmannen osapuolen VPN-asiakkaalle, se on luotettava

Kaiken kaikkiaan tässä on asioita, joita sinun pitäisi olla etsimässä tarkistettaessa VPN-palveluntarjoajia ja heidän asiakkaitaan:

 • VPN-asiakkaan tulisi olla yhteensopiva alustojen kanssa, koska sinun pitäisi voida käyttää VPN-palvelua sekä kodin sisällä että ulkopuolella.
 • Asiakkaan ei pidä kirjata mitään tietojasi tai ainakin sen tulisi kirjata vain sekalaisia ​​yhteyteen liittyviä tietoja, joita ei voida jäljittää sinulle ja joita käytetään vain vianetsintään.
 • VPN-asiakkaan ei pitäisi vuotaa tietojasi verkossa. Tässä on hyödyllinen opas, jos haluat nähdä kuinka testata VPN-yhteys varmistaaksesi sen turvallisuuden.
 • Asiakkaan tulisi antaa sinun valita, mitä VPN-protokollaa haluat käyttää muodostaessasi yhteyden VPN-palvelimeen – ellet käyttämäsi laite / käyttöjärjestelmä tue tietysti vain yhtä VPN-protokollaa..

Tarvitsetko VPN: n loistavan asiakkaan kanssa?

Olemme saaneet sinut kattamaan – työskentelimme yötä päivää varmistaaksemme, että VPN-asiakkaamme ovat erittäin käyttäjäystävällisiä, intuitiivisia ja yleisesti ongelmattomia.

Lisäksi varmisimme, että ne toimivat markkinoiden suosituimmissa alustoissa:

 • Windows
 • Mac käyttöjärjestelmä
 • iOS
 • Android
 • Android TV
 • Amazon Fire TV & Palo-TV-tikku

VPN-sovelluksemme on varustettu ominaisuuksilla

Voit valita 6 VPN-protokollan välillä, kun haluat muodostaa yhteyden johonkin yli 28 nopeaseen palvelimeen, ja voit myös luoda asiakkaan automaattisen yhteyden käynnistyksen yhteydessä.

CactusVPN-asiakas

Lisäksi varustimme VPN-asiakkaamme DNS Leak -suojauksella, sovelluksella. Killer ja Killswitch – kaikki mitä tarvitset varmistaaksesi, että yksityisyyttäsi ei koskaan paljasteta Internetissä olosuhteista riippumatta. Puhumattakaan kaikesta verkkoliikenteestäsi ja tietosi suojataan tehokkaalla AES-salauksella.

Voi, älä murehdi siitä, että asiakasmme kirjaa arkaluontoisia tietoja. Me noudatamme tiukkaa kirjautumattomuutta koskevaa käytäntöä yrityksessämme.

Nauti rajoittamattomasta pääsystä moniin sisältöihin

Asiakkaallamme on sisäänrakennettu Smart DNS -palvelu VPN-palvelumme rinnalla. Jos haluat joskus nauttia enemmän sisältövalikoimasta, voit käyttää Smart DNS -sovellusta estämään yli 300 verkkosivuston estäminen muun muassa Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, Puolassa, Sveitsissä, Ranskassa, Saksassa, Ruotsissa.

Kokeile CactusVPN: tä ilmaiseksi!

Sinun ei tarvitse tehdä sitoumusta heti – voit testata ensin VPN-palvelumme ilmaiseksi 24 tunnin ajan nähdäksesi, vastaako se kaikkia tarpeitasi. Saat nauttia kaikista ominaisuuksistamme, eikä sinun tarvitse toimittaa meille luottokorttitietoja.

Eikä siinä vielä kaikki. Kun sinusta tulee CactusVPN-käyttäjä, saat silti 30 päivän palautustakuumme, jos jokin ei toimi ilmoitetulla tavalla.

Bottom Line

Joten mikä on VPN-asiakasohjelmisto? Yksinkertaisesti sanottuna, se on sisäänrakennettu tai kolmannen osapuolen ohjelmisto, jonka asennat tai määrität laitteeseesi / käyttöjärjestelmään. Käytät sitä yhteyden muodostamiseen VPN-palvelimeen ja salatun yhteyden luomiseen erilaisten VPN-protokollien avulla.

Kun etsit VPN-palveluntarjoajaa kunnollisen asiakkaan kanssa, varmista, että sovellus on yhteensopiva käyttöympäristön kanssa, helppokäyttöinen ja täynnä erilaisia ​​ominaisuuksia (kuten Killswitch tai Apps. Killer), jotka suojaavat verkkosi yksityisyyttä..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me