Mikä on VPN-palvelin ja kuinka VPN-palvelin toimii? |


Ja jos ihmettelit myös mitä VPN on tai haluat vain nopean päivityksen, olemme saaneet sinut kattamaan lyhyen ja yksinkertaisen määritelmän.

Mikä on VPN?

VPN (Virtual Private Network) on palvelu, jota voit käyttää, kun muodostat yhteyden Internetiin. Se turvaa verkkoliikenteesi ja tietosi varmistamalla, että nautit yksityisestä selaamisesta ja rajoittamattomasta käytöstä haluamallesi verkkosisällölle.

Miksi VPN-palvelin on tärkeä?

Yleensä, kun haluat muodostaa yhteyden Internet-sivustoon, kaikki lähtevä ja saapuva liikenne ja tietosi kulkevat Internet-palveluntarjoajan kautta.

Koska kaikki tietosi ovat selkeässä, luettavassa muodossa, palveluntarjoajasi (ja kuka tahansa muu asiasta – hakkerit, valvontatoimistot tai mainostajat) näkevät tekemäsi Internetissä.

Suojaamaton yhteys Internetiin

Lisäksi, koska oikea IP-osoitteesi ja maantieteellinen sijainti ovat alttiina webille, melkein kuka tahansa voi käyttää näitä tietoja selvittääksesi sinusta erilaisia ​​asioita – esimerkiksi missä maassa ja kaupungissa asut ja kuka Internet-palveluntarjoajasi on.

Periaatteessa ilman VPN-palvelinta olet kuin istuva ankka verkossa – olet alttiina vakaville yksityisyyden loukkauksille tieto- ja henkilöllisyysvaarojen rinnalla..

Mikä on VPN-palvelin?

VPN-palvelin on fyysinen tai virtuaalinen palvelin, joka on määritetty ylläpitämään ja toimittamaan VPN-palveluita käyttäjille kaikkialla maailmassa. Palvelin on VPN-laitteiston ja VPN-ohjelmistojen yhdistelmä, jonka avulla VPN-asiakkaat voivat muodostaa yhteyden suojattuun yksityiseen verkkoon. Toisin kuin useimmat palvelimet, VPN-palvelimella on yleensä enemmän loogisia ja fyysisiä viestintäportteja.

Kuinka VPN-palvelin toimii?

Koko prosessi alkaa VPN-asiakkaan suorittamisesta. Se yhdistää sinut VPN-palvelimeen ja alkaa lähettää liikennettä siihen Internet-palveluntarjoajan kautta. Tällä kertaa kaikki tietosi on kuitenkin salattu VPN-protokollilla, joiden kanssa palvelin on määritetty, mikä tarkoittaa, että palveluntarjoajasi (tai kukaan muu) ei voi valvoa sitä.

Kun VPN-palvelin on vastaanottanut kaikki salatut tiedot, se purkaa sen salauksen ja välittää sen osoitetulle verkkopalvelimelle. Myöhemmin VPN-palvelin salaa kyseiseltä Web-palvelimelta saamansa tiedot ja lähettää ne Internet-palveluntarjoajan kautta. Kun olet vastaanottanut nämä tiedot laitteellasi, VPN-asiakas purkaa ne sinulle.

Saadaksesi paremman kuvan siitä, kuinka se kaikki toimii, kuvittele, että VPN-asiakkaan ja VPN-palvelimen välille on muodostettu “tunneli”. Kaikki tunnelin läpi kulkevat tiedot ovat salattuja, ja siksi – lukemattomia tunnelin ulkopuolella oleville.

Kuinka VPN toimii kaaviona

Toinen asia, jonka VPN-palvelin tekee sinulle, on piilottaa IP-osoitteesi ja korvata se omalla osoitteella. Palvelin auttaa sinua piilottamaan maantieteellisen sijaintisi Internetissä, jolloin voit nauttia vielä enemmän yksityisyydestä ja ohittaa ärsyttävät georajoitukset ja palomuurit samanaikaisesti.

Mikä on VPN-palvelinohjelmisto?

VPN-palvelinohjelmisto antaa palvelimelle mahdollisuuden tarjota käyttäjille VPN-palveluita. Se on VPN-protokollan kehittäjien kehittämä ohjelmisto, ja se on asennettu palvelimelle. VPN-palvelinohjelmisto konfiguroi palvelimet, joilla on vain suojattu asiakas- / palvelinviestintä sekä verkko- ja laitteistokomponentit, ja suojattu palvelimella, joka antaa heidän salata ja purkaa yhteyspyyntöjä ja saapuvaa tietoa.

VPN-palvelinohjelmisto käyttää myös VPN-protokollia käyttäjän tietojen ja liikenteen salaamiseen. Yleensä useampaa kuin yhtä VPN-protokollaa käytetään tarjoamaan käyttäjille enemmän hallintaa yhteyksiensä suhteen. Nämä ovat yleisimmin käytettyjä VPN-protokollia:

  • OpenVPN
  • SSTP
  • PPTP
  • L2TP / IPSec
  • IKEv2
  • SoftEther

Kuinka VPN-palvelin parantaa online-kokemustasi?

Ensinnäkin, VPN-palvelin salaa kaikki tiedot ja liikenteen, joka suuntaa laitteeseesi, varmistaen ensisijaisesti, että:

  • Internet-palveluntarjoajasi ei voi nähdä mitä teet verkossa, mikä tarkoittaa, että heillä ei ole mahdollisuutta kuristaa kaistanleveyttä tai jakaa tietoja viranomaisille tai mainostajille.
  • Et joudu joukkotarkkailun uhriin NSA: n tai CIA: n kaltaisten uhkien takia.
  • Henkilökohtaisilla tietosi ei ole vaarassa joutua väärään käsiin. Pohjimmiltaan verkkorikolliset eivät pysty hyödyntämään verkon heikkouksia (kyllä, jopa suojaamattomissa WiFi-verkoissa) varastaaksesi luottokorttitietosi, pankkitilisi tiedot ja kirjautumistiedot.

Lisäksi VPN-palvelin piilottaa todellisen IP-osoitteesi ja varmistaa, että mikään valvontavirasto, hakkeri, mainostaja tai verkkosivusto ei näe sitä ja selvittää siihen liittyviä tietoja (kuten maasi, kaupunki tai jopa Internet-palveluntarjoaja).

Lisäksi IP-osoitteesi piilottaminen tarkoittaa, että voit ohittaa häiritsevät maantieteelliset rajoitukset, jotka voivat estää sinua nauttimasta haluamastasi online-sisällöstä. Sama koskee palomuurin rajoituksia työssä tai koulussa.

Etsitkö hienoa VPN-palvelinta?

Olemme täällä CactusVPN: ssä saaneet sinut kattamaan – tarjoamme huippuluokan VPN-palvelun, joka tarjoaa sinulle pääsyn yli 28 nopealle palvelimelle ympäri maailmaa, joilla on rajaton kaistaleveys ja kaksinkertainen myös välityspalvelimina. Lisäksi 8 palvelintamme tarjoaa myös P2P-tukea.

Lisäksi palvelimemme on varustettu 6 VPN-protokollalla (mukaan lukien erittäin suojattu OpenVPN-protokolla) ja AES-salauksella. Lisäksi palvelimemme käyttävät myös jaettua IP-tekniikkaa, mikä varmistaa, että online-aktiviteettejasi ei voida linkittää sinuun tai laitteisiisi.

Tämän lisäksi palvelumme sisältää muita lisäominaisuuksia, kuten Killswitch, käyttöympäristöjen väliset yhteensopivat sovellukset, jopa 5 samanaikaista yhteyttä samanaikaisesti ja älykäs DNS-palvelu, joka voi auttaa sinua estämään yli 300 maailmanlaajuista verkkosivustoa (mukaan lukien Netflix USA)..

CactusVPN-sovellus

Tunne päättämättömyydestä?

Ei hätää – ymmärrämme. Siksi kehotamme sinua kokeilemaan ensin ilmaisen 24 tunnin kokeiluversioni nähdäksesi, pystyykö CactusVPN vastaamaan kaikkiin tarpeisiisi.

Eikä se ole ainoa tarjoama turvaverkko. Itse asiassa kun tilaat palvelumme, saat silti 30 päivän rahat takaisin -takuumme.

johtopäätös

Internet-yhteyden muodostaminen ilman VPN-palvelinta voi olla melko riskialtista – IP-osoitteesi paljastetaan (mikä tarkoittaa paljon henkilökohtaisia ​​tietoja), Internet-palveluntarjoajasi voi nähdä kaiken, mitä teet verkossa (ja samoin muut ihmiset – kuten hakkerit ja valvontatoimistot) ), ja et välttämättä pääse käyttämään kaikkea haluamaasi sisältöä (koska maantieteellisiä esteitä käyttävät alustat tietävät mikä on IP).

Mikä on VPN-palvelin, kysyt? Se on joko fyysinen palvelin tai VPS (Virtual Private Server), jonka kautta VPN-palveluntarjoaja tarjoaa sinulle pääsyn VPN-palveluihinsa. Kaikki sinun ja palvelimen välillä vaihdetut tiedot ovat salattuja, joten kukaan ei voi valvoa niitä, ja palvelin piilottaa myös todellisen IP-osoitteesi.

Kaiken kaikkiaan verkkoyhteys VPN-palvelimen kautta on paljon turvallisempi ja yksityisempi.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me