Mikä on VPN-protokolla ja mikä on paras VPN-protokolla? |


No, jos olet kiinnostunut oppimaan VPN-protokollia, tämä on oikea artikkeli sinulle. Keskustelemme siitä, mitä VPN-protokollat ​​ovat, siirrymme yleisten VPN-protokollityyppien yli ja annamme sinulle nopean yleiskuvan siitä, mitä protokollia sinun tulisi käyttää erilaisiin online-toimintoihin.

Mikä on VPN-protokolla?

VPN-protokollat ​​edustavat prosesseja ja ohjejoukkoja, joihin VPN-palveluntarjoajat luottavat varmistaakseen, että VPN-käyttäjät saavat nauttia vakaasta, turvallisesta VPN-asiakas-VPN-palvelinviestinnästä. Sen ytimessä VPN-protokolla on periaatteessa sekoitus lähetysprotokollia ja salausstandardeja.

Mitä VPN-protokollatyyppejä on?

Tämän artikkelin kirjoittamishetkellä näet todennäköisimmin VPN-palveluntarjoajia, jotka tarjoavat pääsyn seuraaviin VPN-protokollia:

 • PPTP
 • L2TP / IPSec
 • IKEv2 / IPSec
 • IPSec
 • SSTP
 • OpenVPN
 • SoftEther
 • Wireguard

VPN-protokollan vertailu

PPTP

L2TP / IPSec

IKEv2 / IPSec

IPSec

SSTP

OpenVPN TCP

OpenVPN UDP

SoftEther

Wireguard

VPN-protokollaYhteyden nopeusSalausasteYhteyden vakausMedian suoratoistoTorrentin latausYhteensopivaSaatavana CactusVPN Client -sovelluksessa
Erittäin nopeaHuonoErittäin vakaaHyväHuonoUseimmat käyttöjärjestelmät ja laitteetWindowsissa
keskikokoinenkeskikokoinenVakaaHyväkeskikokoinenUseimmat käyttöjärjestelmät ja laitteetWindowsissa
Erittäin nopeaHyväErittäin vakaaHyväHyväUseimmat käyttöjärjestelmät ja laitteetWindows, macOS ja iOS
keskikokoinenHyväVakaaHyväHyväUseimmat käyttöjärjestelmät ja laitteetEi
NopeastiHyväErittäin vakaakeskikokoinenHyväWindows, Ubuntu, Android ja reitittimetWindowsissa
keskikokoinenOikein hyväVakaakeskikokoinenHyväUseimmat käyttöjärjestelmät ja laitteetWindowsissa ja Androidissa
NopeastiOikein hyväkeskikokoinenHyväHyväUseimmat käyttöjärjestelmät ja laitteetWindowsissa ja Androidissa
Erittäin nopeaOikein hyväErittäin vakaaHyväHyväUseimmat käyttöjärjestelmät ja laitteetEi
NopeastiHyväEi vielä vakaakeskikokoinenkeskikokoinenLinux, macOS, iOS ja AndroidEi

Pikakatsaus tarjolla oleviin VPN-protokolliin

Jos haluat oppia lisää jokaisesta yllä kuvatusta VPN-protokollasta, tämä kohta on juuri tarvitsemasi. Tässä on mitä sinun pitäisi tietää – lyhyesti sanottuna – kaikista protokollista, joita VPN-palveluntarjoajat käyttävät:

1. PPTP

PPTP tarkoittaa point-to-point tunnelointiprotokollaa, ja se on VPN-protokolla, jonka Microsoft kehitti 90-luvulla. Nykyään se on melko suosittu ihmisille, jotka haluavat suoratoistaa maantieteellisesti rajoitettua sisältöä sen nopeuksien takia. Lisäksi VPN on myös helppo määrittää ja se on jo sisäänrakennettu useimpiin alustoihin.

Melkein kaikki VPN-palveluntarjoajat tarjoavat pääsyn PPTP: lle, vaikka sinun tulisi välttää palveluntarjoajia, jotka tarjoavat vain PPTP: tä. Miksi? Koska se tuskin tarjoaa luotettavaa tietoturvaa. Itse asiassa on melko turvallista olettaa, että NSA mursi PPTP: n. Lisäksi palomuurit voivat estää PPTP: n pienellä vaivalla suurimman osan ajasta.

Jos haluat lukea lisää PPTP-salausprotokollasta, tutustu tähän artikkeliin.

2. L2TP / IPSec

Yleisesti katsottua parannusta PPTP: hen verrattuna, L2TP / IPSec on pohjimmiltaan PPTP-protokollan jatke, pääasiallisena erona siinä, että siinä käytetään kaksinkertaista kapselointia:

 • Ensimmäinen kapselointi muodostaa PPP-yhteyden.
 • Toisella kapseloinnilla on todellinen IPSec-salaus.

Vaikka kaksinkertainen kapselointi voi tehdä L2TP / IPSec: stä turvallisempia, se voi myös tehdä siitä hitaampaa kuin PPTP, koska liikenne on ensin muunnettava L2TP-muotoon, ja sen jälkeen sinulla on myös ylimääräinen salauskerros lisätty.

Kaiken kaikkiaan protokolla on melko turvallinen (varsinkin jos se käyttää AES-salausta), vaikkakin on syytä mainita, että L2TP yksinään ei tarjoa salausta, minkä vuoksi se on aina muodostettu pariksi IPSecin kanssa.

Kuten PPTP, L2TP / IPSec on yleensä helppo määrittää, ja se on jo rakennettu moniin olemassa oleviin alustoihin. Joten näet monia VPN-palveluntarjoajia, jotka tarjoavat pääsyn siihen. Useimpien palveluntarjoajien on kuitenkin yleensä konfiguroitava protokolla edelleen varmistaakseen, että NAT-palomuurit eivät voi estää sitä (koska se voi käyttää vain UDP-porttia 500 yhteyden muodostamiseen).

Plussapuolena tämäntyyppinen asennus varmistaa, että L2TP / IPSec-ohjelmaa ei voida hyödyntää keskitie-hyökkäyksillä..

Vaikka on väitetty, että NSA on murtanut tai heikentänyt tätä VPN-salausprotokollaa, ei ole mitään varmuutta niiden varmuuskopioinnista. Silti on syytä huomata, että mainitut vaatimukset ovat peräisin itse Edward Snowdeniltä.

Lisätietoja artikkelista L2TP / IPSec.

3. IPSec

IPSec on suojattu verkkoprotokolla-sarja, jota käytetään IP-verkon kautta lähetettyjen datapakettien salaamiseen (viestintäverkko, joka koostuu yhdestä tai useammasta laitteesta, joka käyttää Internet-protokollaa tietojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen).

IPSec on melko suosittu korkean tietoturvansa vuoksi (autentikointiotsikon ja kapseloivan tietoturvan hyötykuormamekanismien vuoksi) ja siitä, että se voi salata liikenteen tietämättä loppupisteen sovelluksesta..

Huonojen puolien osalta IPSec voi olla vaikea määrittää, joten virheitä voi syntyä, jos VPN-palveluntarjoajalla ei ole tarpeeksi kokemusta siitä. VPN-tekniikassa IPSeciä käytetään usein L2TP: n ja IKEv2: n rinnalla. Lisäksi, kuten edellä mainitsimme, on esitetty väitteitä – vaikkakin perusteettomia -, että NSA olisi tarkoituksella heikentänyt protokollaa.

Jos haluat lukea lisää IPSecistä, seuraa tätä linkkiä.

4. IKEv2

Sekä Microsoftin että Ciscon kehittämä ja IPSec-pohjainen IKEv2 on suhteellisen nopea, vakaa ja turvallinen (jos käytetään AES: n kaltaista salausta). Lisäksi se toimii jopa luonnollisesti Blackberry-laitteissa. Ja koska sillä on tukea MOBIKElle, se käsittelee verkon muutokset erittäin hyvin. Mitä tuo tarkoittaa? No, esimerkiksi – kun siirryt langattomasta yhteydestä matkaviestimen datasuunnitelmayhteyteen, VPN-yhteys pysyy vakaana koko prosessin ajan.

Hauska kyllä, IKEv2 ei ole teknisesti VPN-protokolla, mutta se käyttäytyy samalla tavalla ja auttaa hallitsemaan IPSec-avaintenvaihtoa.

Huonojen puolien suhteen IKEv2: ta voi olla vaikea toteuttaa VPN-palvelinpuolella, joten kokematon tai valmistelematon VPN-palveluntarjoaja voi tehdä virheitä, jotka voivat johtaa yhteys- tai tietoturvaongelmiin. Jotkut käyttäjät eivät myöskään pidä siitä, että Microsoft oli mukana sen luomisessa. Jotkut palomuurit voivat estää IKEv2: n.

Haluatko tietää enemmän IKEv2: sta? Tarkista sitten artikkeli siitä.

5. OpenVPN

Avoimen lähdekoodin protokolla OpenVPN on yksi käyttäjien suosituimmista VPN-protokollista. Se on erittäin turvallinen, konfiguroitavissa ja toimii useilla alustoilla. Lisäksi OpenVPN on erittäin vaikea estää, koska OpenVPN-liikennettä on erittäin vaikea erottaa HTTPS / SSL-liikenteestä lukuun ottamatta.

Voi, ja OpenVPN-protokolla voi myös toimia missä tahansa portissa (mukaan lukien 443 HTTPS -portti) ja käyttää sekä UDP- että TCP-protokollia.

Protokollan tärkein haittapuoli näyttää siltä, ​​että sen käyttäminen vahvoilla salaussalauksilla voi joskus hidastaa yhteyden nopeutta. Silti tämä ongelma voidaan joskus ratkaista saattamalla OpenVPN käyttämään UDP-protokollaa, koska se on nopeampi.

Lisäksi OpenVPN vaatii ulkopuolisia ohjelmistoja, koska niitä ei ole integroitu alkuperäisesti käyttöjärjestelmiin tai erilaisiin käyttöympäristöihin, ja sen määrittäminen voi olla vaikeaa. Onneksi tämä ei ole suuri ongelma keskivertokäyttäjälle, koska VPN-asiakkaat toimivat tarvittavana kolmannen osapuolen ohjelmistona.

Jos haluat lukea lisää OpenVPN: stä, tarkista tämä linkki.

6. SoftEther

Verrattuna useimpiin VPN-salausprotokolliin (paitsi Wireguard), SoftEther on suhteellisen uusi. Protokolla aloitettiin yksinkertaisena projektina Tsukuban yliopistossa, mutta päätyi kasvamaan suureksi avoimen lähdekoodin moniprotokolliseksi VPN-ohjelmistoprojektiksi.

“Odota, mitä tarkoitat moniprotokollaisilla VPN-ohjelmistoilla?”

No, tässä vaiheessa on tärkeää tehdä yksi selkeä ero – SoftEther voi viitata joko VPN-protokollaan tai VPN-palvelimeen:

 • SoftEther VPN -palvelin voi tukea suurta määrää VPN-protokollia, kuten SSTP, OpenVPN, L2TP / IPSec, IPSec ja SoftEther VPN -protokolla (tästä johtuen ”moniprotokollainen” bitti).
 • SoftEther VPN -protokolla käyttää SSL 3.0: ta suojattuun VPN-asiakas-palvelin-tiedonsiirtoon. Protokolla sisältää erilaisia ​​teknisiä parannuksia, jotka tekevät siitä nopeamman ja turvallisemman.

Siitä huolimatta, että SoftEther on uusi, siitä on tullut nopeasti suosittuja VPN-käyttäjien keskuudessa, koska se on erittäin turvallinen (SoftEther käyttää AES-256), vakaa ja yllättävän nopea. Lisäksi se on ilmainen käyttää ja se toimii useissa käyttöjärjestelmissä (mukaan lukien FreeBSD ja Solaris) – puhumattakaan siitä, että se on yksi harvoista VPN-protokollista, jolla on toimivia asiakkaita Linuxissa.

Lisäksi SoftEtherillä on jopa sellaisia ​​toimintoja, joita OpenVPN: llä ei ole, kuten dynaaminen DNS-toiminto, RPC Over HTTPS Management ja GUI Management (vain muutamia esimerkkejä).

Tällä hetkellä ainoat haitat, jotka saattaa olla mainitsemisen arvoinen, ovat se, että SoftEtherillä ei ole alkuperäistä käyttöjärjestelmän tukea, ja että – jostain syystä – on VPN-palveluntarjoajia, jotka eivät tarjoa sitä vaihtoehtona. Koska VPN-palveluntarjoaja on ohjelmistopohjainen ratkaisu, se ei voi tarjota sinulle suoraa pääsyä protokollaan. Sen sijaan sinun on asennettava SoftEther laitteeseesi ja muodostettava yhteys palveluntarjoajan palvelimiin.

Jos haluat lukea lisää SoftEtheristä, olemme jo kirjoittaneet siitä perusteellisen artikkelin.

7. SSTP

SSTP on Secure Socket Tunneling Protocol, ja Microsoft otti sen käyttöön Windows Vista -käyttöjärjestelmässä. Siitä huolimatta, se toimii edelleen myös muissa käyttöjärjestelmissä (kuten Linux ja Android). SSTP on tietoturvasta huomattavasti parempi kuin PPTP, koska se voidaan määrittää AES-salauksella.

SSTP

SSTP VPN -protokollaa verrataan myös hyötyjen suhteen usein OpenVPN: ään, koska se käyttää SSL 3.0: aa, jolloin se voi ohittaa sensuurin porttia 443 (HTTPS-liikenneportti) käyttämällä..

Siitä huolimatta SSTP ei ole yhtä suosittu kuin OpenVPN, koska se on Microsoftin omistama, yleensä se toimii yleensä vain Windows-alustoilla eikä se ole avoimen lähdekoodin.

Haluatko lukea lisää SSTP: stä? Katso sitten artikkeli siitä.

8. Langansuoja

Wireguard on uusi VPN-protokolla. Sen väitetään tarkoitus korvata IPSec, ja sen väitetään olevan sitä nopeampi ja kevyempi. Myös Wireguard on avoimen lähdekoodin toiminto, ja koska se käyttää vain yhtä salausohjelmaa, siinä on vähemmän todennäköistä, että tietoturva-aukot ovat.

Ainoa ongelma tällä hetkellä on se, että protokolla on edelleen kehitteillä, siitä puuttuu paljon alustojen välistä yhteensopivuutta (tällä hetkellä se toimii pääosin vain Linuxissa), ja lisää testauksia on tehtävä, koska vakaa julkaisu vielä.

Siitä huolimatta, on VPN-palveluntarjoajia, jotka ovat alkaneet käyttää Wireguardia.

Lisätietoja Wireguardista on tässä artikkelissa.

Tarvitsetko palvelun, jolla on hieno valikoima VPN-protokollia?

Olemme saaneet sinut kattamaan – CactusVPN tarjoaa pääsyn suosituimpiin VPN-protokolliin: OpenVPN, SoftEther, IKEv2, SSTP, L2TP / IPSec ja PPTP.

Käytettävän VPN-protokollan valitseminen on erittäin helppoa – käytä vain VPN-sovelluksemme avattavaa valikkoa tehdäksesi valintasi ennen yhteyden muodostamista palvelimeemme, ja sinulla on hyvä mennä. Ei lainkaan monimutkaisia ​​asennusprosesseja.

Nauti myös huippuluokan verkkoturvasta

VPN-protokollamme käytetään AES-256-salaussalauksia varmistaaksemme, että henkilötietosi ja Internet-liikenteesi ovat turvallisia ja terveitä.

Lisäksi tarjoamme pääsyn luotettavaan Kill Switch -laitteeseen, jotta voit nauttia mielenrauhasta selatessasi verkkoa tietäen, että liikenteesi ei altistu, vaikka kohtaatkin yhteysongelmia.

Voi, ja kaiken lisäksi voimme myös noudattaa tiukkaa kirjautumattomuutta koskevaa käytäntöä yrityksessämme, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse murehtia ketään täällä CactusVPN: ssä näkemästä mitä teet verkossa.

CactusVPN-sovellus

Kokeile CactusVPN ilmaiseksi ensin

Haluatko varmistaa, että palvelumme voi vastata kaikkiin tarpeisiisi ennen sitoutumista? Ei hätää – voit testata VPN-palvelumme helposti ilmaiseksi 24 tunnin ajan.

Ja kun olet valinnut tilaussuunnitelman ja tullut CactusVPN-käyttäjäksi, saamme silti takaisin sinulle 30-päivän rahat takaisin -takuumme, jos VPN ei toimi ilmoitetulla tavalla.

Mikä on paras VPN-protokolla?

Tämä on melko vaikea vastaus kysymykseen – lähinnä siksi, mikä on ”paras VPN-protokolla”, riippuu yksinomaan siitä, mitä haluat tehdä Internetissä. Mitä jotkut saattavat pitää parhaana VPN-protokollana, toiset saattavat nähdä sen toisinaan par-salausprotokollana.

Joten tarjotaksemme sinulle kunnollisen vastauksen tarkastelemme, mitkä VPN-protokollat ​​toimivat parhaiten tietyissä online-toiminnoissa tai tilanteissa:

Mikä on paras VPN-protokolla torrentia varten?

Kun kyse on VPN-torrentista, tarvitset ehdottomasti vakaata, nopeaa ja turvallista VPN-protokollaa. On selvää, että paras veto tulee olemaan SoftEther VPN -protokolla, koska siinä on kaikki nämä ominaisuudet.

Hyvä vaihtoehto SoftEtherille olisi tässä tapauksessa myös IKEv2. Voit myös kokeilla OpenVPN UDP: n käyttöä torrentien lataamiseen, vaikka suosittelemmekin, että käytät vain VPN: ää, joka tarjoaa Kill Switch -sovelluksen, koska se ei tarjoa täydellistä vakautta. Ja et todellakaan halua, että torrentitoimintasi paljastuvat, jos VPN-yhteytesi yhtäkkiä sammuu.

Suosituksemme: SoftEther tai OpenVPN UDP

VASTUUVAPAUSLAUSEKE: Me täällä CactusVPN: ssä emme kannusta laittomia tekijänoikeuksien loukkauksia ja laitonta torrentia. Ymmärrämme kuitenkin, että – joillekin ihmisille – tiedostojen jakaminen on ainoa mahdollinen tapa päästä viihteeseen (elokuvat, TV-ohjelmat, videopelit) sekä työ- tai koulutiedostoihin.

Mikä on nopein VPN-protokolla?

PPTP: tä pidettiin pitkään siirtymisvaihtoehtona, jos etsit nopeaa VPN-protokollaa. Nykyään se on edelleen erittäin nopea VPN-protokolla, jota käytetään usein maantieteellisesti estettyjen sisältöjen suoratoistoon. Nopeus liittyy kuitenkin salausten vakavan puutteen hintaan, joten käytännössä paljastat verkkoosi.

Älykäs DNS-nopeus

Paljon parempi vaihtoehto PPTP: lle on SoftEther. Ilmeisesti tämä VPN-protokolla on neljä kertaa nopeampi kuin PPTP-protokolla ja kolmetoista kertaa nopeampi kuin OpenVPN-protokolla. Väitetään, että johtuu siitä, että SoftEther on kirjoitettu nopeaa läpimenoa ajatellen. Lisäksi voit nauttia myös korkean tietoturvan ja käyttöympäristöjen välisen yhteensopivuuden monista laitteista ja käyttöjärjestelmistä.

Silti, jos SoftEther ei vain ole sinulle käyttökelpoinen vaihtoehto, hieno vaihtoehto PPTP: lle on IKEv2, koska se on myös melko nopea. Tietysti voit aina käyttää PPTP: tä myös halutessasi, mutta muista, että sinun on varmistettava, ettei mikään arkaluontoisista tiedoistasi vaarannu, jos tekisit niin..

Wireguardin suhteen se näyttää melko nopeasti heidän verkkosivustollaan olevista testeistä, mutta useimpien käyttäjien esteettömyys ja vakauden puute ovat nyt tiellä..

Suosituksemme: SoftEther

Mikä on turvallisin VPN-protokolla?

OpenVPN olisi ensimmäinen valintamme. Se tarjoaa 256-bittisen salauksen, se ei vaadi IP-pinon ja ytimen toimintaa, koska se toimii käyttäjätilassa (tarjoaa paremman muistisuojauksen), ja se myös käyttää mukautettua suojausprotokollaa, joka perustuu TLS: ään ja SSL: ään.

Sinun on parasta käyttää VPN-palveluntarjoajaa, joka tarjoaa myös Kill Switchin (joka koskee mitä tahansa VPN-protokollaa), mutta OpenVPN TCP on melko vakaa, joten ongelmia ei pitäisi olla.

SoftEther on myös kunnollinen vaihtoehto. Turvallisuus, josta nautit, on melko samanlainen kuin OpenVPN: n suojaus. SoftEtherin käyttäminen huippuluokan Internet-tietoturvaan merkitsee sitä, voitko käyttää uutta VPN-protokollaa vanhan OpenVPN-protokollan sijasta vai ei..

IKEv2 on myös hyvä valinta, jos käytät BlackBerry-laitteita ja se salaa tiedot kahdesti. L2TP / IPSec tekee myös tämän ja sitä pidetään yleensä turvallisena, mutta emme todella suosittelisi sitä muiden mainittujen VPN-protokollien kanssa tässä yhteydessä.

Wireguardin osalta on totta, että se on turvallinen protokolla, mutta se on edelleen kokeiluvaiheessa, joten on vaikea luottaa siihen verkkoturvallisuuteen nyt..

Lisäksi SSTP toimii hyvin. Se riippuu vain siitä, vai häiritseekö sinua se, että se ei ole avoimen lähdekoodin sisältö ja että sitä yksinomaan hallinnoi Microsoft – yritys, joka on antanut NSA: lle pääsyn salattuihin viesteihin ennen.

Suosituksemme: OpenVPN tai SoftEther

Mikä on vakain VPN-protokolla?

IKEv2 on erinomainen valinta mobiililaitteiden vakauden suhteen, koska se voi todella vastustaa verkon muutoksia.

Myös SoftEther menee hyvin, kun otetaan huomioon, että se tehtiin ajatuksen perusteella, että se toimii jatkuvasti ympäri vuorokauden, kun se on käynnistetty. Sen koodi on kirjoitettu tavalla, joka estää sekä muistivuotoja että erilaisia ​​kaatumisia. Vaikka jokin menee pieleen, SoftEther on ohjelmoitu käynnistymään uudelleen automaattisesti niin nopeasti kuin mahdollista.

Muita vakaita VPN-protokollia ovat OpenVPN (kun se käyttää TCP-porttia), SSTP ja L2TP / IPSec. PPTP on myös melko vakaa, mutta muista, että palomuurit voivat joskus estää sen.

Suosituksemme: IKEv2, SoftEther tai OpenVPN TCP

Mikä on useimpien platformien kanssa yhteensopiva VPN-protokolla?

PPTP näyttää olevan natiivisti tuetuin VPN-protokolla – saatavana useille käyttöjärjestelmille ja laitteille. On kuitenkin syytä huomata, että tietoturvan heikkouden vuoksi PPTP: tä ei ehkä enää tueta uudemmissa laitteissa ja käyttöjärjestelmissä. Esimerkiksi VPN-protokollaa ei enää tueta natiivisti macOS Sierrassa (ja uudemmissa versioissa).

Hyvä vaihtoehto PPTP: lle on L2TP / IPSec, jota on saatavana myös useilla alustoilla. IKEv2 on myös hyvä vaihtoehto – varsinkin kun se toimii BlackBerry-laitteissa.

OpenVPN: llä ei ole alkuperäistä tukea käyttöjärjestelmille ja muille laitteille, mutta se on helposti saatavana muiden valmistajien ohjelmistojen, kuten VPN-asiakkaiden, kautta..

Suosituksemme: L2TP / IPSec, OpenVPN, IKEv2 ja PPTP (toistaiseksi ja vain jos olet varma, että et vaaranna mitään arvokasta tietoa)

Mikä on helpoin VPN-protokolla asentaa?

Toistaiseksi PPTP näyttää olevan helpoin määriteltävä VPN-protokolla yksinkertaisesti siksi, että se on alun perin sisäänrakennettu niin moniin alustoihin. L2TP / IPSec ja IKEv2 ovat myös melko yksinkertaisia ​​asentaa samasta syystä.

SSTP: tä on myös erittäin helppo hallita, tosin vain Windows-käyttöjärjestelmissä. Ja Wireguardin asentaminen on yksinkertaisempaa kuin OpenVPN – ainakin tämän katsauksen mukaan, jossa kirjoittajalta vietiin noin kuusi tuntia Wireguardin määrittämiseen, verrattuna OpenVPN: n muutamaan päivään.

SoftEtherin asettaminen ei ole erityisen vaikeaa verrattuna OpenVPN: ään, koska sen mukana tulee helppokäyttöinen asennusohjelma ja siinä on GUI-hallintatyökalut. Mutta verrattuna muihin yllä mainittuihin VPN-protokolliin, työssä on vielä jonkin verran työtä.

Tietysti, jos käytät kolmannen osapuolen VPN-ohjelmistoja, saat helposti minkä tahansa haluamasi VPN-protokollan niin kauan kuin VPN-palveluntarjoaja tarjoaa sitä ja niin kauan kuin se toimii laitteellasi tai käyttöjärjestelmässäsi – paitsi SoftEther, koska tarvitset asentaa ohjelmiston laitteellesi ja muodostaa yhteyden VPN-palveluntarjoajan palvelimiin manuaalisesti.

Suosituksemme: PPTP, L2TP / IPSec tai IKEv2

Mikä on vähiten resursseja intensiivinen VPN-protokolla?

Epäilemättä PPTP on yksi vähiten resursseja vaativista vaihtoehdoista yksinkertaisesti siksi, että se tarjoaa huonompaa salausta, joka ei kuluta paljon prosessoritehoa.

SSTP on kuitenkin yleensä parempi valinta, koska se kuluttaa vähemmän resursseja ja tarjoaa samalla kunnollisen turvallisuuden – kaikki sen ansiosta, että se on integroitu vahvasti Windows-käyttöjärjestelmiin. Jos käytät toista käyttöjärjestelmää tai laitetta, voit kokeilla OpenVPN: ää PPTP: n sijasta, koska se voi optimoida prosessoinnin tehon käytön. Wireguard voi myös olla hyvä vaihtoehto, jos olet Linux-käyttäjä.

Suosituksemme: SSTP, PPTP tai OpenVPN / Wireguard

“Joten mitä VPN-protokollaa minun pitäisi käyttää?”

Vaikea sanoa – kaikki riippuu todella siitä, mitä haluat tehdä Internetissä. Tässä on nopea luettelo, josta käy ilmi, mihin VPN-protokollaa parhaiten käytetään, mikä saattaa auttaa sinua, kun joudut tekemään tällaisen päätöksen:

 • PPTP: tä käytetään parhaiten, kun haluat vain nopean pääsyn maantieteellisesti estettyyn sisältöön. Ihannetapauksessa sinun ei pitäisi käyttää sitä, kun olet kirjautunut muille tileille, jotka sisältävät arkaluontoisia tietoja (kuten esimerkiksi pankkitilisi).
 • L2TP / IPSec on periaatteessa parannettu PPTP-versio, joten voit käyttää sitä, kun haluat ladata torrentteja, käyttää maantieteellisesti estettyä sisältöä ja selata Internetiä turvallisesti, älä unohda mahdollisia yhteysnopeuden laskua..
 • IKEv2 on loistava vaihtoehto, jos käytät paljon mobiililaitettasi (varsinkin jos se on BlackBerry-laite), koska VPN-yhteys pysyy vakaana vaihdettaessa WiFi-verkoista tietosuunnitelmaan. Se on myös ihanteellinen, jos haluat varmistaa online-liikenteesi ja nauttia kohtuullisista nopeuksista.
 • SSTP on hyvä vaihtoehto, jos olet Windows-käyttäjä ja haluat nauttia kunnollisesta verkkoturvasta ja nopeudesta ilman, että protokolla kuluttaa liian paljon prosessorin virrankulutukseen..
 • OpenVPN-sovelluksen tulisi olla sinun vaihtoehtosi, jos haluat turvallisen, vakaan verkkoyhteyden. Jos olet kiinnostunut paremmista nopeuksista, voit käyttää OpenVPN: ää UDP: n yli.
 • SoftEther on erinomainen OpenVPN-vaihtoehto, ja se on oikea valinta, jos et ajattele uudempaa VPN-protokollaa ja haluat nauttia turvallisista, vakaista, nopeista yhteyksistä.
 • Wireguardia käytetään parhaiten, jos olet Linux-käyttäjä ja haluat kokeilla kokeellista VPN-protokollaa, joka voi väitetysti tarjota sujuvan verkkokokemuksen..

johtopäätös

VPN-protokolla on joukko sääntöjä, joita käytetään neuvottelemaan yhteys VPN-asiakkaan ja VPN-palvelimen välillä. Tällä hetkellä nämä ovat VPN-protokollia, joiden todennäköisimmin näet käyttävän VPN-palveluntarjoajia:

 • PPTP
 • SSTP
 • L2TP / IPSec
 • IKEv2 / IPSec
 • OpenVPN
 • SoftEther
 • Wireguard

Yleensä OpenVPN ja SoftEther ovat ihanteellisia VPN-protokollia käytettäväksi, jos haluat nauttia sujuvasta, nopeasta ja vakaasta verkkokokemuksesta. Wireguardilla on myös paljon tarjottavaa tässä suhteessa, mutta se on tällä hetkellä vain kokeiluvaiheessa. SSTP ja IKEv2 ovat hyviä vaihtoehtoja, jos OpenVPN ja SoftEther eivät ole sinulle vaihtoehto.

PPTP-protokollaa tulisi käyttää vain, kun tarvitset nopeita yhteysnopeuksia ja olet varma, että yksityisyytesi ei ole vaarassa (koska sen salaus on huono). Mitä tulee L2TP / IPSeciin, se on turvallisuuteen nähden parempi kuin PPTP, mutta se ei ole niin nopea kaksoiskapselointiominaisuutensa vuoksi. Muista, että IKEv2 / IPSec: llä on sama korkea tietoturvataso, mutta se on huomattavasti nopeampi kuin L2TP / IPSec.

Ihannetapauksessa sinun pitäisi valita VPN-palveluntarjoaja, jonka avulla voit valita useiden VPN-protokollien välillä.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me