Ovatko VPN: t lailliset ja käytetäänkö VPN: ää laillisesti? |


Keskustelemme siitä, mikä on tilanne maissa, joissa VPN: t ovat laitonta, ja ovatko VPN: t laillisia Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Japanissa, kuten Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Japanissa (jos haluat tietää muista tietyistä maista, voit vapaasti viestiä meille siitä).

Vastuuvapauslauseke. Ymmärtäkää, että tässä artikkelissa esitetyt tiedot ovat oman tutkimuksen tulosta. Emme ole lakimiehiä, joten emme voi taata, että kaikki aiheesta puhuttu on totta koko ajan totta. Parhaan tuloksen saamiseksi suosittelemme, että otat yhteyttä oman lakimiehesi kanssa VPN-laillisuuteen maassasi, jos olet huolissasi tästä.

Onko VPN laiton vai onko se oikein käyttää?

Lyhyt vastaus kysymykseen on ”Kyllä, VPN: n käyttö on täysin laillista.”Ellet asu maassa, jossa VPN: t on nimenomaisesti kielletty (josta me keskustelemme jäljempänä), ei ole mitään hätää.

Huomaa kuitenkin, että vaikka VPN-käyttö on useimmissa maissa laillista, VPN: n käyttäminen laittomiin tekoihin on laitonta. Se, mikä on laitonta tekoa, riippuu maasi laeista, mutta siihen sisältyy yleensä petoksia, henkilöllisyysvarkauksia, jäljittämistä, lapsipornografiaa ja – joskus – tiedostojen jakamista.

Miksi jotkut maat lopettavat VPN-verkot?

On melko vaikea vastata tähän kysymykseen tekemättä spekulaatioita, mutta – kaiken kaikkiaan – se johtuu kahdesta skenaariosta:

  1. Ihmiset käyttävät VPN-tekniikkaa harjoittaakseen rikollista toimintaa, ja hallitukset yrittävät taistella rajoittamalla VPN-palvelujen saatavuutta.
  2. Hallitukset, valvontaelimet ja viranomaiset pelkäävät, että ihmiset voivat saada ilmaisen pääsyn tietoihin sensuroiduilta verkkosivustoilta – heidän kertomuksensa vastaiseen tietoon. Joten he kieltävät VPN: n käytön online-oikeuksien ja -vapauden torjumiseksi.

Maat, joissa VPN on laiton

Odota, onko VPN: n käyttö laitonta joissakin maissa?”

Valitettavasti se on. Useat maat eivät ole ryhtyneet oikeustoimiin VPN: n käytön torjumiseksi, mutta harvat, jotka ovat vielä mainitsemisen arvoisia.

on vpn laiton

Ennen kuin pääsemme siihen, sinun on kuitenkin ymmärrettävä yksi asia – jotkut maat saattavat antaa lakeja VPN: n käytön estämiseksi, mutta se ei oikeastaan ​​estä mainittujen maiden ihmisiä käyttämästä VPN: ää.

Lait ovat melko epämääräisiä ja niissä on aukkoja, joita verkkokäyttäjät voivat käyttää hyväkseen. Tietenkin, äärimmäisissä tapauksissa, VPN: n käyttö on ehdottomasti laitonta ja täysin kiellettyä.

Kiina

Kiina tunnetaan ankarasta asenteestaan ​​Internetin vapautta vastaan. Hallitus uhkasi kieltää VPN-verkot monta kertaa ja jopa pakotti Applen poistamaan VPN-sovellukset Kiinan sovelluskaupasta. Lisäksi hallitus ilmoitti helmikuussa 2018 aloittavansa hyväksymättömien VPN-sovellusten estämisen maaliskuussa.

Siitä huolimatta monet Kiinan Internet-käyttäjät onnistuivat edelleen käyttämään VPN-verkkoja verkossa.

Joten mitä tapahtuu – ovatko VPN: t lailliset Kiinassa vai eivät?

No, VPN-laillisuus Kiinassa on hyvin harmaa alue. Monet ihmiset haluavat puhua siitä, kuinka VPN: n käyttö Kiinassa on täysin laitonta, mutta se ei ole totta. Se, mitä Kiinan hallitus todella pitää laittomana, on oman yksityisen VPN: n perustaminen ja ylläpito – mikä voidaan rangaista jopa viiden vuoden vankeudella tai suurilla sakkoilla.

Kiinalaisen toimittajan VPN: n käyttöä, jota ei ole hyväksytty hallituksessa, pidetään yleisesti laittomana, ja kyseisen maan yrityksille on tarkoitus käyttää VPN: tä saamatta ensin valtion hyväksyntää..

Jos kuitenkin käytät vain VPN: ää, joka ei sijaitse Kiinassa (kuten CactusVPN), se ei ole oikeastaan ​​laitonta. Miksi? Koska Kiinan lakeja ei sovelleta offshore-yrityksiin, joten niiden ei tarvitse noudattaa niitä.

Meidän on tietenkin mainittava, että Kiinan laeissa on alueellisia eroja. Esimerkiksi, vaikka VPN: n käyttö suurimmassa osassa maata voisi olla laillista, voi olla laitonta käyttää sitä Chongqingissa, jossa paikallisviranomaiset päättivät rangaista ihmisiä, jotka ohittavat Kiinan suuren palomuurin (joko pääsemällä kansainvälisiin verkkoihin yksityisesti tai kautta ”Laittomat kanavat”) sakottamalla heille 2 178 dollaria.

Kaiken kaikkiaan, jos käytät VPN: ää Kiinassa, pahin tapaus tarkoittaa yleensä sitä, että sinua pyydetään poistamaan VPN-sovellukset laitteeltasi, jos viranomaiset ovat sinut kiinni, tai että hotelli saattaa potkaista sinut pois WiFi-yhteydestä, kun muodostat yhteyden VPN-palvelimelle. Ole kuitenkin varovainen, jos tiedät, että asut Kiinan alueella, jolla VPN: n käytölle voidaan määrätä sakkoja.

Venäjä

Kiinan tavoin Venäjällä on monimutkainen lähestymistapa VPN-verkkojen käyttämiseen. Vuonna 2017 hallitus ilmoitti uudesta laista, jota pidettiin laajasti VPN-palvelujen kieltäjänä Venäjällä. Todellisuus oli kuitenkin hiukan erilainen – lain tarkoituksena oli rajoittaa välityspalvelimia (kuten VPN: itä), jotka auttavat verkkokäyttäjiä pääsemään kiellettyyn Internet-sisältöön, estämättä kokonaan VPN: ien käyttöä..

Venäjän hallitus katsoi ensin itse asiassa Venäjällä toimivia VPN-palveluntarjoajia, ei VPN-käyttäjiä. Viranomaiset aikoivat “vakuuttaa” mainitut palveluntarjoajat panemaan täytäntöön hallituksen online-sensuurin mustan listan – estämällä käyttäjien pääsy useille verkkosivustoille.

Jos Venäjällä toimivat VPN-palveluntarjoajat kieltäytyvät noudattamasta vaatimuksia, heille maksetaan sakko 4850 dollaria. Lisäksi, jos käytät omaa VPN: ääsi ja annat muiden ihmisten käyttää sitä, riski on myös 480 dollarin sakko. Sinulle voidaan määrätä sakko jopa 80 dollariin saakka, jos postitat tai mainostat Internetissä VPN-tietoja koskevia tietoja tai linkkejä. Jos olet toimija ja tee se yrityksessäsi, voit saada sakkoja jopa 800 dollaria.

Joten vaikka ei ole mitään puhua vankila-ajan tekemisestä VPN-liittyvien asioiden tekemiseen, koska sinä tai VPN-palveluntarjoaja riskit sakkoille, on turvallista harkita kaikkia edellä mainittuja toimia laittomina Venäjällä.

Kaiken kaikkiaan voit käyttää VPN: ää Venäjällä, koska se ei ole laitonta. Ole varovainen verkon VPN-sanoista sanomiesi suhteen.

Tietenkin, jos et pääse VPN-palveluihin maassa, koska verkkosivustot ovat estetty, ja voit käyttää vain venäläistä VPN-palveluntarjoajaa, joka jakaa tietosi hallitukselle, tämä tappio tarkoittaa VPN: n käyttöä..

FlashRoutersin mukaan VPN-kieltoa ei kuitenkaan ole todella pantu täytäntöön.

Iran

Iran on melko tunnettu siitä, kuinka paljon se haluaa sensuroida Internetiä, ja se myös aloitti VPN-verkkojen estämisen jo vuonna 2013. Vaikka VPN-verkkojen käyttö on maassa teknisesti laitonta, lakeja ei todellakaan tunnu olevan pantavaa. Keskimääräiset verkkokäyttäjät käyttävät säännöllisesti VPN: ää ohittaakseen valtion sensuurin, ja jopa Iranin poliitikot tekevät saman.

Internetissä on väitetty, että saat vankeusajan, jos sinut kiinni käytetään VPN: ää, mutta emme löytäneet luotettavia lähteitä, jotka vahvistaisivat tämän.

Yhdistyneet arabiemiirikunnat

Internet-sensuuri on Yhdistyneiden arabiemiirikuntien normi, ja VPN: n käyttöä voidaan pitää teknisesti laitonta, kun otetaan huomioon maan lait. Loppujen lopuksi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien tietoverkkorikollisuuslaki toteaa selvästi seuraavan:

“Kuka tahansa, joka käyttää petollista tietoverkkoprotokolla-osoitetta väärän osoitteen avulla tai kolmannen, on määrättävä väliaikainen vankeusrangaistus ja vähintään 500 000 AED: n ja enintään 2 000 000 AED: n sakko tai jompikumpi näistä kahdesta rangaistuksesta. osapuolen osoite tai jollain muulla tavalla rikoksen tekemiseksi tai sen löytämisen estämiseksi.

Henkilölle, joka kiertää Internet-yhteysosoitetta käyttämällä harhaanjohtavaa osoitetta tai muille kuuluvaa osoitetta tai jollain muulla tavalla rikoksen tekemiseen tai sen paljastumisen estämiseen, rangaistaan ​​vankeusrangaistuksella ja vähintään (AED) sakolla. 150 000) ja enintään (500 000 AED) tai millään näistä rangaistuksista. ”

Joten, voit saada sekä vankila-ajan että jopa puolen miljoonan dollarin sakon, jos sinut kiinni käytetään VPN: ää. Tietysti laissa todetaan, että IP-osoitteen, jota käytät digitaalisen jalanjäljen piilottamiseen, on oltava “vilpillistä” ja että sinun on käytettävä VPN: ää “rikoksen” tekemiseen tai sen löytämisen estämiseen, jotta sovellettavat seuraamukset.

Lisäksi, jos VPN: tä käytetään “laillisiin” tarkoituksiin, sen käyttäminen ei ole rikos.

Katso mikä ongelma on? Sanamuoto on erittäin epämääräinen ja helppo tulkita. Joten vaikka VPN: n käyttö ei välttämättä ole teknisesti laitonta Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa, jos viranomaiset tarttuvat siihen tekemiseen ja päättävät sen olevan laitonta, niin se on. Muista, että VoIP-puhelut, pronografisen sisällön käyttäminen ja hallituksen vastaiset verkkosivustot ovat rikoksia Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa.

Oman

Vuodesta 2010 VPN: ien käyttö on laitonta Omanissa yksityishenkilöille. Jos kiinni käytetään yhtä, riski on sakko, joka voi olla jopa 1300 dollaria. Yritykset voivat käyttää VPN-verkkoja, mutta vain, jos heillä on siihen lupa. Muuten heille maksetaan sakkoja noin 2 600 dollaria. Sakon maksamatta jättäminen voi johtaa vankeuteen.

TRA (Omanin televiestintäviranomainen) käytti erittäin laajaa määritelmää VPN-verkkoille, mikä tarkoittaa, että viranomaiset voivat väärinkäyttää lakia ja syytteellä ketään.

Bottom line – voit käyttää VPN: ää Omanissa yksilönä, jos VPN-palvelua ei ole kielletty maassa, mutta sen tekeminen on erittäin riskialtista. Tietojemme mukaan ei ole julkistettu tapauksia, joissa Omanin verkkokäyttäjät olisivat tuomittu vankilaan tai saaneet suuria sakkoja VPN: ien käytöstä.

Turkki

Turkki on estänyt VPN-palveluita vuodesta 2016. Kielto on toteutettu lähinnä rajoittaakseen pääsyä sosiaalisen median verkkosivustoille ja muille kanaville, joilla hallitustenvastainen propaganda voi levitä helposti..

Huolimatta siitä, että BTK (Turkin telealan viranomaiset) väitti estäneensä pääsyn VPN-verkkoihin vuonna 2018, monet turkkilaiset verkkokäyttäjät voivat silti käyttää VPN-verkkoja. Kuinka hallitus suhtautuu VPN-verkkoihin, on turvallista sanoa, että ne ovat “laittomia”, mutta emme ole löytäneet todisteita siitä, että sinua voidaan rangaista, jos sinut kiinni käytetään VPN: ää..

Irak

Maa aloitti VPN-verkkojen kieltämisen jo vuonna 2014. Hallitus käytti tekosyyn torjua ISIS: ää ja niiden online-manipulointia sosiaalisen median alustojen, chat-sovellusten ja VPN-verkkojen kieltämiseen. Tämä koskee kaikkia Irakin ihmisiä, ja on melko turvallista sanoa – ottaen huomioon asiayhteys – että jos sinut kiinni käytetään VPN: ää, viranomaiset saattavat asettaa syytteeseen, koska he voivat helposti syyttää sinua “terroristina”.

Turkmenistan

VPN: t eivät ole laillisia Turkmenistanissa, koska hallitus ei halua ihmisten pääsyä ulkomaisiin tiedotusvälineisiin. Kaikki välityspalvelimien ja VPN-verkkojen käyttöyritykset estetään, ja VPN-palveluiden avulla kiinni otettuja Internetin käyttäjiä väitetään pelottelevan kansallisen turvallisuusministeriön toimesta..

Valko-Venäjä

Verkkosensuuri on melko yleistä Valkovenäjällä, ja maa kielsi Torin jopa vuonna 2015. Hallitus kielsi myös VPN: t, koska se kohdistui kaikkiin ”anonymisoiviin Internet-tekniikoihin”.

Kaiken kaikkiaan VPN: n käyttö on Valko-Venäjällä laitonta, mutta maan verkkokäyttäjät löytävät edelleen tapoja ohittaa nämä rajoitukset. Väitetään, että jos olet kiinni VPN: stä, saatat saada sakon.

Pohjois-Korea

Tarkkojen tietojen löytäminen Internetin vapaudesta ja oikeuksista Pohjois-Koreassa on erittäin vaikeaa, koska maan lähes kaikki tiedot sensuroivat voimakkaasti. Jopa merentakaiset Pohjois-Korean työntekijät ja diplomaatit ovat kiellettyjä käyttämästä verkkoa älypuhelimistaan.

On turvallista sanoa, että VPN: ien käyttö Pohjois-Koreassa on laitonta – mutta vain itse pohjoiskorealaisille. Väitetään, että jos olet turisti, saat nauttia pääsystä verkkoon ja VPN-palveluihin. Tavallaan on järkevää nähdä, kuinka Pohjois-Korea ansaitsee paljon rahaa turismista.

Uganda

Ugandan hallitus on alkanut painostaa kansallisia televiestintää VPN-palveluiden estämiseksi heinäkuusta 2018 alkaen. Ilmeisesti he tekevät niin, koska Ugandan ihmiset käyttävät VPN: itä ohittaakseen päivittäisen sosiaalisen median veron, joka heidän on maksettava sosiaalisen median alustoille pääsyä varten.

Kaikkia VPN-palveluita ei ole vielä estetty onnistuneesti, eikä VPN: n käytöstä ole olemassa todellisia rangaistuksia – ainakin nyt. Loppujen lopuksi UCC: n (Ugandan viestintäkomission) pääjohtaja sanoi seuraavaa:

”Se on hallituksen päätös, se ei ole UCC: n päätös. Ihmisten pitäisi maksaa veroa. Se on laki, jos hallitus sanoo maksavan veron, sinun pitäisi maksaa. “

Joten vaikka Ugandassa ei ole tarkkoja lakeja, jotka kieltäisivät VPN-palveluiden käytön ja käytön, viranomaisten tapa käsitellä tätä aihetta saa meidät uskomaan, että he saattavat tulevaisuudessa ryhtyä oikeustoimiin VPN-käyttäjiä vastaan.

Egypti

Vuonna 2017 Egyptin hallitus on alkanut pakottaa kansalliset Internet-palveluntarjoajat estämään VPN-palvelut. Silti monet Egyptin ihmiset käyttävät edelleen VPN-palveluita kiertääkseen sensuuria verkossa.

Mitä VPN-verkkojen käyttöön on laillista vai ei, on vaikea sanoa – lähinnä siksi, että kiellettyjä verkkosivustoja koskeva laki on hyvin epämääräinen. Kaiken kaikkiaan, jos käytät kiellettyä verkkosisältöä Egyptissä, riski on vähintään yhden vuoden vankeusaika ja sakko. Laissa ei kuitenkaan selvästi todeta, onko kiellettyjen verkkosivustojen pääsy VPN: llä lainvastaista. Mutta kun otetaan huomioon se, että Egypti estää pääsyä VPN-verkkoihin ja että hallitus on tehnyt lakia tarkoituksellisesti epäselväksi, on turvallista sanoa, että viranomaiset voivat väärinkäyttää tätä porsaanreiää, jos haluavat syyttää VPN-käyttäjiä..

Etsitkö luotettavaa VPN-palvelua?

Riippumatta siitä, missä olet maailmassa, jos tarvitset VPN: ää, johon voit luottaa, CactusVPN on saanut selkänsä – tarjoamme yli 28 nopeaa maailmanlaajuista palvelinta rajoittamattomalla kaistanleveydellä.

Lisäksi voit valita yhteyden Internetiin korkean suojauksen VPN-protokollilla (kuten OpenVPN tai SoftEther). Lisäksi online-liikenteesi ja tietosi ovat valvontavapaita huippuluokan AES-salauksen ansiosta.

Ja älä huolestu – emme pidä kirjaa online-toiminnoistasi.

Tarjoamme myös älykkään DNS-palvelun, joka voi auttaa sinua estämään yli 300 maantieteellisesti rajoitetun verkkosivuston käytön sellaisista maista kuin Yhdysvallat, Iso-Britannia, Saksa, Puola, Kanada, Ranska, Ruotsi, Sveitsi, Australia.

Anna palveluillemme koeajo ilmaiseksi

Haluatko nähdä, pystyykö CactusVPN vastaamaan kaikkiin tarpeisiisi, ja varmista, että se toimii oikein loppupäässäsi? Kokeile sitten ilmaista 24 tunnin kokeiluversiota – luottokorttitietoja ei tarvita.

Se ei ole kaikki – kun valitset tilauksen, sinulle kuuluu edelleen 30 päivän rahat takaisin -takuumme, jos jokin ei toimi ilmoitetulla tavalla.

Onko VPN laillinen muualla maailmassa?

VPN-verkot ovat laillisia useimmissa maissa. Selvitämme nopeasti maat, joissa käyttäjät kysyivät meiltä eniten. Jos haluat tietää kuinka maa puuttuu VPN-laillisuuteen, voit lähettää meille viestin siitä.

on vpn laillinen

Ovatko VPN: t lailliset Yhdysvalloissa?

Vaikka Yhdysvalloilla ei ole parhaita kokemuksia Internet-oikeuksien ja yksityisyyden kunnioittamisesta, VPN: n käyttö on maassa täysin laillista – kunhan et käytä sitä tietysti lain rikkomiseen.

Ovatko VPN: t lailliset Yhdistyneessä kuningaskunnassa?

Kyllä, VPN: n käyttö Isossa-Britanniassa on täysin laillista. Muista kuitenkin, että jos valitset Isossa-Britanniassa toimivan VPN-palveluntarjoajan, heidän on pakko noudattaa lakia ja jakaa tietosi viranomaisille, kun he sitä pyytävät..

Ovatko VPN: t lailliset EU: ssa?

Pohjimmiltaan se riippuu kustakin jäsenvaltiosta ja sen oikeudellisesta lähestymistavasta VPN-verkkoihin. Koko EU on kuitenkin mennyt pitkälle verkkooikeuksien suojelemiseksi (tiukemmasta asennosta geo-estämiseen käyttäjien yksityisyyden suojaamiseen GDPR: llä), joten on melko turvallista olettaa, että VPN: n käyttö EU: ssa on laillista – edellyttäen, että sitä ei luonnollisesti käytetä laittomiin tarkoituksiin.

Ovatko VPN: t lailliset Australiassa?

Vaikka Australia on antanut lakeja, jotka sallivat sen sensuroida tiettyjä verkkosivustoja, VPN: n käyttö on laillista Australiassa – kyllä, vaikka haluat käyttää sitä pääsyn estettyihin verkkosivustoihin (kunhan emme puhu verkkosivustoista, jotka sisältävät erittäin laiton sisältö).

Ovatko VPNS Legal Kanadassa?

Rogers Communications -yrityksen David Purdy kehotti jo vuonna 2015 Kanadan hallitusta sulkemaan VPN: t. Onneksi mitään toimenpiteitä ei ole tehty (vielä), joten VPN: n käyttö on tällä hetkellä laillista Kanadassa.

Ovatko VPN: t lailliset Brasiliassa?

Vaikka Brasilian tuomarit määräsivät Brasilian Internet-palveluntarjoajia estämään WhatsAppia vuonna 2016 72 tunniksi, VPN: n käyttö on edelleen täysin laillista maassa.

Ovatko VPN: t lailliset Japanissa?

Vaikka Japani noudattaa erittäin tiukkaa tiedostojen jakamista ja sillä on siitä vakavat seuraamukset, VPN: n käyttöä ei pidetä maassa rikoksena.

Käytäkö VPN laillista? Pohjaviiva

Useimmissa maissa VPN: n käyttö on täysin laillista, kunhan et käytä tällaisia ​​palveluja laittomiin toimiin (kansallisista laeista riippuen, jotka voivat vaihdella luottokorttipetoksista tiedostojen jakamiseen).

On kuitenkin maita, joissa VPN: n käyttö on laitonta (Pohjois-Korea, Oman, Yhdistyneet arabiemiirikunnat, Valkovenäjä jne.), Mutta joissa verkkokäyttäjät löytävät edelleen tapoja käyttää VPN: itä valtion sensuurin ohittamiseen (yleensä omalla vastuulla).

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me