Suojaako VPN haittaohjelmia vastaan? Mikä on haittaohjelma? |


Mikä on haittaohjelma ja miten sitä voidaan estää?

On monia asioita, jotka voit tehdä yrittääksesi estää haittaohjelmainfektioita, mutta paras tapa aloittaa on ymmärtää mikä haittaohjelma on ja millaisia ​​haittaohjelmayrityksiä haluaa käyttää eniten.

Mikä on haittaohjelma?

Haittaohjelma on haittaohjelma, joka on määritetty tartuttamaan ja saamaan luvattoman pääsyn tietokoneisiin, matkapuhelimiin, kannettaviin tietokoneisiin ja muihin laitteisiin. Tietoverkkorikolliset yleensä käyttävät haittaohjelmia varastaakseen henkilökohtaisia ​​ja taloudellisia tietoja verkkokäyttäjiltä ja yrityksiltä. Kehittyneempiä haittaohjelmatyyppejä voidaan käyttää myös tarkkailemaan jonkun laitteen toimintaa laitteessa, estämään pääsy käyttöjärjestelmään tai kiintolevyyn ja vahingoittamaan itse laitetta.

Haittaohjelmat vs. virukset – mikä on ero?

Monet ihmiset sekoittavat nämä kaksi, yleensä koska tietoturvaohjelmistoa kutsutaan joko virustorjuntaohjelmaksi tai haittaohjelmien torjuntaohjelmaksi. Joten arvelimme, että voimme myös puuttua tähän, koska keskustelemme haittaohjelmista.

Periaatteessa virus on eräänlainen haittaohjelma, joka voi itse replikoitua, levitä muihin järjestelmiin ja vahingoittaa käyttäjien käyttöjärjestelmiä. Haittaohjelmat puolestaan ​​tarkoittavat kaikenlaisia ​​haittaohjelmia, joita hakkerit voivat käyttää Internetin käyttäjiin kohdistamiseen.

Haittaohjelmien yleisimmät tyypit

1. mainosohjelmat

Mainosohjelmat (tarkoittaa mainonnalla tuettuja ohjelmistoja) ovat haittaohjelmia, jotka tartuttavat laitteen ja / tai selaimen ja altistavat sinulle tonnia ei-toivottuja mainoksia. Esimerkkejä ovat yleensä työpöydällä tai selaimessa olevat ponnahdusmainokset, joista et voi päästä eroon.

Mainosohjelmia ei yleensä pidetä kovin vaarallisina, vain ärsyttävinä. Useat roskapostin sisältämät mainokset voivat kuitenkin sisältää haitallisia tiedostoja ja linkkejä. Niiden kanssa tekeminen saastuttaa laitteesi entisestään haittaohjelmilla.

Yleensä mainostajat ja verkkorikolliset käyttävät mainosohjelmia vain tapana ansaita rahaa. Mainosohjelmat voidaan kuitenkin myös yhdistää vakoiluohjelmiin seurataksesi toimintaa ja varastaaksesi henkilökohtaisia ​​tietojasi.

2. Vakoiluohjelmat

Kuten nimestä voi päätellä, vakooja on haittaohjelma, joka vakoilee sinua. Se tartuttaa laitteen ja varastaa arkaluontoiset henkilötiedot:

 • Tarkkaile laitteellasi tekemiäsi toimia.
 • Kerää näppäimistön näppäimistön avulla.
 • Kerätään käytettävissä olevat taloudelliset ja henkilökohtaiset tiedot laitteestasi.

Joskus verkkorikolliset voivat käyttää edistyksellisiä vakoiluohjelmia muuttaaksesi verkkoyhteyksiäsi ja liikennettäsi sekä muuttaaksesi laitteeseesi asennettujen sovellusten suojausasetuksia..

Vakoiluohjelmat on usein mukana muissa haittaohjelmissa, ja niitä voi löytää jopa laillisista ohjelmistoista.

3. Ransomware

Ransomware on haittaohjelma, joka pitää tietokoneesi tai henkilökohtaiset ja taloudelliset tiedot panttivankina lunnaita varten. Periaatteessa haittaohjelma joko salaa kaikki kiintolevyn tiedot tai lukitsee sinut käyttöjärjestelmästäsi. Molemmissa tilanteissa saat ilmoituksen, jossa kehotetaan maksamaan suuri lunnaat (muutama sata dollaria tai enemmän) pääsyn takaisin saamiseksi. Yleensä on määräaika, ja viesti väittää, että kaikki tiedot poistetaan, jos et seuraa maksua..

Tämän tyyppiset haittaohjelmat ovat yleensä taloudellisesti motivoituneita, mutta jotkut verkkorikolliset saattavat käyttää sitä vain tuhotakseen ja vahingoittaen yrityksiä. Joitakin tunnettuja esimerkkejä lunastusohjelmista ovat WannaCry, NotPetya ja Locky.

Ransomware leviää yleensä haitallisten tiedostojen ja linkkien kautta. Joskus käyttöjärjestelmän ja verkon haavoittuvuuksia voidaan hyödyntää myös altistaaksesi laitteesi lunasuojaohjelmille.

4. Virukset

Virukset ovat vaarallinen haittaohjelma, koska ne voivat replikoitua ja levittää muihin tietokoneisiin. He voivat liittää itsensä laillisiin tai haittaohjelmiin ja käynnistyä, kun käyttäjä käynnistää ne.

Luovammat hakkerit voivat käyttää muita menetelmiä virusten leviämiseen, kuten verkkosivustojen ja sovellusten haavoittuvuuksia, doc-tiedostoja ja komentotiedostoja.

Viruksilla on kaikenlainen käyttö. Tietoverkkorikolliset voivat käyttää niitä:

 • Varasta henkilö- ja taloustietoja.
 • Vahingoita tietokonettasi tai verkkoasi.
 • Luo robotti.
 • Roskapostin lähetys mainoksilla.

5. Matoja

Mato on erittäin yleinen haittaohjelma, ja sitä käytetään usein vahingoittamaan verkkoja kuluttamalla paljon kaistanleveyttä ja ylikuormittamalla palvelimia. Jotkut madot voidaan jopa ohjelmoida vahingoittamaan tietokoneita. Pohjimmiltaan ne sisältävät niin kutsutun “hyötykuorman” – koodin, joka ohjaa madon suorittamaan erilaisia ​​toimia, kun se tartuttaa tietokoneen, kuten:

 • Henkilökohtaisten ja taloudellisten tietojen varastaminen.
 • Bottiverkkojen perustaminen.
 • Tiedostojen poistaminen.

Hakkerit yleensä onnistuvat altistamaan verkkokäyttäjät matoille lähettämällä heille roskapostia tai phishing-sähköposteja, jotka sisältävät haitallisia liitteitä.

Vaikka madot ovat samanlaisia ​​kuin virukset, ne ovat paljon vaarallisempia haittaohjelmatyyppejä, koska ne voivat replikoitua ja levitä itsensä tarvitsematta luottaa käyttäjän toimintoihin (kuten esimerkiksi suorittamalla suoritettavaa tiedostoa). Matoja hyödyntää yleensä käyttöjärjestelmien haavoittuvuuksia (yleensä vanhentuneiden käyttöjärjestelmien tapauksessa), jotta ne leviävät useisiin tietokoneverkkoihin. Joskus he voivat jopa kaapata uhrin sähköpostitilin ja lähettää tartunnan saaneet sähköpostit heidän yhteystietoluetteloonsa.

6. Troijalaisia

Troijalainen on haittaohjelma, joka peittää itsensä laillisiksi ohjelmistoiksi ja tiedostoiksi. Verkkorikos yrittää huijata uhria (yleensä tietojenkalastelun kautta) asentamaan ja ajamaan troijalaisen. Kun tämä on tehty, troijalainen antaa yleensä hakkereille etäkäytön laitteeseesi. Sitten he voivat tehdä minkä tahansa seuraavista:

 • Kerää ja poista arkaluontoisia tietoja.
 • Asenna lisää haittaohjelmia laitteellesi.
 • Seuraa aktiviteettiasi näppäinlokkureiden ja näytönjaon avulla.
 • Lisää tietokone bottiverkkoon.

7. Botit

Internet-rikolliset eivät ole käyttäneet robotteja niin paljon – lähinnä siksi, etteivät ne ole yleensä vahingollisia. Botit on ohjelmoitu suorittamaan normaalit tehtävät (kuten osallistuminen videopelien otteluihin tai tarjoaminen online-huutokaupoissa). Jotkut robotit voidaan kuitenkin ohjelmoida toimimaan haittaohjelmien tavoin.

Useimmiten robotteja käyttävät hakkerit luottavat niihin tartuttamaan laitteita ja lisäävät ne bottiverkkoon. Kun tämä tapahtuu, mainittua laitetta käytetään suorittamaan DoS / DDoS-hyökkäyksiä.

Lisäksi tietoverkkorikolliset voivat käyttää robotteja myös roskapostin ja mainosten toimittamiseen, palvelintietojen keräämiseen ja haittaohjelmien levittämiseen lataussivustoilla..

8. Juurikomplektit

Juurikomplekti on haittaohjelma, joka on ohjelmoitu antamaan kolmannelle osapuolelle etäkäyttölaitteesi. Tietoverkkorikolliset rakastavat käyttämään juurikomitetoja, koska niitä on erittäin vaikea havaita. He yleensä käyttävät tietojenkalastelutaktiikoita huijatakseen käyttäjiä asentamaan juurikoodin laitteeseensa.

Kun hakkeri on kauko-ohjannut laitteen, he yleensä alkavat varastaa henkilökohtaisia ​​ja taloudellisia tietojaan uhri tietämättä sitä. Ne voivat myös muuttaa laitteeseen asennettua suojausohjelmistoa vaikeuttamiseksi havaitsemisen.

Kun tietoverkkorikollisuudella on kaikki tarvitsemansa tiedot, he todennäköisesti lisäävät laitteen bottiverkkoon tai saastuttavat sen edelleen lisää haittaohjelmia.

9. Haittaohjelmien avainnus

Avainsanojen haittaohjelmat palvelevat yhtä tarkoitusta – käyttäjien näppäilyn kirjaamista laitteilleen ja julkisiin tietokoneisiin. Haittaohjelma kirjaa kaikki näppäinpainikkeet tiedostoon, jonka hakkeri hakee. Tämän tiedon avulla he voivat yrittää kerätä arvokasta tietoa, kuten:

 • Sisäänkirjautumistiedot
 • Pankkitilinumero
 • Luottokorttitiedot
 • Sosiaaliturvatunnukset

Avainsanojen haittaohjelmat leviävät yleensä kalastelusähköposteihin, mutta ne voidaan myös sijoittaa suoraan tietokoneelle, jos hakkereilla on suora pääsy siihen. Monet verkkorikolliset sijoittavat avainlokkurit julkisiin tietokoneisiin.

Kuinka havaita haittaohjelmat

Ei ole aina erityisen helppoa kertoa, onko tietokoneesi saanut tartunnan haittaohjelmista. Joskus haittaohjelmat eivät toimi heti tartunnan jälkeen, ja ne voivat olla lepotilassa jonkin aikaa.

Silti, jos huomaat jotain seuraavista oireista, käsittelet todennäköisesti jonkin tyyppisiä haittaohjelmia:

 • Laitteesi alkaa latautua ja käyttää hyvin hitaasti yhtäkkiä – käyttöjärjestelmän johtaminen vie paljon kauemmin, sovellusten käyttö hidastuu ja hiiren liikkeet näytöllä ovat viiveitä. Haittaohjelmilla on taipumus hidastaa käyttöjärjestelmääsi ja syödä suorittimen / RAM-muistia.
 • Satunnaiset viestit alkavat ilmestyä näytölle, sanomalla yleensä, että voitit palkinnon ja sinun on lunastettava se, tai vain mainostettava ääntä. Ponnahdusikkunoita ei voi sulkea, tai ne avautuvat vain, kun suljet ne. Tämä on yleensä selvä merkki vakoiluohjelmista tai mainosohjelmista, joten varmista, ettet napsauta mitään viestejä.
 • Uudet, varjoisat työkalurivit näkyvät kaikissa selaimissa – työkalurivit, joita et ole koskaan asentanut. Se voi olla vain yksi, mutta – suurimman osan ajasta – se on useita työkalurivejä, jotka vievät paljon selaimesi ruutua. Kun poistat ne, ne vain ilmestyvät uudelleen, kun olet käynnistänyt laitteen tai selaimen uudelleen.
 • Järjestelmäsi kaatuu satunnaisin väliajoin – varsinkin kun selaat Internetiä. Windows-käyttäjät saavat “suositun” BSoD: n (Blue Screen of Death).
 • Käyttöjärjestelmäsi ei ole enää käytettävissä. Yrität kirjautua sisään, mutta et voi tehdä niin, ja näet viestin, jossa kehotetaan lähettämään tietty määrä rahaa (yleensä muutama sata dollaria) PayPal-osoitteeseen tai salausvaluutan lompakkoon pääsyn palauttamiseksi..
 • Internet-liikenteessä on melko iso piikki, kun käynnistät selaimen ensimmäisen kerran laitteen käynnistyksen jälkeen. Tämän voi aiheuttaa haitallisten sovellusten yhdistäminen useisiin online-palvelimiin tietojen lähettämistä tai lataamista varten.
 • Selaimesi kotisivu on vaihdettu spammaiseksi näyttäväksi sivuksi, etkä muista tekeväsi tai hyväksyväsi sitä.
 • Uudet, omituiset kuvakkeet alkavat näkyä työpöydällä. Nämä ovat yleensä PUP-ohjelmia (mahdollisesti ei-toivottuja ohjelmia), ja ne voivat sisältää haittaohjelmia.
 • Sovellukset alkavat käynnistyä ja sulkeutua automaattisesti tekemättä mitään. OS: n tehtävähallinnan tarkistaminen paljastaa omituisiksi nimetyt sovellukset, jotka kuluttavat paljon järjestelmämuistia.
 • Laitteesi tallennustila loppuu satunnaisesti. Esimerkiksi kiintolevylläsi voi olla 100 Gt tilaa vapaata yhtenä päivänä ja vain 30 Gt vapaana seuraavana päivänä. Tämän voi aiheuttaa haitalliset tiedostot ja ohjelmat, jotka jatkavat muiden tiedostojen ja ohjelmien asentamista ja lataamista.
 • Ihmiset alkavat kertoa, että he saavat sinulta satunnaisia ​​roskapostia sosiaalisen median tileilleen ja sähköpostiosoitteisiinsa.

Muista, että kaikki nämä merkit eivät välttämättä aina viittaa haittaohjelmaan. Esimerkiksi, jos tietokoneesi yhtäkkiä alkaa toimia paljon hitaammin, se voi johtua joko siitä, että kiintolevy toimii tai on täynnä, tai koska RAM-muistisi on liian alhainen käsittelemään kaikkia laitteellesi asennettuja sovelluksia. Samalla satunnaisia ​​kaatumisia voi aiheuttaa teknisiä ongelmia.

Tietysti, jos et voi enää käyttää tietokonettasi ja saada viesti, jossa sinua pyydetään lunnaalta, ei voida kieltää, että kyse on lunastusohjelman hyökkäyksestä..

Kuinka estää haittaohjelmia

Asenna luotettavat virustentorjuntaohjelmat

Yksi parhaimmista tavoista estää haittaohjelmia on asentaa kunnollinen virustentorjuntaohjelma laitteellesi. Älä sekoita nimiä. Onko sinulla virustentorjuntaohjelma vai haittaohjelmien torjuntaohjelma, sillä ei ole väliä – molemmat pystyvät pitämään tietokoneesi turvassa haittaohjelmilta.

Valittavana on runsaasti viruksentorjunta- tai haittaohjelmien torjuntaohjelmien tarjoajia, mutta suosituksemme ovat Malwarebytes ja ESET.

Varmista myös, että pidät käyttöjärjestelmän palomuurin päällä. Ei koskaan satuta olemaan ylimääräinen suojaustaso virustentorjuntaohjelman päällä.

Pidä järjestelmäsi ajan tasalla

Kuten jo mainitsimme, monet haittaohjelmat käyttävät käyttöjärjestelmän heikkouksia laitteiden tartuttamiseen ja leviämiseen niiden ja verkon kautta. Nämä haavoittuvuudet ovat yleensä olemassa, koska järjestelmää ei ole päivitetty viimeisimmillä tietoturvakorjauksilla.

Esimerkiksi, jos olet Windows-käyttäjä, eikä sinulla ole MS17-010-päivitystä, olet alttiina EternalBlue-hyväksikäytölle, jota verkkorikolliset ovat käyttäneet helpottaakseen WannaCry-, NotPetya- ja Retefe-haittaohjelmahyökkäyksiä..

Ja päivitykset eivät ole vain rajoitettu käyttöjärjestelmäsi. Varmista, että kaikki laitteesi ohjelmistot (etenkin virustentorjunta- / haittaohjelmien torjuntaohjelmasi) ovat ajan tasalla.

Suorita säännölliset skannaukset

Kun olet asentanut laitteellesi vahvan virustentorjunta- / haittaohjelmien torjuntaohjelman, sinun tulee ajoittaa päivittäiset suojaustarkastukset varmistaaksesi, että kaikki on kunnossa. Se voi tuntua vaivalta, mutta jos ajoitat ne noin tunti ennen nukkumaanmenoa tai kun tiedät, että et käytä laitetta, se on helpompaa.

Suosittelemme myös skannaamaan kaikki lataamasi tiedostot tai asennetut ohjelmat ennen niiden avaamista – vain turvallisuuden vuoksi.

Älä ole tekemisissä tietojenkalasteluviestien kanssa

Tietojenkalasteluun liittyy hakkeri, joka yrittää huijata sinut toimiin, jotka saattavat altistaa sinut haittaohjelmainfektioille. Tietojenkalastelua voidaan käyttää myös muilla tavoilla (kuten huijaamalla sinut paljastamaan arkaluontoiset taloudelliset tiedot), mutta keskitymme tässä artikkelissa vain haittaohjelmistoihin. Jos haluat lisätietoja siitä, tutustu tähän artikkeliimme

Joten miten phishing toimii yleensä haittaohjelmien kanssa? No, yleensä tietoverkkorikollisuus lähettää sinulle tietojenkalastelusähköpostin tai viestin, joka yrittää vakuuttaa sinut joko napsauttamaan haitallista linkkiä tai lataamaan haittaohjelmien saastuttamat liitteet. Jos teet jonkin tämän, laite tarttuu todennäköisesti lunaohjelmilla, vakoiluohjelmilla, juurikomiteoilla tai matoilla.

Tietokalastelusanoman havaitseminen ei ole liian kovaa, mutta jotkut huijarit voivat olla erittäin luovia ja perusteellisia, ja niiden viestit saattavat vaikuttaa erittäin vakuuttavilta. Yleensä nämä ovat merkkejä, joista sinun on varottava:

 • Huono kielioppi
 • Lyhennetyt linkit
 • Varjoisat liitteet
 • Ei allekirjoituksia
 • Aggressiivinen, painostava ääni
 • Suojaamattomat URL-osoitteet (alkaa “http” eikä “https”)

Kokenemat verkkorikolliset voivat jopa hakkeroida laillisia verkkosivustoja, ja heillä voi olla haitallisia ponnahdusikkunoita. Jos olet tekemisissä heidän kanssaan, laite altistuu haittaohjelmille.

Kaiken kaikkiaan sinun ei pitäisi koskaan harjoittaa kalasteluyrityksiä. Ohita ne, poista viestit / sähköpostit ja ota tarvittaessa yhteyttä viranomaisiin. Harkitse myös Stanfordin tietojenkalastelun torjuntalaajennusten käyttöä.

Ota napsautettavat laajennukset käyttöön + Käytä komentosarjojen estäjiä

Haittaohjelmien tartuttamat mainokset voivat olla melko vaarallisia – etenkin koska jotkut niistä voivat saastuttaa laitteen, vaikka et olisi vuorovaikutuksessa niiden kanssa. Riittää, että heidät voidaan näyttää verkkosivustolla – ja toisinaan myös laillisilla verkkosivustoilla.

Onneksi jos otat napsautettavissa olevat laajennukset käyttöön, Flash- ja Java-skriptit eivät käynnisty, ellet napsauta mainosta. Näin ne otetaan käyttöön useimmissa selaimissa.

Komentosarjojen estäjät ovat selainlaajennuksia, jotka voit asentaa ja jotka estävät kaikkien taustakomentosarjojen käynnistymisen ilman lupaa. Joten jos vierailet verkkosivustolla, joka sisältää haittaohjelmien tartuttamia mainoksia, niitä ei näytetä, ellet käske komentosarjojen estäjää sallimaan niiden kautta.

Parhaat komentosarjojen estäjät ovat tällä hetkellä uMatrix ja uBlock Origin. Suosittelemme käyttämään niitä yhdessä saadaksesi parhaat tulokset.

Poista vanhentuneet ohjelmat, joita et käytä

Sillä ei ole väliä kuinka merkityksetön ohjelma voi näyttää. Se voi olla jopa vähemmän tunnettu kuvankäsittelyohjelma, jota kukaan ei ole käyttänyt vuosien mittaan – kunhan ohjelma ei enää saanut tietoturvapäivityksiä kehittäjiltä, ​​siitä tulee tietoturvauhka.

Vaikka tätä ei tapahdu liian usein, tietoverkkorikolliset voivat löytää menetelmän vanhentuneiden ohjelmien hyödyntämiseksi (varsinkin jos käyttöjärjestelmäsi on myös vanhentunut), ja käyttää niitä edelleen saastuttaaksesi laitteen tai verkon haittaohjelmilla.

Joten varmista, että olet poistanut sovellukset, jotka eivät enää saa tukea – varsinkin jos et käytä niitä liian usein.

Kuinka päästä eroon haittaohjelmista

Jos laitteesi tai tietokoneesi on saanut haittaohjelmia, voit yrittää korjata tilanteen:

 • Varmista ensin, että virustorjunta- / haittaohjelmien torjuntaohjelmiston asennustiedostot ovat saatavilla muistitikulla tai CD-levyllä. Tämä on hyödyllinen seuraavissa vaiheissa, jos sinulla ei ole pääsyä verkkoon ja sinulla ei ole asennettuna virustentorjunta- tai haittaohjelmien torjuntaohjelmia.
 • Seuraavaksi varmista, että tietokoneesi on irrotettu Internetistä.
 • Käynnistä nyt laite uudelleen ja käynnistä se käyttöjärjestelmän vikasietotilassa.
 • Kun olet vikasietotilassa, poista löydetyt väliaikaiset tiedostot – se nopeuttaa seuraavaa vaihetta.
 • Kun olet valmis, suorita tarkistus virustentorjunta- / haittaohjelmien torjuntaohjelman avulla.
 • Jos tarkistus on onnistunut, jäljellä on vain tarkistaa selaimesi ja varmistaa, että se ei ohjaa sinua haitalliselle verkkosivustolle. Jos niin, muuta vain selaimen Käynnistys-asetuksia.

Muista, että menetelmän ei voida taata toimivan 100% ajasta. Esimerkiksi, jos järjestelmäsi on saanut rootkit-tartunnan, et ehkä pysty suorittamaan tarkistusta, koska hakkeri sulkee ohjelman. Tällöin on parasta asentaa käyttöjärjestelmä uudelleen. Jos ongelmat jatkuvat, kannattaa harkita laitteen viemistä valtuutetulle teknikolle.

Jos olet tekemisissä lunnasohjelmien kanssa, on parasta sammuttaa laite ja irrottaa se pistorasiasta ja ottaa yhteyttä viranomaisiin. Vaikka voisit maksaa lunnaat, sinulla ei ole takeita siitä, että tietoverkkorikollisuus antaa sinulle pääsyn tietoihisi. He saattavat itse asiassa vain poistaa kaiken tai pyytää lisää rahaa. Sinun tulisi myös harkita kaikkien arkaluontoisten tietojen varmuuskopiointia turvalliselle muistitikulle tai ulkoiselle kiintolevylle. Se ei auta sinua pääsemään eroon lunaohjelmista, mutta se auttaa suojaamaan tietojasi tietyssä määrin.

Suojaako VPN haittaohjelmia vastaan?

VPN voi suojata verkkoyhteytesi ja tietosi, kyllä, mutta se ei voi estää haittaohjelmia tartuttamasta laitettasi. Miksi? Katsotaanpa lyhyesti, kuinka VPN-yhteys toimii:

Pohjimmiltaan asiakas ja VPN-palvelin salaavat niiden välillä kulkevan liikenteen varmistaakseen, että se on turvallista ja valvontatonta. Yhteyspyynnöt salataan ja palvelin välittää ne verkkoon, VPN-palvelin salaa pyydetyn sisällön, ja VPN-asiakas purkaa pyydetyn sisällön, kun se saavuttaa laitteen. VPN-salaus on vahva, mutta sitä ei ole määritetty käsittelemään ohjelmistotason haittaohjelmia – se on rakennettu vain varmistamaan, että haitalliset osapuolet eivät voi käyttää verkkoliikennettäsi

Lisäksi pidä mielessä, että haittaohjelmat voivat saastuttaa ja vahingoittaa laitettasi myös offline-tilassa. Jotta VPN-yhteys voi toimia, sinun on oltava yhteydessä Internetiin. Se on toinen syy siihen, miksi VPN ei voi suojata haittaohjelmilta. Tällaista suojausta voivat tarjota vain viruksentorjunta- / haittaohjelmien torjuntaohjelmat – kuten ne, jotka mainitsimme edellä.

Siitä huolimatta on edelleen hyvä idea käyttää VPN: tä joka kerta, kun siirryt verkkoon. Itse asiassa VPN: n käyttäminen luotettavan virustentorjunta- / haittaohjelmien torjuntaohjelman rinnalla on yksi parhaista tavoista suojata yksityisyyttäsi ja tietojasi Internetissä ollessasi.

Tarvitsetko VPN-virustorjunta- / viruksentorjuntaohjelmiston rinnalla?

Olemme saaneet sinut suojattuksi – CactusVPN tarjoaa pääsyn turvalliseen palveluun, joka suojaa kaikkea verkkoliikennettäsi huippuluokan armeijan suojauksella. Tarjoamme myös pääsyn tehokkaisiin VPN-protokolliin, kuten SoftEther ja OpenVPN, meillä on tappaja-kytkin paikallaan, emmekä tallenna lokia.

Voit helposti asentaa CactusVPN: n useisiin suosituihin alustoihin käyttäjäystävällisten sovelluksidemme avulla.

Mikä parasta – voit kokeilla CactusVPN: ää ilmaiseksi 24 tunnin ajan kokeilumme avulla. Sinun ei tarvitse antaa luottokorttitietoja, ja sinulla on pääsy kaikkiin ominaisuuksiin. Lisäksi tarjoamme jopa 30 päivän rahat takaisin -takuun, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, kun sinusta tulee CactusVPN-asiakas..

johtopäätös

Suojaako VPN myös haittaohjelmia?

Pitkä tarina lyhyt – ei, se ei ole. VPN on suunniteltu suojaamaan verkkoyhteytesi ja tietosi, kyllä, mutta toimintatapasi ei salli järjestelmän suojaamista haittaohjelmilta. Se ei tietenkään tarkoita, että sinun ei pitäisi käyttää VPN: ää online-tilassa – vain, että sinun pitäisi käyttää sitä virustentorjunta- / viruksentorjuntaohjelmien rinnalla.

“Joten mikä on haittaohjelma ja kuinka voimme estää sen?”

Haittaohjelmat ovat haittaohjelmia, joita voidaan käyttää vahingoittamaan laitettasi tai varastamaan sinulta arkaluontoisia tietoja. Sitä on monen tyyppisiä (vakoiluohjelmat, lunastusohjelmat, mainosohjelmat, virukset, avainlokit, rootkit jne.), Ja verkkorikolliset levittävät sitä usein tietokalasteluhyökkäyksillä.

Siksi yksi parhaista tavoista suojautua haittaohjelmilta on olla tekemättä vuorovaikutusta tietojenkalasteluviestien kanssa. Tämän lisäksi sinun on käytettävä myös luotettavia virustentorjunta- / haittaohjelmien torjuntaohjelmia, otettava käyttöön napsautettavissa olevat laajennukset selaimissa, käytettävä komentosarjojen estäjiä ja pidettävä järjestelmäsi ajan tasalla..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me