Suojaako VPN sinua viruksilta? Mikä on virus? |


No, tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää siitä:

Mikä on tietokonevirus ja kuinka se toimii?

Tietokonevirus on haittaohjelma (haittaohjelma), joka on ohjelmoitu muuttamaan laitteen toimintatapaa. Virukset toistuvat usein itse, ja ne voivat levitä tietokoneelta toiselle, jos käyttäjä suorittaa tietyt toimenpiteet.

Tietokonevirukset leviävät yleensä haitallisten liitteiden ja linkkien kautta. Jos olet vuorovaikutuksessa heidän kanssaan tällä tavalla, he saastuttavat laitteen. He eivät yleensä kuitenkaan aktivoidu heti. Sen sijaan ne pysyvät lepotilassa, kunnes avaat ohjelman tai tiedoston viruksen, johon itsesi on liitetty. Kun näin tapahtuu, virus alkaa tartuttaa muita tiedostoja / ohjelmia järjestelmässäsi. Se saattaa jopa ottaa sähköpostiosoitteesi haltuun ja yrittää levittää itsesi yhteystietoihin.

Joitakin asioita, joita tietokonevirus voisi tehdä, ovat:

 • Levitetään muihin verkon tietokoneisiin.
 • Kirjaaminen näppäimistösi.
 • Roskapostin yhteystiedot.
 • Viallisia tiedostoja ja järjestelmätiedostoja.
 • Kerää kirjautumistiedot ja taloudelliset tiedot.
 • Anna hakkeri etäkäyttö laitteellesi.

Mikä ero on viruksilla ja haittaohjelmilla??

Monet ihmiset sekoittavat tietokonevirukset ja haittaohjelmat usein toisiinsa. Tässä on ero – tietokonevirus on haittaohjelma, joka voi replikoitua itse, jos käyttäjä suorittaa tietyt toimenpiteet. Toisaalta haittaohjelma on haittaohjelma, ja se sisältää virusten lisäksi myös paljon muita haitallisia luokkia. Seuraa tätä linkkiä, jos haluat lisätietoja siitä.

Tietokonevirusten tyypit

1. Suoran toiminnan virukset

Tämäntyyppiset tietokonevirukset olivat aiemmin olleet melko suosittuja hakkereiden joukossa vuosia sitten, mutta niitä ei enää käytetä niin usein. Useimmiten siksi, että ne eivät ole niin luotettavia.

Kuten useimmat virukset, suoran toiminnan virukset alkoivat ajaa vasta, kun käyttäjä avasi tartunnan saaneen liitteen tai suorittaa haitallisen suoritettavan tiedoston. Heti, kun liite tai tiedosto suljettiin, virus lopettaa toimintansa.

2. Polymorfiset virukset

Polymorfiset virukset voivat olla erittäin vaarallisia, koska niitä on vaikea havaita – jopa luotettavien virustentorjuntaohjelmien avulla. Tämä johtuu heidän työskentelytavoistaan ​​- nämä virukset voivat todella salata ja muuttaa koodaustaan, mikä on jotain mitä useimmat tietoturvaohjelmat tarkistavat viruksen löytämiseksi.

Kun tämäntyyppiset virukset ovat saastuttaneet laitteen, se alkaa kopioida itseään. Sen kopioituja versioita voidaan kuitenkin muuttaa toimimaan eri tavalla.

3. Selaimen kaappaajat

Hakkerit käyttävät selaimen kaappaajia ohjaamaan uhrit phishing- ja haitallisille verkkosivustoille. Periaatteessa virus ottaa hallintaansa selaimesi. Joka kerta kun kirjoitat tietyn osoitteen, sinut ohjataan phishing-verkkosivustoon.

Vaikka verkkorikolliset käyttävät usein selaimen kaappaajia, ne on helppo havaita ja poistaa virustorjuntaohjelmistojen avulla.

4. Web-komentosarjojen virukset

Web-komentosarjovirukset hyökkäävät verkkosivuston ohjelmointiin – yleensä koodaukseen, joka vastaa linkkien, sivuasettelujen, videoiden ja kuvien näyttämisestä. Virus muuttaa koodausta, jolloin visuaaliset elementit ovat haitallisia. Aina kun käyttäjä on vuorovaikutuksessa heidän kanssaan, hänen laite on saanut tartunnan. Jotkut virukset saattavat jopa suorittaa salaustekniikan komentosarjoja, mikä voi vahingoittaa laitteen CPU: ta.

Tämäntyyppisiä viruksia esiintyy melkein aina tietokalastelusivustoilla, mutta myös lailliset verkkosivustot voivat saastuttaa ne. Virustentorjuntaohjelmat havaitsevat ne kuitenkin helposti, ja voit estää niitä toimimasta komentosarjojen estäjillä.

5. FAT (File Allocation Table) -virukset

Nämä virukset kohdistuvat enimmäkseen Microsoftin käyttäjiin, mutta ne voivat saastuttaa myös muita käyttöjärjestelmiä. FAT-tiedostoa käytetään tietojen tallentamiseen kaikkien kiintolevyllä olevien tiedostojen sijainnista.

FAT-virukset piiloutuvat usein järjestelmätiedostojen joukkoon ja tartuttavat koko FAT-viruksen, kun se on ottanut yhteyttä haittaohjelmaan. FAT-virukset poistavat tai korvaavat FAT-tiedostot, mikä tekee järjestelmästä käyttökelvottoman ja aiheuttaa vakavan tietojen menetyksen.

6. Makrovirukset

Makroviruksia käytetään usein tartuttamaan tekstinkäsittelyohjelmistoja, kuten Microsoft Word. Kuten nimestä voi päätellä, virus kirjoitetaan makrokielellä – tekstinkäsittelyohjelmien käyttämä vakio ohjelmointikieli.

Makrovirukset on määritetty upottamaan haitallista koodia tekstinkäsittelyohjelmaan tai asiakirjoihin ja laskentataulukoihin. Kun tartunnan saanut ohjelma tai tiedosto avataan, virus alkaa toimia.

Kun virus on lopettanut muiden ohjelmistoon liittyvien tiedostojen tartuttamisen, virus voi aloittaa asiakirjojen sisällön muokkaamisen tai ottaa vastaan ​​sähköpostiosoitteita ja lähettää haitallisia liitteitä muille.

7. Monipuoliset virukset

Nämä virukset (joita kutsutaan myös hybridiviruksiksi) ovat melko turhauttavia käsittelemään, koska ne leviävät järjestelmän kautta monin tavoin. Miten he tekevät, riippuu siitä, kuinka he ohjelmoidaan,

Yleensä multipartite-virus saastuttaa tietokoneen käynnistyssektorin, eli virus käynnistyy joka kerta, kun käyttöjärjestelmä käynnistetään. Lisäksi virus tarttuu jopa kiintolevyyn.

8. Tiedostojen tartuntavirukset

Melko vakio tyyppinen virus. Se on ohjelmoitu liittämään itsesi tiedostoihin, joita avaat ja käyttämään eniten – kuten Word-tiedostoja. Nopean ajan kuluessa virus tarttuu tiedostoon kokonaan. Se toimii myös aina, kun avaat ja käytät tiedostoa.

9. Residenssivirukset

Residenssivirukset ovat erittäin vaarallisia, koska ne voivat piiloutua laitteen muistiin. Tästä syystä se voi helposti saastuttaa kaikki järjestelmässä olevat tiedostot. Vielä pahempaa, useimmat virukset pystyvät lataamaan replikaatiomoduulinsa muistiin. Periaatteessa tämä on hieno tapa sanoa, että he pystyvät saastuttamaan muita tiedostoja tarvitsematta sinun suorittaa niitä ensin.

Residenssiviruksilla on tapana ajaa aina, kun käyttöjärjestelmä käynnistyy. Jotkut heistä voivat jopa liittää itsensä viruksentorjunta- / haittaohjelmien torjuntaohjelmiin tartuttaakseen kaikki sen tarkistamat tiedostot.

10. Korvaa virukset

Virusten korvaaminen voi olla erittäin turhauttavaa. Periaatteessa he tekevät tiedoston tai ohjelmiston saastuttamisen, kaiken sen sisällön poistamisen ja järjestelmän muistin tietojen korvaamisen..

Monien mielestä korvausvirus ei ole niin haitallista, mutta virus voi tosiasiassa tuhota osan alkuperäisestä koodauksesta, mikä tekee ohjelmasta käyttökelvottoman. Joten se voi aiheuttaa paljon vahinkoa käyttöjärjestelmälle.

Kuinka etsiä tietokoneviruksia

Jos virustorjuntaohjelma on asennettu, se yleensä ilmoittaa sinulle, kun laite on saanut tartunnan. Silti, jos sinulla ei ole sellaista tai haluat vain oppia lisätietoja tästä, tässä on tavallisia merkkejä, jotka viittaavat tietokonevirusinfektioon:

 • Oudot kiintolevyn äänet – Monet virukset haluavat kohdistaa tietokoneen kiintolevylle. Jos et tällä hetkellä käytä tietokonetta, mutta se on päällä, ja kuulet kovan kiintolevyn aktiivisuutta (jatkuvia ääniä ja pyörivää ääntä), olet todennäköisesti tekemisissä tietokoneviruksen kanssa.
 • Kiintolevytilan puute – Virukset voivat myös vahingoittaa kiintolevyäsi viemällä paljon tilaa. Jos huomaat yhtäkkiä, että tila on loppumassa, on todennäköistä, että virus on asentanut laitteellesi useita haitallisia tiedostoja.
 • Intensiivinen suorittimen toiminta – Jos suorittimen lämpötilat ovat tavallista korkeammat, etkä käytä sitä vaativien videopelien pelaamiseen, sinulla on mahdollisuus olla tekemisissä salaustekniikan tietokoneviruksen kanssa.
 • Ponnahdusviestit – Alat nähdä satunnaisia ​​ponnahdusikkunoita ja viestejä selaimessa ja työpöydällä. Älä ole vuorovaikutuksessa mainosten kanssa (ja joka sisältää napsauttamalla x-painiketta niiden sulkemiseksi), koska ne todennäköisesti saastuttavat laitteesi entistä enemmän viruksilla ja haittaohjelmilla.
 • Laggy laitteen käyttäytyminen – Jos tietokoneesi alkaa toimia yhtäkkiä erittäin hitaasti, se johtuu todennäköisesti viruksesta, joka vie järjestelmän muistia.
 • Epäilyttävä tiedostotoiminta – Alat huomata, että monet tiedostoistasi on poistettu tai siirretty toiseen hakemistoon, kun taas uudet ovat ottaneet paikkansa.
 • Korkea verkkoliikenne – Jos huomaat, että verkossa tapahtuu paljon toimintaa, kun et edes käytä verkkoa, on suuri mahdollisuus, että virus tulvii Internet-yhteytesi lataamalla ja lähettämällä.
 • Kaatumiset ja virheet – Järjestelmäsi alkaa satunnaisesti jäätyä, kaatuu ja -virheviestejä, jotka avaavat ja sulkevat sovellukset.
 • Selaimen ongelmat – Selaimesi alkaa toimia omituisesti. Se alkaa ohjata sinua varjoisille verkkosivustoille, se näyttää erilaisia ​​kotisivuja, ja uusia, spämmin näköisiä työkalurivejä näytetään jatkuvasti siinä.
 • Suojausohjelmisto-ongelmat – Aina kun yrität suorittaa tai asentaa virustentorjuntaohjelmaa, et voi tehdä niin. Tavallisesti saat outoja virheilmoituksia, joissa ei ole tarkkaa syytä siihen, miksi et voi tehdä niin.
 • Kaapatut sähköpostit – Ystäväsi, perheesi ja työtovereitasi alkavat kertoa sinulle, että he saavat outoja liitteitä sähköpostiosoitteestasi. Tässä tapauksessa virus on todennäköisesti ottanut sen yli, ja se yrittää levitä muihin tietokoneisiin haitallisten liitteiden ja linkkien kautta.

Muista, että suurin osa näistä oireista voi myös viitata haittaohjelmaan.

Suojaako VPN viruksia?

Yksinkertaisesti sanottuna, ei. Totuus on, että VPN ja virustorjunta eivät todellakaan ole käsi kädessä.

VPN on suunniteltu suojaamaan online-liikennettäsi ja tietojasi Internetissä, mutta se ei voi suojata laitettasi tietokonevirusinfektioilta. Sen käyttämää salausta ei yksinkertaisesti ole ohjelmoitu tekemään niin – puhumattakaan siitä, että VPN-palvelu tarvitsee aktiivisen Internet-yhteyden toimiakseen.

Toisaalta tietokonevirus voi tuhota laitteesi, vaikka olisit irrotettu verkkoon.

Valittavana on runsaasti viruksentorjunta- tai haittaohjelmien torjuntaohjelmien tarjoajia, mutta suosituksemme ovat Malwarebytes ja ESET.

Tietysti sinun pitäisi silti käyttää VPN: tä aina, kun käytät Internetiä. Sen käyttäminen virustorjuntaohjelmistojen kanssa on erittäin fiksu tapa pysyä turvassa verkossa.

Tarvitsetko luotettavan VPN: n käytettäväksi virustorjuntaohjelmistosi kanssa?

CactusVPN on vain tarvitsemasi palvelu. Käytämme huippuluokan salausta (kuten AES) ja suojattuja protokollia (kuten SoftEther ja OpenVPN) suojaamaan online-liikennettäsi aina, kun olet Internetissä. Lisäksi emme tallenna mitään lokia, joten yksityisyytesi on täysin turvassa kanssamme.

Sinun tarvitsee vain nauttia kaikesta tästä – rekisteröityminen ja lataus käyttäjäystävällisiä sovelluksiamme valitsemallesi alustalle.

Voi, ja meidän on myös mainittava, että voit kokeilla CactusVPN: tä ilmaiseksi 24 tunnin ajan, jos haluat. Lisäksi tarjoamme myös 30 päivän rahat takaisin -takuun, joten ostat melko paljon ilman mitään riskejä.

Kuinka estää tietokoneviruksia tarttumasta laitteeseen

Tässä on nopea luettelo kaikista asioista, joita voit tehdä vähentääksesi laitteen mahdollisuuksia joutua tietokonevirusten saaliin:

 • Ensinnäkin, käytä yhtä virustentorjuntaohjelmista, jotka mainitsimme edellä. Joitakin ohjelmia voidaan kutsua haittaohjelmien torjuntaohjelmiksi, mutta se on kaikki sama – virus on tietyn tyyppinen haittaohjelma.
 • Varmista, että käyttöjärjestelmäsi ja virustentorjunta- / viruksentorjuntaohjelmistosi ovat aina ajan tasalla. Pieninkin päivitys voisi sisältää joitain tietoturvamuutoksia, jotka pitävät haitalliset virukset loitolla.
 • Jos käyttöjärjestelmässäsi on palomuuri, jätä se päälle. Sen oletusasetukset eivät ehkä ole erityisen luotettavia, mutta se on silti ylimääräinen suojaustaso.
 • Älä vastaa mihinkään saamiin phishing-sähköposteihin tai viesteihin. Ne voivat ohjata sinut haitalliselle verkkosivustolle tai huijata sinua virusten tartunnan saaneiden liitteiden lataamiseen. Jos haluat lisätietoja tietojenkalastelusta ja siitä, kuinka huijata tietokalasteluhyökkäyksiä, seuraa tätä linkkiä.
 • Aikatauluta säännölliset skannaukset virustentorjuntaohjelmasi kanssa – mieluiten päivittäin. Varmista myös, että skannaat kaikki lataamasi tiedostot ennen niiden avaamista.
 • Asenna komentosarjojen estäjät selaimeesi. Suosittelemme sekä uMatrixin että uBlock Originin käyttöä. Heihin tottuminen saattaa aluksi viedä hiukan, mutta ne estävät jopa phishing-verkkosivustoja näyttämästä viruksen tartuttamia skriptejä ja mainoksia, kun käytät niitä.
 • Ota napsautettavat laajennukset käyttöön myös selaimissa, koska ne estävät Java- ja Flash-komentosarjojen suorittamista, ellet erikseen käske niitä tekemään niin tekemällä vuorovaikutusta videon tai mainoksen kanssa. Näin ne otetaan käyttöön melkein kaikissa selaimissa.
 • Jos järjestelmään on asennettu vanhoja, vanhentuneita ohjelmia, joita et harvoin käytä tai et käytä ollenkaan, poista ne. Virukset voisivat hyödyntää turvallisuusheikkouksia, joita ei ole enää korjattu niihin.
 • Älä lataa luonnosteltuja tiedostoja. 23 kt: n .bat- tai .exe-tiedosto, joka väittää asentavansa uutta videopeliä, on todennäköisesti piilossa oleva virus.
 • Jos havaitset järjestelmässäsi uusia ohjelmia tai kuvakkeita, joita et tunnista, skannaa ne ja poista ne.

Kuinka päästä eroon tietokoneviruksista

Jos käyttöjärjestelmäsi tarttuu virukseen, sinun on parasta palauttaa se vikasietotilaan. Mutta ennen kuin teet sen, varmista, että sinulla on ulkoinen kiintolevy, CD / DVD tai muistitikku, jossa on virustorjuntaohjelmisto.

Kun olet vikasietotilassa, irrota verkko ja aloita löytämäsi väliaikaisten tiedostojen poistaminen. Virus on todennäköisesti lisännyt monet niistä, ja väliaikaisten tiedostojen poistaminen nopeuttaa skannausta.

Kun olet valmis, käynnistä virustorjuntaohjelma ja suorita järjestelmän täysi tarkistus. Jos sitä ei ole asennettu, asenna se CD / DVD-levyllä, ulkoisella kiintolevyllä tai muistitikulla. Tämän jälkeen tarkista selaimesta, onko sinun muokata kotisivun asetuksia. Jos näet outoja työkalurivejä tai mainoksia, asenna selaimet vain uudelleen, jos mahdollista. Jos ei, poista ne, käynnistä laite uudelleen ja tee uusi asennus järjestelmän normaalitilassa.

Muista, että kaikki nämä vinkit eivät välttämättä toimi 100% ajasta. Jos et voi suorittaa mitään näistä vaiheista tai jos virus on vahingoittanut tietokonettasi tai käyttöjärjestelmäsi liian paljon, sinun on vietävä se erikoistuneelle teknikolle. Sinun pitäisi tehdä sama, jos sinun on poistettava virus manuaalisesti järjestelmän rekisteristä – varsinkin jos sinulla ei ole kokemusta siitä. Väärä tiedoston poistaminen voi vahingoittaa käyttöjärjestelmääsi vakavasti.

Sinun tulisi myös soittaa viranomaisille, jos maasi lakit koskevat tietoverkkorikollisuutta – etenkin jos hakkeri on varastanut sinulta viruksen kanssa taloudellisia ja henkilökohtaisia ​​tietoja.

Pohjaviiva

Joten, mikä on tietokonevirus ja miten se toimii?

No, se on melko yksinkertaista – se on eräänlainen haittaohjelma, joka voi itse replikoitua ja saastuttaa muut verkon tietokoneet haitallisella koodilla, jos käyttäjä suorittaa tietyt toimenpiteet. Hakkerit käyttävät tietokoneviruksia usein laitteiden käyttökelvottomuuteen ja arkaluontoisten tietojen varastamiseen ihmisiltä.

Suojaako VPN kuitenkin viruksia? Oletko varma, että käytät vain VPN-verkkoa verkossa?

No eipä oikeastaan. VPN: ää ei ole suunniteltu tarjoamaan suojausta viruksilta. Se suojaa sinua erilaisilta online-uhkilta, mutta se ei voi suojata laitettasi viruksilta ja haittaohjelmilta. Vain virustentorjuntaohjelma voi tehdä sen.
Siksi sinun on käytettävä VPN: ää virustentorjuntaohjelman rinnalla aina Internetissä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map