Vanhempien opas lapsille tarkoitetusta Internet-turvallisuudesta |


Miksi lasten verkkoturvallisuus on välttämätöntä??

Se on melko yksinkertaista – Internet ei vain ole niin turvallinen kuin me kaikki haluaisimme uskoa olevansa. Totta, lapset ja teini-ikäiset voivat pitää hauskaa verkossa ja oppia paljon hyödyllisiä taitoja. Todellisuus on kuitenkin se, että Internet on täynnä online-uhkia ja verkkorikollisia, jotka vain odottavat hyödyntääkseen lapsen tai teini-ikäisen naiivisuutta.

Tässä on luettelo yleisimmistä ongelmista, joita lasten ja teini-ikäisten on ehkä kohdattava verkossa:

1. Verkkokiusaaminen

Jos et tunne verkkokiusaamista, se on silloin, kun ihmiset käyttävät verkko- ja sähköistä viestintää uhkailla, pelotella ja pelottaa lapsia ja teini-ikäisiä. Ne voivat kohdistua myös vanhuksiin, mutta lapset ja teini-ikäiset ovat yleensä pääuhreja. Mikä tahansa seuraavista voi edustaa verkkokiusaamista:

 • Levitetään vääriä huhuja henkilöstä sosiaalisessa mediassa viestisovellusten ja tekstiviestien kautta.
 • Uhkien ja keskimääräisten viestien lähettäminen jollekin sosiaalisen median, puheluiden ja viestien sekä sähköpostien kautta.
 • Otetaan jonkun turmeltumattomia, yksityisiä ja / tai häpeällisiä valokuvia / videoita ja levitetään niitä verkossa.
 • Murtautuminen jonkun verkkotiliin (yleensä sosiaalisen median tili) ja sen käyttäminen haitallisten, väkivaltaisten tai seksuaalisten viestien lähettämiseen muille ihmisille positioituna.
 • Teeskenteleminen olevansa joku muu online-alustoilla vahingoittaakseen heidän imagoaan ja mainettaan.
 • Lähettää aggressiivisesti seksiviestejä henkilöille, jotka eivät halua niitä.

Saatat luottaa siihen, että lapsesi ei tule verkkokiusaamisen uhriin, mutta harkitse tätä – yli puolet lapsista ja teini-ikäisistä on ilmoitettu olevan paitsi väärinkäytöksiä Internetissä, mutta suunnilleen sama määrä heistä on myös itse harjoittanut verkkokiusaamista. Lisäksi yli kolmasosa nuoreista on joutunut tietouhkien uhreiksi.

“Tuo ei ole oikein. Jos jotain tällaista tapahtuisi, lapseni kertoisi minulle. ”

Ei oikeastaan. Samat tilastot osoittavat myös, että selvästi yli puolet nuorista ei kerro vanhemmilleen, kun heistä tulee verkkokiusaamisen uhreja. Heitä voi häpeä tehdä, ne saatetaan kiristää kiristyäkseen ollakseen hiljaa tai pelkäävät, että joutuvat vaikeuksiin sen takia..

Verkko kiusaamisen päätavoite on viime kädessä:

 • Vakuuta lapsi tai teini tekemään jotain laitonta tai seksuaalista kiristämällä heidät.
 • Painele heitä jakamaan arkaluontoisia tietoja hänen kanssaan (kuten heidän vanhempiensa luottokorttitiedot).
 • Työnnä lapsi / teini pisteeseen, jossa he ovat valmiita satuttamaan itseään tai jopa tekemään itsemurhan.

2. Seksuaaliset petoeläimet

Seksuaaliset saalistajat käyttävät Internetiä usein potentiaalisten uhrien löytämiseen ja hoitamiseen. He väärinkäyttävät lasten ja teini-ikäisten viattomuutta teeskentelemällä olevansa joku muu (kuten joku heidän ikänsä) ja teeskentelemällä olevansa heille uusi potentiaalinen ystävä. Seksuaalisten online-petoeläinten päätavoite on saada lapsesi luottamus siihen pisteeseen, jossa he voivat vakuuttaa heidät tapaamaan henkilökohtaisesti.

On selvää, että jos näin tapahtuu, lapsesi voi päätyä seksikaupan uhriin – tai vielä pahempaan. Lisäksi seksuaalinen saalistaja onnistuu vakuuttamaan hänet ottamaan mukaan myös heidän ystävänsä. Valitettavasti niin tapahtuu joka kerta, kun jokainen kahdestakymmenestä lapsesta myöntää järjestäneensä salaisen tapaamisen jonkun kanssa, jonka he tapasivat verkossa.

3. Kaikki mitä lapsesi kirjoittaa verkossa

Lapset ja teini-ikäiset eivät usein ymmärrä, että jos he lähettävät jotain verkossa, se todennäköisesti pysyy siellä ikuisesti – tai kunnes Internet romahtaa. Yksinkertainen tosiasia on, että verkossa ei ole ”Poista” -painiketta, joten kaikki siihen lähettämäsi tiedot pysyvät siellä. Toki kiusallinen viesti, valokuva tai video voidaan poistaa, mutta jos joku onnistuu kuvakaappaamaan sen tai tallentamaan sen ennen kuin se on valmis, siihen ei voida tehdä mitään..

Pienet lapset ja teini-ikäiset eivät tietenkään ajattele sitä, mitä tuleva työnantaja tai puoliso voisi ajatella siitä, mitä he postittavat Internetissä oikean nimensä alla. Tällainen ennakoinnin puute voi – ja todennäköisesti tulee – pureutua heihin tulevaisuudessa. Lisäksi he voivat lähettää sellaista tietoa (kuten nykyistä sijaintiaan), jonka avulla rikollisten on helppo kohdistaa niihin.

4. Haittaohjelmat ja virukset

Lapset ja teini-ikäiset voivat ladata haittaohjelmia ja viruksia vahingossa tietämättä siitä. Haitalliset tiedostot voidaan naamioida uusimmaksi videopeliksi, heidän suositun laulajan albumiin tai seksuaalisesti selkeästi valokuviin ja muuhun sisältöön. He eivät yleensä harkitse mahdollisuutta, että tällainen tiedosto voisi sisältää jotain haitallista, joten he eivät usko, että heillä voi olla seurauksia, jos he ovat vuorovaikutuksessa heidän kanssaan.

Tästä syystä heidän laitteet – ja siten laitteesi, jos he käyttävät niitä, voivat päätyä kaikenlaisiin haittaohjelmiin, kuten vakoiluohjelmiin, avainlogareihin ja mainosohjelmiin. Jos näin tapahtuu, voit olla varma, että sinun ja lapsesi henkilökohtaiset ja taloudelliset tiedot varastetaan ja myydään syväverkossa.

5. Väkivaltainen ja seksuaalinen sisältö

Internet on täynnä tietoa, mutta se on myös täynnä graafista väkivaltaista ja seksuaalista sisältöä, joka voi olla sopimaton kenellekään – etenkin pienille lapsille ja teini-ikäisille. Valitettavasti heillä on melko helppoa löytää tällaista sisältöä verkosta tai käyttää sitä vain vahingossa. Tutkimuksen mukaan noin 93% pojista ja 62% tytöistä oli alttiina seksuaaliselle sisällölle teini-ikäistensä aikana. Lisäksi 66% 10–17-vuotiaista online-käyttäjistä, jotka olivat alttiina verkkopornografialle, altistettiin siihen tahattomasti.

Jos lapsesi altistuvat jotain sellaista, se voi vaikuttaa heihin negatiivisella psykologisella tavalla. Tapa, jolla he ovat vuorovaikutuksessa ystäviensä kanssa ja rakastaa kiinnostuksen kohteitaan, voi vaurioitua huomattavasti, mikä puolestaan ​​voi aiheuttaa lasten masennuksen. Lisäksi tämäntyyppinen sisältö voi sisältää myös haittaohjelmia tai viruksia.

6. Tietokalastelu (ja muut huijaukset)

Aikuiset ovat alttiita tietojenkalastelulle, joten voit kuvitella, mitä helppo kohde on lapsille ja teini-ikäisille. Ja huijarit eivät vältellä tekemästä tätä, koska se on helppo tapa saada haluamansa – henkilökohtaiset tunnistetiedot ja taloudelliset tiedot, kuten luottokorttinumerot, pankkitilitiedot ja pankkitilin kirjautumistiedot.

Tietokalastelijayritykset lähestyvät yleensä lapsia ja nuoria sosiaalisessa mediassa, mutta he saattavat yrittää lähettää heille myös sähköposteja. Sen sijaan, että väittäisivät edustavansa pankkia, he saattavat sanoa olevansa videopeliyrityksestä, edustavat jotakin tunnettua taiteilijaa tai he voivat väittää olevansa poliisi yrittäen pelotella heitä paljastamaan arkaluontoisia tietoja.

9 tapaa parantaa lasten Internet-turvallisuutta

Oman tutkimuksemme ja muiden vanhemmilta saamien tietojen mukaan tässä on hyödyllisimmät Internet-turvallisuusvinkit lapsille ja teini-ikäisille:

1. Keskustele verkkokiusaamisesta heidän kanssaan avoimesti

Yksi tärkeimmistä syistä verkkokiusaamisen uhrit lapset ja teini-ikäiset eivät puhu siitä häpeä ja pelkoa. He pelkäävät, että saattavat joutua vaikeuksiin sen takia, ja he häpeävät siitä, että heistä tuli jotain tällaista.

Juuri siksi sinun on oltava 100% avoin keskustellessasi tästä aiheesta heidän kanssaan. Heidän on tiedettävä, että se ei ole jotain, mitä tapahtuu vain heille, ja se ei todellakaan ole normaalia. Tämän lisäksi heidän on myös ymmärrettävä täysin verkkokiusaamiseen on olemassa ratkaisuja ja keinoja myös sen estämiseksi. Ja että he voivat aina kääntyä sinuun avuksi.

Sinun tulisi myös ottaa aikaa nähdäksesi, mikä on verkkokiusaamisen oikeudellinen asema maassasi. Jos voit ottaa yhteyttä viranomaisiin, ilmoita siitä myös lapsillesi. Tieto siitä, että he voivat myös kääntyä poliisin puoleen tietokiusaamisen yhteydessä, antaa heille todennäköisesti enemmän luottamusta, poistaa stressin ja pelon (tai osan siitä) ja antaa heille todennäköisemmän ryhtyä toimiin kiusaamista vastaan.

Jos kiusaaja häiritsee lasta, ota valokuvia tai kuvakaappauksia viesteistä. Älä poista niitä – ne voivat olla hyödyllisiä todisteita tulevaisuudessa. Jos tiedät kiusaajan henkilöllisyyden ja se on joku lapsesi ikäinen, ota yhteyttä heidän vanhempansa.

Jos haluat yksityiskohtaisemman yleiskuvan verkkokiusaamisesta ja kuinka voit suojata lapsesi siitä, tutustu tähän oppaaseen.

2. Asenna suojatut viruksentorjunta- / viruksentorjuntaohjelmat laitteisiinsa

Voit (ja heidän pitäisi) puhua lasten kanssa haittaohjelmista – mikä se on, kuinka heidän laitteet voivat tarttua siihen ja millaisia ​​vaurioita se voi aiheuttaa. Selvittääksesi asian, yleensä riittää, kun mainitaan vain, että he eivät enää pysty käyttämään tietokonetta, pelikonsolia tai matkapuhelinta haittaohjelman takia..

Mutta vaikka he olisivat täysin tietoisia haittaohjelmien vaaroista, se ei tarkoita, ettei ole olemassa riskiä (riippumatta siitä kuinka pieni), että he lataavat vahingossa haitallisen tiedoston tai käyttävät haittaohjelmien saastuttamaa linkkiä. Tarkastellaan sitä – jos he näkevät viestin, jossa väitetään voivansa saada suosikkipelin, albuminsa tai esityksen ilmaiseksi, he eivät todennäköisesti ajattele kahdesti.

Joten tällaisten tilanteiden välttämiseksi ja lapsille Internetin turvallisuuden takaamiseksi on parasta asentaa virustentorjunta- / haittaohjelmien torjuntaohjelmat kaikkiin laitteisiin ja heidän laitteisiinsa. Älä mene lankaan nimellä – sekä virustentorjuntaohjelmat että haittaohjelmien torjuntaohjelmat tekevät saman asian. Virus on tietyn tyyppinen haittaohjelma.

Valittavana on runsaasti viruksentorjunta- tai haittaohjelmien torjuntaohjelmien tarjoajia, mutta suosituksemme ovat Malwarebytes ja ESET.

3. Asenna VPN-laitteet laitteisiinsa & Opettaa heitä VPN-palveluista

Etkö ole varma, mikä VPN on? Lyhenne tarkoittaa Virtual Private Network, ja se on verkkopalvelu, jonka avulla voit piilottaa IP-osoitteesi ja salaa online-liikenteen. Jos selittäisit sen lapsellesi, voisit kuvailla sitä työkaluna, joka pitää sinut turvassa verkossa ja varmistaa, että ihmiset eivät voi vakoilla sinua.

Kuinka VPN tarjoaisi verkkoturvallisuuden lapsille? Melko yksinkertainen – palvelu salaa kaiken heidän Internet-liikenteen, joka voi olla hyödyllinen, kun he käyttävät julkista WiFi-yhteyttä. Ja olkaamme varovaisia ​​- lapset ja teini-ikäiset käyttävät julkista Wi-Fi-palvelua huolehtimatta siitä, että se ei ole suojattu ja että kuka tahansa voisi seurata online-toimintaa. Kyllä, se tarkoittaa melko paljon, että verkkorikollisuus voi helposti varastaa heidän sähköpostinsa, sosiaalisen median tilinsä ja pankkitilien kirjautumistiedot.

Toinen tapa, jolla VPN auttaisi turvaamaan lapsille Internet-turvallisuus, on piilottamalla heidän IP-osoitteensa. Miksi se on tärkeää? Koska heidän maantieteelliset sijaintinsa piilotetaan tällä tavalla, niin varjoisat verkkosivustot ja hakkerit eivät pysty valvomaan tällaista tietoa. He eivät myöskään voisi käyttää IP-osoitteitaan selville esimerkiksi:

 • Missä maassa lapsesi asuvat?.
 • Mistä kaupungista lapsesi ovat kotoisin.
 • Kuka Internet-palveluntarjoajasi on.

Tietenkin sinun on selitettävä lapsillesi, miksi VPN: n käyttö on välttämätöntä. Voit mainita edellä kuvailut edut, mutta on parempi, jos keskityt etuihin, jotka resonoivat heidän kanssaan enemmän:

 • VPN tarjoaisi heille paremman pelikokemuksen. Heidän ei enää tarvitse huolehtia aluerajoituksista, IP-kieltoista, DoS / DDoS-hyökkäyksistä, peleistä, jotka kielletään, sekä korkeista pingiajoista ja viiveistä. Lisäksi se antoi heidän pelata joitain uusia pelejä aikaisemmin kuin silloin, kun he julkaistaan ​​maassasi.
 • VPN voi auttaa lapsiasi ohittamaan maantieteelliset lohkot, jotka voivat estää heitä katselemasta haluamiaan ohjelmia, sarjakuvia ja elokuvia. Esimerkiksi he pääsevät helposti Netflixiin riippumatta siitä, missä he ovat maailmassa.

Kaikilla näillä tiedoilla varustettuna sinun on helpompi opettaa lapsillesi, miksi heidän pitäisi olla VPN-asiakkaita ja -sovelluksia asennettuna laitteilleen, ja ajaa heitä aina, kun he käyttävät verkkoa. Voit jopa asettaa VPN: n kotireitittimellesi, jos haluat varmistaa, että kaikki lapsesi ja lapsesi verkkoyhteydet on suojattu kotona missä tahansa laitteessa.

CactusVPN – Paras tapa varmistaa Internet-turvallisuus lapsille ja teini-ikäisille

Tarjoamme VPN-palvelun, jota on erittäin helppo käyttää. Sekä sinä että lapsesi eivät saa vaikeuksia tottua käyttäjäystävälliseen suunnitteluomme. Lisäksi palvelumme toimii useilla alustoilla.

Lasten verkkoturvallisuuden kannalta VPN on varustettu huippuluokan sotilaallisella salauksella, voi estää DNS-vuotoja, sisältää tappajakytkimen (jotta lapsesi olisivat suojattuja, vaikka yhteysongelmia voisi ilmetä), ja tarjoaa pääsyn erittäin suojattuihin palveluihin. -turvatut VPN-protokollat ​​(SoftEther, IKEv2, OpenVPN, SSTP).

Tarjoamme myös 30 päivän rahojen palautustakuun, kun olet valinnut liittymäsuunnitelman.

4. Anna lapsillesi selkeät ohjeet sosiaaliselle medialle

Et voi odottaa, että lapsesi tietävät automaattisesti, kuinka heidän tulisi toimia sosiaalisessa mediassa. Erityisesti silloin, kun he näkevät kaikkien käyttäytyvän niin holtittomasti. Siksi sinun on otettava aika opettaa lapsillesi oikeaa, turvallista sosiaalisen median etikettiä. Periaatteessa sinun on selitettävä, kuinka he:

 • Niiden sijainnin ei pitäisi julkistaa koko ajan.
 • Sinun on jätettävä huomio ystävien ja viestien pyyntöihin ihmisiltä, ​​joita he eivät tunne.
 • Älä koskaan jaa liikaa henkilökohtaisia ​​ja taloudellisia tietoja tuntemattomien ihmisten tai heidän sosiaalisen median ystäviensä kanssa.
 • Pitäisi estää ketään, joka käyttäytyy liian varjoisalta, aggressiiviselta tai pelottavalta.
 • Henkilökohtaisten tietojen (kuten fyysinen osoite, sähköpostiosoite tai matkapuhelinnumero) on pidettävä pois heidän sosiaalisen median profiileistaan.
 • Älä koskaan jaa selkeitä valokuvia tai videoita itsestään (tai heistä, jotka he tunnevat) sosiaalisen median alustoilla.
 • Niiden ei pitäisi koskaan olla vuorovaikutuksessa varjoisien linkkien ja liitteiden kanssa, joita he saattavat saada postilaatikkoonsa tai nähdä muiden ihmisten viesteissä.

Suosittelemme myös, että otat aikaa auttaaksesi lapsiasi tekemään sosiaalisen median profiilinsa mahdollisimman yksityisiksi. Tässä on hyödyllisiä ohjeita useimmille alustoille:

 • Facebook
 • Instagram (ja myös tämä linkki)
 • WhatsApp
 • Viserrys
 • Snapchat

5. Käytä lapsilukkoa, kun se on käytettävissä

Vanhempien valvonnan määrittäminen on yksi tärkeimmistä lapsien Internet-turvallisuussäännöistä. Se auttaa sinua estämään pääsyn haitallisille verkkosivustoille, määrittämään Internetin käyttöluettelon ja seuraamaan, mitä lapsesi tekevät Internetissä. Kuulostaa vähän liian isolta veljeltä? Se voi, mutta se on välttämätön askel sen varmistamiseksi, että lapsesi nauttivat turvallisesta ja terveellisestä verkkokokemuksesta.

Melkein kaikki laitteet ja käyttöjärjestelmä antavat sinun asettaa lapsilukko, mutta kannattaa harkita sellaisen reitittimen hankkimista, jolla on myös sisäänrakennettu vanhempien valvonta. Tässä on luettelo mahdollisista vaihtoehdoista:

 • Reitittimen rajoitukset Mini
 • Asus AC3100
 • Circle kanssa Disney
 • Nighthawk AC1900
 • Linksys AC1750

Lisäksi on olemassa myös useita lapsilukko-ohjelmia, joiden avulla voit tehdä työstäsi paljon helpompaa. Sen lisäksi, että teet sen, mitä lapsilukkoominaisuudet voivat tehdä, näiden sovellusten avulla voit myös seurata viestejä, käyttää videoita ja valokuvia, seurata lapsesi sijaintia ja hallita sovellusten latauksia ja ostoksia / sovelluksen sisäisiä ostoja.

Parhaita parhaita käytettäviä lapsilukko-sovelluksia ovat TeenSafe, MMGuardian, Net Nanny ja WebSafety.

6. Käytä lapsiystävällisiä selaimia / hakukoneita

Lapsiystävälliset selaimet ja hakukoneet ovat täydellisiä pienille lapsille. Useimmat selaimet ja hakukoneet ovat helppokäyttöisiä ja suhteellisen turvallisia, mutta ne eivät ole aivan loistavia lapsille. Jos et vie aikaa hakukoneiden määrittämiseen oikein (kuten me keskustelemme jäljempänä), lapsesi voivat lopulta nähdä selkeitä ja säädyttömiä tuloksia – joko tarkoituksella tai vahingossa.

Esimerkiksi, jos he käyttävät Bingiä, he saattavat saada suoraan huolestuttavia hakuehdotuksia, kuten lapsipornografiaa.

Hyviä vaihtoehtoja ovat:

 • Kiddle
 • KidRex
 • KidsSearch
 • Turvallinen haku lapsille
 • Hiekkalaatikko (iOS)
 • Turvallinen Internet-selain lapsille (Android)

7. Määritä hakukoneet näyttämään turvallisia tuloksia

“Entä jos lapseni ovat liian vanhoja käyttämään lapsiystävällisiä selaimia?”

Tällöin on parasta määrittää kaikki laitteisiisi ja lasten laitteisiin asennetut hakukoneet näyttämään vain turvallisia tuloksia. Jos et tee niin, lapsesi voivat lopulta nähdä haitallisen sisällön.

Tässä on hyödyllisiä oppaita, joilla varmistetaan, että hakukoneet näyttävät vain turvallisia tuloksia:

 • Google
 • Bing
 • Yahoo!

8. Auta lapsiasi keksimään vahvat salasanat

Viimeinen asia, jota lapsesi tarvitsisi, on joku murtautua heidän sosiaalisen median tiliinsä ja sanoa vahingollisia asioita ystävilleen ja tuntemaansa ihmisiä – poseeraakseen heitä heille. Toki, se voidaan lopulta selvittää, mutta vahinko tehdään jo – lapsesi menettää ystävänsä, tulee sosiaalisesta syrjäytymisestä monissa piireissä ja ehkä jopa fyysisesti vahingoittuu.

Se on vain yksi esimerkki monista. Huijari voi myös tunkeutua esimerkiksi lapsesi säästötilille.

Yksi hyvä tapa estää jotain sellaista tapahtuu (sen lisäksi, että opetetaan heille, että vältetään tietojen kalastelu, mutta palaamme siihen hetkessä) on varmistaa, että lapsesi käyttää tehokkaita salasanoja tiliensä suojaamiseen. Tämä ei tarkoita sitä, etteivät tiedä mitä salasanat ovat tai kuinka niitä käytetään, mutta he eivät todennäköisesti tiedä useimmista salasanan suojausohjeista. Joten sinun pitäisi olla yksi auttamaan heitä tässä.

Jos et tiedä tarpeeksi salasanaturvasta, älä huolestu – meillä on jo täällä aiheesta perusteellinen artikkeli aiheesta. Ihannetapauksessa sinun pitäisi käydä läpi tärkeimmät vinkit vahvan salasanan luomiseen lapsesi kanssa ja opettaa lapsia käyttämättä samaa salasanaa kaikissa tileissä, ja kuinka käyttämään myös salasananhallintaa.

9. Opettakaa heille tietojenkalastelun perusteet

Et voi odottaa lapsesi kykenevän (tai edes kiinnostamaan sitä) ymmärtämään täysin, mikä on tietojenkalastelu ja miten se toimii. Sinun on kuitenkin ainakin yritettävä saada heidät ymmärtämään pääidea – että muukalaiset yrittävät käyttää syyttömyyttään hyödyksi ja huijata heitä paljastamaan arkaluontoisia tietoja (kuten heidän pankkitilin tai sosiaalisen median tilien kirjautumistiedot) tai olla vuorovaikutuksessa heidän kanssaan haitalliset linkit ja liitteet.

Sinun on oltava varovainen lähestyessäsi tätä aihetta, jos lapsesi on kuitenkin teini-ikäinen. Älä unohda – he ovat kapinallisessa vaiheessaan ja nauravat usein neuvoja, joita yrität tarjota. Joten älä tee sitä virhettä, että lähestyt tätä aihetta auktoriteetin sävyllä ja kohtelet lapsiasi kuten tiedät, todellinen lapsi. Keskustele heidän kanssaan kuin aikuinen ja selitä, että tietojenkalastelun vaarat voivat vahingoittaa vakavasti heidän sosiaalista asemaansa ja tulevaisuuttaan.

Sinun ei tarvitse pitää luentoa tietojenkalastelusta, mutta puhuminen lasten kanssa tärkeimmistä merkkeistä, tavoitteista ja tiedoista on tietokalastelun kattava aloitus. Jos et ole kovin perehtynyt tietojenkalasteluun, voit tutustua tietoihin heidän kanssaan yhdessä. Tässä on opas, jonka kirjoitimme tietojenkalastelusta – samoin kuin muista uhista. Sinun pitäisi löytää suurin osa tarvitsemastasi tiedosta heti.

Tietojen lisäksi sinun pitäisi myös tietää, että pikkulapsille ja teini-ikäisille kohdistuvat tietojenkalastelijat käyttävät sosiaalista mediaa enemmän kuin sähköpostia tai puhelinta. He saattavat todennäköisesti myös teeskennellä olevansa ikäinen, yleensä vastakkaista sukupuolta oleva.

Sen lisäksi, että opetat lapsillesi luottamatta sokeasti muukalaisiin ja huijareiden havaitsemiseen, sinun pitäisi myös antaa heille käyttää tietokalastelun torjuntaa koskevia laajennuksia. Stanfordin tarjoamat ovat erittäin luotettavia.

Internet-turvallisuus lapsille – Yhteenvetona kaikki

Verkkosisällön käyttö on tärkeää melkein kaikille nykyään – myös lapsille ja teini-ikäisille. Näin he tekevät kotitehtäviä, puhuvat ja pitävät yhteyttä ystäviin ja viettävät vapaa-ajallaan.

Jos haluat kuitenkin varmistaa, että lapsesi nauttivat kunnollisesta verkkokokemuksesta, sinun on opittava pitämään heidät turvassa. Loppujen lopuksi verkossa on paljon uhkia, kuten tietoverkkoväkivallat, haittaohjelmat, seksuaaliset saalistajat, tietojenkalastelu, huijaukset sekä väkivaltainen ja pornografinen sisältö. Puhumattakaan siitä, mitä lapsesi postitsevat verkossa, ja mitä tietoja he jakavat, ne voivat aina toimia heidän haittansa takia tulevaisuudessa.

Kuinka tarjoat Internet-turvallisuuden lapsille ja teini-ikäisille, kysyt? No, se ei ole yksinkertainen ratkaisu, mutta voit saada hyviä tuloksia, jos noudatat näitä ohjeita:

 • Asenna virustentorjunta- / haittaohjelmien torjuntaohjelmisto lapsesi ja lapsesi laitteisiin.
 • Varmista, että lapsesi tuntevat tietojenkalastelu ja huijaukset yleensä.
 • Asenna VPN: t lapsesi laitteisiin ja myös omiin laitteisiisi.
 • Varmista, että käyttämäsi hakukoneet näyttävät vain turvallisia tuloksia.
 • Jos sinulla on nuorempia lapsia, harkitse heidän käyttämistä lapsiystävällisiin selaimiin.
 • Käytä lapsilukkoa kaikissa laitteissa ja käytä myös lapsilukko-sovelluksia.
 • Varmista, että lapsesi tietävät kuinka pysyä turvassa sosiaalisessa mediassa.
 • Keskustele lasten kanssa verkkokiusaamisen vaaroista ja siitä, kuinka käsitellä sitä.
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map