Verkkokaupojen tietoturva (yleiset uhat ja turvallisuusvinkit)


“Odota – verkkokaupoissa ei ole turvallista?”

Ei oikeastaan. Tämä ei tarkoita, että joudut todennäköisesti verkkohyökkäyksen uhriksi heti, kun ostat jotain Amazonista. Mutta se tarkoittaa, että on olemassa riski, että jotain sellaista voi tapahtua rivillä.

Ongelmana on, että verkkorikolliset kohdistavat yhä enemmän verkkokauppiaita – eivät lähinnä siksi, että heillä on paljon rahaa (vaikka tämä onkin yksi kannustimista), vaan siksi, että monet ihmiset käyttävät näitä alustoja (tällä hetkellä noin 1,92 miljardia ihmistä shoppailee verkossa) ). Lisäksi, vaikka monet verkkokaupoissa toimivat verkkosivustot ovat parantaneet tietosuojastandardejaan, ne ovat edelleen hakkereiden uhreja.

Joten verkkokaupoissa ei toistaiseksi ole 100% turvallista. Se ei todennäköisesti ole edes 60–70% turvallinen. Ja kun näet tärkeimpien verkkokaupoissa tapahtuvien tietoturvauhkien, ymmärrät miksi.

Verkkokaupoissa yleisimmät 7 tietoturvariskiä

1. mainosohjelmat

Haitalliset verkkosivustot sisältävät usein ponnahdusikkunoita, joissa mainostetaan uskomattomia tarjouksia (kuten sanomme, että voitit ilmaisen PS4: n tai niin). Jos napsautat niitä, sinua joko pyydetään jakamaan arkaluontoisia tietoja (kuten luottokorttitiedot ja henkilökohtaiset tunnistetiedot), tai laitteesi tarttuu suoraan muun tyyppisiin haittaohjelmiin (vakoiluohjelmat, avainlokit tai ransomware).

Vielä pahempaa, saatat joutua alttiiksi tällaisille mainoksille myös laillisilla verkkosivustoilla. Vaikka he ovat yleensä melko turvallisia, jotkut hakkerit saattavat pystyä hyödyntämään joitain haavoittuvuuksia (jos verkkosivusto ei ole esimerkiksi tehnyt viimeisintä tietoturvapäivitystä) ja syöttämään haitallisia mainoksia alustaan.

Sinun pitäisi myös tietää, että mainoksen vahingollinen osa voi laukaista, jos napsautat X-painiketta sulkeaksesi myös sen.

2. Väärennetyt verkkokaupat

Tietoverkkorikolliset ovat perustaneet vääriä ostosalustoja huijatakseen käyttäjiä tuhlaamaan rahaa tai paljastamaan arkaluontoisia tietoja. Tavallisesti he yrittävät jäljitellä laillisia verkkokauppiaita, väittävät työskentelevänsä heidän kanssaan tai keksivät omia valmiita vähittäismyyntibrändejä. Yleensä yksi kahdesta asiasta tapahtuu, jos kulutat rahaa väärennettyyn verkkokauppaan:

 1. Huijauksen takana oleva hakkeri kirjaa kaikki kirjoittamasi tiedot ja varastaa luottokorttitietosi ja henkilökohtaiset tietosi (he saattavat jopa kysyä sinulta tietoja, kuten sosiaaliturvatunnuksesi).
 2. Verkkosivusto on vain asetettu vastaanottamaan maksuja käyttäjiltä. Mainostettuja tuotteita ei kuitenkaan tosiasiassa ole. Joten jos ostat jotain, et koskaan saa sitä. Tai saatat saada tuotteen, mutta se on jotain muuta kokonaan tai vain tyhjää laatikkoa.

Tietysti ei ole mitään takeita siitä, että näitä molempia asioita ei tapahdu tietyillä väärennössivustoilla – varsinkin jos huijari on hyvin ahne ja haluaa sekä rahasi että henkilökohtaiset / taloudelliset tietosi.

Väärennettyjä vähittäiskaupan verkkosivustoja mainostetaan yleensä kalastelusanomien ja sähköpostien kautta. Vastaanottajien yhteystiedot joko hankitaan eri tietojenkalasteluhuijauksella tai ne voidaan ostaa syväverkosta melko pienellä rahalla.

3. Henkilöllisyysvarkaudet

Ei monet tiedä tätä, mutta yksi tärkeimmistä online-ostoksien turvallisuusriskeistä on henkilöllisyytesi varastaminen. Pohjimmiltaan verkkorikollisten tarkoituksena on varastaa sinulta niin paljon henkilökohtaisia ​​tietoja kuin mahdollista (koko nimesi, matkapuhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi, fyysinen osoitteesi jne.). Kun heillä on se, he joko huutokauppaavat sen verkkoverkosta tai käyttävät sitä muihin huijauksiin tai esiintyäksesi sinussa.

Tilastojen mukaan suurin osa identiteettivarkauksista tapahtuu lomaostoksien aikana. Näyttää kuinka noin 43% kuluttajista ilmoitti joutuneensa identiteettivarkauksien uhreiksi tällaisina ajanjaksoina..

Henkilöllisyysvarkauksia tapahtuu yleensä väärennetyillä verkkosivustoilla, mutta legitiimit verkkokauppiaat voivat altistaa omat käyttäjät tällaiselle tilanteelle, jos he kärsivät tietosuojavirheistä (joista käsittelemme vähän) tai jos heidän käyttöjärjestelmänsä saastuttavat haittaohjelmia.

4. Salaamaton data

Verkkosivustot, jotka eivät käytä SSL-salausta (sivustot, joiden URL-osoite alkaa “http” eikä “https”) ovat melko suuri verkkokaupoissa tapahtuva turvallisuusriski. Miksi? Koska näillä alustoilla jakamasi tiedot eivät ole salattuja, mikä tarkoittaa, että hakkereiden on erittäin helppo valvoa niitä halutessaan.

Voit aina ottaa riskin, jos verkkosivustolla on kunnollisia tarjouksia (elleivät tietysti ole tietojenkalasteluyrityksiä), mutta muista, että jopa Google on nyt merkinnyt muita kuin HTTPS-sivustoja epävarmoiksi.

5. Vääriä sovelluksia

Monilla verkkokauppiailla on omat omat sovelluksensa, ja verkkorikolliset yrittävät joskus jäljitellä niitä luomalla vääriä versioita. Päätavoitteina on varastaa luottokorttitietosi, kirjautumistiedot ja muut henkilötiedot, jotka he voivat saada käsiinsä.

Kuten henkilöllisyysvarkaudet, hakkerit näyttävät käyttävän vääriä sovelluksia lomaostoksina – todennäköisesti siksi, että ostajat eivät kiinnitä niin paljon huomiota, ja he kiirehtivät etsimään tarjouksia ja alennuksia.

Luulet, että väärennetyt sovellukset eivät ole niin suuri verkkokaupoissa tapahtuva turvallisuuteen liittyvä huolenaihe, koska niitä voi olla helppo havaita, mutta pelkästään Applen App Store on vaivannut satoja niistä.

6. Tietojen rikkomukset

Tietojen rikkominen on tietoverkkorikollisuuden luvaton pääsy verkkosivustoille (joko tietojenkalastelun, haittaohjelmien tai haavoittuvuuksien hyödyntämisen kautta). Useimmat tietosuojarikkomukset aiheuttavat jälleenmyyjille paljon taloudellisia vahinkoja, mutta todelliset uhrit ovat käyttäjät, joiden taloudelliset ja henkilökohtaiset tiedot varastetaan.

Luulet, että tietorikkomuksia ei tapahdu liian usein, mutta olit väärässä. Vuonna 2018 ilmoitettiin ennätysmäärä rikkomuksia suurilla brändeillä, kuten Adidas, Sears, Best Buy ja Ticketmaster (monien muiden joukossa)..

7. Suojaamaton (ja mahdollisesti turvattu) WiFi

Suojaamattoman WiFi-yhteyden kautta ostokset eivät ole koskaan hyvä idea. Toki, voi olla erittäin kätevää ostaa uusin mobiililaite tai vaatteet siemailemalla kahvia suosikkipaikkasi keskustassa, mutta se on myös erittäin vaarallista, jos verkkoa ei ole suojattu.

Kuinka voit tietää, onko WiFi-verkko suojattu vai ei? Yksinkertainen – jos se ei vaadi salasanaa sisäänkirjautumiseen, se ei käytä mitään salausta. Tämä tarkoittaa, että verkkoyhteyttäsi mihinkään vähittäiskaupan alustaan ​​ei ole salattu. Joten kaikki hakkerit, jotka saattavat kohdistaa WiFi-verkkoon, voivat helposti kuunnella liikennettäsi. Jos he tekevät niin, he näkevät kaikki tiedot, jotka jaat jälleenmyyjän palvelimen kanssa, kuten:

 • Luottokorttitiedot
 • Sähköpostiosoitteet
 • Sisäänkirjautumistiedot
 • Henkilökohtaiset tiedot

”Okei, joten käytän vain suojattua WiFi-verkkoa. Ongelma ratkaistu!”

Ei oikeastaan. Suojatun verkon ongelmana on, että he käyttävät WPA2: ta salausstandardina. No, kysymys on siitä, että WPA2 on todella alttiina tietoverkkohyökkäykselle, nimittäin KRACK-hyökkäykselle. WPA3: n on tarkoitus korjata ongelma, mutta vie jonkin aikaa, ennen kuin se on täysin asennettu kaikille yhteensopiville laitteille.

Hyödyllisimmät verkkokaupoissa tapahtuvat tietoturvavinkit

Käytä tehokkaita virustentorjunta- / viruksentorjuntaohjelmia

Vaikka ryhtyisit kaikkiin mahdollisiin varotoimenpiteisiin, on aina vaara, että laitteesi sattuu haittaohjelmiin tai viruksiin. Tällöin todella auttaa luotettavien virustentorjunta- ja haittaohjelmien torjuntaohjelmien asentamisessa, koska ne suojaavat tietojasi. Lisäksi tällainen ohjelma voi myös estää sinua pääsemästä vahingossa sivustoille.
Varmista vain, että et käytä ilmaisia ​​ratkaisuja. Ne eivät ole kovin luotettavia, eivätkä ehkä tarjoa sinulle mitään suojaa.

Valittavana on runsaasti viruksentorjunta- tai haittaohjelmien torjuntaohjelmien tarjoajia, mutta suosituksemme ovat Malwarebytes ja ESET.

Voi, älä sekoita haittaohjelmien / viruksentorjuntatermiin – molemmat tekevät saman asian. Virus on tietyn tyyppinen haittaohjelma.

Pidä tietoturvaohjelmisto, selain ja käyttöjärjestelmä ajan tasalla

Sinun ei pitäisi asettaa säännöllisiä päivityksiä vain eroon häiritsevistä ilmoituksista. Ne ovat itse asiassa erittäin tärkeitä, jos haluat varmistaa, että tietoturvan heikkoudet ja hyödyntämiset eivät vaaranna sinua ostoksilla Internetissä.

Esimerkiksi viimeisin tietoturvaohjelmiston päivitys (riippumatta siitä kuinka pieni se on) voisi sisältää tärkeitä tietoja, jotka auttavat ohjelmaa havaitsemaan uusia uhkia. Käyttöjärjestelmän ja selaimen päivitykset tekevät jotain vastaavaa, koska niihin liittyy usein turvallisuutta lisääviä muutoksia.

Joten kun näet päivitysilmoituksen, älä jätä sitä myöhempää käyttöä varten. Asenna se, koska se voi merkittävästi auttaa verkkokaupoissa.

Käytä VPN (Virtual Private Network)

VPN on online-palvelu, jonka avulla voit suojata yksityisyyttäsi ja tietojasi verkossa. Se piilottaa IP-osoitteesi ja suojaa online-liikennettäsi salaamalla suojaamalla sitä valvonnalta.

Vaikka VPN ei voi auttaa suojelemaan sinua kaikilta verkkokaupoissa tapahtuvista tietoturvauhista, se voi varmistaa, että et altistu suojaamattomalle WiFi-yhteydelle. Joten, voit tosiasiallisesti tehdä ostoksia verkossa ollessasi yhteydessä julkiseen WiFi-verkkoon joutumatta huolehtimaan hakkereiden salakuuntelusta viestinnässäsi.

Lisäksi VPN voi estää ostoksia tekeviä verkkosivustoja jakamasta maantieteellisiä sijaintitietojasi kolmansien osapuolien mainostajien kanssa, koska se peittää IP-osoitteesi (joka sisältää maantieteellisiä sijaintitietoja).

Suojaa online-kokemuksesi CactusVPN: llä

Jos tarvitset luotettavaa VPN-palvelua, olemme antaneet sinulle suojan. Ratkaisumme tarjoaa huippuluokan salauksen (AES, joten se on armeijan luokan), erittäin turvalliset VPN-protokollat ​​(OpenVPN, SoftEther, IKEv2) ja kirjautumattomuuden politiikan, joka suojaa kaikkea yksityisyyttäsi.

Lisäksi heitämme sisään myös DNS-vuodonsuojaus ja tappaja kytkin varmistaaksemme, että et koskaan ole alttiina Internetissä, vaikka VPN-yhteytesi putoaa. Voi, ja voit myös nauttia rajattomasta kaistanleveydestä ja nopeista takaamalla, että saat verkkokaupasta sujuvan kokemuksen.

CactusVPN-sovellus

Joten jatka ja kokeile 24-tunnin ilmaista kokeiluversiota. Luottokorttitietoja ei tarvita, ja saat pääsyn kaikkiin ominaisuuksiin. Lisäksi sinulla on 30 päivän rahat takaisin -takuumme, kun sinusta tulee CactusVPN-käyttäjä, joten siihen ei ole mitään riskejä.

Käytä aina komentosarjojen estäjiä

Komentosarjojen esto on yksinkertainen selainlaajennus, jonka avulla voit estää haitallisten komentosarjojen (Java, JavaScript tai Flash) lataamisen mihin tahansa verkkosivustoosi. Pohjimmiltaan tällainen työkalu on erittäin fiksu tapa suojata itseäsi mainosohjelmilta tai muun tyyppisiltä haittaohjelmilta tai viruksilta, jotka ovat saattaneet tartuttaa käyttämäsi verkkokaupan verkkosivuston..

Parhaat nyt käytettävät komentosarjojen estäjät ovat uBlock Origin ja uMatrix.

Käytä monikerroksista todennusta

Jos käyttämäsi verkkokauppasivustot sallivat sen, ota monitekijäinen todennus käyttöön. Yleensä pystyt käyttämään kaksikerroista todennusta, joka edellyttää kirjoitetun koodin (joka usein lähetetään mobiililaitteelle) kirjoittamisen jälkeen salasanalla kirjautumisen jälkeen..

Tällä tavoin, vaikka verkkorikollisten pitäisi jollain tapaa hankkia kirjautumistietosi joko tietosuojarikkomusten tai tietojenkalasteluviestien tai väärennettyjen verkkosivustojen kautta, sinulla on ainakin ylimääräinen tietoturvakerros, joka suojaa tilitietojasi (kuten luottokorttitunnuksesi) esimerkki).

Älä käytä maksukortteja

Luottokortit ovat yksinkertaisesti turvallisempia kuin pankkikortit. Miksi? Lähinnä siksi, että pankkikortit eivät yleensä anna sinulle vipuvaikutusta myyntiin liittyvissä riita-asioissa. Myyjän on suostuttava antamaan sinulle rahat takaisin, ja onnea siihen, jos olet tekemisissä huijareiden kanssa.

Lisäksi, jos joudut vilpillisen luottokorttitoiminnan uhriksi, et ole vastuussa siitä – niin kauan kuin ilmoitat ongelmasta ajoissa, tietysti.

Jos esimerkiksi ostot luottokortillasi jotain varjoisalta verkkosivustolta ja alat huomata outoja tapahtumia, joita et koskaan hyväksynyt, voit saada rahat takaisin, jos ilmoitat pankille ajoissa. Luonnollisesti joudut hankkimaan uuden luottokortin jotain sellaista, mutta ylimääräinen turvallisuus – verrattuna pankkikorttiin – on sen arvoinen.

Käytä tehokkaita salasanoja

Yksi hyvä tapa välttää joitain verkkokaupoissa esiintyviä turvallisuusriskejä on keksiä vahvat salasanat. Näin hakkereilla ja huijareilla ei ole helppoa rohkaista tai arvata salasanojasi ja käyttää tiliäsi ostaa tavaroita rahasi kanssa ja varastaa kaikkia yksityisiä ja henkilökohtaisia ​​tietoja, joita he voivat käyttää..

Meillä on jo perusteellinen opas turvallisen salasanan luomiseen ja myös sen suojaamiseen. Mutta jos olet kiireessä, tässä on kohokohdat:

 • Tee salasana yli 15 merkkiä pitkä.
 • Käytä välilyöntejä, jos mahdollista.
 • Kokeile suojattua salasanageneraattoria.
 • Käytä useita sanoja ja käännä ne siten, etteivät ne ole sanakirjoja.
 • Käytä numeroita ja erikoismerkkejä ja sekoita pienet ja isot kirjaimet.
 • Vältä substituutioita, kuten “0” “o”: n tai “$”: n sijasta – ne ovat liian ilmeisiä.
 • Tee todella tehokkaasta salasanasta lyhenne sanasta.

Lisäksi on hyvä käyttää luotettavaa salasananhallintaa (kuten LessPass, Bitwarden, KeePass / KeePassXC ja PSONO) kaikkien kirjautumistietojesi tallentamiseen. Se on paljon helpompaa, puhumattakaan turvallisemmasta kuin salasanan kirjoittaminen useille verkkosivustoille.

Älä jaa tarpeettomia lisätietoja

Verkkokaupoissa käytettävät verkkosivustot vaativat yleensä sinulta joitain tietoja – joko antaaksesi sinun perustaa tili tai ostaa vain ilman tiliä. Yleensä he pyytävät maksutietoja (yleensä luottokorttitietojasi) ja henkilökohtaisia ​​tietoja (esimerkiksi fyysinen osoite).

Jos verkkosivusto kysyy sinulta enemmän henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten sosiaaliturvatunnuksesi, syntymäaika, sukupuoli tai erilaiset asetukset, on parasta löytää toinen alusta. Emme sano, että se tekee verkkosivustosta automaattisesti vääriä ja haitallisia, mutta – niiden käyttöehdoista riippuen – ne saattavat jakaa kyseiset tiedot kolmansien osapuolien mainostajien kanssa vaarantaen yksityisyytesi. Lisäksi, jos mainitussa käyttöjärjestelmässä tapahtuu koskaan tietoturvahäiriöitä, kaikki nämä tiedot todennäköisesti myydään syvässä verkossa, jossa huijarit saattavat ostaa ja käyttää sitä.

Maksutietojesi suhteen paras tapa pitää se mahdollisimman yksityisenä on käyttää joko verkkosivustoja, jotka hyväksyvät kryptovaluuttoja ja PayPalia (tai jotain muuta online-maksujärjestelmää) maksuvaihtoehtoina, tai vain Cash-On-Delivery -vaihtoehtoa, joten Maksan vain, kun saat fyysisen tuotteen toimitusvälittäjältä.

Opi havaitsemaan vääriä verkkosivustoja

Jos harkitset väärennettyjen verkkosivustojen käyttöä, luottokorttitietosi ja henkilökohtaiset tietosi ovat hyviä. Joten sinun on varottava vääriä, haitallisten verkkosivustojen ilmaisimerkkejä:

 • Sivustolla on outo URL-osoite. Sen sijaan, että näkisit jotain “ebay.com”, saat “shop-at-ebay.com” tai “bestonline-shoppingstore.com”.
 • Ennen URL-palkkia ei ole vihreää riippulukon kuvaketta, eli verkkosivusto ei käytä SSL-salausta.
 • Verkkosivuston URL-osoite alkaa “http” eikä “https”.
 • Hinnat ovat erittäin alhaiset, kuten iPhone X: n myynnissä vain 100–200 dollaria, kun se yleensä maksaa noin 1 000 dollaria..
 • Yhteystiedot ovat erittäin luonnollisia. Esimerkiksi sen sijaan, että näkisit “[email protected]”, näet “[email protected]”.
 • Verkkosivun tekstikirjoitus on melko osa-arvoinen, ja siinä on useita kielioppivirheitä ja outoja sanamuotoja.
 • Verkkosivustolla on hämmentävä tuotevalikoima. Esimerkiksi, sivusto väittää myyvän vain vaatteita, mutta huomaat outoja ylimääräisiä esineitä, kuten autonosia.
 • Sivustolla on todella kamala suunnittelu ja ulkoasu.

Suosittelemme myös tämän luettelon käyttöä, joka sisältää tällä hetkellä suuren määrän vääriä verkkosivustoja.

Vältä kaikkia tietojenkalasteluyrityksiä

Jos haluat lisätietoja tietojenkalastelusta (mikä se on, kuinka sitä havaita, kuinka suojautua), tässä artikkeli, jonka kirjoitimme aiheesta.

Perusajatuksena on, ettei vastata tai poistaa tai estää saatujasi tietokalasteluviestejä, eikä paljastaa arkaluontoisia tietoja tietojenkalastelusivustoilla. Yritä myös mahdollisuuksien mukaan ottaa yhteyttä maasi viranomaisiin ilmoittaakseen tietojenkalasteluyrityksestä. Voi, älä napsauta yhtäkään sähköpostin painiketta – edes Peruuta-painiketta -, koska ne voivat saastuttaa laitteen haittaohjelmilla.

Tietojenkalasteluyrityksen merkkeihin liittyy tässä tapauksessa suurin osa yllä mainitussa osassa mainitsemistamme merkkeistä. Muita asioita, jotka saattavat viitata verkkosivustoon tai viestiin verkkokaupoissa tapahtuvaa tietojenkalasteluhuijausta ovat:

 • Viesti, joka väittää, että olet tilannut uutiskirjeen, josta et ole koskaan kuullut.
 • Sähköposti mainostaa tarjouksia, jotka ovat aivan liian hyviä ollakseen totta.
 • Tonnia varjoisia lyhennettyjä linkkejä ja näyttäviä, työntäviä CTA-painikkeita (“OSTA NYT”, “TILATA NYT” tai “HENKITÄ NYT”).
 • Verkkosivusto väittää myyvänsä aitoja, merkkituotteita ilman, että he pystyvät todistamaan olevansa akkreditoituja kumppaneita.

Kokeile ostaa mobiililaitteella työpöydän sijasta

Pidämme tätä vinkkiä viimeisenä, koska se ei ole tehokkain. Siitä huolimatta sinun pitäisi tietää, että verkkokaupoissa tekeminen mobiililaitteellasi voi olla turvallisempaa.

Miksi? Koska hyvämaineisilla jälleenmyyjillä on omat omat sovelluksensa, joita on paljon vaikeampi hyödyntää kuin verkkosivustoja. Pohjimmiltaan tietoverkkorikollisten on käytettävä erityisiä hyökkäyksiä sovelluksen vaarantamiseksi, kun taas he voivat yleensä vaarantaa verkkosivustoja, joilla on sama taktiikka.

Muista silti, että jälleenmyyjäsovellukset voivat olla huijauksia, ja jos käytät yhtä niistä, taloudelliset ja henkilökohtaiset tietosi ovat yhtä hyviä kuin menneet. Onneksi on olemassa joitain tapoja havaita vääriä sovelluksia:

 • Katso kehittäjän nimeä. Jos et ole se, jota tunnet, se on todennäköisesti väärennös. Tarkista kaksinkertaisesti myös googelmalla.
 • Tarkista verkkoartikkeleista tai jälleenmyyjän verkkosivustolta, onko ne todella käynnistäneet mobiilisovelluksen.
 • Katso, onko sovelluksen esityksessä kirjoitusvirheitä.
 • Tarkista arvostelut. Melko usein väärennetyssä sovelluksessa useita ihmisiä valittaa siitä, että se on huijaus tarkistusosassa.
 • Varo sovelluksen kuvauksessa kaikkia räikeitä lupauksia takuuseen.
 • Varmista, että sovelluksen nimeä ei ole tarkoituksella kirjoitettu väärin tai että verkkosivun oikea URL-osoite on.
 • Katso logo hyvin – varmista, että se on sama kuin jälleenmyyjä. Jos sovellus näyttää hiukan erilaiselta tai matalan resoluution / heikkolaatuiselta, sovellus voi olla väärennös.
 • Viimeiseksi näytä sovellus henkilölle, joka toimii edustajana pääkauppiaalle, ja kysy heiltä, ​​onko se todellinen vai ei.

johtopäätös

Asioiden ostaminen Internetistä on erittäin kätevää ja säästää paljon aikaa. Sinun on kuitenkin oltava tietoinen verkkokaupoissa tapahtuvista tietoturvauhista, jos et halua joutua identiteettivarkauden uhriin – tai vielä pahempaan. Asiat, kuten mainosohjelmat, väärennetyt verkkosivustot ja sovellukset, salaamattomat alustat, tietorikkomukset ja WiFi voivat aina altistaa sinut verkkorikollisille..

Onneksi voit tehdä joitain asioita, jotta voit välttää verkkokaupoissa tapahtuvat turvallisuusriskit. Jos sinulla ei ole aikaa lukea niitä kaikkia, tässä on yhteenveto:

 • Käytä luotettavia virustentorjuntaohjelmia.
 • Käytä VPN (Virtual Private Network).
 • Pidä käyttöjärjestelmäsi, tietoturvaohjelmistosi ja selaimesi ajan tasalla.
 • Käytä komentosarjojen estäjiä.
 • Älä ole vuorovaikutuksessa tietojenkalastelusähköpostiviestien ja viestien kanssa.
 • Älä jaa liikaa tietoa vähittäiskaupan verkkosivustojen kanssa.
 • Luo vahvat salasanat kaikille tileille.
 • Käytä luottokortteja pankkikorttien sijaan.
 • Vältä vääriä verkkosivustoja ja sovelluksia, kuten rutto.
 • Kokeile tehdä ostoksia verkossa mobiililaitteella työpöydän sijaan.
 • Ota kaikkien tekijöiden todennus käyttöön kaikilla tileillä.
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map