VPN-historia ja VPN-tekniikan tulevaisuus |


Ennen kuin aloitamme keskustelua VPN-historiasta, tutkitaan kuitenkin nopeasti, mikä VPN on oikeasti, jotta väärinkäsityksiä tai sekaannuksia syntyy.

Mikä on VPN?

VPN on Virtual Private Network, ja se on palvelu, joka käyttää erilaisia ​​tunnelointiprotokollia verkkoyhteyksien salaamiseen ja piilottaa käyttäjän IP-osoitteet antaa ihmisille mahdollisuuden ohittaa maantieteelliset lohkot ja nauttia turvallisesta selaamisesta. Jos haluat tietää enemmän VPN-palveluista, tutustu syvälliseen oppaaseemme.

VPN-tekniikan ja -palvelujen historia

Milloin VPN keksittiin ja kuka keksi VPN-tekniikan?

VPN: n historia alkaa vuonna 1996, kun Microsoftin työntekijä (useimpien lähteiden mukaan Gurdeep Singh-Pall) aloitti vertaisverkon tunnelointiprotokollan (Verta to Peer Tunneling Protocol) kehittämisen. Vuonna 1999 eritelmä julkaistiin. Ajan myötä VPN: t ja tämän tekniikan taustalla oleva käsite ovat muuttuneet dramaattisesti.

Suuret yritykset – VPN-historian lähtökohta

Alun perin vain suuret yritykset ja organisaatiot kehittivät VPN-tekniikkaa omiin tavoitteisiinsa, eikä sitä ollut tarkoitettu keskimääräisille online-käyttäjille. Yritykset tarvitsivat turvallista ja yksityistä menetelmää kommunikaation ja tiedostojen jakamisen mahdollistamiseksi eri toimistojen välillä ja työntekijöiden pääsyn tärkeisiin tiedostoihin etäyhteyden kautta ilman riskiä, ​​että luvattomat käyttäjät varastavat arkaluontoisia tietoja..

No, siellä VPN: t tulivat peliin. He tarjosivat työntekijöille pääsyn yksityiseen yritysverkkoon, jolloin he pystyivät tarkastelemaan yritystietoja mistä päin maailmaa tahansa kuin toimistossa ollessaan..

Ajan myötä tehokkaampia salausstandardeja alettiin ottaa käyttöön liiketoiminnan viestinnän turvaamiseksi edelleen.

Kaikille Internet-käyttäjille tarkoitetut virtuaaliset yksityiset verkot – seuraava vaihe

VPN-verkot eivät pysyneet kauan yksinoikeudella liiketoiminnan työkaluina. Ei kulunut kauaa, kun ihmiset huomasivat, että jopa tavallinen online-käyttäjäsi voi hyötyä VPN: n tarjoamista eduista. Melko pian kolmansien osapuolien VPN-palveluntarjoajat (kuten CactusVPN) ilmestyivät markkinoille tarjoamaan tätä tekniikkaa kuluttajille.

Internetin kehitys sai aikaan upeaa uskomattoman kehityksen, mutta alttiina myös verkkokäyttäjät Internet-sensuurille, hakkeriuhille, tiedon louhinnalle ja mainosten roskapostin saamiselle. Kaikki tämä auttoi nuoria VPN-markkinoita kasvamaan, kun yhä useammat ihmiset tajusivat VPN: ien käytön olevan yksi harvoista asioista, joita he voivat tehdä suojellakseen yksityisyyttään Internetissä..

Miksi VPN-palveluntarjoajista tulee niin suosittuja

 • Wikileaksin ja Edward Snowdenin vuotojen kaltaiset tietosuojaskandaalit alkoivat saada ihmiset yhä enemmän tietoisiksi omista online-tietosuojaoikeuksistaan ​​ja tapaan, jolla valtion virastot, Internet-palveluntarjoajat ja yritykset väärinkäyttävät heitä..
 • Netflixin, BBC iPlayerin, NOW TV: n ja Hulun kaltaiset alustat syntyivät ja tarjosivat verkkokäyttäjille pääsyn tonneille tilauksellista videosisältöä, mutta rajoittivat sitä myös maantieteellisesti samaan aikaan, jotta kaikki eivät voisi nauttia siitä. Ihmiset ympäri maailmaa alkoivat käyttää VPN-palveluita avatakseen ja pääsemään tällaisille sisältöalustoille.
 • Joissakin maissa ja alueilla, kuten Venäjällä, Kiinassa ja Lähi-idässä, on tiukat Internetin käyttöpolitiikat, ja sen vuoksi ne sensuroivat paljon verkkosisältöä. VPN-palvelut ovat auttaneet online-käyttäjiä tällaisissa maissa ja alueilla viime vuosina kiertämään kohtuuttomia rajoituksia.
 • Verkkorikolliset hyökkäykset ja WiFi-haavoittuvuudet ovat tehneet Internetin käyttäjistä tietoisempia siitä, kuinka heidän henkilökohtaisten tietojensa vaarassa on, kun he käyttävät verkkoa suojaamattomissa verkoissa eivätkä ryhty ylimääräisiin tietoturvatoimenpiteisiin.

Tarvitsetko luotettavan VPN: n? CactusVPN on saanut sinut kattamaan!

VPN-palvelumme on enemmän kuin kykenevä suojaamaan online-identiteettiasi. Käytämme alan johtavaa AES-salausta kaiken tietosi ja Internet-liikenteen suojaamiseksi pitämään selailukokemuksesi niin kuin sen pitäisi olla – turvallinen ja yksityinen.

Lisäksi nopea palvelimemme käyttävät jaettua IP-tekniikkaa, eli palvelimien IP-osoitteiden jäljittäminen sinulle ei ole mahdollista.

Ja älä huolestu – emme kirjaa mitään tietojasi. Meillä on tiukat kieltäytymiskäytännöt. Voi, CactusVPN on varustettu myös Killswitchilla varmistaaksesi, että online-identiteettiäsi ei koskaan paljasteta – edes silloin, kun kohtaat liitettävyysongelmia.

CactusVPN-sovellus

Etkö ole vielä vakuuttunut? Ei hätää – tarjoamme ilmaisen 24 tunnin kokeilun, joten voit tarkistaa, vastaako VPN-palvelumme kaikkia tarpeitasi ennen tilauksen hakemista. Ja vaikka olet valinnut suunnitelman, saat silti 30 päivän rahat takaisin -takuumme.

VPN-palveluiden tulevaisuus

VPN-verkot tulevat yhä yleisemmiksi seuraavien vuosien aikana. Laskelmiemme perusteella olisi täysin mahdollista nähdä jokainen VPN-verkkopäyttäjä aina, kun selailee verkkoa tulevaisuudessa – kyllä, jopa vähemmän kehittyneiden maiden käyttäjät (kun otetaan huomioon, että VPN voi maksaa nykyään missä tahansa 5–10 dollaria) kuukaudessa).

VPN: n tulevaisuus

Ja emme ole vain spekuloivia. Tutkimuksen mukaan VPN-käyttäjien määrä on kasvanut huomattavasti viimeisen kahden vuoden aikana. Kasvua oli tosiasiassa 165% vuosina 2016–2018. Vielä mielenkiintoisempia, vähemmän kehittyneet maat ovat VPN-verkkojen tärkeimmät markkinat verrattuna ensimmäisen maailman maihin, kuten Yhdysvaltoihin, Australiaan, Iso-Britanniaan tai Saksaan..

Samat tiedot osoittavat, että noin 5% Internetin käyttäjistä käyttää VPN: ää päivittäin. Verkkokäyttäjien kokonaismäärä on tällä hetkellä noin 3,58 miljardia, joten noin 1,79 miljardia ihmistä käyttää päivittäin VPN: ää..

Voidaan turvallisesti sanoa, että lukumäärä kasvaa jatkossakin, kun yhä useammat ihmiset huomaavat, kuinka hyödyllisiä VPN: t todella ovat ja mitkä valtavat uhat ovat valtion sensuuria ja tietosuojarikkomuksia..

Mitä tulee itse VPN-tekniikan tulevaisuuteen, alan asiantuntijat odottavat uutta kehitystä, kuten:

 • Avoimen lähdekoodin projektit
 • Protokollan hämärtäminen
 • Anonyymi tokenoitu todennus
 • Keskitytään verkon käytön hallintaan
 • Monitekijäinen todennus
 • Täydellinen VPN-asiakasautomaatio

Kuinka näet VPN-verkkojen tulevaisuuden??

Vaikka tutkimuksemme onnistui osoittamaan meille näkemyksen siitä, mitä tulevaisuus voi varastossa meille VPN-yhteyksissä, olemme kiinnostuneita kuulemaan myös mielipiteesi tästä aiheesta. Joten voit vapaasti antaa meille – ja muille lukijoillemme – tietää, kuinka luulet VPN: ien muuttuvan lähitulevaisuudessa tai kauas.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map