VPN-portin edelleenlähetys (kaikki mitä sinun tarvitsee tietää)


Mikä on satama?

Portti on protokollalle osoitettu määrätty numero, joka on joukko komentoja ja sääntöjä, jotka hallitsevat datan lähettämistä ja vastaanottamista verkossa. Esimerkki tästä on portti 443, joka on osoitettu kaikelle tiedolle, joka siirretään HTTPS: n kautta.

Porttinumero toimii kuin langaton kanava, ja se estää mahdolliset ristiriidat eri protokollien välillä. Porttinumerot ovat myös välttämättömiä verkon turvallisuudelle, koska portin estäminen estää myös tietyn verkon protokollan.

Mikä on sataman huolinta?

Portin edelleenlähetys (kutsutaan myös portin kartoitukseksi) on menetelmä tietokoneporttien ohjaamiseksi lähiverkon ja etälaitteiden välillä. Tämä tekniikka on yleensä hyödyllinen pääsyyn Internetiin kytkettyihin laitteisiin ja palveluihin etäyhteydellä.

Satamansiirtoa on yleensä käytettävä reitittimen rinnalla, koska mainittu reititin käyttää todennäköisesti NAT: ää (Network Address Translation) – prosessia, joka muuntaa paikallisen verkon laitteiden yksittäiset IP-osoitteet yhdeksi IP-osoitteeksi, mikä mahdollistaa pääasiassa reitittimeen kytkettyjen laitteiden, joilla on omat verkko-osoitteensa (kuten kannettava tietokone tai pelikonsoli) Internet-yhteyden muodostamiseksi Internet-palveluntarjoajan sinulle osoittamalla IP: llä.

Tässä yhteydessä portin edelleenlähetys – joka on kulissien takana oleva prosessi – sieppaa tietyn IP: n (tässä tapauksessa NAT: n kautta hankitut IP-osoitteet) suuntaavan tiedon ja liikenteen ja ohjaa sen toiseen IP-osoitteeseen ( laite, johon haluat esimerkiksi etäkäytön).

Kuinka sataman huolinta toimii?

Kun pyyntö on lähetettävä verkon välityksellä, luodaan tietopaketit, jotka sisältävät mainittua pyyntöä koskevat tiedot, ja ne lähetetään Internetin välityksellä. Erilaisten tietojen joukossa nuo paketit sisältävät tietoja tietokoneen tai laitteen määräpaikasta.

Normaalisti datapaketin otsikko analysoidaan verkkoreitittimellä. Myöhemmin paketti lähetetään määränpäähän, joka on otsikossa.

Portin edelleenlähetysten avulla sieppaussovellus (esimerkiksi esimerkiksi VPN-asiakas) tarkistaa datapaketin otsikon, näkee määränpään ja kirjoittaa sitten otsikosta löydetyt tiedot uudelleen. Sitten datapaketti lähetetään äskettäin määritettyyn kohteeseen. VPN: n tapauksessa uusi kohde on yleensä yksi VPN-palveluntarjoajan käyttämistä palvelimista.

Miksi jotkut VPN-palveluntarjoajat tarjoavat VPN-porttien edelleenlähetystä?

Monet VPN-palveluntarjoajat käyttävät NAT-palomuuria suojatakseen käyttäjiään saapuvilta yhteyksiltä, ​​jotka saattavat olla haitallisia. Vaikka se on hyödyllistä, se voi joskus aiheuttaa ongelmia estämällä saapuvat yhteydet, joita käyttäjät todella haluavat.

Esimerkiksi NAT-palomuuri voi mahdollisesti häiritä torrentia. Miten? No, kaiken on tehtävä “siemennys” -toiminnassa – tulevien yhteyksien hyväksyminen muilta käyttäjiltä, ​​jotka haluavat ladata tiedoston omaan torrent-asiakkaaseesi. Siemennystä kutsutaan myös torrentin latausnopeuteen vaikuttavaksi, ja kaikkien on välttämätöntä pystyä lataamaan torrentti.

NAT-palomuuri voi estää muita P2P-käyttäjiä aloittamasta ei-toivottuja yhteyksiä asiakkaaseesi ja estämään sinut siemenemästä.

Jos VPN-palveluntarjoaja tarjoaa kuitenkin portin edelleenlähetystä, asiakas uudelleenohjaa saapuvat yhteydet varmistaen, että ne ohittavat NAT-palomuurin.

Onko VPN-portin edelleenlähetys välttämätöntä torrentia varten?

Ei oikeastaan. Porttien edelleenlähetysten puute ei normaalisti häiritse latausnopeutta. Latausnopeutesi saattavat joskus osua, mutta saatat silti pystyä siemenemään tietyissä tilanteissa. Jos et välitä osallistumisesta latausasteeseen ja haluat vain ladata tiedoston, VPN-portin edelleenlähetystä ei tarvita.

Ainoa tapa portin edelleenlähettäminen olisi pakollista torrentia varten on, jos jokainen Swarmin käyttäjä (kaikki torrentin lataavat ja lähettävät käyttäjät) olisi NAT-palomuurin takana.

Onko sataman huolinta turvallinen?

Yrittäminen reitittää manuaalisesti tarjoamaan portin edelleenlähetys voi olla hieman ongelmallista. Miksi? Koska online-viestintäsi ei todennäköisesti ole yhtä turvallista kuin luulet heidän olevan.

Mikä on haittaohjelma?

Reitittimen porttien edelleenlähettäminen voi paljastaa sinut useille haavoittuvuuksille, joita verkkorikolliset ja haittaohjelmat voivat hyödyntää, jos et ryhdy asianmukaisiin turvatoimiin – varsinkin jos jätät portin avoimeksi etäkäyttöä varten.

Toisaalta VPN-portin edelleenlähetys on yleensä melko turvallinen, koska portin edelleenlähetys tapahtuu VPN-palveluntarjoajan puolella, ei sinun. Lisäksi VPN: n salaus suojaa edelleen yhteytesi.

Meidän on kuitenkin mainittava yksi asia – vuonna 2015 havaittiin, että VPN-palveluntarjoajat, jotka tarjosivat VPN-portin edelleenlähetystä, olivat tosiasiassa haavoittuvia (nimeltään “Port Fail”), jotka saattavat mahdollisesti paljastaa VPN-käyttäjien todelliset IP-osoitteet. Onneksi haavoittuvuus on helppo estää, vaikka ei ole takeita siitä, että kaikki satamansiirtoa tarjoavat VPN-palveluntarjoajat ovat ryhtyneet tarvittaviin toimenpiteisiin viime vuosina.

Tietysti, jos käytät VPN-palveluntarjoajaa, joka ei tarjoa VPN-portin edelleenlähetystä, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että portti epäonnistuu mahdollisesti vuotamalla IP-osoitteesi verkossa.

Tarvitsetko suojatun VPN-palvelun?

Jos etsit tapaa suojata henkilökohtaisia ​​tietojasi ja verkkoliikennettäsi verkossa, olemme saaneet sinut suojaamaan. CactusVPN tarjoaa huippuluokan AES-salauksen, jopa 6 valittavaa VPN-protokollaa, rajaton kaistanleveys ja kustannustehokkaat tilaukset.

Lisäksi 9 yli 25 nopeasta palvelimestamme tarjoaa torrentin tukea, ja tarjoamme ilmaisen 24 tunnin kokeilun ja 30 päivän rahat takaisin -takuun..

Bottom Line – Mikä on VPN-portin edelleenlähetys?

VPN-portin edelleenlähetys on tapa NAT-palomuureja sisältäville VPN-palveluntarjoajille sieppata ei-haitalliset yhteydet, joita VPN-käyttäjät voivat haluta (kuten torrenttiyhteydet), jotka palomuuri suodattaisi muuten pois, ja muokata datapaketin otsikossa löydettyä kohtaa auttaakseen niitä yhteydet ohittavat NAT-palomuurin.

Sinun tulisi kuitenkin tietää, että VPN-portin edelleenlähetys ei ole pakollista P2P: lle. Se on tarpeen vain, jos haluat varmistaa, että sinulla on suuri kylvönopeus, tai jos jokainen torrentin lataava / siementävä henkilö on NAT-palomuurin takana (mikä ei ole kovin todennäköinen skenaario).

Lisäksi on vaikea sanoa, onko VPN-porttisiirtoa tarjoava palveluntarjoaja ryhtynyt turvatoimenpiteisiin sataman epäonnistumisen hyökkäyksen estämiseksi (haavoittuvuus, joka voi vuotaa todellisen IP-osoitteesi, kun olet yhteydessä VPN-verkkoon).

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map