Cara Mendapatkan Larangan Dari Omegle


Omegle salah satu laman web sembang komuniti teratas di dunia, yang membolehkan pengguna memulakan perbualan dengan sesiapa sahaja di seluruh dunia. Yang paling penting, ia percuma.

Dalam panduan ini, kami akan melihat bagaimana anda dapat melepaskan diri dari Omegle sekiranya anda tersingkir dari laman web ini. Sudah tentu, setiap orang mempunyai sisi yang pelik, tetapi perlu berhati-hati agar anda tidak melakukan perkara yang membuat anda dilarang di laman web ini.

Oleh itu, kami ingin menyebutkan bahawa admin Omegle telah diketahui mengusir pengguna dari platform secara rawak. Oleh itu, anda mungkin tidak mengetahui sebab mengapa anda dilarang.

Jadi apa yang harus anda lakukan apabila anda mengetahui bahawa Omegle telah melarang anda? Menurut pengalaman kami, cara terbaik untuk tidak dilarang dari Omegle (dan mana-mana bilik sembangnya) adalah dengan menggunakan VPN atau Rangkaian Peribadi Maya.

gambar omegle

Sekiranya anda mempunyai bahagian itu, anda sudah bersedia untuk belajar bagaimana untuk mendapatkan larangan dari Omeagle.

Perkara mengenai Omegle melarang orang adalah bahawa mereka memerlukan alamat IP mereka. Tanpa menjejaki alamat IP anda, Omegle tidak dapat mengetahui siapa anda.

Mereka tidak dapat membuang anda jika anda menggunakan perkhidmatan VPN untuk mengubah alamat IP anda.

Itulah sebabnya cara termudah dan terbaik untuk tidak dilarang dari Omegle adalah dengan menggunakan VPN dan menukar alamat IP komputer anda. Sekiranya anda tidak tahu bagaimana melakukannya, jangan risau – kami mempunyai banyak butiran mengenai cara menyekat akses ke alamat IP anda.

Buat masa ini, anda harus tahu bahawa Rangkaian Peribadi Maya adalah perkhidmatan yang menjaga semua perkara yang perlu anda lakukan untuk menukar alamat IP anda.

Yang mesti anda buat hanyalah mendaftar ke perkhidmatan VPN, memuat turun / memasang aplikasi VPN, melancarkannya, kemudian menyambung ke pelayan VPN pilihan anda.

Sebilangan besar penyedia perkhidmatan VPN yang baik dilengkapi dengan polisi jaminan pengembalian wang 30 hari.

Dengan cara ini, anda tidak perlu mengambil risiko semasa mendaftar VPN kerana perkhidmatan ini akan mengembalikan wang anda jika anda tidak menyukainya.

Mengapa Omegle Melarang Pengguna

Omegle dikenali pengguna senarai hitam dari laman web secara berkala. Ini adalah sebab mengapa orang dilarang dari Omegle:

Anda Melanggar Satu atau Lebih Terma dan Syarat Omegle

Hanya kerana Omegle adalah perkhidmatan sembang dalam talian percuma tidak bermaksud anda bebas melakukan sesuka hati. Terdapat pasukan di belakang Omegle yang menjaga segala sesuatu. Mari kita bongkar sedikit.

Pada amnya, anda boleh menggunakan perkhidmatan seperti Omegle tanpa masalah. Walau bagaimanapun, beberapa tindakan boleh memaksa Omegle menyenaraihitamkan anda dari laman web ini. Sebilangan tindakan tersebut menyalahgunakan pengguna lain, menghantar spam ke pelbagai ruang sembang dan menyiarkan kandungan yang tidak sesuai untuk kanak-kanak.

Pengguna Omegle juga tidak dapat memainkan musik berhak cipta dalam video mereka.

Pentadbir Omegle boleh dan menendang orang dari platform berdasarkan apa yang pengguna lain katakan mengenai mereka.

logo yang dilarang

Sekiranya orang mula mengadu tentang pengguna Omegle tertentu, pengguna tersebut mungkin dilarang. Omegle sendiri tidak perlu membuat anda melanggar terma dan syarat platform.

Walaupun pengguna lain menangkap anda dan melaporkannya kepada penyederhana laman web ini, anda boleh membuang larangan anda. Itu jelas bererti banyak bergantung pada penilaian moderator kes anda.

Perkara lain yang harus anda ingat di sini ialah anda tidak boleh memulakan perbualan bertema dewasa dengan sesiapa sahaja di platform ini.

Sekiranya anda mahu melakukannya, Omegle mempunyai bahagian khas di laman web mereka. Sekiranya pentadbir mendapati bahawa anda tidak mematuhi peraturan 18+ platform mereka, mereka pasti akan melarang anda.

Seseorang Melapor Anda atas Sebab Lain

Terlepas dari terma dan syarat, jika anda melihat sesuatu yang disinggung oleh pengguna lain dan pengguna melaporkan anda, maka pentadbiran Omegle berhak untuk terlibat dan menyenaraihitamkan anda.

Laporan sedemikian membawa kepada larangan yang sangat cepat, jadi berjaga-jaga untuk tidak mengatakan apa-apa yang terlintas di kepala anda pada waktu tertentu.

Moderator di platform ini diketahui menghabiskan banyak masa untuk melihat laporan dan mengesahkan tingkah laku buruk di pihak pengguna laman web ini..

Sudah tentu, ada yang percaya bahawa moderator Omegle terlalu murah hati ketika melarang orang di laman web ini.

Kami telah membaca mengenai kes-kes yang tidak disiasat oleh pihak pentadbiran sebelum melarang pengguna tertentu.

Tetapi sebenarnya tidak penting apa yang anda bicarakan.

Sekiranya orang yang anda ajak bicara memahami bahawa anda mengatakan sesuatu yang menyakitkan mereka dan mereka melaporkan anda, Omegle boleh menyenaraihitamkan anda walaupun anda tidak pernah melanggar syarat dan ketentuan platform.

Oleh itu, apakah perkara yang tidak wajar yang harus anda elakkan daripada dibincangkan di Omegle?

Baiklah, kami telah menyatakan bahawa anda harus membaca halaman terma dan syarat untuk mengetahui kedudukan rasmi platform mengenai jenis kandungan yang biasanya dibenarkan di laman web ini..

Selalunya, anda akan mendapati bahawa apa sahaja yang dianggap tidak sesuai oleh pentadbir adalah subjektif. Apa yang perlu anda lakukan? Tindakan terbaik adalah memastikan anda menghormati semua orang di platform.

Pengguna Omegle Tidak Mahu Bercakap dengan Anda

Semakin banyak pengguna Omegle membuang anda dari skrin mereka, semakin banyak Omegle akan mengambil perhatian. Sekiranya moderator mengatakan bahawa terlalu banyak pengguna Omegle telah membatalkan sesi sembang dengan anda, mereka akan menganggapnya sebagai tanda bahawa anda mungkin bukan anggota rangkaian. Apa yang kami dapati adalah bahawa anda tidak perlu dibuang banyak untuk dilarang.

Pada akhirnya, ini semua mengenai moderator yang hadir pada waktu tertentu, tetapi jika jumlah orang yang menjatuhkan anda lebih besar daripada jumlah orang yang menerima sambungan anda, maka itu adalah masalah.

Moderator bukan satu-satunya yang memburu pengguna Omegle yang cuba menimbulkan masalah di platform. Beberapa algoritma telah dilatih untuk mengetahui pengguna mana yang mungkin menimbulkan masalah. Sekiranya anda troll, algoritma akan menangkap anda dan kemudian menyenaraihitamkan anda.

Nota:

Bagi mereka yang tidak tahu apa itu troll: Secara sederhana, “troll” adalah pengguna yang motif utamanya adalah untuk mengganggu orang lain di platform tertentu.

Tidak ada keraguan bahawa moderator laman web ini mempunyai tugas yang sukar untuk memastikan Omegle tetap menjadi platform yang selamat untuk orang yang ingin memulakan perbualan dengan orang asing dari seluruh dunia.

Kami tidak pasti jika ini adalah cara yang harus dijalankan kerana tidak ada cara untuk menjamin bahawa pengguna Omegle tidak akan terdedah kepada bahan tidak senonoh di platform. Tetapi mungkin tidak menjadi masalah.

Omegle adalah platform sosial dalam talian, dan jika anda tidak mahir bersosial di internet, maka mungkin anda lebih suka tidak menggunakan platform media sosial seperti Omegle.

Pada catatan itu, kita juga harus menyebutkan di sini bahawa peraturan “terlalu banyak tetes” juga berlaku. Sekiranya moderator dan algoritma platform melihat bahawa anda menurunkan terlalu banyak pengguna terlalu kerap dan terlalu cepat, mereka akan memahami bahawa anda tidak mahu berkomunikasi atau memberikan kepada platform.

Tindakan sedemikian juga memberi kesan kepada Omegle bahawa anda hanya berada di sana untuk mengintip orang yang benar-benar ingin bercakap dengan orang asing.

Larangan Omegle: Berapa lama tempohnya?

papan kekunci dilarangTidak ada tempoh tetap. Sebahagian besarnya bergantung kepada mengapa moderator merasa perlu melarang anda. Secara umum, larangan boleh berbeza dari satu minggu hingga seperempat tahun.

Tidak jelas berapa hari anda tidak perlu pergi ke laman web ini untuk membuang larangan anda. Perkara terpenting yang dapat anda lakukan dalam kes seperti ini adalah memberi perhatian kepada jenis tingkah laku yang tidak dianjurkan oleh laman web tersebut. Jangan spam, jangan gunakan penghinaan rasis dan jangan siarkan kandungan NSFW.

Amaran:

Sekiranya anda tidak menjauhi jenis tingkah laku ini, Omegle boleh melarang anda secara kekal.

Tetapi cukup mengenai keburukan yang dapat dilakukan oleh Omegle terhadap pengalaman berbual dalam talian anda. Mari kita bincangkan penyelesaian yang boleh anda gunakan sekarang untuk menghilangkan larangan Omegle anda.

Cara Teratas untuk Menghilangkan Larangan Anda dari Omegle

Hanya Tunggu

Walaupun mungkin menyusahkan dan mengecewakan, kadang-kadang yang harus anda lakukan adalah tunggu beberapa hari untuk melihat larangan anda dibatalkan.

Tempoh larangan itu mungkin bergantung kepada keperitan kesalahan anda. Kadang-kadang anda akan dilarang secara automatik dalam seminggu sementara waktu lain anda mungkin terpaksa menunggu enam bulan atau selama-lamanya.

Perkara paling senang dilakukan ialah terus periksa laman web Omegle.

Sekiranya anda dapat mengakses laman web ini sama sekali, larangan anda mungkin telah dicabut. Sekiranya tidak, teruskan membaca.

Terdapat beberapa perkara yang dapat memperpanjang tempoh larangan anda dengan ketara. Pertama, jika moderator Omegle melihat mereka telah melarang anda lebih dari satu kali atau mereka melarang anda kerana sesuatu yang dianggap sangat menyakitkan oleh platform, mereka mungkin akan memperpanjang tempoh larangan Omegle anda (kepada jumlah masa yang mungkin tidak terhad).

Kadang-kadang anda akan mendapati bahawa anda telah dilarang dari Omegle tanpa alasan yang jelas.

Ini sangat penting:

Seperti yang disarankan di atas, adalah idea yang baik untuk memeriksa bahagian terma dan syarat di laman web Omegle untuk memastikan anda tidak sengaja melakukan sesuatu yang melanggar peraturan platform..

Pergi ke laman web rasmi, www.omegle.com, dan kemudian tatal ke bawah ke bahagian bawah halaman. Di sinilah anda dapat membaca lebih banyak maklumat mengenai terma dan syarat perkhidmatan.

Cuba Ubah Rangkaian Anda

Kadang kala jika anda hanya menukar rangkaian, anda boleh membuang larangan anda. Omegle kemungkinan besar melarang orang dengan melarang alamat IP rangkaian WiFi rumah mereka, jadi yang perlu anda lakukan untuk tidak dilarang adalah sambungkan ke rangkaian WiFi yang berbeza dan menggunakan alamat IP baru mereka untuk mengakses Omegle.

Sudah tentu, ini tidak mungkin dilakukan sekiranya anda tidak mempunyai rangkaian WiFi lain dalam jangkauan.

telefon dengan rantai

Anda sentiasa boleh menggerakkan komputer anda ke sambungan WiFi yang lain. Beberapa contoh praktikal termasuk pergi ke perpustakaan, rumah rakan atau bahkan kedai kopi tempatan (anda mungkin perlu membayar kopi untuk mengakses WiFi). Bergantung pada tempat tinggal anda, anda mungkin juga mempunyai akses ke kafe permainan yang menawarkan sambungan rangkaian WiFi percuma.

Dengan itu, kami menasihatkan agar anda tidak melakukan sembang video semasa anda berada di tempat awam.

Ini adalah pendekatan yang lebih baik bahawa apabila anda mengakses Omegle dari rangkaian yang lain, pastikan anda berada di kawasan peribadi atau sekurang-kurangnya pastikan tidak ada orang lain yang dapat mengintip layar anda. Selain itu, anda mungkin tidak mahu menggunakan rangkaian WiFi awam kerana banyak yang tidak diamankan dengan betul.

Tukar Alamat IP Anda

Anda mungkin mempunyai modem kabel atau sambungan DSL. Kemungkinan besar, penyedia perkhidmatan internet anda secara automatik akan memberikan anda alamat IP dinamik.

Ini bermaksud alamat IP modem anda akan berubah secara automatik apabila berlalunya waktu tertentu. Inilah yang dipanggil ISP sebagai penyegaran (pengguna diberi alamat IP baru).

Tindakan ini kadangkala membuat anda tidak dilarang dari Omegle. Awak boleh mulakan semula modem anda beberapa kali untuk mempercepat proses perubahan.

Cara lain untuk menukar alamat IP anda adalah dengan menggunakan VPN — kami akan membahasnya dengan lebih mendalam kemudian dalam panduan ini.

Turun dari Omegle: Cari Platform Sembang Dalam Talian Lain

Anda selalu boleh cuba perkhidmatan berbual lain jika anda telah dilarang dari Omegle. Beberapa alternatif Omegle yang paling terkenal adalah:

 1. Tinychat
 2. Chatrandom
 3. Sembang

Gunakan Perkhidmatan Proksi

Terdapat banyak perkhidmatan proksi percuma yang dapat memberi anda akses ke Omegle. Cari sahaja dalam talian.

Perlu diingat bahawa sebahagian besar perkhidmatan proksi sudah dilarang oleh Omegle. Cubalah perkhidmatan proksi percuma sebelum mendaftar untuk mendapatkan perkhidmatan premium.

Berikut adalah beberapa pilihan:

 1. Megaproxy
 2. PenapisBypass
 3. Buku VPN

# 1 Cara Mendapatkan Larangan di Omegle: Gunakan VPN

Tetapi tidak hanya VPN apa pun (Virtual Private Network). Kami mahu anda mendaftar untuk perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai (tidak mendedahkan data anda) dan cepat (anda tidak mahu memutuskan hubungan dan buffering sepanjang masa ketika berbual).

Perkhidmatan VPN melakukan pekerjaan yang hebat untuk menutupi alamat IP pengguna.

Mereka melakukannya dengan mengubah arah lalu lintas internet pengguna melalui pelayan VPN mereka sendiri yang terletak di negara pilihan pengguna. Setelah anda menyambung ke pelayan VPN, Omegle hanya akan melihat anda sebagai pelanggan dari negara baru.

Mereka tidak akan tahu bahawa anda menggunakan rangkaian rumah yang sama seperti sebelumnya.

Salah satu sebab mengapa kami mencadangkan untuk mendaftar ke perkhidmatan VPN yang cepat adalah kerana kebanyakan VPN melambatkan sambungan anda kerana cara mereka beroperasi. Oleh itu, jika anda mendaftar untuk VPN yang perlahan, anda mungkin kecewa apabila sembang video anda tidak berfungsi.

NordVPN adalah salah satu penyedia perkhidmatan VPN terbaik di pasaran sekarang. Terdapat beberapa VPN baik lain yang tersedia juga, seperti ExpressVPN dan CyberGhost.

Perkhidmatan VPN premium akan mengenakan sejumlah kecil wang kepada anda setiap bulan atau tahunan.

Anda boleh mencuba perkhidmatan ini secara percuma untuk melihat sama ada anda menyukainya. NordVPN, ExpressVPN dan CyberGhost semuanya menawarkan tempoh percubaan percuma untuk pelanggan baru. Sekiranya anda mendaftar dengan perkhidmatan VPN cukup lama, anda juga boleh mendapat potongan harga yang lumayan.

Nota:

Pastikan untuk menguji perkhidmatan Rangkaian Peribadi Maya anda dengan Omegle pada hari anda mendaftar untuknya. Sekiranya VPN anda tidak berfungsi dengan Omegle, maka manfaatkan jaminan wang dikembalikan dan minta bayaran balik.

Panduan Langkah demi Langkah: Cara Menggunakan VPN untuk Tidak Diblokir di Omegle

 1. Daftar untuk mendapatkan VPN yang bagus. Klik di sini untuk senarai perkhidmatan VPN teratas.
 2. Pasang aplikasi VPN dari laman web VPN yang anda daftarkan dan lancarkan aplikasi tersebut.
 3. Sambungkan ke pelayan VPN jarak jauh untuk menukar alamat IP anda ke alamat IP baru.
 4. Akses omegle.com dengan alamat IP baru anda.

Soalan Lazim

Berapa lama masa yang diperlukan untuk mendapatkan larangan dari Omegle?

Di mana sahaja dari beberapa hari hingga selamanya. Atau gunakan VPN untuk langsung tidak dilarang.

Berapa lama larangan Omegle berlangsung?

Bergantung pada tahap kesalahan anda, dari seminggu hingga enam bulan. Inilah yang kita ketahui pada tahun 2020.

Bagaimana saya boleh dilarang dari OmeTV?

Dengan menggunakan perkhidmatan VPN atau proksi untuk menukar alamat IP anda ke alamat IP baru.

Adakah Omegle melapor kepada polis?

Sekiranya anda melakukan sesuatu yang haram, maka ya. Baca dasar privasi Omegle di sini.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map