Enjin Carian Peribadi Terbaik Untuk Kekal Tanpa Nama


Enjin carian adalah salah satu inovasi terbesar dalam dunia internet. Mereka memberi anda maklumat yang anda perlukan dalam masa beberapa saat. Mereka adalah program berkod yang menjadikannya pintu terbuka untuk serangan siber. Anda perlu menggunakan enjin carian tanpa nama jika anda menjaga privasi anda.

Enjin carian yang bertajuk popular di zaman ini tidak mesra dengan anda. Sebab di sebalik ini ialah mereka menyimpan catatan sejarah, pilihan, metadata dan masa pengguna mereka. Pasti, orang yang tidak sedar akan tidak mahu ada orang yang memegang wewenang itu.

Enjin carian peribadi terbaik diperkenalkan untuk menyediakan platform di mana pengguna dapat memperoleh maklumat dengan selamat. Pengguna internet memasuki pertanyaan di bar carian tanpa nama tanpa rasa takut untuk dikesan. Enjin carian ini tidak menyimpan sejarah pengguna dan juga tidak menyimpan log.

Mengapa Perlu Mesin Pencari Peribadi?

Mesin pencari tahu banyak tentang penggunanya yang merangkumi kuki, sejarah, dan hasil ramalan adalah beberapa contoh seberapa banyak yang diketahui oleh mesin pencari mengenai penggunanya. Dengan mengetahui pilihan anda, bukan tugas yang sukar bagi mesin pencari untuk menyimpulkan keperibadian anda dan mengenal suka dan tidak suka anda.

Mengapakah anda mahu ada yang membendung pertanyaan carian anda? Pada era ini, kerahsiaan mempunyai nilai tersendiri. Untuk memberi anda persekitaran tanpa nama, enjin carian peribadi akan membantu anda. Dengan bantuannya, metadata, lokasi, dan pilihan anda tidak pernah didedahkan di web.

12 Mesin Carian Peribadi Terbaik yang Tidak Mengesan Anda

Enjin carian ini menjadikan data selamat dari bocor ke pihak ketiga dan anda tidak berada di bawah radar penggodam dan pengintip data. Kami telah menyenaraikan enjin carian peribadi terbaik untuk pengguna yang agak paranoid mengenai kehadiran mereka dalam talian.

1. DuckDuckGo

DuckDuckGo adalah pembawa obor di antara enjin carian peribadi yang melaksanakan pengasingan dari tumpahan data atau penggodaman. Ia digunakan secara meluas untuk menyediakan penyemakan imbas tanpa nama. Pengguna internet dapat memperoleh hasilnya dengan mudah tanpa diganggu oleh iklan. Pelayan DuckDuckGo mempunyai beberapa ciri luar biasa yang boleh menjadi lebih menarik bagi pengguna internet.

DuckDuckGo memastikan privasi mewah sepanjang sejarah internet. Ia menyediakan ruang kosong untuk menyimpan data di cloud dan fungsi pada pelbagai mesin. Ia juga membolehkan pengguna mengubah ‘tetapan’ lokasi yang melumpuhkan penjejakan sambungan internet.

2. BitClave

Bitclave adalah tambahan lain dalam kategori enjin carian tanpa nama yang dibangunkan dengan blockchain dengan satu tujuan sahaja, yang anda sudah tahu! Untuk melindungi aktiviti dalam talian anda. Ini adalah mesin carian terdesentralisasi yang memberi pengguna ketersediaan untuk memilih maklumat yang dapat mereka berikan kepada pengiklan mereka.

Serangan man-in-the-middle tidak mungkin dilakukan kerana anda berkomunikasi secara langsung dengan pengiklan. Ringkasnya, anonim anda sangat berharga bagi mereka dan mereka menyediakan antara muka pengguna yang mesra kepada anda. Selamat, selamat dan mesra, Bitclave sepanjang masa!

3. Mula Halaman

StartPage tidak mudah seperti namanya, ia dianggap sebagai enjin carian peribadi terbaik, yang mengindeks hasil tanpa nama. StartPage memaparkan antara muka yang mengambil input dan menunjukkan hasilnya. Sekarang, apakah koherensi pada backend untuk menjadikan anda atau data anda selamat?

Fungsi StartPage dengan mengambil input tetapi tidak menggunakan alamat IP sebenar anda untuk mengumpulkan data. Ini mengubah alamat semasa mencari kerana tidak ada yang dapat mendekati pengguna untuk sejarah penyemakan imbas.

4. Wolfram | Alpha

Wolfram Alpha adalah pelopor dalam kategori enjin carian peribadi yang memudahkan pengguna memperoleh hasil yang sahih. Ini merangkumi beberapa kategori yang berkaitan dengan pengiraan, algoritma, teknik. Ia memerlukan input yang sesuai, mencari hasil dari kategori ini dan membuat kepuasan pengguna dengan memberikan maklumat yang sahih.

Walaupun, Wolfram Alpha mempercayakan pengguna internet dengan memastikan statistik mereka selamat oleh pasukan ketiga, yang berjuang untuk menghasilkan hasil yang sistematik. Untuk mengelakkan pelanggaran ini, Wolfram Alpha digunakan kerana menyekat akses yang tidak dibenarkan.

5. Hulbee

Hulbee adalah enjin carian tanpa nama yang bersama-sama dengan tidak menjejaki, tidak mengganggu lokasi pengguna. Ia cekap dan tidak menyimpan analisis aktiviti pelawat mereka. Selain itu, walaupun tidak menjejaki, ia membolehkan pengguna untuk menghapus aktiviti dalam talian mereka.

Selain itu, walaupun tidak menjejaki, ia membolehkan pengguna menghapus aktiviti internet mereka. Ini membantu menjaga jejak hasil carian sama sekali. Ciri ini paling sesuai dicari di mesin pencari berbanding yang lain. Selain kehebatannya ialah pengguna dapat memilih lokasi pilihan mereka untuk carian dalam talian.

6. Qwant

Qwant adalah enjin carian peribadi premium yang terletak di Perancis. Ia mula beroperasi pada tahun 2013 dan kerana berada di sempadan Eropah, ia mematuhi pematuhan GDPR yang ketat. Mesin pencari menyatakan di halaman ini bahawa ia tidak berminat untuk menargetkan pengguna dengan iklan sesuai dengan carian mereka.

Ia bersumpah untuk melindungi privasi penggunanya. Qwant menawarkan perlindungan dari bidang kuasa persekutuan mata lima dan sembilan dan yang diperlukan. Jangan menjejaskan privasi anda semasa pengawasan besar-besaran. Oleh itu, jika anda hendak memulakan carian dalam talian anda secara peribadi dari mata kasar, pasang Qwant dan nikmati!

7. Cari Encrypt

Seperti kebanyakan enjin carian tanpa nama yang dijelaskan, Encrypt Carian tidak menjejaki pertanyaan yang dibuat oleh pengguna. Enjin carian ini menggunakan enkripsi SSL dan memenuhi kriteria kelayakan teratas untuk tujuan keselamatan.

Apabila anda menyelesaikan sesi, sesi sebelumnya akan dihapus secara automatik sehingga tidak ada jejak yang tertinggal. Malah peranti anda tidak dapat memintas dengan carian yang anda buat. Ciri unik Encrypt Cari yang menjadikannya sebagai enjin carian terbaik adalah bagaimana ia menyediakan platform yang selamat.

Ini menjaga privasi sebagai tugas utamanya dan tidak membuat profil anda. Ciri ini mesti dimiliki dalam era digital ini kerana mesin pencari jarang membuat profil yang dapat dibayangkan di mana maklumat anda diletakkan. Untuk menjadikan anda tidak dikenali sepenuhnya untuk carian dalam talian adalah mengapa Search Encrypt wujud.

8. Oscobo

Oscobo dibangunkan dengan satu-satunya tujuan, untuk melindungi tanpa nama pengguna semasa mencari. Oscobo berhak menjadi enjin carian peribadi terbaik kerana keupayaannya untuk tidak menjejaki maklumat pengguna, tidak seperti mesin carian yang popular. Seperti yang dinyatakan sebelumnya, ia tidak menjejaki dan juga menyimpan log maklumat.

Penggunaan lain yang baik untuk pencari privasi ialah Oscobo tidak membenarkan pihak ketiga mengambil alih, atau menyalahgunakan data pelanggan. Enjin carian ini menyulitkan sepenuhnya pertanyaan carian dan tidak ada yang dapat memintasnya. Tiada pihak ketiga, tanpa pelacak, apa yang anda tunggu?

9. Yippy

Enjin carian tanpa nama terbaik ini menyimpan privasi pengguna di puncak keutamaannya. Salah satu keistimewaan mesin carian Yippy adalah membuang hasil yang dianggap tidak sesuai. Di Yippy, anda boleh mengubah suai kandungan mengikut kehendak anda dengan nama berita, tren dll.

Yippy sangat berguna apabila anda ingin mengelakkan pemantauan ISP dan kerajaan. Oleh itu, jika anda mencari rekod yang tidak diambil oleh enjin carian biasa, cubalah Yippy. Untuk mencari kandungan terlarang di World Wide Web, Yippy adalah perjalanan anda!

10. Gigablast

Gigablast menempati kedudukan lebih dari berbilion laman web / laman web dan memudahkan anda dengan maklumat segera. Itu tidak menjejaki kehadiran anda dalam talian dan diakui sebagai enjin carian peribadi terbaik di kalangan pemain besar.

Enjin carian ini memberikan ciri dan penyesuaian tambahan. Mereka membantu pengguna dalam pencarian frasa, membezakan antara sambungan fail dan hasil dalam pelbagai bahasa. Gigablast memberikan anda carian tanpa nama sepenuhnya dari pengiklan dan pelempar spam.

11. Putuskan Carian

Putuskan hubungan adalah enjin carian peribadi yang membantu anda melepaskan diri dari laman web atau antara muka yang berhak mengesan jejak kaki anda. Pada dasarnya, ia menjejaki laman web pencari maklumat yang boleh membahayakan mereka yang takut untuk berkongsi maklumat peribadi mereka.

Putuskan hubungan pertama mengambil pertanyaan dan menunjukkan kepada anda hasil yang anda mahukan dan pada masa yang sama memaparkan mesej sampingan kepada anda. Keterangan dipaparkan dari laman web yang dimaksudkan untuk menjaga catatan anda dan secara khusus memisahkan anda dari laman web ini yang berisiko menyimpan rekod.

12. MetaGer

MetaGer membolehkan anda membuat carian peribadi tanpa log pertanyaan yang dibuat. Tidak ada jejak yang tertinggal dan ia juga bergabung dengan pelayan proksi dengan itu, anda boleh membuka pautan secara peribadi. Enjin carian tanpa nama ini membantu anda menyembunyikan alamat IP anda dari laman web yang anda log masuk. Kata kunci anda tidak dijejaki.

Pengiklan dan gabungan pihak ketiga tidak peduli dengan kehadiran anda dalam talian. Iklan tidak mengganggu pengalaman melayari anda dan anda dilindungi dari serangan siber. Hanya ada satu kelemahan iaitu bahasa lalai adalah bahasa Jerman.

Perkataan Akhir

Terdapat keperluan enjin carian peribadi terbaik di zaman kita bernafas. Hampir setiap enjin carian popular menjejaki kehadiran dalam talian anda dan anda tidak menginginkannya. Pengiklan, spammer, di tengah-tengah semua serangan siber yang berlaku di internet, anda harus menyingkirkannya.

Ciri unik enjin carian tanpa nama telah dibuka untuk anda. Uji setiap mesin pencari dan anda pasti tidak akan mengganggu aktiviti dalam talian anda. Pertanyaan dalam talian anda tidak akan dijejaki dan tidak disimpan, mentakrifkan semula carian peribadi untuk anda. Selamat mencari peribadi semua orang!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map