Преглед на PureVPN (2020)

purevpn лого квадрат


PureVPN беше един от по-ранните участници до полето VPN. Това означава, че те са имали достатъчно време за усъвършенстване на услугите си, но тестването показва, че тази компания все още има какво да подобри, преди да може да се конкурира с най-добрите VPN услуги.

Използвайки PureVPN е засегнат от проблеми. Много от функциите изглежда не функционират редовно и това може да бъде катастрофално за потребител, който поставя основно значение за поддържането на анонимност, особено когато тези проблеми причиняват течове на DNS.

Допълнително, Резултатите от тестовете за бързи тестове на PureVPN бяха бездни. Въпреки че е факт, че използването на който и да е VPN ще забави скоростта на вашия трансфер на данни, има други топ доставчици на VPN, които могат да предоставят по-добри номера от PureVPN.

Освен това централата на PureVPN се намира в Хонконг. С нарастващото влияние на Китай в този регион, това може да сигнализира за проблеми за всеки, който се опитва да се измъкне от репресивните закони за Интернет.

Все пак има VPN компании, които обещават много по-малко от PureVPN и вашият индивидуален опит може да варира в сравнение с резултатите от тестовете, записани тук. Ако се регистрирате за PureVPN, имайте предвид тяхната политика за възстановяване, за да можете да си върнете парите, ако решите да анулирате.

От добрата страна, PureVPN хоства и управлява собствена мрежа заедно със собствен DNS хардуер. Това е в контраст с други доставчици на VPN и може да означава допълнителна част от сигурността за вашия уеб трафик и лични данни.

Както е при повечето доставчици на VPN, те от години твърдят, че нямат политика за регистрация. Ако някои от вас са загрижени за това, тогава ви донасяме страхотни новини. От юли 2019 г. те официално са сертифицирани като доставчик без регистрация. Те бяха одитирани от Altius IT, водещ одитор за кибер сигурност. Можете да видите резултатите от техния одит за сигурност на уебсайта на PureVPN.

Също така в негова полза е съвместимостта на услугата с устройства Mac, Windows, Android, iOS и Linux. По подобен начин PureVPN може да бъде конфигуриран да работи на вашия рутер, всички поточни услуги, които използвате и със смарт телевизори.

vpn настройка на рутер

Една от по-добрите функции на PureVPN е виртуален рутер, който може да се използва с Windows устройства. По същество, ако работите на компютър, работещ под Windows, можете да използвате виртуалния рутер, за да се свържете до 10 индивидуални устройства.

Имайки предвид, че можете също да използвате PureVPN с вашия действителен рутер, това означава, че можете да свържете огромно разнообразие от устройства едновременно. Най-вероятно дори нямате достатъчно устройства, за да използвате всички възможни връзки.

Друга стойностна характеристика е разделеното тунелиране. Това дава възможност да се избере къде и как се насочва уеб трафика. За някои дейности може да искате да използвате вашия доставчик на интернет услуги както обикновено, докато за други дейности може да е разумно да използвате VPN. С тази услуга имате избор.

Преглед на PureVPN

FeaturesInformation
ползваемост:Лесен за използване
Политика на регистрация:Съмнителна политика на сеч
Размер на сървъра:2000 ++ сървъра
Разпределение на сървъра:180 държави
Поддържа:Поддръжка за чат
Torrenting:Позволен
Streaming:Много ограничен
VPN протокол и криптиране:OpenVPN, IKEv2, L2TP / IPSec, SSTP и PPTP; 256-битово криптиране AES
Централно управление:Хонг Конг
Цена:$ 3.33 / месец
Официален уебсайт:https://www.purevpn.com/

Сигурност и шифроване

PureVPN предприе достойни стъпки, за да гарантира вашата сигурност. Повечето от основните VPN протоколи са достъпни чрез тази услуга, включително OpenVPN, IKEv2, L2TP / IPSec, SSTP и PPTP.

Повечето потребители няма да трябва да използват нищо друго освен OpenVPN, което далеч не е най-новият и най-голям VPN протокол, но наличието на други опции може да се хареса на определени потребители или такива, които използват устройства, които са ограничени до един от другите протоколи.

настройка за криптиране на защитата purevpn

Също в негова полза, PureVPN използва AES 256-битово криптиране. Това се счита широко за индустриалния стандарт и военните и правителствените организации разчитат на това криптиране по целия свят.

PureVPN направи усилие да измине допълнителната миля, когато се касае за вашата сигурност. Те имат ключ за убийство, който автоматично спира сесията ви на сърфиране, ако VPN внезапно стане недостъпен.

Освен това имате възможност да използвате функции като разширено пренасочване на портове, NAT защитна стена, разделно тунелиране и DDoS защита. Въпреки че това звучи прекрасно, реалността не е особено впечатляваща.

Това е така, защото изглежда, че PureVPN е обект на чести прекъсвания и прекъсване на обслужванетос. От функцията за превключване на убийства, просто пропускане на течове на данни, PureVPN има твърде много проблеми.

Проба от отзиви от клиенти показва, че много потребители са открили течове на лични IP адреси и DNS, докато използват PureVPN. Тъй като основната причина за използване на VPN е сигурността, това означава, че PureVPN не поддържа техния край на сделката.

Местоположение на сървъра на PureVPN

Това е област, в която PureVPN стои над други VPN приложения. Те имат сървърно присъствие в повече от 140 страни.

С повече от 2000 сървъра би трябвало да е лесно за повечето хора да намерят сървър, който е относително близо до физическото им местоположение. Това може да се окаже жизненоважно, тъй като колкото по-близо е потребителят в действителност до VPN сървъра, толкова по-бързи трябва да са скоростите на пренос на данни.

PureVPN има доста изчерпателно покритие на Северна Америка с 667 сървъра. По-голямата част от тях са разположени в САЩ, но също така се хвалят с около 60 сървъра в Канада в Монреал, Квебек и Ванкувър. Мексико, Гватемала, Салвадор, Хондурас и Никарагуа са представени както острови като Тринидад и Тобаго, Пуерто Рико, Куба, Ямайка и Фрийпорт на Бахамските острови. С други сървъри в Вирджинските острови, Хаити, Доминиканската република и други, Северна Америка е покрита.

Централна и Южна Америка също получават повече покритие с PureVPN отколкото получават от много други услуги. Белиз, Коста Рика, Аруба, Боливия, Парагвай, Суринам и Гвиана всички съставят списъка в допълнение към други, по-добре представени страни като Бразилия, Чили, Колумбия и Еквадор.

Океания също е добре представена с близо 100 сървъра. По-голямата част от тях са в Австралия, но Нова Зеландия и Нова Гвинея също имат присъствие. PureVPN освен това върши добра работа по включването на африканския континент. Много доставчици обхващат само Южна Африка и може би Египет или Кения. PureVPN изминава допълнителната миля, като включва почти 20 африкански държави в списъка на сървърите си.

PureVPN сървъри

С повече от 800 сървъра в Европа, лесно е да си представим, че практически всеки на този континент ще може да намери сървър наблизо. Великобритания, Франция, Германия, Холандия и Швеция се гордеят с най-много сървъри, но много от по-малките нации също са представени. Това включва Сърбия, Словения, Словакия, Монако, Молдова и Черна гора. Русия, Украйна и Турция също имат сървъри.

PureVPN може да се похвали с повече от 300 сървъра в Азия включително в места като Китай, Афганистан, Казахстан и други области, където анонимността онлайн може да бъде особено важна.

Използване на BitTorrent или P2P с PureVPN

Много хора получават VPN, защото искат да могат да споделят и изтеглят файлове без ограничения. За съжаление, много VPN компании поставят ограничения за тази дейност или играят игри, които имат за цел да обезкуражат потребителите от споделяне на P2P файлове и свързани практики.

purevpn p2p режим за споделяне на файлове

Това не е така при PureVPN. Компанията е в лагера „за торентинг“, така че не се колебайте да споделяте файлове, колкото искате. Дори не е необходимо да използвате конкретни сървъри за тази задача.

Не очаквайте обаче да получите неограничен достъп до Netflix, докато използвате PureVPN. Netflix прекъсва хората, които използват VPN мрежи за достъп до своята услуга за стрийминг. Тестване разкри, че Netflix определено е идентифицирал PureVPN потребители и блокира достъпа им. Ако използвате тази VPN услуга, ще трябва да намерите различен начин да гледате странни неща.

Резултати от тестовете за скорост на PureVPN

Скоростта е един показател, с който PureVPN наистина се бори. С всички тези сървъри изглежда, че те трябва да имат по-висока скорост на трансфер на данни. Това е така, защото наличието на добър брой сървъри трябва да осигури достатъчно честотна лента за всички потребители да намерят сървър, който работи за тях. За съжаление, резултатите от тестовете за скорост показаха, че PureVPN просто не се отличава, когато става въпрос за този показател.

С помощта на сървър, разположен в Ню Йорк, скоростта на изтегляне е 29,41 Mbps, докато скоростта на качване е значително същата при 29,06 Mbps. Сървър в Амстердам не даде много по-добри резултати. Скорост на изтегляне от 35,49 Mbps и скорост на качване 27,29 просто не е за какво да пишете у дома.

тест за скорост на purevpn

Нещата се влошават само при влизане в сървъра в Хонконг. Изтеглянето със скорост 6,77 Mbps и качването със скорост 3,62 Mbps е достатъчно, за да подлуди всеки луд от безсилие. Като се има предвид, че Хонконг е мястото, където е седалището на компанията, представянето трябва да бъде много по-добро.

Нещата се подобриха, докато използвате един от сървърите в Лондон. Изтеглянията на 62,48 Mbps и качванията от 45,90 не са твърде лоши, но има по-високо оценени VPN услуги, които рутинно осигуряват много по-бързи скорости на трансфер на данни.

Политиката за регистрация на PureVPN

PureVPN обещава, че спазват стриктна политика „без регистрация“. Ако не сте запознати с концепцията за регистрация, е време за въведение. Обикновено доставчиците на интернет услуги поддържат изчерпателни дневници на своите клиенти.

Това включва рутинна информация като име, имейл адрес, телефонен номер и номер на кредитна карта, но също така може да включва данни, като кои уебсайтове, които посещавате, колко дълго оставате там, какво правите, докато сте там, и всички транзакции, които може да извършите..

Дневниците са лоша новина поне по няколко причини. Тъй като вашият интернет доставчик поддържа всички тези данни за вас, хакерите могат лесно да влязат и да вземат всички тези данни за собствените си опасни цели. Освен това, ако органите на реда или правителствените органи дойдат да почукат на вратата, компанията ще трябва да предаде тези записи, когато бъде поискано да направи това.

Искате VPN компания, която истински не поддържа журнали. Това означава, че те нямат нищо за хакерите да крадат и няма записи, които да предадат на властите. Най-добрите VPN не водят регистрационни файлове, което означава, че вашата поверителност и анонимност са гарантирани.

Както бе споменато в началото, PureVPN вече е сертифицирана компания без трупи. Важно е обаче да не го разбирате погрешно. Никакви журнали не означават, че не събират идентифицируеми данни или данни, които биха могли да ви проследят, но това не означава, че не съхраняват някаква информация.

политика за поверителност на purevpn

Опции за ценообразуване на PureVPN

Този доставчик на VPN със сигурност предлага някои приятни, полезни функции, когато работят. Цената им през месеца е 10,95 долара на месец, което не е лошо, ако услугата беше толкова добра, колкото компанията обещава. В сравнение с други доставчици на VPN, които предлагат по-надеждна производителност и по-добра сигурност на по-ниски цени, PureVPN просто не си заслужава.

PureVPN нови цени

Ако закупите предварително едногодишен абонамент, тогава можете да спестите доста пари. Цената е само 4,08 долара на месец, което е много добра сделка, но само ако получавате прилични скорости на трансфер на данни и установите, че някои от най-ценните функции, като превключвателя за убийства, работят по-голямата част от времето.

Още по-големи спестявания отиват при хората, които избират двугодишен план. Цената е едва 2,88 долара на месец. Както при всички останали пакети, и този е подлежи на 31-дневна гаранция за връщане на парите. Един месец трябва да ви даде достатъчно време да решите дали PureVPN работи за вас или не.

Добрата новина е, че можете плащайте за PureVPN, използвайки практически всеки метод, който може да се представи. От традиционните дебитни карти и проверки на сметки до биткойн и подаръчни карти от Starbucks, можете да бъдете толкова анонимни, колкото искате.

PureVPN Начини на плащане

Препоръчва ли се PureVPN?

Въпреки че PureVPN има няколко хубави звънчета и свирки, трудно е да се даде пълна препоръка. Те имат страхотна мрежа от сървъри, но скоростта на техния трансфер на данни е разочароващо ниска. Опитайте PureVPN да проверите дали можете да намерите сървър, който е постоянно бърз за вас, в този случай може да си струва. В противен случай потърсете друга услуга като Surfshark или NordVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map